kyk wifi şifre alma / KYK yurt interneti öğrenci şifre işlemleri neler? KYK yurt internet şifresi nasıl alınır?

Kyk Wifi Şifre Alma

kyk wifi şifre alma

GSB WiFi Nedir Nasıl Kullanılır?

İnternet artık hayatımızın vazgeçilmez parçaları arasında yer alıyor. Özellikle gençler günlük yaşantılarının her anında internete bağlı olmak istiyor. Ancak mobil hatlarının interneti çoğunlukla yeterli gelmiyor ve ücretsiz WiFi bağlantı noktaları bulduklarında orada internete bağlanıp daha fazla vakit geçirmek istiyorlar. Kredi Yurtlar Kurumu (KYK)’nda konaklamaya hak kazanan üniversite öğrencileri için Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ücretsiz WiFi hizmeti bulunuyor. KYK öğrenci yurtları hizmetlerini kullanan öğrencilerin talep etmeleri durumunda yurt idaresi tarafından kendilerine verilecek olan kullanıcı adı ve parola ile GSB WiFi erişimine ücretsiz olarak sahip olunabiliyor. Bu yazımızda GSB WiFi Nedir Nasıl Kullanılır anlatmaya çalışacağız.

GSB WiFi Nasıl Giriş Yapılır?

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ücretsiz WiFi hizmetinden yararlanabilmek için öncelikle KYK bünyesinde kayıtlı öğrenci olmanız gerekiyor. Eğer KYK öğrenci yurdunda kalıyorsanız yurt idaresine giderek internet erişimi için talepte bulunuyorsunuz. Talebinize istinaden yurt idaresi tarafından size özel bir kullanıcı adı ve parola veriliyor.

Ardından telefonunuzun ya da bilgisayarınızın WiFi erişimini aktif hale getiriyorsunuz. Bağlanabileceğiniz ağlar alanında KYKWIFI isimli bir ağ görüyorsunuz. KYKWIFI ağına tıkladığınızda internet hizmetini kullanabilmeniz için sizden giriş bilgileriniz isteniyor. Yurt idaresinden aldığınız kullanıcı adı ve parolayı bu alana giriş yapıyorsunuz. Ardından internet bağlantınız sağlanmış oluyor.

Eğer internet bağlantısı sırasında giriş bilgilerinizi isteyen sayfa otomatik olarak açılmazsa kendiniz de giriş yapabiliyorsunuz. Bunun için internet bağlantısı yapıldığını gördükten sonra cihazınızın internet tarayıcısını açıyorsunuz ve funduszeue.info internet adresine giriş yapıyorsunuz. Bu adreste açılan sayfada sizden sisteme giriş yapmanız isteniyor. Kullanıcı adı ve şifrenizi burada girerek ücretsiz internet hizmetinden faydalanmaya başlayabiliyorsunuz.

gsb vifi nedir nasil kullanilir teknosa

GSB WiFi Çıkış Nasıl Yapılır?

KYK yurtlarında kalan ve ücretsiz internet hizmetinden faydalanan öğrenciler zaman zaman KYKWIFI ağından çıkış yapmak isteyebiliyor. Eğer internet kotanızı bitirmemek için kullanmadığınız zamanlarda bu ağdan çıkış yapmak istiyorsanız öncelikle yurdun internet çekim alanının içinde olmanız gerekiyor. Daha sonra bağlantı kurarken yaptığınız gibi funduszeue.info adresinde yer alan Çıkış butonuna tıkladığınızda sistemden çıkışınızı yapabiliyorsunuz.

Bu internet adresine normal internet üzerinden ulaşamıyorsunuz. Bu nedenle mutlaka ya kendi hizmet aldığınız yurdun ya da benzer diğer yurtların internetinin çekim alanı içerisinde yer almanız gerekiyor.

GSB WiFi Şifremi Unuttum Yeni Şifre Nasıl Alırım?

Öğrenci yurdunda kullandığınız WiFi hizmetinin kullanıcı adı ve şifresini aldığınızda bir yere kaydetmeniz oldukça faydalı oluyor. Eğer şifrenizi unuttuysanız tekrar yurt idaresine giderek yeni bir şifre talebinde bulunmanız gerekiyor. Çünkü KYKWIFI internet ağı dışarıya kapalı bir ağ olarak hizmet veriyor. Bu nedenle KYK’nın WiFi web sitesinde şifremi unuttum gibi bir alan bulunmuyor.

GSB WiFi Şifresi Nasıl Değiştirilir?

Yurtta kullanacağınız GSB WiFi bağlantısı için verilen şifreyi unutmamak için daha kolay hatırlayabileceğiniz kendinize ait bir şifre ile değiştirebiliyorsunuz. Bunun için yine funduszeue.info web sitesine giriş yapıyorsunuz. Bu sitedeki size ait olan sayfadaki “Çıkış” butonunun hemen üzerinde “Şifre Değiştir” linki yer alıyor. Bu alandan şifre değişikliğini kolaylıkla yapabiliyorsunuz.

Şifre değiştirmek için linki tıkladığınızda öncelikle eski şifrenizi girmeniz isteniyor. Ardından kendi istediğiniz yeni şifreyi belirliyorsunuz. Yeni oluşturacağınız şifrenin en az 6 en fazla da 10 karakterden oluşması gerekiyor. Yeni oluşturacağınız şifrenizde en az 1 tane büyük harf, 1 tane küçük harf ve 1 rakam olması isteniyor. Ayrıca şifrede özel karakterler ya da Türkçe harfler bulunmaması gerekiyor.

GSB WiFi Kota Sorgulama Nasıl Yapılır?

KYK yurtlarında kalan çoğu öğrenci GSB’nin sunduğu ücretsiz WiFi hizmetinden yararlanıyor. Bu nedenle kurum tarafından internet kullanımına belli bir sınır getiriliyor. Bu kısıtlamadan sonra da öğrenciilerin en çok kullandığı sayfalardan biri kota sorgulama ekranı oluyor. Bu ekrandan kaç GB internet haklarının kaldığı hemen öğrenilebiliyor.

GSB WiFi kalan kota bilgilerinizi iki şekilde öğrenebiliyorsunuz. Bunun için birinci yöntem e-devlet sitesi üzerinden giriş yapmak oluyor. TC kimlik numaranız ve şifrenizle e-devlet sitesine giriş yaptıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın WiFi işlemleri sayfasını buluyorsunuz. Buradaki Kota Bilgileri sekmesini tıklayarak kalan kota bilginize ulaşabiliyorsunuz.

Kalan kota bilginizi sorguladığınız ikinci bir yöntem de funduszeue.info web adresi oluyor. KYK’nın resmi web sitesi üzerinden yine kendi sayfanızdan kalan kota bilgilerinizi görebiliyorsunuz.

GSB WiFi Kullanıcı Aktif Değil Hatası Neden Alınır?

GSB WiFi kullanırken bazı durumlarda “Kullanıcı Aktif Değil” şeklinde hata alabiliyorsunuz. Bu hatanın iki sebebi olabiliyor. Bunlardan ilki aylık kotanızın dolması oluyor. Eğer aylık kotanız dolduysa yurt idaresine başvuruda bulunarak WiFi hesabınızın yeniden aktif hale getirilmesiyle ilgili talepte bulunabiliyorsunuz. Herhangi bir talepte bulunmadığınızda ayın sonunda hesabınız otomatik olarak tekrar etkinleşiyor.

İkinci sebebi ise, KYK öğrenci yurduna yeni kayıt olduysanız gerçekleşiyor. Resmi evraklarınızda herhangi bir hata olması durumunda yurt kaydınız tamamlanmamış olabiliyor. Bu durumda sistemde kullanıcı bilginiz bulunmadığı için bu hatayı alabiliyorsunuz. Kayıt bilgilerinizde bir hata olup olmadığını kontrol etmek için e-devlet sitesine giriş yaparak kontrolünü yapabiliyorsunuz. Eğer bir hata varsa yurt idaresine başvurarak durumunuzun kontrol edilmesini talep edebiliyorsunuz.

GSB WiFi Giriş Hakkınızı Doldurdunuz Hatası Neden Alınır?

GSB WiFi bağlantısı yaparken bazen “Giriş Hakkınızı Doldurdunuz” şeklinde hata alabiliyorsunuz. Bu hata, sisteme izin verilen sayıdan daha fazla cihazla giriş yapıldığında alınıyor. Eğer giriş yaparken böyle bir hata alıyorsanız daha önce sisteme giriş yaptığınız tüm cihazlardan çıkış yapmanız gerekiyor. Sonrasında GSB WiFi hizmetini tekrar kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

Yukarıda GSB WiFi nedir nasıl kullanılır ana hatlarıyla anlatmaya çalıştık.

Sizler de en iyi modemleri incelemek için buraya tıklayabilirsiniz

ŞİFRE DEĞİŞTİRME İŞLEMİ NASIL YAPILIR ?

A) Şifre sıfırlama, değiştirme Edevlet üzerinden anlatılan şekilde yapılmaktadır:

B) Şifre değiştirme işlemi, kurumsal bir e-posta hesabınız varsa(@funduszeue.info uzantılı), e-posta hesabınıza giriş ile de yapılmaktadır:

1. ADIM GÜVENLİK SÖZCÜKLERİ OLUŞTURMA

  • funduszeue.info://funduszeue.info adresine kullanıcı adı ve şifremizi girerek giriş yapıyoruz.
  • giriş örnek resim
  • 2. Gelen ekrandan sağ üst taraftaki ayarlar düğmesine basıp, açılan menüdeki paralo değiştire tıklıyoruz.
  • şifre değiştirme düğmesine tıklama görüntüsü
  • 3. Ekrana gelen 3 kutuya sırayla şuanki parolanızı, yeni parolanızı ve tekrar yeni parolanızı giriyorsunuz.
  • Parolanız içerisinde kullanıcı adınız geçmemelidir. Türkçe karakter kullanmayın, en az 10 karakter 1 büyük harf, 1 küçük harf, 1 özel karakter, içerecek şekilde şifrenizi oluşturup kaydete basın.

Yukarıdaki adımlar sadece 1 kere yapılacaktır. Bu işlemi bir kez yaptıktan sonra tekrar yapmanıza gerek yoktur.

Bu adımları tamamladıktan sonra yeni şifreniz ile giriş yapabilirsiniz.


Gsb WiFi Sorunları

ABONE OL

Gsb WiFi Sorunları

Gsb WiFi Sorunları, kyk wifi şifre alma, kyk wifi şifremi unuttum, kyk wifi kullanıcı aktif değil, kyk wifi şifre değiştirme,kyk wifi giriş nasıl yapılır,kyk wifi kota sorgulama,kyk wifi çıkış nasıl yapılır tüm bu sorularınızın cevabı burada;
Gsb wifi ücretsiz internet hizmetinden yararlanmak için öncelikle KYK yurtlarında barınmanız gerekir.

KYK Wifi aynı zamanda yurtlardaki kablosuz modemlerin ismidir ve modeme bağlanmak için herhangi bir şifre gerekmez. Ancak bir bilgisayarı (tablet yada telefon da olabilir) KYK Wifi isimli modeme bağladıktan sonra tarayıcıda KYK portal yani “Doğrulama Sayfası” açılır ve sizden “Kullanıcı Adı” ve “Şifre” girmenizi ister. Kullanıcı adı her kullanıcı için TC kimlik numarasıdır. Yabancı Uyruklu öğrenciler içinse pasaport numarası. Kullanıcı adı sabittir, isteğe göre değiştirilemez.

Web tarayıcı haricinde bir uygulama (Skype, WhatsApp benzeri uygulamalar) ile internete bağlanacaksanız yine de web tarayıcınızı açıp KYK Portal ‘da kullanıcı adı ve şifrenizle doğrulama kontrolünden geçmelisiniz.
KYK Wifi Şifre Alma

Bir KYK yurdunda kalıyorsanız KYK Wifi şifre alma için tek yapmanız gereken yurt idaresine başvurmaktır. Kullanıcı sözleşmesi imzalayarak şifrenizi alırsınız. Şifreniz yurt idaresince belirlenmiş ön tanımlı bir şifredir ve ilk girişte bu şifrenizi değiştirmeniz gerekir. Genellikte bir yurttaki tüm öğrenciler ilk girişte aynı ön tanımlı şifre ile giriş yaparlar.
Şifre Değiştirme

Şifre değiştirme ekranında şifrenizi oluşturmak için bir çok kriter vardır. Şifre değiştirme / oluşturma kriterleri aşağıdaki gibidir.

Şifreniz en az 6 en fazla 10 karakter uzunluğunda olmalı.
Şifreniz en az 1 büyük harf, 1 küçük harf ve 1 rakam içermeli.
Şifreniz özel karakter (€) ve Türkçe’ ye özgü harfler (ö,ü,ş vs.) içermemeli.

Şifremi Unuttum

Şifrenizi unuttuysanız oldukça zahmetli bir gün sizi bekliyor. “Doğrulama Sayfası”nda yada KYK Portal içinde şifremi unuttum özelliği bulunmuyor. Dolayısıyla şifrenizi unuttuğunuzda tek yapabileceğiniz yurt idaresine başvurmaktır.
KYK Wifi Doğrulama Sayfası

KYK Portal Doğrulama sayfası, KYK Wifi kullanmak için kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapacağınız (funduszeue.info) sayfadır. Doğrulama sayfasına funduszeue.info adresinden ulaşabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra sizi Gençlik ve Spor Bakanlığı’ nın özel hazırlanmış bir sayfasına yönlendirir ve bu sayfanın kapatılmaması tavsiye edilir.

KYK Wifi Giriş Yapamıyorum

KYK Wifi’ ye bağlandınız, doğrulama sayfasında kullanıcı adı ve şifrenizi doğru girdiğiniz halde Kullanıcı Adı / Şifre Hatalı gibi bir hata mesajı ile karşılaşabilirsiniz. Paniğe gerek yok sayfanızı yenileyip tekrar giriş yapınız.


KYK Wifi Nasıl Çıkış Yapılır

Zaman zaman KYK Wifi den çıkış yapamıyor olabilirsiniz. Bu genellikle karşılaşılan bir durumdur. Çıkış butonuna tıkladığınız halde çıkış yapamıyorsanız cihazınızın internet bağlantısını kesip tekrar bağlanmayı, tarayıcıyı yada cihazınızı kapatıp açmayı ve KYK portal çıkış işlemini tekrarlamayı deneyebilirsiniz. Ayrıca işiniz bittikten sonra wifi kyk gov tr çıkış yapmayı ihmal etmemeniz önerilir.

Maksimum giriş hakkınız doldu Hatası

Bir cihazdan çıkış yapmadan yeni bir cihaz ile KYK Wifi‘ ye giriş yapmaya çalıştığınızda “Giriş başarısız: Maksimum giriş hakkınız doldu. Aynı anda birden fazla cihazla giriş yapılamamaktadır. ” benzeri bir hatayla karşılaşırsınız. Çünkü bir Kullanıcı Adı ile aynı anda bir cihaz ile KYK Portal‘ a bağlanabilirsiniz.

KYK Portal / Doğrulama Sayfası’ nı İnternet kullandığınız sürece kapatmayın, işiniz bittiğinde de çıkış yapmayı unutmayın. Bu konuya dikkat etmezseniz çeşitli bağlantı problemleriyle karşılaşabilirsiniz.

KYK Portal Zaman Aşımı Hatası

“Oturumunuz zaman aşımına uğramıştır. Lütfen anasayfaya dönüp tekrar sisteme giriş yapınız.” hatası ile karşılaştığınızda yapmanız gereken doğrulama sayfasına dönüp tekrar giriş yapmaktır. Ana Sayfa butonuna tıkladığınızda herhangi bir işlem gerçekleşmiyorsa yapmanız gereken doğrulama sayfasını  funduszeue.info adresini açmanız gerekmektedir.

KYK Portal Yetki Hatası

geçici bir problemdir. Genellikle saat içerisinde bu sorun ortadan kalmış olur.

KYK Wifi Kullanımı Hakkında Uyarılar

Hatırlatmakta yarar var KYK Wifi şifrenizi yurt idaresinden alırken bir kullanıcı sözleşmesi imzaladınız. Bu sözleşmenin maddeleri oldukça kısıtlayıcıdır. Ayrıca bu sözleşmede İnternet kullanım bilgilerinizin 6 aylık sürede saklanacağını ve yasal bir durum olduğunda aleyhinizde kullanılacağını bildiren bir madde mevcuttur.

KYK Wİ-Fİ Kota Sorgulama Nasıl Yapılır?

Geçtiğimiz yıl sınırsız internet erişimi imkanı sunan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, bu yıldan itibaren KYK Wİ-Fİ ağına bağlanan kişi başına 16 GB internet kotası koydu. Öğrenciler bu kotayı bitirdiği takdirde yurtta Wİ-Fİ ağından internet erişimi sağlayacaktır.

Günlük Ortalama MB’lık internet kullanımına denk gelen kota,  öğrenciler birkaç kısa video ya da müzik dinlediğinde kısa sürede dolacaktır. Ancak herhangi bir günlük sınırlama bulunmadığından öğrenciler istedikleri zaman  bağlanarak haklarından faydalanabilecekler.

Öğrencilerin KYK Wİ-Fİ kotalarının ne kadar kaldığını öğrenmek için funduszeue.info adresinden Giriş yaparak kota bilgileri sekmesine tıklaması gerekir.

GSB WİFİ BAĞLANTI ÇÖZÜMLERİ İÇİN AŞAĞIDAKİ PDF&#;İ TAKİP EDİNİZ

LoaderLoading

İlginizi Çekebilir.

KYK KAYIT SİLDİRME

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası