sau staj sorgulama / SASKİ Genel Müdürlüğü | Sakarya'da su musluktan içilir.

Sau Staj Sorgulama

sau staj sorgulama

Yılı Yaz Dönemi Zorunlu Staj Tarihleri ve Staj Başvuruları 

Not: En son staj tarih aralığı güncellendi!

Değerli Öğrencimiz,

Yaz Dönemi Staj Başvuruları seafoodplus.info  internet adresi üzerinden gerçekleştirilecektir. İlgili link üzerinden aşağıda belirtilen işlem adımlarını izleyerek staj başvurunuzu oluşturunuz. Ekteki dosyada staj sisteminden nasıl staj başvurusu yapılacağına dair gerekli bilgi bulunmaktadır.

Duyuru Linki: seafoodplus.info

ÖNEMLİ NOT:  Staj Zorunluluk Belgesi dekanlık onaylı olarak ektedir. Staj kabul formu e-onaylı olarak  staj sistemi tarafından size verilmektedir. Staj zorunluluk belgesi ve Staj kabul formu dekanlık ve bölüm tarafından ayrıca imzalanmamaktadır. İmza için dekanlık ve bölüm staj komisyonunu rahatsız etmeyiniz.

 

BAHAR YARIYILI SONUNDA STAJ (Önemli !!!)

  • Öğrenciler seafoodplus.info internet adresi üzerinden yapacakları staj başvurularını Sigorta işlemlerinin sorunsuz bir şekilde yapılabilmesi için staj başvurularını aşağıda tabloda belirtilen son başvuru tarihlerine kadar tamamlamalıdırlar. Tabloda belirtilen son başvuru tarihlerinden sonra yapılan başvurular kesinlikle dikkate alınmayacaktır.
  • 1. sınıf öğrencileri staj yapamazlar.
  • 2. Sınıf öğrencileri bahar yarıyılı sonunda tek bir staj yapabilirler,
  • 3. ve  4. Sınıf öğrencileri  bahar yarıyılı  sonunda iki staj yapabilirler.
  • Mezuniyetine sadece stajı kalmış veya tek ders sınavına girip mezun olabilecek öğrenciler için başvuru her zaman açık olacaktır.
  • Staj süresi yirmi (20) iş günüdür (Cumartesi-Pazar günleri ve diğer tatil günlerinde staj yapılamaz). Ekte belirtilen teslim etme zamanı açıklamalarına uymayan formlar dikkate alınmaz.
  • Stajla ilgili tüm bilgilere; Fakültenin ve bölümlerin web adresindeki Staj İşlemleri linkinden ve seafoodplus.info  linkinde yer alan duyurular kısmından ulaşabilirsiniz. Bu linklerde yer alan bölüm staj esasları ve bölüm staj yönergelerini mutlaka okuyunuz!
  • Sistemde SGK işlemlerinin yapılması adımında "Sigorta yapıldı" onayı staj başlangıç tarihinize yakın bir tarihte yapılmaktadır. Örneğin şu an eylül ayındaki staja başvurmuşsanız bu adımda SGK sigortanız staj başlangıç tarihinize yakın bir tarihte yapılacaktır. Bunun için bölüme ve dekanlığa soru sormayınız.

 

 YAZ STAJI TARİHLERİ

Stajların aşağıda belirtilen tarihlerde başlaması zorunludur.

Staj Başlangıç

Staj Bitiş

Son Başvuru Tarihi

Açıklama

Saat

Yaz Okulunda Ders Almayacak Öğrencilerimiz Başvurabilir.

Saat

Yaz Okulunda Ders Almayacak Öğrencilerimiz Başvurabilir.

Saat

Staj dönemi gelen Tüm öğrencilerimiz Başvurabilir. (GÜNCELLEME)

En son staj tarih aralığı değişmiştir. Daha önce en son staj taih aralığı için başvuru yapan öğrenciler stajlarını iptal ettirmeleri gerekmektedir. İptal için Ad, Soyad, TC kimlik No, Öğrenci No, Staj Türü ve tarihini yazarak Erhan Bey'e mail atmaları gerekmektedir. İptal ettikten sonra güncellenen en son staj tarih aralığına tekrardan başvuru yapabilirsiniz.

Tek bir staj türünden 20 iş gününden daha fazla (uzun dönem) staj yapmak isteyen öğrenciler ilk olarak Dekanlığın zemin katında bulunan Staj biriminden staj tarih aralığınızın SGK sigorta işlemleri için uygun olup olmadığını öğrenmeleri gerekmektedir. Dekanlığın staj biriminden staj tarih aralığınızın SGK sigorta işlemleri için uygun olduğuna onay alındıktan sonra  sistemden 20 iş gününden fazla staj başvurusu yapabilmek için Arş. Gör. Bekir Murat Aydın hocanızdan bilgi alabilirsiniz.

Staj başvurusu yaptıktan sonra Staj Tarihi değişikliği yapmak isteyen öğrenciler veya Stajını iptal ettirmek isteyen öğrenciler aşağıdaki işlemleri yapmalıdır:

1) SGK Sigorta belgeniz çıkartılmamış ise ilk önce stajınızı iptal ettirmeniz için Arş. Gör. Bekir Murat Aydın ile görüşmeniz veya mail atmanız gerekmektedir. Stajınızı iptal ettirdikten sonra güncel değiştirmek istediğiniz staj tarihleriniz ile yeni bir staj başvurusu yapabilirsiniz.

2) SGK Sigorta belgeniz çıkartılmış ve başvuru siteminde SGK Sigorta işleminin yapıldığını görüyorsanız: Ad, Soyad, Öğrenci numarası, Bölümünüzü, T.C. Kimlik No, İptal ettirmek istediğiniz ilk başvurudaki staj tarih aralığını, "Staj Tarih aralığımı değiştirmek istediğimden dolayı SGK Sigorta yapılan staj başvurumu iptal ettirmek istiyorum" yazıp Dekanlık staj sigorta biriminden Erhan Bey ([email protected]) adresine mail atılması gerekmektedir. Erhan Bey'e mail attıktan sonra bölümümüzde Arş. Gör. Bekir Murat Aydın'a "Staj Tarihlerimin değişikliği nedeniyle dekanlıka iptal maili attım. Stajımın iptal edilmesini istiyorum. " yazılı bir mail atılması gerekmektedir. Bu işlemleri yaptıktan sonra güncel staj tarihleriniz ile yeni bir staj başvurusu yapabilirsiniz.

Staj Birim sorumlusu: Erhan TAŞDEMİR

Tel:

E-Posta: [email protected])

Genelde sorun yaşanan aşağıda belirttiğimiz iki maddeye özellikle dikkat ediniz.

Madde 1. Sakarya Üniversitesi ve Mühendislik Fakültesi staj genel esasları gereğince; her öğrenci, pratik bilgi ve becerisini arttırmak amacıyla, Staj 1(20 iş günü) + Staj 2(20 iş günü) toplamda 40 iş günü pratik çalışma (staj) yapmak zorundadır. Öğrenciler bu staj çalışmasını, en az bir Elektik, Elektronik, ElektrikElektronik, Haberleşme, Biyomedikal, Kontrol, Mekatronik Mühendisi yönetimindeki bir birimde tamamlamalıdırlar.

Madde 8. Öğrencinin B stajını A stajını yaptığı işletmede yapılabilmesi için, i. Staj yapılacak işletmenin elektrik, elektronik ve/veya haberleşme sektörlerinden birinde faaliyet göstermesi ii. Staj yapılacak kurumun büyük bir işletme statüsünde olması iii. Stajların ilgili işletmenin farklı birimlerinde yapılacak olması (Staj 2 Ar-ge bölümünde yapılmalıdır.)

Staj defterini doldururken bölümün ve dekanlığın doldurması gereken yerleri boş bırakınız. Staj yaptığınız şirketin ve sizin doldurmanız gereken yerleri doldurunuz. 

ÖNEMLİ!!!

Staj I ve Staj II dersleri 5. Yarıyıldan itibaren Güz ve Bahar dönemlerinde açılmaktadır.

Her iki dersinde öğrenciler tarafından bir defa seçilmesi gerekli ve yeterlidir.

Dersin seçildiği dönemde ilgili staj (Staj I ve Staj II ) yapılmış ve staj komisyonu tarafından onaylanmış ise ders notu YT olarak girilir.

Dersin seçildiği dönemde henüz ilgili staj yapılmamış ise staj notu YZ olarak girilir. (Öğrencinin ilgili staj dersini tekrar seçmesine gerek yoktur.) Öğrenciler bir başka dönemde stajını yapar ve staj komisyonu tarafından onaylanırsa Mezuniyetine sadece stajı kalmış veya tek ders sınavına girecek öğrencinin Arş Gör. Fevzeddin Ülker hocanıza ([email protected]) mail yoluyla müracaatı üzerine ile staj notu YT olarak düzeltilir. Bu işlem 2 hafta sürebileceği için öğrencinin özellikle tek derse girmek istiyorsa 2 hafta önceden müracaatını mail yoluyla yapmalıdır

Tüm Staj Başvuruları ve işlemleri seafoodplus.info  internet adresi üzerinden gerçekleştirilecektir. Staj başvurusunda ve işlemlerinde sıkıntı yaşamanız durumunda Arş. Gör. Bekir Murat Aydın Hocanızla iletişime geçebilirsiniz.

 

seafoodplus.info LİNKİ ÜZERİNDEN ÜZERİNDEN ÖĞRENCİLERİMİZİN YAPACAĞI İŞLEMLER EKTEDİR.

Tüm staj sorularınızı aşağıdaki e-posta adresine mail atınız. Bu mail dışında staj komisyon üyeleri sorularınızı yanıtlamayacaktır. Duyuruyu baştan sona dikkatli okumadan mail atmayınız!!

e-posta : [email protected]

ÖNEMLİ!!!

Firma ekleme adımında yer alan firmalarla Fakültemizin herhangi bir anlaşması yoktur. Firma ekle adımına öğrencimiz bir fiil irtibat kurarak anlaştığı firmayı ekleyecektir. Şahsen görüşerek staj yapabilme konusunda anlaştığı firma eğer bu listede var ise seçip staj başvuru sürecini tamamlayacak yok ise firma ekleme butonunu tıklayarak staj yapacağı firma bilgilerini listeye ekletecektir.

İş Yerinde Kaza geçirmeniz durumunda kazadan sonraki 3 gün içerisinde gerekli işlemlerin yapılması için dekanlık staj birim sorumlusu Erhan Taşdemire bildirmeniz gerekmektedir.

Staj Birim sorumlusu: Erhan TAŞDEMİR

Tel:

E-Posta: [email protected])

DUYURUYU BAŞTAN SONA KADAR DİKKATLİ OKUMANIZ GEREKMEKTEDİR!!!

 

Staj başvurusu esnasında kimlik bilgileriniz SABİS sisteminden otomatik olarak çekilmektedir. başvuru sırasında mutlaka bu bilgilerin doğru olduğundan emin olunuz. Kimlik bilgilerinizin son haliyle sistemde görünmüyorsa (Evlenme veya başka bir sebeple soyadı değişikliği, Yabancı uyruklu öğrencilerde kimlik numarası değişikliği halleri, Mavi Karta sahip olma durumu (Mavi Kart nedir? Doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenler ve bunların sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesinde belirtilen altsoylarına verilen ve söz konusu maddede belirtilen haklardan faydalanabileceklerini gösteren resmî belgedir.)) bu durumda olan öğrencilerimizin staj başvuru sürecinde ivedilikle Staj Birim Sorumlusu ERHAN TAŞDEMİR ile iletişime geçmesi gerekmektedir. İletişim: , [email protected], [email protected]

 


Son güncelleme:

UNISTAJ

Yüksek Eğitim Kurumları Zorunlu Staj ve Mesleki Uygulama Yazılımı

Zorunlu Staj ve Mesleki Uygulama Eğitimleri kapsamında üniversitelerin ilgili kurumlarında eğitime başlayan yüzlerce öğrencinin kayıt ve takip işlemleri, staj sonu bildirimleri, tahakkuk işlemleri ve daha onlarca bürokratik işlem sizi de korkutuyorsa size güzel bir haberimiz var!

Artık günlerce uğraştığınız SGK ve diğer bürokratik işlemleri UNISTAJ ile birkaç dakika içerisinde çözüme kavuşturabilirsiniz. Özellikle belli dönemlerde artan iş yoğunluğunuz sebebiyle günlerce bilgisayar başında çalışmak sizi yıpratmakta ve hata yapma olasılığınızı artırmaktadır. Zorunlu meslekî eğitim ve staj işlemleri kapsamında yapılan hataların mevzuat gereği yüksek idari para cezası gibi yaptırımları bulunmaktadır. Ne yazık ki benzer işlemleri yapan hemen hemen her kurumda sıkça karşılaşılan bu durumu ortadan kaldırmak için UNISTAJ&#;ı geliştirdik.

UNISTAJ ile meslekî eğitim alan personelin SGK girişleri, tahakkuk işlemleri, sigorata prim günü takibi pek çok kritik konu yazılım üzerinden otomatik olarak takip edilmekte, bu işlemleri yürüten personelin dikkatine bırakılmamaktadır. Böylelikle kurum kaynakları etkin kullanılmakta ve ciddi anlamda maddi tasarruf sağlanmaktadır.

Sakarya Üniversitesi bünyesinde 17 aylık bir çalışma neticesinde ortaya çıkan UNISTAJ uygulaması halen Sakarya Üniversitesi, Karabük Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi tarafından etkin olarak kullanılamaktadır.

Staj ve zorunlu meslekî eğitim ile ilgili mevuzatın mecbur kıldığı tüm ayrıntılar UNISTAJ ile çözüme kavuşturulmuş ve benzersiz bir çözüm olarak kullanıcılara sunulmuştur. Halen kapsam ve içerik bakımından muadili olmayan UNISTAJ, kullanıcılarına profesyonel bir çözüm sunmaktadır. 

UNISTAJ, kullanıcıları ile yıllık olarak sözleşme usulü ile çalışır. Sözleşme süresi içerisinde yapılan güncelleştirme ve diğer işlemler için ekstra ücret talep edilmez.

UNISTAJ modern teknolojiler kullanılarak dizayn edilmiştir. Üniversitlerin kullandığı donanım ve lisanslı yazılım ürünleri doğrultusunda oluşturulan UNISTAJ için mevcut donanımlarınız yeterli olacaktır.

UNISTAJ size ihtiyacınız olan teknik desteği sunmayı taahhüt etmektedir. Yazılımın ilk kurulumunda ihtiyaç duyulan eğitim kullanıcılara verilir. Müteakip zamanlarda ortaya çıkabilecek ilave eğitim ihtiyaçları için de UNISTAJ ekibi sözleşme hükümleri doğrultusunda talep edilen eğitimleri planlamayı ve uygulamayı kabul eder.

UNISTAJ bulut tabanlı olarak tasarlanmamıştır. Yerel platform üzerinde çalışan programın kullanılması ile personel hatasından kaynaklanan yüksek idari para cezalarından ve günlerce süren işlemlerden hemen kurtulun.

UNISTAJ&#;ın eşsiz özelliklerini kullanmaya başladıktan sonra bizi dostlarınıza tavsiye etmeyi unutmayın! Çünkü zamanınız boşa harcanmayacak kadar değerli! Siz sevdiklerinizle ilgilenin, bırakın staj işlemlerini otomatik olarak UNISTAJ yapsın.

Zorunlu mesleki eğitim ve staj işlemlerini UNISTAJ ile kontrol altına alın, rahat edin. Çok fazla zaman ve kaynak harcamak yerine UNISTAJ&#;ın getirdiği kolaylıklardan faydalanın. İşinizi şansa bırakmayın, UNISTAJ ile tanışın, rahat edin. 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir