beyaz hindi yavrusu / Beyaz Hindi Civcivi - Ankara Yumurta Tavuğu Üretim Çiftliği

Beyaz Hindi Yavrusu

beyaz hindi yavrusu

Beyaz Hindi Palazı

blankBEYAZ HİNDİ PALAZI (CİVCİV) tavuklara göre daha dayanıklı, uzun ömürlü, karkas randımanı ve beslenme değerlerinin yüksek olması, yılbaşında tüketimi, etinin sucuk salam gibi ürünlerde dana etine karıştırılarak kullanımı hindi yetiştiriciliğini cazip hale getirmektedir. BEYAZ HİNDİ PALAZIDiğer kanatlıların değerlendiremediği gıdaları değerlendirmesi etinin daha ucuza mal edilip 1, aylık olduktan sonra meraya çıkarılabilir ve her türlü ot, böcekle eslenebilir olması gelecek yıllarda kırmızı ete en büyük alternatif olacaktır.
Özetle

  • 1- Hindi diğer kanatlıların değerlendiremeyeceği gıdaları değerlendirir, eti daha ucuza mal olur.
  • 2- Kanatlı etinin en kaliteli kısmı olan göğüs ve butlardaki et miktarı diğer kanatlılara göre fazladır.
  • 3- Hindi yediği yemi ete çevirme bakımından diğer kanatlılardan daha üstündür.
  • 4- Hindiler gezindikleri yerlerde otları, böcekleri, bilhassa hasattan sonra tahılların döküntülerini yiyerek değerlendirirler. Çevre dostudurlar.
  • 5- Eti oldukça lezzetlidir. Özelikle diğer etlere oranla, kolestol oranının düşük olması tercih sebebidir.
  • 6- Hindi eti vitamince zengindir. Ayrıca çinko gibi bazı elementleri ihtiva ederç
  • 7- Yağ ve kolestrol oranının düşüklüğü nedeni ile diyet için en uygun ettir.
  • 8- Karkas randımanı ve yenilebilir et oranı en yüksek olan hindi etidir.

Kuluçka Dönemi Kuluçka Damızlık yumurta ve palazlar mutlaka hastalıksız sürülerden alınmalıdır. Yumurtaların döllü olması için kümeste 10 dişi için 1 erkek hindi bulundurmalıdır. Hindi civcivleri tabi kuluçka (bir hindiye 18 yumurta) veya kuluçka makineleri ile çıkarılabilip; kuluçka süresi 28 gündür. Kuluçkalık yumurtalar folluklardan günde dört defa toplandıktan sonra uygun şartlarda bir hafta bekletilip kuluçkaya konabilir. Sivri, yuvarlak, ürtüklü ve kirli yumurtalar kuluçkada kullanılmamalıdır. Yumurtalar kuluçka makinesinin inkübasyon bölümünde 24 gün, çıkış bölümünde ise 4 gün kalırlar.

Yerleşim Yoğunluğu

Kış aylarında biraz daha yoğun, yaz aylarında ise normalden biraz daha az yoğun yerleşim uygulanır. Normal olarak; 6. yaş haftasına kadar erkek ve dişiler için birey/m2, yaş haftasına kadar dişiler birey/ m2, yaş haftasına kadar erkekler birey/ m2, erkek ve dişi karışık beside birey/ m2 düzeylerinde yerleşim yoğunlukları uygulanır.

Yemlik Ve Suluk Gereksinimi
Başlangıç döneminde hayvanların yemlik ve suluklardan gereği biçimde yararlanabilmeleri için; ısıtıcı çevresine YEM-YEM– SU düzeninde bir yerleşim yapılmalıdır. İlke olarak yem ve suya kolayca ulaşılması esas alınmalıdır. Besi hindilerinde bireye 1 adet suluk ve bireye 1 adet standart hindi yemliği hesaplanmalıdır. Bildirilen bu sayıların karşılığı olarak

İlgili

Hindiler İçin Bakım ve Besleme Önerileri

Hindiler İçin Bakım ve Besleme Önerileri

Hindiler fazla yumurtlayan hayvanlar olmadıklarından dolayı hindi yumurtaları sadece yavru elde etmek için kullanılır. Hindi bakımı işi ile uğraşanlar açısından hindi yumurtaları oldukça önemlidir. Bu nedenle gizli yerlere yumurtlayan hindi yumurtasını bulmak onu korumak kadar önemli bir detaydır. Hindi bakımı özellikle yumurtlama ve kuluçkaya yatma dönemlerinde daha özenli yapılması gereken bir konudur. Bu dönemde hindi bakımı konusunda yapılacak hatalar sağlıksız hindi civcivlerinin elde edilmesine ve hindi satışlarının düşme eğilimine girmesine sebep olabilmektedir. Bu nedenle hindi bakımı için kümes temiz tutulmalıdır. Belirli periyotlarda kümes dezenfekte edilmeli ve olası hastalıklara karşı hindiler ve hindi civcivleri korunmalıdır. Hindilerin altına kümes konforunu sağlayacak altlıklar serilmelidir. Kümeste gerçekleştirilecek bütün yenileme ve dezenfeksiyon faaliyetleri civcivler yumurtadan çıkmadan öncesinde tamamlanmalıdır.

Hindilerin yumurtaları sadece yavru elde etmek için kullanılır. Çünkü hindi ırklarının neredeyse tümü fazla yumurtlamaz. Yumurtayı gizli yerlerde yapar ve folluğa da girmezler. Hindilerde yumurtlama ilkbaharda başlar. Genellikle adet yumurta yaparak, kuluçkaya yatarlar. Bu süreçte yumurtladığı yeri göstermek istemezler. Hindiler kuluçkaya yatınca bakım çalışmaları özenle yapılmalıdır. Böylelikle sağlıklı hindi yavruları alınabilir. Hindi bakımı sırasında kümeslerin bakımı oldukça önemlidir. Belirli zamanlarda kümesler yüksek basınçlı suyla yıkanmalı ve dezenfekte edilmelidir. Eğer kümeste çatlaklar ve yarıklar bulunuyorsa, bunların tamiri yapılmalıdır. Kümese yerleştirilen bütün ekipmanların temizliği de yapılmalıdır. Kümesin altına altlık serilerek, ekipmanlar böyle yerleştirilmeli ve kümeste formaldehitle fümigasyon yapılması ihmal edilmemelidir. Bu çalışmaların tamamı civcivler çıkmadan yaklaşık 5 gün öncesinde tamamlanmalıdır.

Hindilerin ilk haftalık dönemi ilk periyottur. Bu süreçte civcivlerin yumurtadan çıkmasından sonraki ilk gün içinde gagalarının kesilmesi ve aşılarının yapılması gerekir. Burada yapılan işlemlerin ardından civcivler büyüyeceği kümese nakledilmelidir. Bu özel araçlarla yapılmalıdır. Nakilde ortamın ısısı yaklaşık derece arasında olmalı ve ortamdaki havalandırmaya dikkat edilmelidir. Civcivlerin büyüyeceği kümeste yem, su hazır edilmeli, ısısı ayarlanmalıdır. Civcivler birlikte yaklaşık adet olarak yerleştirilmelidir. Kümeste altlık olarak işlenmemiş kaliteli ağaç talaşı kullanılmalı, bu temiz ve kuru olmalıdır. Altlığın kalınlığı yazları 8 cm, kışları da 12 cm kadar olmalıdır. Altlık ıslanmamalı, ıslanırsa her gün değiştirilmelidir.

Kümeste civcive bir suluk, bir palaza 1 cm suluk kenarı olması gerekir. Kümesteki su hattı her zaman dezenfekte edilmelidir. İlk başta civcivlere % oranında şekerli su verilmelidir. Bu onların enerji  ihtiyacı içindir. Civcivler ilk geldiklerinde 3 gün hassas olur. Bu nedenle içme suyu vitamin ve minerallerle desteklenmelidir. Suluklara her gün 2 defa taze su konulmalıdır. Yemliklerinde de taze yem bulundurmaya özen gösterilmelidir. Yemliklerin kenarları palazların kursaklarına kadar olmalıdır. 4 hafta süreyle civcivlere yem verilmeli, daha sonra palet yeme geçiş yapılmalıdır.

Kesim zamanı dişi hindilerde haftalarda, erkek hindilerde ise haftalar arasındadır. Hindiler açık alanda bakılırsa, genellikle bahçelerdeki zararlılarla yani böceklerle beslenir, taze otları yemeyi severler. Kepek hamuru, arpa, buğday ve mısır en sevdikleri besinlerdir. Sonbaharda kapalı bir yere alır beslenirlerse daha hızlı semirir, yağlanırlar. Hindi eti en fazla kışın tercih edilir. Hindi bakımı oldukça zorludur, yavrularının büyümesi oldukça yavaştır. İbikleri kızarana kadar oldukça narin büyürler. Ülkemizde de hindi yetiştiriciliği oldukça yaygındır.

Dosya:Beyaz hindi funduszeue.info


Özet

AçıklamaBeyaz hindi funduszeue.info

Türkçe: kanada beyaz etlik hindi civcivi

English: white turkey chick

Tarih
KaynakYükleyenin kendi çalışması
YazarRamazanondersen

kanada beyaz etlik hindi civcivi

Lisanslama

Ben, bu işin telif sahibi, burada işi aşağıdaki lisans altında yayımlıyorum:

w:tr:Creative Commons
atıfbenzer paylaşım

Bu dosya, Creative CommonsAtıf-Benzer Paylaşım Uluslararası lisansı ile lisanslanmıştır.

Şu seçeneklerde özgürsünüz:
  • paylaşım – eser paylaşımı, dağıtımı ve iletimi
  • içeriği değiştirip uyarlama – eser adaptasyonu
Aşağıdaki koşullar geçerli olacaktır:
  • atıf – Esere yazar veya lisans sahibi tarafından belirtilen (ancak sizi ya da eseri kullanımınızı desteklediklerini ileri sürmeyecek bir) şekilde atıfta bulunmalısınız.
  • benzer paylaşım – Maddeyi yeniden karıştırır, dönüştürür veya inşa ederseniz, katkılarınızı orijinal olarak aynı veya uyumlu lisans altında dağıtmanız gerekir.
funduszeue.info BY-SA Creative Commons Attribution-Share Alike truetrue

Dosya geçmişi

Dosyanın herhangi bir zamandaki hâli için ilgili tarih/saat kısmına tıklayın.

Tarih/SaatKüçük resimBoyutlarKullanıcıYorum
güncel, 13 Aralık , 13 Aralık tarihindeki sürümün küçültülmüş hâli × (2,45 MB)RamazanondersenUser created page with UploadWizard

Dosya kullanımı

Bu görüntü dosyasına bağlanan sayfa yok.

Meta veri

Bu dosyada, muhtemelen fotoğraf makinesi ya da tarayıcı tarafından eklenmiş ek bilgiler mevcuttur. Eğer dosyada sonradan değişiklik yapıldıysa, bazı bilgiler yeni değişikliğe göre eski kalmış olabilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası