adetten 14 gün sonra hamile kalınır mı / Hamile Kalmak için Adetten Kaç Gün Sonra İlişkiye Girilmeli?

Adetten 14 Gün Sonra Hamile Kalınır Mı

adetten 14 gün sonra hamile kalınır mı

VÜCUDUNUZU TANIYIN

Adet döngüm nasıl işler?

Ortalama adet döngüsü 28 gün sürer. Bu döngü, adetin ilk günü başlar ve bir sonraki döngünün başlangıcında sona erer. Sizin döngünüz verilen süreden daha kısa veya daha uzunsa telaşlanmanıza gerek yoktur; kadınların adet döngüleri 23 ila 35 gün arası değişkenlik gösterebilir.

Adet döngüsünün ortalarında yumurtalıktan bir yumurta salınır ve bu yumurta fallop tüpü boyunca ilerler; bu olay yumurtlama olarak bilinir. Kadınların çoğunda yumurtlama ile bir sonraki adet döneminin başlangıcı arasında 12 ila 16 gün vardır.

28 günlük düzenli bir döngüye sahip kadınlar büyük olasılıkla yaklaşık günde yumurtlarlar. Sizin döngünüz bundan daha uzun sürüyorsa; örneğin 35 günse, ile günler arasında doğurgan olma olasılığınız yüksektir. 23 günlük daha kısa bir döngüye sahipseniz, 7. ila günler arasında yumurtlayabilirsiniz.

Adet kanaması çoğunlukla 3 ila 7 gün sürer. Adet sancısı çekiyorsanız, muhtemelen sancılar adetin başlangıcında, rahim iç duvarını parçalanmaya zorlayan hormonların en üst seviyeye çıktığı sürede daha şiddetli olacaktır.

Yumurtlama sırasında neler gerçekleşir?

pageInline

Adet döngüsünün başlangıcında, beyin vücuda yumurta üretimine başlamasını söyleyen bir hormon salgılar. Aynı zamanda vücudunuz östrojen hormonunu üretmeye başlar.

image

Östrojen hamile kalmanıza yardımcı olmada önemli rol oynar. Adetinizin ilk gününde en düşük seviyede seyreden bu hormon, adetinizin ilk gününde artmaya başlayarak besin maddeleri ve kanla rahim duvarının kalınlaşmasına neden olur. Bu olay, hamile kaldıysanız döllenen yumurtanın gelişmek için ihtiyaç duyacağı tüm besinleri ve desteği alabilmesi için gerçekleşir.

Yüksek östrojen seviyeleri ayrıca bir kadının yumurtlama dönemi boyunca spermin yüzerek daha uzun süre hayatta kalmasına yardımcı ‘sperm dostu’ mukus üretmesini de sağlar. Siz bunu muhtemelen ince, kaygan, genellikle bulanık beyaz bir vajinal akıntı olarak fark edersiniz.

pageinline2

En doğurgan olduğum günleri nasıl bileceğim?

Yumurtlama olgun bir yumurta yumurtalıktan salınarak döllenmeye hazır olacak şekilde fallop tüpünden aşağı itildiği zaman gerçekleşir.

Yumurtlama genellikle bir sonraki adet başlangıcından 14 gün önce gerçekleşir, ancak adetinizden önce 12 ila 18 gün arasındaki dönemde meydana gelmesi de normaldir. Bazı kadınlar yumurtlama sırasında yumurtalık bölgesinde hafif bir sancı veya ağrı hissederler.

Bir yumurta yumurtlamadan sonra 24 saate kadar canlı kalabilir. Bu süre zarfında hamileliğin gerçekleşmesi için sperm yumurtayla birleşerek onu döllemelidir. Aslında tam da yumurtlama gününde cinsel ilişkiye girmeniz gerekmez, sperm cinsel ilişkiden sonra fallop tüplerinde 3 ila 5 gün canlı kalabilir ve yumurta yumurtalıktan salındığında onu hala dölleyebilir. Bu, yumurtlamadan önceki günlerde ve yumurtlama gününde cinsel ilişkiye girmeniz halinde hamile kalma olasılığınızın daha yüksek olduğu anlamına gelir.

Yumurta döllenmezse, kalınlaşmış endometriyal duvara daha fazla ihtiyaç duyulmaz ve adet sırasında atılır.

pageinline3

Hamilelikte neler gerçekleşir?


Yumurta döllendikten sonra rahim duvarına tutunur. Vücut, hamileliğe destek vermek üzere rahim duvarının kalınlaşmasına yardımcı olacak yüksek düzeyde östrojen ve progesteron salgılamaya devam eder.

Hamileliğinizin ilk birkaç haftasında ve ayında duygusal gelgitler yaşarsanız telaşlanmayın. Yükselen hormon seviyeleriniz nasıl hissettiğinizi etkileyebilir ve duygusal dalgalanmalar yaşamanıza, sık sık ağlamanıza ve sinirli olmanıza neden olabilir. Birçok kadın semptomların hamileliği ilk üç ayından sonra hafiflemeye başladığını görür.

Doğal yolla bebek sahibi olmak isteyen çiftler, kimi zaman uzun süre korumasız cinsel ilişki yaşadıkları halde gebelik elde edemeyebiliyorlar. Hamile kalabilmek için öncelikle üremeye engel herhangi bir problemin olmadığının doktor muayenesi ile tespit edilmiş olması gerekiyor. Zira üremeye engel olan sorunlardan bazıları gebe kalamama dışında hiçbir konuda sorun yaratmamakta, şikayete sebep olmamaktadır. Bu tür bir durumda da pek çok kişi üreme sorunu olduğunu sadece bebek sahibi olmaya çabaladığı zaman, doktor muayenesi ve testlerle öğrenebiliyor. Bu bakımdan bebek sahibi olmaya karar veren çiftlerin ve özellikle de anne adaylarının gebelik denemelerinden önce mutlaka bir kadın doğum uzmanına görünmeleri, belli başlı bazı testleri, muayeneleri yaptırmalılar. Eğer bir sorun tespit edilirse, tedavi edildikten sonra gebelik denemelerine başlanırken, herhangi bir sorun bulunamaması durumunda ise düzenli olarak korumasız cinsel ilişki ile gebe kalmaya çalışılmalıdır. 

Yapılan doktor muayenesinde üremeye engel herhangi bir sorun yoksa korumasız cinsel ilişki ile gebelik elde edilebilmesi için doğru zamanda cinsel ilişkiye girmek gerekiyor. Zira doğru zaman diliminde cinsel ilişkide bulunmamak, gebe kalma ihtimalini oldukça düşürüyor. Bunun da sebebi elbette ki, gebelik oluşması için kadının yumurta hücresi ile erkeğin sperm hücresinin buluşarak döllenme olması ve embriyo oluşması gerekiyor. İşte bunun için de mutlaka kadının korumasız cinsel ilişki yaşandığı dönemde yumurtlamış olması gerekiyor. Bu durumda da adetten kaç gün sonra hamile kalınır sorusunun cevabı çok büyük bir önem taşıyor. 

Kadınlarda yumurtlama döngüsü nasıl olur?

adet dönemi

Kız bebekler henüz anne karnındayken yumurtalıklarında hazır bir yumurta rezervi ile meydana gelir ve bu yumurtaların sayısı, kalitesi de kadının üreme çağındaki üreme yetisini gösterir. Genç kızlar ergenlik döneminde adet kanaması görmeye başladıklarında yumurtlamaya da başlamış olur, ta ki ortalama 50 yaşında menopoza girdiğinde yumurta rezervi tükenmiş ve gebe kalma yetisi bitmiş olur. Yani yumurtalar doğumla birlikte kazanılır, menopoza kadar ki dönemde azalarak biter. Yumurta rezervindeki yumurtaların bazıları yumurtlama dönemi olan birkaç gün içinde sperm tarafından döllenmeye ve dolayısıyla da gebelik oluşturmaya hazır hale gelirken, her ay binlerce yumurta da vücut tarafından emilir ve yok olur. Bundan dolayı da kadınların üreme yetisi yaşla birlikte azalır, özellikle de 40 yaş ve sonrasında gebe kalma şansı çok düşük olur. Çünkü ilerleyen yaşlarda azalan yumurta rezervi nedeniyle gebelik giderek daha zor bir hale gelir. Yaş ilerledikçe yumurtaların hem sayısı azalır hem de kalitesi düşer, yumurtalar birtakım bozukluklara sahip olur.

Yumurtlama süreci şu şekildedir: Her ay yumurtalıklarda bulunan ve içerisinde yumurtalar barındıran foliküllerden bir kısmı çatlar ve içlerindeki yumurtaları salar, yumurtalar ortaya çıkar. Folikülün çatlaması ile yumurtalıktan çıkan yumurtalar, tüplerden geçerek onları bulacak olan spermler için hazır bir şekilde bekler. Bu süreçte korumasız cinsel ilişki yaşanırsa ve baba adayının spermleri döllenmeye uygun kalitede ve sayıda ise yumurtalıktan çıkan yumurta sperm tarafından döllenir. Döllenme sonucunda oluşan embriyo da rahim içine sorunsuz yerleşebildiğinde, rahim duvarına tutunabildiğinde gebelik başlar. Ancak o ayki yumurtlama dönemi içinde yumurta döllenmez ve tek başına kalırsa, adet döneminde bu yumurta ve gebelik için kalınlaşarak hazırlanmış olan rahim içi dokusu adet kanaması ile atılır. Adet kanaması rahim içi duvarının ve döllenmeyen yumurtanın vücut dışına atılmasıdır. 

Yumurtlama hangi günde olur, yumurtlama ne zaman olur?

yumurtlama dönemi

Korumasız cinsel ilişki yoluyla gebe kalabilmek isteyen kadınların öncelikle yumurtlama döneminde ilişkiye girmesi, bunun için de yumurtlama dönemini hesaplamak, bilmek gerekir. Yumurtlama döneminin, yumurtlama gününün hesaplanabilmesi içinse kadının adet kanamasının başladığı günü ve bir sonraki adet kanamasının başladığı günü, yani iki adet başlangıcını bilinmesi gerekiyor. Şöyle ki; düzenli olarak adet gören kadınların ortalama 28 günde bir adet kanaması yaşaması beklenir. Normal şartlar altında bir kadının adet kanamalarının düzenli olduğundan bahsedilebilmesi için 21 – 35 günde bir adet kanaması yaşanıyor olması beklenir. Bu şekilde düzenli olarak adet kanaması olan kadınlarda, adetin başladığı günden 16 gün sonrası “yumurtlama günü” olarak kabul edilir. Genel olarak bu şekilde olmakla birlikte bazı kadınlarda yumurtlama günü adetin başladığı günden itibaren sayıldığında 16 gün civarında olur, yani gün arası “yumurtlama dönemi” olarak kabul edilir. 

Yumurtlama dönemi ve cinsel ilişki ile gebe kalma ihtimali

gebelik testi

Bir çiftin korumasız cinsel ilişki sonrasında gebelik elde etme ihtimali, tam olarak da yumurtlama döneminde olmak ile ilgilidir. Yani gebelik için mutlaka yumurtalıklardan salınmış bir yumurta döllenmeye hazır halde olması gerekir. Çünkü yumurtlama gününe kadar rahimde bir yumurta yoktur ve rahimde yumurta olmaması da bebek oluşumuna engeldir. Yine aynı bağlamda yumurtlamadan çok sonra korumasız cinsel ilişkiye girilmesi ise çiftleşmeye hazır olan yumurtaların giderek bozulmasına, kalitesinin düşmesine neden olur ve spermler içine girebilecekleri kalitede bir yumurta bulmakta zorlanır. Bundan dolayı da gebelik oluşmaz ya da sağlıksız bir döllenme olur ve gebelik devam edemez.

Tüm bunlar kapsamında düzenli olarak adet gören kadınlar gebe kalmak istediklerinde, en son adet kanamasının başladığı günden sayarak Günler arasında korumasız cinsel ilişkiye girdiklerinde gebe kalabilme şansı çok yüksek olur. Ancak düzenli bir adet döngüsü olmayan kadınlarda, yumurtlama dönemini tespit etmek de çok zor, hatta imkansız hale gelebilir. Adet kanamaları çok düzensiz olan kadınlar gebe kalmak istediklerinde öncelikle uzman bir doktor eşliğinde sorunun çözümü yoluna gitmeli ve adetler düzene girdiğinde gebe kalmaya çalışmalılar. Zira adet düzensizlikleri yumurtlamanın hangi gün olacağını belirlemeyi çok zor hale getirirken, bazen de yumurtlamanın olmaması gibi durumla da karşılaşmak söz konusu olabilir. Uzmanlar böyle bir durumda çok yüksek ihtimalle doğum kontrol hapları önerir. Çünkü bu haplar adet kanamasını düzene sokar. Ancak doğum kontrol ilaçlarını doktor kontrolü dışında kullanmak önerilmez. 

Adetten kaç gün sonra hamile kalınır?

gebelik testi

Bir kadının adet kanamasının başlangıcından gün civarlarında hamile kalma ihtimali en yüksek hale gelir. Erkeklerin spermlerinin rahimde 4 güne kadar canlı kalabilme ihtimalleri olduğundan adet kanamasının başlangıcından sonra günden itibaren düzenli olarak cinsel ilişkiye girmeye başlamak önerilir. Bu süreçteki yaklaşık 1 hafta boyunca 2 günde bir korumasız cinsel ilişkiye girerek gebelik şansı en yüksek düzeye çıkarılabilir. Ancak bu bir haftalık dönemden sonra da bir sonraki adet dönemine kadar hala düşük de olsa gebelik şansı devam etmektedir. Çünkü adet kanamasının başladığı güne kadar yumurta kadın her geçen gün kalitesi düşse de rahimde kalmaya devam eder. Ama bir yumurtanın taze ve yeni olması, sperm tarafından döllenebilmesi için çok önemli bir avantaj olduğundan gebelik şansını arttırmak amacıyla adetten gün sonrasında korumasız cinsel ilişkiye girmek doğru olur. 

Bazı kadınlarda ise çok nadiren de olsa gebelik, normal yumurtlama dönemi öncesinde de meydana gelebiliyor. Çünkü ayda birden fazla kez yumurtlama olan kadınlar da bulunmakta, yumurtlamanın olması gereken günden daha erken bir şekilde gerçekleşmesi de mümkün olabilmektedir. Bundan dolayı da adet kanaması yokken her an gebelik oluşabilir.

Adetten kaç gün sonra ve ne zaman hamile kalınır? Adetten hemen sonra hamile kalınır mı?

Hamile kalmak isteyen kadınlar bunu gerçekleştirebilmek adına çaba sarf ediyorlar. Doğru ilişkide bulunma ihtimali gebe kalma olasılığını da yüksek ölçüde etkiliyor. Bu bağlamda en önemli konu olarak adet görme ya da görmeme olasılığı bu durumu etkiliyor. Adetten kaç gün sonra hamile kalınır sorusunun cevabı da bu doğrultuda önem kazanmakta. Ancak bu sürecin de kendi içinde evresi olmaktadır. Kadınlarda yumurtlama döngüsü, yumurtlamanın hangi günde olduğu, diğer zamanlardaki gebelik süreci gibi. Peki; adetten kaç gün sonra hamile kalınır?

ADETTEN KAÇ GÜN SONRA HAMİLE KALINIR?

Adetten iki hafta sonra yani 14 ile gün arasında hamile kalma ihtimali oldukça yüksektir. Erkeklerin spermleri rahimde dördüncü güne kadar canlı kalabildiği için adetten sonra günden itibaren ilişkiye girmek ve bunu sürdürmek gebelik ihtimalini en yüksek seviyeye çıkarır. Bu durum bir sonraki adet dönemine kadar devam etmektedir. Buradaki belirleyici faktör yumurtanın taze ve yeni olmasıdır. Adetten iki hafta sonrasını hedeflemek en mantıklı çözüm olacaktır.

YUMURTLAMA HANGİ GÜNDE OLUR?

28 günde bir regl gören kadınların adetleri düzenlidir. Reglinin başladığı günden 16 gün sonrası yumurtlama günü olarak belirleniyor. Cinsel ilişki sonrası hamilelik gerçekleşme ihtimali de yumurtlamanın bu evresine denk gelmektedir. Sebebi ise; yumurtlama gününe kadar rahimde yumurta olmaması bebek oluşumunu engellerken yumurtlamadan sonra ilişkiye girilmesi yumurtaların bozulmasına sebebiyet vermektedir.

Yumurta çatlaması nedir? Yumurta çatlaması nasıl anlaşılır ve kaç gün sürer?

Eğer kadınların adet dönemleri düzenli değilse de yumurtlama dönemini tespit etmek zorlaşır. Regl döngüsü dengesiz olan kadınlar bu durumu doktor kontrolünde çözmeli ve gerekli tedavi uygulanmalıdır. Bazı durumlarda kadınlarda yumurtlama olmaması da görülebiliyor.

DİĞER ZAMANLARDA GEBELİK

Hamilelik normal yumurtlama öncesinde de olabilmektedir. Ayda birden fazla yumurtlama gerçekleştiği gibi olması gereken günde de yumurtlama gerçekleşmesi olmayabilir. Bazı durumlarda ise adet görüldüğü zaman yumurtlayan kadınlar bile olabilmektedir.

ADETTEN HEMEN SONRA HAMİLE KALINIR MI?

Bu durum kadının yumurtlama dönemine ve hormonal düzenine göre değişebilmektedir.

ADET BİTİMİNDEN 1 GÜN SONRA HAMİLE KALINIR MI?

Bu durum da kişiden kişiye göre değişmektedir. Ancak bu dönemde iki gün arayla bir hafta boyunca düzenli ilişkiye girmek, hamile kalma şansını arttıracaktır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası