gss başvuru formu örneği / Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Formları

Gss Başvuru Formu Örneği

gss başvuru formu örneği

GSS Gelir Testi Nasıl Yapılır? Doldurulmuş Form Örneği

GSS Gelir Testi Nasıl Yapılır? Doldurulmuş Form Örneği; Genel Sağlık Sigortası gelir testi hakkında merak ettiklerinizi sizler için paylaştık. GSS Gelir Testi Nedir? Gelir Testi Nasıl Yapılır? Gelir Testi Nerede Yapılır gibi pek çok sorunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

Gelir testi, SGK tarafından geçtiğimiz yıllarda uygulanmaya başlanan, sosyal devlet anlayışının bir ürünüdür. Gelir testi aracılığıyla herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayan ya da SGK çalışanı bir kişinin bakmakla yükümlüğü olmadığı kişilerin GSS kapsamında ödemeleri gereken prim tutarı belirlenir. Öte yandan GSS primi ödemesinden muaf tutulmak isteyen vatandaşların, gelir testi aracılığıyla muhtaç durumda olduklarını kanıtlamaları gerekir.

GSS Gelir Testi Nedir?

Herhangi bir sosyal güvence sahibi olmayan ya da bir sigortalının bakmakla yükümlü olduğu kişi statüsünde bulunmayanlar, sağlık hizmetlerinden sigortalılar ile aynı biçimde faydalanmaları adına Genel Sağlık Sigortası kapsamına dahil edilir. Vatandaşlar sağlık hizmetleri için ödeyecekleri GSS priminin tutarı ise GSS gelir testi ile belirlenir.

SGK Prim Bağkur Borçları Siliniyor mu?

Gelir Testi Nasıl Yapılır?

Gelir testi başvurusu, bizzat kişinin kendisi tarafından gerçekleştirilmelidir. Ancak zaruri sebepler olması durumunda vatandaşın 1. dereceden yakın akrabası da başvuru talebinde bulunabilir.

Kurum tarafından verilen form doldurulduktan sonra vatandaşın ve hane halkının geliri tespit edilir. Bireylerin gelirleri, taşınmaz malları, giderleri ve harcamaları belirlenir. Çoğu zaman bu süreç ev ziyaretleri yapılarak sürdürülür. Kontrolü yapan uzmanlar, gelir testi başvurusunda bulunan vatandaşların maddi imkansızlıklar içerisinde olup olmadığını analiz etmeye çalışır.

Gelin testi hesaplanırken şu unsurlar dikkate alınır:

  • Aile kendi evinde veya başkasının evinde kiracı olarak oturuyorsa; evin rayiç bedelinin &#;ta biri
  • Ailenin oturmadığı başka evi varsa bunların &#;ta biri (aile bu evi oturmaya vermişse kira bedeli)
  • Ailenin aylık geliri
  • Dükkanların rayiç bedelinin &#;ta biri
  • Arazi ve tarlaların rayiç bedelinin &#;ta biri
  • Sürekli alınan burs ve yardım ödemelerinin aylık ortalaması
  • Ticari amaçlı binek araçların veya binek otomobillerin rayiç bedelinin &#;de biri
  • Bankadaki mevduat hesaplarının aylık faiz getirisinin iki katı tutarı
  • Diğer tüm gelirlerin aylık ortalaması
  • Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların İlçe yada il Tarım Müdürlüklerince tespit edilen aylık gelir tutarı

Bunun dışında gıda, yiyecek, sağlık, ulaşım, giyim, yiyecek, sigara, kira ve eğitim gibi giderler de göz önünde bulundurulur.

Gelir Testi İçin Gerekli Evraklar 

  • İkametgah
  • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı başvuru kayıt formu
  • Yeşil Kart gibi belgeler

Başvuru için öncelikle bağlı bulunulan muhtarlıktan ikametgah belgesi alınmalıdır. Ardından vakıf tarafından verilen ve gelir testi formu olarak da bilinen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı başvuru kayıt formu doldurulur. Ayrıca başvuru sahibinin bu forma ek olarak bakmakla yükümlü olduğu kişilere dair evrakları, Sosyal Güvenlik ve Yeşil Kart belgelerini de mutlaka kuruma ibraz etmesi gereklidir.

Gelir testi formu doldurulmuş örneği indirmek için TIKLAYINIZ!

 Gelir Testi Nerede Yapılır?

Testin yapılması için öncelikle ikametgah adresinin bağlı olduğu il veya ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları&#;ndan gerçekleştirilmesi gereklidir. Yani gelir testi, sanılanın aksine Sosyal Güvenlik Kurumu temsilciliklerinden yapılmaz.

Gelir Testi Sorgulama İşlemi

Gelir testi, gelişen teknoloji çağı sayesinde artık internet ortamından kolayca gerçekleştirilmektedir. Önceleri Sosyal Güvenlik Kurumu resmi sitesi veya E-SGM üzerinden gerçekleştirilen sorgulama işlemleri artık e-Devlet üzerinden şifreli şekilde yapılmaktadır.

e-devlet ekran görüntüsü

Sisteme giriş yaptıktan sonra &#;e-Hizmetler&#; veya &#;Kurumlar&#; kısmından SGK bulunarak &#;Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Sorgulama&#; ekranından sorgulama işlemi tamamlanır. Ya da direkt olarak aşağıdaki bağlantıya tıklanarak ilgili sorgulama sayfası görüntülenebilir.

Gelir testi sorgulama işlemi içinTIKLAYINIZ!

Kimlere Gelir Testi Uygulanır?

Gelir testi, Genel Sağlık Sigortası bulunmayan ve bu hakkı sona eren kişilere zorunludur.

  • SGK tarafından ölüm aylığı almayanlar
  • SGK tarafından yaşlılık aylığı almayanlar
  • 4/a kapsamında sigortalı olmayan veya sigorta primini isteyerek ödemeyenler
  • 4/b kapsamında sigortalı olmayan veya sigorta primini isteyerek ödemeyenler
  • 4/c kapsamında sigortalı olmayan ve sigorta primini isteyerek ödemeyenler

Gelir Testi Yaptırmak Zorunlu mudur?

Nisan ayında yapılan değişiklikle gelir testi yaptırma zorunluluğu ortadan kaldırıldı. Yeni gelen uygulamaya göre artık sabit bir GSS primi esas alınıyor. Asgari ücretin %3&#;ü oranında olan bu tutar, sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar tarafından dışarıdan ödenecek. Böylelikle herhangi bir güvence sahibi olmayan vatandaşlar da GSS kapsamında değerlendirilecek.

Elektrik Yardımı Nasıl Alınır?

65 Yaş Aylığı Nasıl Alınır?

Evde Bakım Parası İçin Nereye Başvurulur?

GSS den Yararlanmak İçin Toplamda Kaç Gün Gereklidir?

GSS Aktif mi Nasıl Öğrenebilirim?

e-Devlet üzerinden SGK hizmet dökümünden öğrenebilirsiniz.

Yazımızı Puanlamak İster misin?

GSS gelir tespiti nasıl yapılır? Gelir tespiti başvurusu…

Sigortalı olarak çalışmayanlar ve bir sigortalının bakmakla yükümlü olduğu kişi statüsünde olmayan kişilerin gelir testi yaptırması gerekiyor. Peki gelir testi nasıl yapılıyor? Gelir tespiti başvurusu ve merak edilen her şey haberimizde

Yayınlanma: - 21 Haziran Güncellenme:

GSS gelir tespiti nasıl yapılır? Gelir tespiti başvurusu…

Gelir testi, kişilerin ve ailelerinin genel sağlık sigortası primlerini kimin ödeyeceğini ve primin ne kadar olacağını belirlemek amaçlı yapılmaktadır. Ancak gelir testi yaptırarak hiçbir ücret ödemeden de genel sağlık sigortasından yararlanması mümkündür. Gelir tespiti nasıl yapılır? Gelir tespiti başvurusu ve diğer tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz…

GELİR TESTİ NEDİR?

Herhangi bir kapsamda sosyal güvencesi olmayan vatandaşların prim ödeyip ödeyemeyeceklerini; ödeyeceklerse ne kadar prim ödeyeceğini belirleyen işlem gelir testidir.

Bu kapsamdaki vatandaşların genel sağlık sigortalısı (GSS) oldukları tarihten itibaren ikametlerinin bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat ederek gelir testi yaptırmaları gerekmektedir.

sayılı torba yasadan önce gelir testi yaptırmak bu kapsamdaki vatandaşlar için zorunluydu, primi devlet tarafından karşılanan grup ile birlikte 4 seviye vardı ve vatandaşların bu 4 seviyeden hangisi içerisinde olduğunun tespiti gerekiyordu, Torba yasa sonrası bu zorunluluk kalktı. Bu kapsamda olan kişiler gelirlerinin düşük olduğunu düşünüyorlar ise kendilerine gönderilen tebliğden itibaren bir ay içerisinde, gelir testine müracaat etmeleri gerekiyor.

GELİR TESTİ BAŞVURUSU

Gelir testi için Sosyal Güvenlik Kurumu’na değil, kaymakamlıklar ve valilikler bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yapılır. Gelir testi yaptırmak isteyen vatandaşlar kendilerine verilen formları eksiksiz tam olarak doldururlar. Gelir testi için yanınızda TC kimliğiniz ve fotokopisi ve 2 adet vesikalık fotoğrafınızı mutlaka bulundurun.

GSS PRİMİ NE KADAR?

yılında Genel Sağlık Sigortası primi 81 TL olarak geçerli olacak. Evdeki kişi başına gelir brüt asgari ücretin üçte birinden az olanlar ( TL) Genel Sağlık Sigortasından hiç bir ücret ödemeyerek faydalanabilecekler.

GELİR TESPİTİ NASIL YAPILIR?

Gelir testinde gelir testine giren kişinin yaşadığı hanedeki eş, evli olmayan çocuk, büyükanne ve büyükbabanın gelirlerinin toplamı dikkate alınır. Yani, gelir testine giren kişinin sadece kendi geliri değil, yaşadığı hanedeki bu kişilerin gelirlerinin toplamı dikkate alınır ve gelir belirlenir. Gelir miktarı da hane içerisinde yaşayan kişi sayısına bölünerek hanedeki kişi başına düşen gelir tespit edilir.

Bu testin amacı, hane halkında kişi başına düşen gelirin tespiti olduğu için; aile bireylerinin harcamaları, taşınır ve taşınmaz malları dikkate alınır. Test, aşağıdaki tespitlerin toplanmasıyla sonuca bağlanır. Ailenin gelirleri şunlardır:

– Ailenin tespit edilen aylık geliri
– Aile kendi evinde ya da kira ödemeden bir başkasının evinde oturuyorsa, evin rayiç bedelinin 'ta biri.
– Ailenin oturmadığı başka konutu varsa bunların da 'ta biri. – Aile bu konutu kiraya vermişse, kira bedeli.
– Dükkanlar için rayiç bedelin 'ta biri.
– Arazi ve tarlaların rayiç bedelinin 'ta biri.
– Binek otomobil ya da ticari amaçlı binek araç için rayiç bedelinin 'de biri.
– Büyükbaş ya da küçükbaş hayvanlar varsa, ilçe ya da il Tarım Müdürlüklerince bunlar için tespit edilen aylık gelir.
– Bankadaki mevduat hesapları için aylık faiz getirisinin iki katı tutar.
– Sürekli olarak alınan burs, yardım gibi ödemelerin aylık ortalaması.
– Diğer tüm gelirlerin aylık ortalaması.

Aşağıdakiler ise harcamalar olarak kabul edilir:

– Giyim, gıda, sigara, yiyecek, kira, eğitim, sağlık ve ulaşım gibi tüm giderlerin aylık ortalaması.

GELİR TESTİ ZORUNLULUĞU KALKTI

Test sonucunda hane halkının harcama miktarı, gelirinden fazla çıkmışsa, bu durum ailenin aleyhine olacaktır. Çünkü fazla çıkan kısım, gelire ilave edilmektedir. Örneğin ailenin aylık geliri lira çıkmışken, harcama miktarı lira çıkarsa, aradaki liralık fark da gelire eklenmekte ve ailenin geliri lira yerine lira olarak kabul edilmektedir.

yılı nisan ayından itibaren gelir testi zorunluluğu ortadan kalktı. Yani işsiz kalındığında gelir testi yaptırılması artık zorunlu değil. Bunun yerine yılı için aylık 81 lira prim ödeyerek sağlık hizmetlerinden faydalanabiliyorsunuz.

Ancak maddi durumu olmadığı için bu tutarı da ödemek istemeyen kişiler gelir testi yaptırabilir ve test sonucunda hane halkının kişi başına düşen geliri, brüt asgari ücretin 1/3'ünden az olursa ( yılı için bu rakam TL'dir) herhangi bir para ödemeden genel sağlık sigortalısı olabilir ve sağlık hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

GSS borç sorgulama nasıl yapılır? Genel Sağlık Sigortası GSS nedir?İlginizi ÇekebilirGSS borç sorgulama nasıl yapılır? Genel Sağlık Sigortası GSS nedir?İsteğe bağlı sigorta kaç yıl ödenir? İsteğe bağlı sigorta primleri ne kadar?İlginizi Çekebilirİsteğe bağlı sigorta kaç yıl ödenir? İsteğe bağlı sigorta primleri ne kadar?

aileÇocuke-devletEkonomifaiznasıl yapılırotomobilparaSağlıkSGKsigarasigorta

Bakanlık Bağlantıları

Soru 1: Gelir getirici proje nedir, başvuru nereye yapılır?

Fon Kurulu kararıyla Fondan gelir getirici projeler için kaynak tahsisi yapılmamaktadır. Ancak, yoksul birey ya da hanelerin kendi geçimlerini sağlayacak iş kurmaları ve gelir elde etmeleri amacıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıflarının kendi kaynakları ile geri ödemeli olarak proje destekleri verilebilmektedir. Bunun için ikametgâhın bulunduğu yerdeki SYD Vakıflarına başvuru yapılması gerekmektedir.

Soru 2: Kırsal Alanda Destek Projesi (KASDEP) Desteğinin i&#;eriği nedir?

Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi ile üyelerinin ekonomik yoksunluk içinde oldukları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları aracılığıyla belirlenen Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerine (en az en fazla üyeden oluşan) hayvancılık alanında destek verilmektedir. Bu proje destek programı ile kırsal alanda ekonomik ve sosyal yoksunluk içinde bulunan kişi ve ailelere en uygun organizasyonla, gelir seviyesini yükseltme, istihdamı artırma, üretilen ürünleri mahallinde değerlendirme ve pazarlama alanlarında gerekli maddi ve teknik desteği zamanında ulaştırarak, onların üretime katılmaları ve üretimde sürekliliklerinin sağlanması amaçlanmaktadır. Proje sona ermiş olup programa yeni kooperatif alınmamaktadır.

Soru 3: Ge&#;ici barınma problemi yaşayan kişilerin konaklatılmasına y&#;nelik ne gibi destekler verilmektedir?

Ülke genelinde olumsuz hava şartları nedeniyle geçici barınma problemi yaşayan vatandaşlarımızın konaklama ihtiyaçlarını gidermeye yönelik Bakanlığımız tarafından Evsizlere Konaklama Projesi adı altında proje başlatılmıştır. Proje kapsamında vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları tarafından kamu kurumları aracılığıyla, öncelikle kamu kurumlarının misafirhanelerinde barınma desteği sunulmakta olup, ilgili kurumlara yerleştirilememe halinde ise pansiyon, otel vb. yerlerde konaklama ihtiyaçları için SYD Vakıfları ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerimiz gerekli desteği sağlamaktadırlar. Projenin yalnızca kış aylarında uygulanmasına yönelik süre kısıtı Kovid salgını nedeniyle kaldırılmış olup proje salgın tehdidi ortadan kalkıncaya kadar yıl boyunca uygulanabilmektedir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası