türkiyeyi anlatan yazı / Türkiye'yi genel anlamda anlatan kısa yazı örnekleri

Türkiyeyi Anlatan Yazı

türkiyeyi anlatan yazı

Türkiye&#;yi Anlatan Kısa Bir Yazı

  • Türkiye hem doğal hem de kültürel değerleriyle dünyada cennetten bir köşe gibidir. Doğusuyla batısıyla insanıyla doğasıyla gelen yabancı kim olurlarsa olsun büyük bir hayranlıkla döndükleri bir ülkedir. Ülkemiz misafirperverliği zengin mutfağı doğal ve tarihi güzellikleriyle sadece Avrupa&#;nın değil dünyanın en güzel ülkelerinden funduszeue.info bakımdan bu ülkede yaşayan bizler kendimizi şanslı hissetmeliyiz. Umarım bu ülkede yaşayan herkes her zaman bu gerçeği akıllarından çıkarmazlar.

Not: Günümüzde herkes artık internetten işini halletmektedir. Özellikle gençler akıllı telefonları sayesinde internetin sunduğu imkânlardan sonuna kadar faydalanmaktadır. Mesela bir kitap mı alacak önce internette araştırıp konusuna bakıp öyle satın almaktadır. Evvel cevap sitesi olarak siz değerli site takipçileri için biz de bu durumu düşünerek en son çıkan “kitap özetlerini kısaca” tanıtmaya çalışıyoruz. En güncel “kitap özetleri kısaca” gün be gün sitemizde güncellenerek yer almaktadır. Sizlerin de ilgisiyle bu bölümümüz zenginleşmekte ve çeşitliliğiyle sizlerle buluşmaktadır. “Kitap özetleri kısaca” sitemizde birçok yazarın en son üretimlerini sizlerle buluşturmaya devam edecektir. Umarım birçok kişi bizim çalışmamız sayesinde kitap okuma alışkanlığını geliştirir. Sizler de özetleri bizlerle paylaşabilirsiniz.

Ders Kitabı Cevapları

Türkiye ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada Türkiye'nin doğal ve tarihi güzellikleri, Türkiye'nin dünyadaki konumu, Türkiye'nin önemi ve ülkemizin çeşitli özellikleri üzerinde durduk. Türkiye'nin güzelliği ile ilgili kısa ve uzun kompozisyon örneklerimizde uygun başlıklar kullanmaya ve yazıları giriş gelişme sonuç halinde yayınlamaya özen gösterdik. Sizler de Türkiye ile ilgili bilgilendirici metin, deneme yazısı veya makale örnekleri hazırlayarak bizlere gönderebilirsiniz. İyi okumalar.

TÜRKİYE(Kısa Kompozisyon)

     Türkiye, hem dünya üzerinde bulunduğu konumu hem de sahip olduğu doğal ve tarihi güzellikleri ile eşsiz bir ülkedir. Binlerce yıldan beri bu güzel topraklara sahip olabilmek için yüzlerce medeniyet birbiri ile mücadele etmiştir.

     Adeta cennetten bir köşeyi andıran Türkiye, üç tarafı denizlerle çevrili bir yarımada konumundadır. Dünya üzerinde bulunduğu konumdan dolayı dört mevsimin bütün güzelliklerini Türkiye&#;de yaşamak mümkündür. Hatta yeryüzü şekilleri yapısından dolayı aynı anda farklı bölgelerde farklı mevsimleri yaşamak mümkündür. Ülkemiz, özellikle de deniz turizmi sayesinde komşu ülkelerin turizm merkezi haline gelmiştir. Binlerce yıldan beri birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı için tarihi yapılara da fazlasıyla sahiptir. Karadeniz&#;in yaylalarına, Akdeniz&#;in plajlarına kısacası ülkemizin dağlarına, ovalarına hiçbir şeyine doyum olmaz. Kendisi güzel olduğu gibi insanları da güzeldir. Merhametli, cömert, iyiliksever insanlarla doludur ülkemiz.

     Böyle eşsiz bir ülkeye sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Atalarımızın bize miras bıraktığı bu ülkeyi daha da güzelleştirmek, onu daima ileriye götürmek hepimizin görevidir. Bizler bu güzel vatanda büyüme şansına sahip olduk. Umarım gelecek nesillere de tüm bu güzellikleri sağlarız.

-SON-

TÜRKİYE (Uzun Kompozisyon)

     Doğasıyla, insanlarıyla muhteşem bir ülke olan Türkiye&#;de yaşadığımız için çok şanslıyız. Yeryüzünde bu kadar güzel, her yönüyle zengin çok az ülke vardır. İşte, biz bu güzel ülkede yaşıyor olmanın gururunu yaşıyoruz.

     Türkiye, Kuzey Yarım Küre&#;de, Asya ile Avrupa kıtalarının birleştiği stratejik bir konumda yer almaktadır. Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayan İstanbul ve Çanakkale Boğazları kuzey ülkeleri ile güney ülkeleri arasında deniz ulaşımını sağlaması açısından çok önemlidir. Bu boğazlar sadece toprak parçalarını birbirine bağlamakla kalmıyor aynı zamanda farklı medeniyetleri de birbirine bağlıyor.

     Hem Asya hem de Avrupa&#;da toprakları bulunan Türkiye, muhteşem güzellikleri ile dünyanın önde gelen ülkelerinden biridir. Bu nedenledir ki her sene dünyanın farklı noktalarından milyonlarca turist ülkemizi ziyaret etmektedir. Gelen her turist, ülkelerine memnun bir şekilde dönmektedir.

     Türkiye yeryüzü şekilleri ve doğasıyla da harika bir ülkedir. Her bölgemizin kendine has farklı özellikleri ve güzellikleri bulunmaktadır. Örneğin Karadeniz Bölgesi ormanları, yaylaları, dağları ile güzeldir. Bu yaylalara çıkıp da yörenin kendisine ait baldan, peynirden, çökelekten tatmamak bir eksikliktir. Karadeniz kıyıları, mavi ile yeşilin buluştuğu bir cennettir adeta.

     Ya Akdeniz ve Ege'ye ne demeli? Dünyanın en güzel ve en temiz plajlarının çoğu bu kıyılarımızda yer almaktadır. Kapadokya'da peribacaları, Adıyaman'da Nemrut Dağı, Bursa'da Uludağ, Denizli'de Pamukkale Travertenleri, Ağrı Dağı'nın tüm ihtişamı, Konya'nın engin ovaları, Artvin'in çılgın dereleri, Tunceli'nin ters laleleri ve daha neler neler

     Ülkemizin en güzel yanlarından biri de dünya üzerindeki konumudur. Yani ekvator ile kutup noktalarının ortalarında yer alır. Bu da ülkemizin güneşten yeterince faydalanması ve dört mevsimin de tam olarak yaşanması demektir. Kuzey ülkelerinin çoğuna baktığınızda hava sürekli kapalı ve boğuktur. Güneş, eğik açılarla indiği için yeterince aydınlık değildir. Ayrıca yılın büyük bir bölümü soğuk geçer. Oysa biz baharı da yazı da kışı da muhteşem bir şekilde yaşama şansına sahip olabiliyoruz.

     Elbette Türkiye'nin güzellikleri saydığımız bu fiziki özellikleri ile sınırlıdır. Türkiye, sahip olduğu insanlar konusunda da çok şanslı bir ülke; zira dünyadaki birçok topluma göre daha insancıl, daha vicdanlı, daha inançlı insanlarımız var. İnsanlığın, yardımlaşmanın henüz ölmediği ender ülkelerden birisi.

     Bilindiği gibi Anadolu, binlerce yıllık bir geçmişe sahip. En eski insanlar bu topraklarda yaşamış, yine bu topraklarda izlerini bırakmıştır. Nitekim bugün Şanlıurfa topraklarında bulunan Göbeklitepe'de bulunan kalıntıların on iki bin yıl öncesine ait olduğu anlaşılmıştır. Anlayacağınız, bu topraklarda 12 bin yıl önce de insanlar hüküm sürüyordu. Tüm bu zenginlikler ve güzellikler elbette beraberinde bazı olumsuzluklar da getirmiştir. Geçmişten beri yüzlerce uygarlık bu toprakları ele geçirmek, yurt edinmek için mücadele etmiş, savaşmıştır.

     Günümüzde bile ülkemiz üzerinde kötü amaçları olan toplumlar hala bulunmaktadır; zira ülkemiz hem yer altı kaynakları bakımından hem de doğal güzellikleri bakımından çok zengindir. Dünya durdukça, bu ülkeyi ele geçirmek isteyen toplumlar olacaktır; ancak bizler yaşadıkça elbette buna izin vermeyeceğiz.

     Türkiye gibi güzel bir ülkeye sahip olduğumuz için kendimizi çok şanslı hissetmeliyiz. Ancak şunu da söylemek böylesine güzel bir ülkeyi istediğimiz kadar ileriye götüremiyor. Aslında çok daha gelişmiş bir ülke olabilirdik; çünkü bunun için gerekli olan her şeye sahibiz. Güzel Türkiye'yi geleceğe taşımak, onu kalkındırmak hepimizin görevidir. Bunun için çok çalışmalıyız.

-SON-

Değerli okuyucularımız, Türkiye ile ilgili kompozisyonlar yazarak ülkemizi en güzel şekilde tanıtmaya çalıştık. Hem kısa kompozisyon örnekleri hem de uzun kompozisyon örnekleri sunarak herkese faydalı olmaya çalıştık. Umarız ki işinize yaramıştır. Siz de Türkiye'yi anlatan kompozisyon örnekleri yazabilir veya Türkiye ile ilgili duygu ve düşüncelerinizi içeren yorumlarınızı yorum bölümünden anında paylaşabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası