kktc hükümet neden istifa etti / KKTC'de hükümet düştü: Başbakan Ersan Saner istifa etti - Medyascope

Kktc Hükümet Neden Istifa Etti

kktc hükümet neden istifa etti

Hükümet istifası

Jacinda Ardern
Now playing Next
Peru&#;da eski Cumhurbaşkanı Pedro Castillo&#;nun taraftarlarının başlattığı eylemlerde, göstericilere silahını doğrultan bir polis memuru
Now playing Next
Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn
Now playing Next
İngiltere Başbakanı Liz Truss
Now playing Next
İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella
Now playing Next
Estonya Başbakanı Kaja Kallas
Now playing Next
Cumhurbaşkanlığı ofisine girmek için sırada bekleyen hükümet karşıtı protestocular
Now playing Next
İsrail Başbakanı Naftali Bennett
Now playing Next
İsrail Başbakanı Naftali Bennett
Now playing Next
 Mahinda Rajapaksa (solda) kardeşi Gotabaya Rajapaksa ile halkı selamlıyor (arşiv)
Now playing Next
KKTC Başbakanı Faiz Sucuoğlu
Now playing Next
Kazakistan&#;ın Almatı kentinde bir göstericiye müdahale eden bir çevik kuvvet polisi
Now playing Next

fazla oku

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Ersan Saner, Demokrat Parti ve Yeniden Doğuş Partisi ile yaptıkları koalisyon hükümetinin istifa ettiğini duyurdu. 

Saner, istifasını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a istifasını sunduğunu açıkladı. 

6 Şubat'ta seçim

Saner istifasını sunmasının ardından şunları söyledi:

Zor bir dönemde dünyada pandemi olan bir zamanda hükümeti kurduk. İcraat hükümeti için girişim yaptık ancak başarılı olamadık ve azınlık hükümeti kurduk. Sağlıkta başarılı bir dönem geçirdik. Bugün itibarı ile görevi devrettik. Yazılı bir basın bildirisiyle gerekli açıklamayı yapacağım. Hükümet ortakları kendi parti içinde yeterli sayıyı sağlayamadı. UBP meclise tam kadro gelirken, DP ve YDP meclise tam kadro gelemedi. Mecliste tam kadro sağlanamadığı için istifamızı sunduk. Erken seçime en hazır parti UBP’dir. Erken seçim tarihini UBP içinde tartışarak 6 Şubat tarihini belirledik. Mecliste sayısal çoğunluk olmadığı için siyasi ahlak icabı görevi bıraktık. Parti meclisinde değerlendirdikten sonra hükümete girilip girilmeyeceği kararlaştırılacak. Erken seçimi telaffuz ettikten sonra tekrar hükümete girilip girilmeyeceğini söyleyemem. Meclis ve parlamento görev süresini artık tamamlamıştır.

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CTP: Nihayet

KKTC’de ana muhalefet partisi konumunda yer alan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhünman, hükümetin istifasıyla ilgili olarak “Olmayan hükümet olmadığını nihayet idrak ederek istifa etti! Hayal aleminden gerçek dünyaya dönüş” yorumunu yaptı.

Muhalefetten bir diğer parti olan Halkın Partisi lideri Kudret Özersay da şu yorumu yaptı:

Aylardır zaten ruhunu teslim etmiş olan memlekete zerre faydası dokunmayan bu mefta yamalı bohça hükümet şimdi defnediliyor. Halkın, memleketin gözü aydın… Bu memleket sahipsiz değildir.

Independent Türkçe

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası