turizm ve otel işletmeciliği önü açık mı / Sağlık Turizmi İşletmeciliği Bölümü Nedir? Mezunu Ne İş Yapar? | funduszeue.info

Turizm Ve Otel Işletmeciliği Önü Açık Mı

turizm ve otel işletmeciliği önü açık mı

Turizm İşletmeciliği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Turizm İşletmeciliği bölümü var. Aşağıda sırasıyla Turizm İşletmeciliği bölümü nedir, puan türü nedir, Turizm İşletmeciliği bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Turizm İşletmeciliği bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Turizm İşletmeciliği Bölümü Nedir?

Turizm İşletmeciliği bölümü; turizm işletmelerinin gereksinim duyduğu yabancı dil bilen, temel işletmecilik bilgilerine ve turizm bilgisine hâkim, yöneticiliğin gerektirdiği iletişim becerilerine, vizyona ve etik bilincine sahip, insan ilişkilerinde başarılı, teorik bilgisini kolaylıkla uygulamada kullanabilen, işletmecilik sorunlarına çözüm getirmede analitik düşünebilen, üreten ve sorgulayan turizm sektöründe görev alacak, konusunda uzmanlaşmış, İngilizcenin yanı sıra ikinci bir yabancı dil bilen, uluslararası düzeyde yenilikleri takip edecek turizm yöneticilerini yetiştiren bir lisans bölümüdür.

Turizm İşletmeciliği Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Turizm İşletmeciliği için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Turizm İşletmeciliği, EA (EŞİT AĞIRLIK) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Turizm İşletmeciliği baraj puanı da puandır.

Turizm İşletmeciliği Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Turizm İşletmeciliği mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Turizm İşletmeciliği mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

1- Kültür ve Turizm Bakanlığı

2- Moteller

3- Oteller

4- Seyahat Şirketleri

5- Tatil Köyleri

6- Turizm Organizatörlüğü Şirketleri

Bölüm mezunları; turizm sektörünün farklı alanlarında iş bulma imkanına sahiptirler. Ulaştırma şirketlerinde, özellikle havayolları (kabin memurluğu, yer hostesliği) ve deniz işletmelerinde (kruvaziyer gemilerde), uluslararası zincir otellerde, tur operatörleri ve acentelerde çalışabilirler.

Programdan mezun olanlar konaklama işletmelerinin (Ön büro, kat hizmetleri, mutfak, servis, bar, satın alma, pazarlama ve satış, insan kaynakları vb departmanlarında), Yiyecek içecek işletmelerinde, seyahat acentalarında, rezervasyon, operasyon, biletleme, muhasebe vb. departmanlarında, havayolu şirketlerinin yer hizmetlerinin çeşitli pozisyonlarında ve yönetici olarak çalışabilirler. Yabancı dil bilgisi çok iyi olanların iş bulma sorunu hemen hemen yok gibidir. Çalışma alanları daha çok özel sektördedir. Kamu sektöründe Kültür ve Turizm Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında çalışma olanağı vardır.

Turizm İşletmeciliği Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Turizm İşletmeciliği mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Turizm İşletmeciliği mezunlarının görevleri şunlardır:

1- İşletmede konuk olanların kimlik bilgilerini kolluk kuvvetlerine iletir.

2- İşletmede yemek saatlerini düzenler.

3- İşletmenin temizliği ve düzeninden sorumludur.

4- Müşterilerin ihtiyaçlarını belirler ve bu ihtiyaçları yerine getirmek için gerekeni yapar.

5- Rezervasyon işlemlerini gerçekleştirir.

Turizm İşletmeciliği Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Turizm İşletmeciliği çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Turizm İşletmeciliği okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

Turizm İşletmeciliği mezunları; genellikle kapalı, temiz, bol ışıklı, klimalı çağdaş görünümlü işletmelerde çalışırlar. Yerli ve yabancı turistlere hizmet sunarlar. Meslektaşları, diğer çalışanlar, işveren ve müşterilerle iletişim halinde çalışırlar.

Meslekte Kullanılan Araç-Gereçler

1- Bilgisayar

2- Diğer büro malzemeleri

3- Faks, teleks, telefon vb. iletişim araçları

4- Hesap makinesi

5- Yasal mevzuat ve uygulama dokümanları

6- Yiyecek ve içecek servis araç ve gereçleri

Turizm İşletmeciliği Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Turizm İşletmeciliği maaşları lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Turizm İşletmeciliği maaşları lira arasındadır.

Turizm İşletmeciliği Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Turizm İşletmeciliği bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Turizm İşletmeciliği bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Turizm İşletmeciliği dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

funduszeue.info

Turizm İşletmeciliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

  1. Ağırlama Endüstrisine Giriş
  2. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
  3. Bilgisayar Teknolojileri
  4. Destinasyon Pazarlama
  5. Destinasyon Pazarlaması
  6. Dünya Coğrafyası
  7. Ekonomi, İşletme Yönetiminin Prensipleri
  8. Finansal Muhasebe
  9. Hukuka Giriş
  10. İletişim Becerileri
  11. İngilizce
  12. İnsan Kaynakları Yönetimi
  13. İş Hukuku
  14. İşletme Finansmanı
  15. İşletme Hukuku
  16. İstatistik
  17. Maliyet ve Yönetim Muhasebesi
  18. Matematik
  19. Örgüt ve Yönetim
  20. Otel Yönetimi
  21. Pazarlama İlkeleri
  22. Restoran Yönetimi
  23. Seyahat Acenteleri ve Tur Operatörlüğü
  24. Sosyal Psikoloji
  25. Sosyoloji
  26. Turizm Coğrafyası
  27. Turizm Hukuku
  28. Turizm Planlaması
  29. Turizm ve Seyahat Endüstrisine Giriş
  30. Turizm ve Toplum
  31. Turizmde Toplam Kalite Yönetimi
  32. Türk Dili
  33. Türkiye Ekonomisinin Yapısı
  34. Yiyecek-İçecek İşletmeleri Yönetimi

Turizm İşletmeciliği Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Turizm İşletmeciliği KPSS taban puanları için , , , , ve atamalarına baktık. Turizm İşletmeciliği bölümüne son beş yılda toplam 40 kontenjan verilmiş ve mezunlar 88 ve üzeri puanlarla çeşitli kamu kurumlarına atanmıştır.

Turizm İşletmeciliği Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Turizm İşletmeciliği tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

1- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

2- Ekip çalışmasını sevmeli.

3- Genel ekonomi ve ticaret konularına ilgi duymalı.

4- İnsanları ikna edebilme yeteneğine sahip olmalı.

5- İnsanlarla iletişim konusunda çok iyi olmalı.

6- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

7- Planlı çalışmayı bilmeli.

8- Tertipli ve düzenli olmalı.

9- Yabancı dil öğrenmeye istekli olmalı.

Turizm İşletmeciliği Okuyanların Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Turizm İşletmeciliği yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

''Turizm sektörünün iş ortamları eğlencelidir. Her alanda olduğu gibi kendinizi geliştirmeden hiç bir yere varamazsınız. İnsanlarla ilişkileri kuvvetli olan, diksiyonu düzgün, hem sıcakkanlı hem soğukkanlı olmasını bilen, yabancı dil öğrenmeye meyilli insanlar bu bölümü tercih edebilir.

Bu sektör de iş imkanları oldukça fazla. Burada en önemlisi dil öğrenmek. İngilizceyi saymazsak, artı dil öğrenmek size her zaman avantaj sağlayacaktır. Yanı sıra kendinizi geliştirmiş olabilmeniz, dünya kültürüne hakim olmanız sizin lehinize olacaktır. İş imkanları konusunda bir sıkıntı çekebileceğinizi sanmam, çünkü dediğim gibi aklınıza gelemeyecek kadar fazla iş imkanı vardır. Ancak beklentinizin ne olduğuna bağlı.''

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Turizm İşletmeciliği nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Turizm İşletmeciliği iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

Sağlık Turizmi İşletmeciliği Bölümü

Sağlık Turizmi İşletmeciliği Bölümü Nedir?

Sağlık Turizmi İşletmeciliği nedir sorusu; sağlıklı yaşam konusunda hizmet veren tesisler için yönetici yetiştirmeyi amaçlayan bir ön lisans programıdır. Ayrıca ülkemizi sağlık turizmi amacıyla ziyaret eden turistlere tedavi ve konaklama konusunda kaliteli hizmet verebilecek, donanımlı profesyoneller de yetiştirmektedir.

Sağlık Turizmi İşletmeciliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Bölümün eğitim süresi 2 yıldır. Sağlık Turizmi İşletmeciliği taban puanları, sınava girilen yıla göre değişiklik göstermektedir. Bu bölümden Dikey Geçiş Sınavı ile 4 yıllık bir programa geçiş yapmak mümkündür. Yeterli puan alındığı takdirde; Ekonomi ve Finans Bölümü, İşletme Bölümü, Kamu Yönetimi Bölümü gibi ilgili lisans programlarına geçiş sağlanabilir. Ülkemizde Sağlık Turizmi İşletmeciliği Bölümü bulunan bazı üniversiteler şunlardır:

  • Afyon Kocatepe Üniversitesi
  • Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi
  • Harran Üniversitesi
  • Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
  • Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi
  • Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi
  • Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
  • Ankara Medipol Üniversitesi

Sağlık Turizmi İşletmeciliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

Sağlık Turizmi İşletmeciliği Bölümü ders programı üniversitelere göre belli ölçüde değişebilir. Ancak genel hatlarıyla şu şekildedir:

  • Sağlık Turizmi Pazarlaması
  • İnsan Kaynakları Yönetimi
  • Sağlık Turizmi Ekonomisi
  • Sağlık Turizmi ve Gelişimi
  • Sağlık Kurumları Yönetimi
  • Biyoistatistik
  • Sağlık Turizmi İletişimi
  • Sağlık Kurumlarında Finansal Yönetim
  • Genel Hastalık Bilgisi
  • Sağlık Kurumlarında Konaklama Hizmetleri
  • Sağlık Kurumlarında Stratejik Yönetim
  • Hastane Yönetimi
  • Sağlık Turizminde Halkla İlişkiler
  • Dünya Sağlık Turizmi Uygulamaları

Bazı üniversitelerde zorunlu yaz stajı da bulunmaktadır.

Sağlık Turizmi İşletmeciliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Sağlık Turizmi İşletmeciliği ne iş yapar sorusuna kısaca; sağlık turizmi alanında hizmet veren işletmelerde yöneticilik, uzman personellik yapar yanıtı verilebilir. Bölüm mezunları sağlık turizmi uzmanı unvanını alır. Sağlık Turizmi İşletmeciliği mezunları; hastanelerin sağlık turizmi birimlerinde, hastane işletmelerinde, hasta ve yaşlı bakım evlerinde, sağlık merkezi işletmelerinde, kaplıcalarda, spa merkezlerinde ve termal otel işletmelerinde yönetici pozisyonunda görev alabilirler. Çalıştıkları kurumun gelir ve giderleriyle ilgilenir ve altında çalışan personellerin disiplininden sorumlu olurlar. Bu bölümü tercih etmeyi düşünen adayların disiplinli ve yardımsever olması beklenir. Ayrıca adaylar sağlık sektörüne ilgi duymalı ve sağlık konularında duyarlı olmalıdır.

Sağlık Turizmi İşletmeciliği Bölümü İş Olanakları Nelerdir?

Bölüm, çok yönlü bir eğitim programına sahip olduğu için Sağlık Turizmi İşletmeciliği iş imkanları da çeşitlidir. Bu bölüm mezunları hem sağlık, hem yönetim hem de iletişim alanlarında donanımlı hale gelirler. Dolayısıyla bu alanlarda faaliyet gösteren birçok kurumda görev alabilirler. Bir kurumda çalışmanın yanı sıra, bölüm mezunları bağımsız olarak da çalışabilir. Sağlık Turizmi İşletmeciliği maaşları kişinin deneyimine ve kurumun yapısına bağlı olarak değişiklik gösterir. Sağlık turizmi, turizm sektörünü canlandırmak açısından da çok önemlidir. Yurt içinden ve yurt dışından gelen misafirlere kaliteli sağlık ve konaklama deneyimi sunabilmek için bu alanda yetişmiş profesyonellere ihtiyaç duyulur. Bu alanda kariyer yapmak isteyen adaylar funduszeue.info üzerinden sağlık turizmi yöneticisi iş ilanlarını inceleyebilir.

Sıkça Sorulan Sorular

Soru: Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı’nın amacı nedir?

Cevap: Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programı, etkili iletişim becerilerine sahip, çözüm odaklı, operasyonel düzeydeki faaliyetlere hakim, nitelikli kabin görevlileri yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

 

Soru: Programın puan türü nedir?

Cevap: Programın puan türü TYT’tir.  Konu ile ilgili bilgiye ÖSYM kılavuzlarından ulaşılabilir.

 

Soru: Hangi dersler verilmektedir?

Cevap: Öğretim programına funduszeue.info ulaşılabilir

 

Soru: 4 yıllık programlara geçiş olanakları nelerdir?

Cevap: Mezunlarımız arzu ettikleri takdirde ÖSYM tarafından düzenlenen Dikey geçiş sınavına katılarak fakültelerin, Havacılık İşletmeciliği, Lojistik Yönetimi, Seyahat İşletmeciliği, Turizm İşletmeciliği gibi bölümlerine geçiş yapabilirler. Ayrıca mezunların sınavsız olarak Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 3. sınıfına fark dersleri alarak sınavsız dikey geçiş yapma hakları vardır.

 

Soru: Staj Süresi Kaç Gündür? Nerelerde Staj Yapılır?

Cevap: Öğrencilerimiz mezun olmak için 40 iş günü staj yapmakla yükümlüdürler. Stajlar, SHGM’nin koordinasyonu ile öğrencilerin funduszeue.info adresindeki staj yazılımı üzerinden başvuru ve staj yeri tercihi (şehir ve işletme tercihi) yapması sonrasında merkezi olarak atanmaları sonucunda ve yüksekokulumuzun staj komisyonlarınca uygun görülen özel ve kamu sektörüne ait havacılık işletmelerinin departmanlarında yapılabilir.

 

Soru: Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri  Programına başvurmak için aday öğrencilerde okulun aradığı özel şartlar var mıdır?

Cevap:  Meslek Yüksekokulumuzun aradığı özel şartlar yoktur. Programımıza başvurmadan önce öğrencilerin mezun olduktan sonra girmek istedikleri iş yerlerinin çalışma koşullarını göz önünde bulundurmalarında fayda vardır.

 

Soru: Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri  Programından mezun olduktan sonra nerelerde iş bulabilirim?
Cevap:  Havayolu şirketlerinin Genel Müdürlüklerinde, Yurt içi ve Yurt dışı yolcu taşıyan özel havayolu şirketlerinde, Yabancı Havayolu şirketlerinde, Hava Kargo Şirketlerinde, İkram & Servis Şirketlerinde, Yer Hizmetlerinde iş bulunabilir. Sivil havacılık ile bağlantılı tüm şirketler, bölümün istihdam alanlarını oluşturmaktadır.

Soru: Programı tamamladıktan sonra herhangi bir ünvanım olacak mı?

Cevap: Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler "Kabin Hizmetleri Meslek Elemanı" ünvanına sahip olacaktır.

 

Soru: Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri eğitimi mesleğini icra edebilmek için hangi niteliklere sahip olmalıyım?

Cevap:

1. Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak

2. Bayanlar için cm. arası boya sahip olmak (Boy-kilo orantılı olmalıdır.)

3. Erkekler için cm. arası boya sahip olmak (Boy-kilo orantılı olmalıdır.)

4. Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir.)

5. Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası