akciğer kanserinden ölen ünlüler / Kategori:Akciğer kanserinden ölenler - Vikipedi

Akciğer Kanserinden Ölen Ünlüler

akciğer kanserinden ölen ünlüler

etiket Gözyaşları İçinde Uğurladığımız Yılında Aramızdan Ayrılan 24 Ünlü İsim

Haberler

Magazin

Ünlüler Dosyası

Gözyaşları İçinde Uğurladığımız Yılında Aramızdan Ayrılan 24 Ünlü İsim

Her yıl olduğu gibi bu yıl da acı haberlerle pek çok ünlü ismi son yolculuğuna uğurladık. Müzik, sinema, siyaset ve edebiyat dünyasından çok sayıda kayıp verdiğimiz, bu yıl aramızdan ayrılan ünlüleri sizler için derledik.

1. İsrafil Köse (46)

1. İsrafil Köse (46)

2. Naşide Göktürk (51)

2. Naşide Göktürk (51)

3. Mustafa Koç (55)

3. Mustafa Koç (55)

4. Prince (57)

4. Prince (57)

5. Hüseyin Altın (58)

5. Hüseyin Altın (58)

6. Remzi Evren (58)

6. Remzi Evren (58)

7. Oya Aydoğan (59)

7. Oya Aydoğan (59)

8. Asım Can Gündüz (60)

8. Asım Can Gündüz (60)

9. Mahmut Hekimoğlu (60)

9. Mahmut Hekimoğlu (60)

Yaşar Nuri Öztürk (65)

 Yaşar Nuri Öztürk (65)

Ülkü Ülker (66)

 Ülkü Ülker (66)

Tarık Akan (66)

 Tarık Akan (66)

Alan Rickman (69)

 Alan Rickman (69)

David Bowie (69)

 David Bowie (69)

Nezih Tuncay (71)

 Nezih Tuncay (71)

Attila Özdemiroğlu (73)

 Attila Özdemiroğlu (73)

Romalı Perihan (74)

 Romalı Perihan (74)

Muhammed Ali (74)

 Muhammed Ali (74)

Kamer Genç (75)

 Kamer Genç (75)

Tanju Gürsu (77)

 Tanju Gürsu (77)

Halis Toprak (78)

 Halis Toprak (78)

Ülkü Erakalın (81)

 Ülkü Erakalın (81)

Leonard Cohen (82)

 Leonard Cohen (82)

Hakkı Devrim (87)

 Hakkı Devrim (87)

Kanser Te&#;hisi Konduktan 3 G&#;n Sonra Hayat&#;n&#; Kaybeden Eski Tiyatrocuya Bas&#;n&#;n Tepkisi &#;&#;&#; Gibi B&#;y&#;yor

Geçtiğimiz hafta akciğer kanseri teşhisiyle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Onkoloji kliniğinde tedavi altına alınan 64 yaşındaki tiyatro oyuncusu Refik Duragün'ün, 3 gün gibi kısa bir süre içerisinde hayatını kaybetmesi ile başlayan tartışmalar, şiddetlenerek büyüyor. Teşhisin konulmasının hemen ardından Duragün'ü ana haber bültenlerine konuk ederek nasıl da her şeye rağmen yaşama sevincinden bir şey kaybetmediğini ve mücadeleyi bırakmadığını anlatan TV kanalları, hastalığa yalnızca 3 gün dayanarak kendilerini kamuoyu önünde zor duruma düşüren merhum tiyatrocu ve ailesine dava açmaya hazırlanıyorlar.

"İzleyiciye karşı mahcup olduk"

Duragün'ün dün öğlen saatlerinde gelen beklenmedik ölüm haberi basın dünyasında soğuk duş etkisi yaparken, merhum sanatçıya en sert tepki HTV yönetiminden geldi. Daha hastalığını öğrendikleri gün Refik Duragün'ü akşam haberlerine canlı yayın konuğu olarak aldıklarını ve 15 dakika boyunca kansere karşı vereceği mücadele konusunda kendisiyle sohbet ettiklerini belirten HTV Genel Yayın Yönetmeni Ömer Kutlu Bakırcı "Arka planda çalan Yedi Karanfil'iyle olsun, ağır çekimde kameraya gülümseyip eliyle zafer işareti yaparkenki görüntüleriyle olsun dört dörtlük bir haber hazırlamıştık. Yani tabii Allah rahmet eylesin, eminiz kendisi için de pek hoş bir gelişme olmadı bu ama kanalımız Sayın Duragün'ün bu süreçte sergilemiş olduğu tutumu en hafif tabirle 'sorumsuzca' ve 'kabul edilemez' olarak nitelendirmektedir" sözleriyle, kurum olarak rahmetliye oldukça kırgın olduklarını ifade etti. Tüm kanser hastalarına umut ve ilham verecek bir haber yapmak niyetiyle beraber yola çıkılan bazı kişilerin, iş ciddiye binince ne kadar çabuk pes ettiğini gördüklerini söyleyen Bakırcı, "Verilen sözlerin, vaatlerin, o 'Her şeye rağmen hayata tutunmak', 'O güçlü ama ben daha güçlüyüm, onu hep beraber yeneceğiz, desteklerinizle' vesaire vesaire gibi büyük lafların, sıkıya gelince nasıl bir kalemde unutulabileceğini bana bundan 1 ay önce anlatsanız inanmazdım. Maalesef olabiliyormuş" şeklinde konuştu.

Kanalın telefonları kilitlendi

Sabahın erken saatlerinden itibaren izleyicilerin kanalı telefon ve mail bombardımanına tuttuklarını belirten Bakırcı, izleyiciler karşısında düştükleri zor durumu şu sözlerle aktardı: "Aileler, izleyiciler durumu görünce gayet anlaşılır olarak endişelenmişler. 'Çocuğum 'kanserden ölen insan mı var baba?' diye sorular soruyor, ona ne cevap vereceğimi şaşırdım', 'Evde hastamız var, ilham alsın hayata tutunsun diye televizyon izletiyoruz orada da bunlar çıkıyor karşısına', 'Yarın bir gün çoluğumuz çocuğumuz bunları örnek alıp kanserden ölse sorumlusu kim olacak?" şeklinde, bir sürü telefon ve e-mail alıyoruz. Böyle her ekrana çıkardığımız kanserli ünlü 3 gün içinde ölürse biz nasıl azim ve hayata tutunma haberi yapacağız? Ben elimden geldiğince arayanlarla konuşmaya çalışıyorum, mümkün olsa da hepsinden tek tek özür dileyebilsem keşke"

Planlar çöpe gitti

Oldukça üzgün ve sinirli olduğu gözlenen Bakırcı, günü kurtarma peşinde olmadıklarını, aksine Refik Duragün'le ilgili uzun vadeli bir proje geliştirdiklerini söylerek "Refik Bey ile ilgili planlarımız en az 2 yıllıktı. Ortalama 3 ayda bir kendisini haber yapıp hastalığa karşı verdiği mücadeleyi aynı müzikler ve görüntülerle ekrana getirecek, vefatının ardından ise görkemli birkaç bölüm ile de kendisini yad edecektik. Ama şimdi şu ortamda biz Refik Bey'i nasıl analım?" sözleriyle merhum tiyatrocuya sitemini ifade etti. "İnsanlık halidir, ölebilir. Biz bunu saygıyla karşılıyoruz ama en azından canlı yayına çıkmadan önce bizimle açık açık konuşsaydı, 'Yaa çocuklar zahmet etmişsiniz sağolun ama benim pek mücadele etmeye niyetim yok, bugün yarın giderim" deseydi biz de ona göre tavrımızı takınır, o kadar masrafa girmezdik" diyen Bakırcı, rahmetlinin en azından o yayının hatırına ay dayanması gerektiğini ifade etti.

Konu yargıya taşınacak

Refik Duragün'ün sorumsuz ve vurdumduymaz tutumu nedeniyle kanal olarak maddi manevi büyük zarara uğradıklarını ifade eden Bakırcı, son olarak "bundan sonraki aşamada konuyu yargıya taşıyarak zararımızın en azından bir kısmını tazmin etme yoluna gideceğiz. Umarız dava süreci bundan böyle haber bültenlerimize konuk olacak hasta, mağdur, özürlü herkese ibret olacak şekilde sonuçlanacaktır. Yüce Türk adaletine güvenimiz sonsuz" diyerek toplantıya son verdi.

<

>

facebook'ta Paylaştwitter'da paylaşAllah'a havale et

Usta oyuncu Ayberk Pekcan'a veda

Fatma Girik'in vefatının ardından bir acı haber de Ayberk Pekcan'dan geldi. Akciğer kanseriyle mücadele eden oyuncu hayatını kaybetti. Son olarak Dilber Ay'ın hayatının anlatıldığı filmde rol alan aktör, 51 yaşındaydı.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADILAR

Pekcan için bugün memleketi Mersin'de cenaze töreni düzenlendi. Törene, Pekcan'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Mersin Valisi Ali İhsan Su ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da katıldı. Pekcan'ın yakınları, törende gözyaşlarını tutamadı.

Pekcan'ın naaşı, cenaze namazının ardından Tarsus Şehir Mezarlığına defnedildi.

SON MESAJI

Pekcan, 22 Ekim 'de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, akciğer kanserine yakalandığını duyurarak, "Sevgili dostlar, 10 gün kadar önce sırt ağrısı şikayetiyle gittiğim doktorla başlayan süreç bugün bu noktaya geldi. Akciğer kanseri olmuşum. Tümör, karaciğer ve böbrek üstü bezlerine de sıçramış. Maalesef bu hastalık başlangıç evrelerinde hiç belirti vermedi. Kemoterapinin ilk günü. En büyük desteğim ailem yanımda, yakındaki arkadaşlarım da öyle. Sağlığıma kavuşmak için elimden gelen çabayı göstereceğim. Sağlık dileklerinizi ve dualarınızı esirgemeyin. Kalın sağlıcakla." ifadelerini kullanmıştı.

"GÖZYAŞLARIMI TUTAMIYORUM"

Acı haberin ardından Pekcan'ın meslektaşları yıkıldı. Büşra Pekin, "Canım Ayberk ağabeyim. Babacan ağabeyim. Göz yaşlarımı tutamıyorum. Seni çok seviyorum. Allah mekanını cennet eylesin" mesajını paylaştı.

ZAFER ALGÖZ

Ne kötü bir gün… Oyuncu arkadaşımız Ayberk Pekcan, akciğer kanserini yenemedi. Başımız sağ olsun.

ENGİN ALTAN DÜZYATAN

Toprağın bol olsun Ayberk ağabey

MEHMET BOZDAĞ

'Diriliş Ertuğrul' dizimizde oyunculuğuyla projemize ruh katan sevgili Ayberk Pekcan hakka yürümüştür. Dar-ı bekaya yürüyen Ayberk ağabeyimize Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun.

DEVRİM YAKUT

Ayberk Çok üzgünüm Nur içinde uyu.

TOLGA KAREL

Ah be ağabey Nurlar içinde yat.

BEYTİ ENGİN

Vay be Teke Kazım… Canım Ayberk ağabey, nur içinde yat.

AYBERK PEKCAN KİMDİR?

Ayberk Pekcan, 22 Mayıs yılında Mersin'de dünyaya geldi. Çocukluğunu ve gençliğini Adana ve Mersin şehirlerinde geçirdi. Pekcan ilk ve orta öğrenimini Adana'da, Liseyi Mersin'de okuduktan sonra Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Ana Sanat Dalını bitirdi. Ünlü sanatçı daha sonra da oyunculuk kariyerine İstanbul'da başladı.

Ihlamurlar Altında', 'Yaprak Dökümü', 'Kurtlar Vadisi' ve 'Keşanlı Ali Destanı' gibi televizyon dizilerinde ana rollerde oynayan Ayberk Pekcan, yılında da başrolünde yer aldığı 'Saç' adlı sinema filmi ulusal ve uluslararası film festivallerinde ödüller aldı. Pekcan, 'de gösterime giren 'Aşk ve Devrim' adlı sinema filmindeki performansıyla Ankara Uluslararası Film Festivali'nde 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' ödülüne layık görüldü.

Son dakika! Billur Kalkavan kanserle mücadelesini kaybetti

Koronavirüs tedavisi sonrası akciğer kanseri teşhisi konulan oyuncu Billur Kalkavan, hastalıkla mücadelesini kaybetti. Acı haberi, aylar önce ilk kez hastalığını duyuran Hamdi Alkan açıkladı. Geçtiğimiz mayıs ayında Billur Kalkavan ile yayımladığı fotoğrafta Kalkavan'ın saçlarını kazıtması dikkatlerden kaçmamış, Alkan'ın fotoğrafıyla beraber ünlü oyuncunun akciğer kanseri olduğu ortaya çıkmıştı.

Son dakika! Billur Kalkavan kanserle mücadelesini kaybetti

Yönetmen Hamdi Alkan, acı haberi sosyal medya platformu Twitter'da yayımladığı bir paylaşımla duyurdu. Alkan, paylaşımına ''Billur Kalkavan aramızdan ayrıldı. Işıklar içinde huzurla uyu Billurum.'' yazdı.

HASTALIĞINI İLK KEZ HAMDİ ALKAN DUYURDU

Billur Kalkavan'ın sıklıkla kullandığı sosyal medyadan uzaklaşmasının nedeninin akciğer kanseri olduğu ortaya çıkmıştı. Yakın arkadaşı yönetmen Hamdi Alkan, sosyal medya hesanı Instagram'dan Kalkavan ile fotoğrafını yayımlayarak, ''Billur Kalkavan’a acil şifalar diliyorum. Güzel yüreğin ve enerjin bu hastalığı yenecektir Billur’cuğum. Daima yanındayım" notunu düşmüştü.

İLK DESTEK PINAR ALTUĞ'DAN GELMİŞTİ

Billur Kalkavan'ın son halini gören Pınar Altuğ sosyal medya hesabından ünlü oyuncuya destek vermiş, Altuğ "Billur güçlü kadındır" yazmıştı. Billur Kalkavan'ın sosyal medyada yayılan son halinin ardından binlerce kişi iyi dileklerini iletmişti.

Son dakika! Billur Kalkavan kanserle mücadelesini kaybetti

BİLLUR KALKAN KİMDİR, HASTALIĞI NEYDİ?

Billur Kalkavan, 2 Kasım tarihinde İstanbul Beylerbeyi'nde doğdu. Annesi Nuyan Hanım, babası armatör Nazım Kalkavan'dır. Rıza adında kardeşi bulunur. Kadıköy Maarif Koleji'nde eğitim gördü, liseyi okuduğu sırada okulu bıraktı. 'te Amerika'da lise bitirme imtihanlarına girdi.

16 yaşında Mudo'da çalışmaya başladı. Sonra da Ömer Çavuşoğlu ve Ahmet Kozanoğlu'nun şirketlerinde devam etti. 18 yaşında Güneş Gazetesi'nde Güneri Civaoğlu'nun Sekreteri olarak çalıştı. Güneri Civaoğlu'nun gazetesi satılınca Amerika'ya gitti ve 4 sene kalıp geri döndü.

Sinemadaki ilk rolünü, tarihli "Ayrı Dünyalar adlı" filmde canlandırdı. yılından itibaren tiyatroya ağırlık verdi. yılında ''Marion ile Muhammed" adlı tiyatro oyununda oynadı. yılında TürkMax ekranlarında 'Konuşmazsak Çatlarım' adlı programı sundu. yılında HTV kanalında haftanın 5 günü arası program yaptı. yılında TV8'de yayınlanan ve çekimleri Kenya'da yapılan Trophy Türk adlı yarışma programında yer aldı.

Son zamanlarda YouTube'da kurduğu ''BillurTV'' kanalında yaptığı programlarla sevenleriyle buluşuyordu.

59 yaşındaki Kalkavan akciğer kanserine yakalandı. Özel bir hastanede tedavi gören Kalkavan, kanserle mücadelesine yenik düştü. Billur Kalkavan, 15 Eylül günü hayatını kaybetti.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası