krep kumaş kışın giyilir mi / Asla Su Geçirmeyen Scuba Kumaş Nedir? - Trendyol Blog

Krep Kumaş Kışın Giyilir Mi

krep kumaş kışın giyilir mi

Krep Kumaş Nedir, Nasıldır Ve Terletir Mi? Krep Kumaş &#;zellikleri Ve Kullanım Alanları

Krep Kumaş Terletir mi?

Sıvı emme konusunda oldukça başarılı olan krep kumaşlar terleme sorununa neredeyse tamamıyla ortadan kaldırır. Ancak üretimi yapılan malzemeye göre değişkenlik göstermekle birlikte bu oran farklılık gösterebilir. Nitekim polyester kullanılarak üretilebildiği gibi krep kumaşlar tamamen doğal materyaller ile üretilebilir.

Krep Kumaş Özellikleri

Krep kumaşların en belirgin özelliği oldukça hafif yeri yapıya sahip olmasıdır. Konforlu kullanım için oldukça büyük bir avantaj sağlayan bu durum yaz aylarında ideal kıyafetler geliştirme konusunda yardımcı olur. Göze çarpan bir diğer özelliği ise hava geçirgenliğinin yüksek olmasıdır. Bu özellik yaz aylarında kıyafet yokmuş hissini oluşturduğu için birçok kişinin severek kullanmasını sağlar. Dökümlü ve salaş bir yapıya sahip olması ise krep kumaşların şık görünmesini sağlar.

Krep Kumaş Kullanım Alanları

Moda alanında oldukça etkili ürünler geliştirme konusunda tasarımcıların sıklıkla başvurduğu kumaş çeşididir. Kullanım alanlarından başında ise yazlık ürünler gelir. Krep kumaşlar tamamen kullanıcı odaklı geliştirilip esneklik ön planda olacak şekilde üretilir. Bu da beraberinde üzerine yapışmayan, salaş görünümlü ve şık ürünlerin tasarlanmasına yardımcı olur. Elbise, pantolon, abiye, gömlek, şort ve etek yapımında sıklıkla tercih edilir.

Krep Kumaş Esnek midir?

Üretim yapılan malzemeye göre değişkenlik göstermekle birlikte krep kumaşlar genellikle esneklikleri ile ön plana çıkar. Halihazırda üretim amacı rahat kıyafetler tasarlama olduğu için neredeyse her zaman esnek bir yapıya sahip olur.

Krep Kumaş Yıkanınca Çeker mi?

Doğal bir kumaş olup hassas yapıya sahip oldukları için krep kumaşları yıkarken oldukça dikkatli olunması gerekir. Bilindiği üzere doğal kumaşlar çamaşır makinelerine pek uygun değildir. Buna ek olarak doğal kumaş sınıfından yer alan krep kumaşlar renk atma konusunda da kötü bir üne sahiptir. Alacağınız ürünü uzun süre kullanmak için mutlaka üreticinin belirlemiş olduğu yıkama kurallarına uymanız tavsiye edilir. Krep kumaşlar genellikle 30 ile 40 derece arasında yıkanır. Kurutma işlemi esnasında güneşten uzak tutmak ve kendi bir alanda kendi başına kurulmasına izin vermek renginin atmasını önleyip çekme sorununu ortadan kaldıracaktır.

Krep Kumaş Sıcak Tutar mı?

Krep kumaşların genel üretim amacı rahat ve konforlu kıyafetler geliştirmektir. Bu nedenle sıcak tutma amacıyla geliştirilmeyip tamamen yazlık kıyafet konseptinde tercih edilir. Ancak bazı durumlarda krep kumaşlar farklı dokuma teknikleri, ekstra karışımlar ve kalınlık uygulanarak ilkbahar koşullarına uygun olarak geliştirilebilir.

False

Krep Kumaşlar genellikle ipek, yün veya viskozdan üretilir. Fakat günümüzde polyester –yün (pamuk ve polyester) karışımlı olarak da üretilmektedir. Doğal kumaşların hava geçirgenliği daha fazladır, doğal kumaş tercih ediyorsanız % ipek krep veya % yün krep olanlarını almalısınız. Yüzde yüz polyester olanların, yün veya ipek olan kadar hava geçirgenliği olmayacağını unutmamak gerekir.

Krep Kumaş Özellikleri

Bu kumaşın özellikleri arasında birçok unsur sayılabilir. Bu kumaşların özellikleri arasında öncelikle şunlar yer almaktadır:

En belirgin özellikleri arasında hafif olması ön plandadır. Dökümlü bir kumaş olduğundan tesettür moda giyimde de sıkça tercih edilmektedir. Yaz mevsimi için oldukça uygundur.

krep kumas ornegi 2

Krep Kumaş Hangi Kıyafetlerde Kullanılır?

En çok kullanıldığı kıyafetler özellikle yazlık giysileri içermektedir. Kumaşın doğallık özelliği arttıkça yazın kullanılma imkanı da o derece yüksek olacaktır. Bu kumaşlar dökümlü, rahat ve üste yapışmayan kumaşlardır.

Bu kumaşlar ile elbise, pantolon, yelek, abiye, etek, ceket gibi her türlü kıyafet dikişi yapılabilir. Tesettür kıyafetleri de sıkça dikilmektedir; salaş ve dökümlü olması bu alanda da tercih sebebidir. Bu tür kumaşın kullanıldığı giysiler çoğunlukla ütü de istemezler.

krep kumas ornegi 1

Taşlanmış Krep: Dökümlü, iç göstermeyen, kırışmayan bir kumaştır. Esnek değildir. Kumlu krep de denir. Elbise, etek, pantolon, tunik, yelek, abiye her şey dikilebilir. Astarlanıp çok güzel ceketler, pardesüler de dikilebilir. Dökümlü olduğu için yapılan ürünler muntazam durur. Mat ve dökümlü olduklarından dikimde de çok hata göstermezler ve ütü istemezler. Danteller veya taşlarla süslenip şıklığı daha da arttırılabilir.

taslanmis krep

Taşlanmış krep kumaş örneği

Yazlık Krep: Dökümlü, kırışmayan bir kumaştır. Esnek değildir. Genellikle yazlık kıyafet dikiminde tercih edilir. Şifon kumaştan biraz daha kalındır. Rengine göre bazen astar gerekebilir. Çokça tercih edilir. Elbise, gömlek, etek, pantolon, tunik dikilebilir.

yazlik krep kumas elbise

Yazlık krep kumaştan elbiseler

Empirme Krep: Yazlık krep kadar dökümlü değildir, ayrıca yazlık krepten farkı yüzeyinin daha tırtıklı olmasıdır. Biraz esnekliği vardır. Yazlık krep gibi rengine göre astar gerektirebilir. Özellikle gömlek dikiminde olmak üzere yazlık kıyafet dikiminde çokça tercih edilir.

emprime krep kumas

Emprime baskı yapılmış krep elbiseler

Pamuklu Krep: Özellikle yazlık kıyafetlerde tercih edilir. Gömlek, elbise, etek, pantolon her şey dikilebilir. İçindeki pamuk oranından dolayı kırışabilir bir kumaştır. Dökümlüdür. Viskon kumaştan biraz daha kalındır.
krep kumas dokuma
İpek Krep: Yumuşak ve parlak dokuya sahiptir. Kırışmayan ve tiril tiril rahat bir kumaştır. Yazın tercih edilir. İpek krepten her model kıyafet dikilebilir. Çok yumuşak ve kaygan bir kumaş olduğu için biçmesi ve dikmesi biraz zor olabilir. Hassas derecede elde yıkanmalıdır.

ipek ve sifon krep

İpek ve şifon krepler

Hürrem Krep Kumaş

Diğer adı Double krep veya Esnek kreptir. Biçilmesi ve dikilmesi rahat, likralı bir kumaştır. Az dökümlüdür, iç göstermez. Her mevsim giyilebilir, vucuda yapışmaz, yakmaz. Spor giyimde, günlük kıyafetlerde, abiye dikiminde yani her tür kıyafet dikimine uygundur.

esnek krep kumas

Esnek krep kumaş ve elbise

Şifon: Yazlık, iç gösteren, hafif esnek, dökümlü bir kumaştır.  Gömlek, elbise, pantolon dikilebilir. Astar dikilmesini gerektirir. Şal olarak da kullanılabilir.

Krep Kumaş Dikerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Krep Kumaşlar kenarına sürfile veya overlok isteyen, kenarları akabilecek kumaşlardır. Normal dikim iğnesiyle dikilebilen dikilmesi rahat kumaşlardır. Şifon veya yazlık krepler esnek ve dökümlü oldukları için biçilmeleri ve dikilmeleri biraz daha zor olabilir. Polyester içeriklerinden dolayı genelde çekmezler, fakat bu durum krep kumaşın pamuk oranına göre değişebilir. Bu nedenle tedbir amaçlı ve boya verme durumu açısından biçilmeden önce yıkanmasında fayda vardır.

krep kumas ornegi 4

Kumaşın Yıkanma Şekli

Yıkanma hakkında kuru temizleme ya da elle yıkama önerisinde bulunabiliriz. Elle yıkandığında da su ılık olmalıdır. Krep kumaşlar için yıkama önerisi arasında  suyun derece olması bulunur. Gölgede kurutulursa rengini koruyacaktır.


Örme kumaş fiyatları
Krep kumaş özellikleri nedir
Krep kumaş fiyatları

Link bitiş tarihi;

Kategori: HAZIR GİYİMÖRMEEtiketler: Hürrem krep kumaş nedir, Hürrem kumaş nedir, Krep elbise nasıl yıkanır, Krep kumaş çeşitleri, Krep Kumaş Esnek midir?, Krep Kumaş İç Gösterir mi?, Krep kumaş nedir, Krep kumaş sağlıklı mı, Krep Kumaş Terletir mi?, Krep Kumaş Vücuda Yapışır mı, Krep Kumaş Yazın Giyilir mi?

Polyester Kumaş Nedir, Özellikleri Nelerdir? Polyester Kumaş Likralı Mı, Cilde Zarar Verir Mi?

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:

Polyester; giyim, tasarım hatta iç mekanlarda karşımıza çıkan kumaş türüdür. Ancak moda söz konusu oluğunda polyester kumaş hakkında birçok kişi terletir mi, likralı mı? sorularını yanıtlarını aramaktadır. Çünkü pamuk, ipek ve yün gibi doğal bir kumaş olmadığından polyesterin zararlı olabileceği sorularını da akıllara getirebilir. Öte yandan polyester kumaşı özel kılan bazı detaylardan bahsetmek de mümkündür. Peki, polyester kumaş nedir, özellikleri nelerdir? Polyester kumaş terletir mi, zararlı mı? İşte bu gibi tüm sorularınızın yanıtları…

Polyester Kumaş Nedir, Özellikleri Nelerdir? Polyester Kumaş Likralı Mı, Cilde Zarar Verir Mi?

Polyesterin bir kumaş olduğunu ve bazı özelliklere sahip olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu kumaş birçok avantajı sağlamasının yanı sıra bazı dezavantajları da beraberinde getirebilir. Tekstil dünyasında sıklıkla tercih edilse de ham maddesinin taş kömürü ve petrol ürünü olması bazı soru işaretlerine yol açabilir. Ancak "Polyester kumaş terletir mi, zararlı mı?" sorularına yanıt aramadan önce "polyester kumaş nedir"? sorusunu yanıtlamak gerekir. İşte polyester kumaş ile ilgili bilmeniz gerekenler

POLYESTER KUMAŞ NEDİR?

Polyester, polyester iplikler ya da dokumanın yapıldığı ipliğin hammaddesini ifade eder. Petrol ürünlerden üretilir ve temelde bir tür plastiktir. İlk olarak 'de icat edilen polyester 'lerde uzun süre ütü yapmadan giyilebilecek bir kumaş olarak tanıtılmaktadır. Polyester kumaştan giysi ve kaplama işlemleri yapılabileceği gibi doğal iplikler ile harmanlanarak da kullanılabilir. Satın alınan kıyafetlerde ürünün içeriği etiket bölümünde belirtilmektedir. Örneğin; %30 polyester %70 pamuktan oluştuğunu gösteren bir etiket karşımıza çıkabilir.

POLYESTER KUMAŞ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

  • Polyester kumaş parlak, kaygan, esnek ve dayanıklıdır.
  • Yumuşak ve ipeksi bir dokuya sahiptir.
  • Kolay kırışmaz, ütülendiğinde uzun süre ütüye gerek kalmaz.
  • Temizliği için makineye atmanız yeterlidir.
  • Maliyeti düşüktür.
  • Güve gibi zararlı böcekler zarar vermez.
  • Küf ve mantar benzeri mikroorganizmalardan etkilenmezler.
  • Polyester kumaş, sudan etkilenmez, dayanıklı ve temizliği oldukça kolaydır. Ayrıca ütü gerektirmeyen ve görünüm açısından yeniliğini koruyan bir kumaştır. Bu cazip yönleri ile dikkatleri çekse de polyester kumaşın olumsuz özellikleri de bulunur.

POLYESTER KUMAŞ ZARARLI MI?

  1. Sıcak havalarda tercih edilmemesi gereken bir kumaştır. Çünkü terletir ve teri emmez. Hava geçirgenliği sağlamadığı için teninizi yakabilir.
  2. Özellikle hassas cilde sahip olanlarda alerji sorunlarına yol açabilir.
  3. Statik elektriklenmeye neden olabilir.
  4. Ateşe karşı dayanıksız olduğundan kolayca yanabilir.
  5. Doğal kumaşlar hem pahalı hem de temizliği ve kurutma işlemleri açısından daha meşakkatli olsa da polyester kumaştan daha çok tercih edilir.

POLYESTER KUMAŞ TERLETİR Mİ?

Polyester gibi sentetik kumaşların ortak sorunu, nefes almamalarıdır. Onu giydiğinizde terli hissedebilir ve rahatsız edici boyutlara ulaşan nem hissine sahip olabilirsiniz. Bunun nedeni ise pamuk benzeri doğal kumaşlara kıyasla polyesterin nem emiliminin yetersiz olmasıdır. Ancak özellikle egzersiz ve günlük giyim için nem emici polyesterler günümüzde yaygın kullanıma sahiptir. Hassas cilde sahip olanlar sentetik kumaşların vücudunda hafif bir tepkimeye neden olduğunu fark edebilirler, ancak karışık kumaşlardan elde edildiğinde bu sorun daha az yaygındır. Ayrıca polyester kumaşlar mont, çanta, bavul ve ayakkabıların yapımında kullanılabilir.

POLYESTER KUMAŞ LİKRALI MI?

Polyester kumaşların her biri esnek değildir. Esneklik söz konusu olması için kumaş üretiminin içinde likraya yer verilmesi gerekir. Aldığınız giysilerin etiketinde kumaşı içinde bir miktar lycra olduğu belirtiliyorsa o ürün esnek ve likralı bir kumaştır.

POLYESTER KUMAŞ FİYATLARI

Polyester kumaşın kalitesine göre fiyatında da farklılıklar bulunur. En maliyetli kumaşlar arasında yer alır. Yaklaşık fiyat aralıkları 10 - 30 TL arasındadır. Ancak pamuk, viskon, yün ile karıştırıldığında fiyatında da artış gözlemlenebilir.

Peluş Kumaş Nedir, Özellikleri ve Çeşitleri Nelerdir? Peluş Kumaş Nasıldır, Fiyatları Ne Kadar? Pazen Kumaş Nedir, Özellikleri ve Çeşitleri Nelerdir? Pazen Kumaş Nasıldır, Fiyatları Ne Kadar? Mira Kumaş Nedir, Özellikleri Nelerdir? Mira Kumaş Fiyatları Ne Kadar, İç Gösterir Mi? Krep Kumaş Nedir? Krep Kumaş Özellikleri Nasıl Olur, Fiyatları Nedir? Keten Kumaş Nedir? Keten Kumaş Özellikleri ve Çeşitleri Nelerdir, Fiyatları Ne Kadar? Kaşkorse Kumaş Nedir, Özellikleri Nelerdir? Kaşkorse Kumaş Nasıldır, Fiyatları Nedir? Kadife Kumaş Nedir, Özellikleri ve Çeşitleri Nelerdir? Kadife Kumaş Nasıldır, Fiyatları Ne Kadar?

ARKADAŞINA GÖNDER

Polyester Kumaş Nedir, Özellikleri Nelerdir? Polyester Kumaş Likralı Mı, Cilde Zarar Verir Mi?

SON DAKİKA

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası