balık kokusuna vanilya / Evdeki Balık Kokusu Nasıl Giderilir? | Airwick®

Balık Kokusuna Vanilya

balık kokusuna vanilya

Balık kokusu evden nasıl çıkar? Evdeki balık kokusu nasıl gider

Balık kokusu evden nasıl çıkar? Evdeki balık kokusu nasıl gider

Evde balık yaparken kokusundan rahatsız mı oluyorsunuz? Sizler için yemeği çok sevdiğimiz ancak kokusundan rahatsız olduğumuz balığın kokusunu giderecek yöntemleri araştırdık. İşte evden balık kokusunu gidermenin püf noktaları

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Özellikle balığın bereketlendiği kış aylarında evimizde sık sık balık pişiririz. Balık insan sağlığı açısından çok önemlidir ve o eşsiz lezzeti ile çoğu zaman karşı konulmaz. Uzmanlara göre balığın haftada en az iki defa tüketmek gerekiyor. Evde balık pişirmek her ne kadar oldukça keyif verici ve bir o kadarda lezzetli bir aktivite olsa da, pişirme sonrası oluşan eve sinen koku, çoğu zaman oldukça rahatsızlık veren bir hâl alabiliyor. Ama eve balık alırken insanların en çok tereddüt ettiği durum balık kokusunun bir türlü evden çıkmaması ve bütün her yere sinmesidir. Pencere ve kapıları açıp ev saatlerce havalandırılsa da balık kokusu bir türlü yok edilmiyor. Ama merak etmeyin balık kokusunu evinizde uygulayacağınız birkaç pratik yöntemle yok edebilirsiniz.Peki balık kokusu evden nasıl çıkar? Evdeki balık kokusu nasıl gider? İşte detaylar

Balık kokusu elden nasıl çıkar? Balık kokusunu elden çıkarmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERBalık kokusu elden nasıl çıkar? Balık kokusunu elden çıkarmanın püf noktaları

Balık kokusu evden nasıl çıkar

Balık kokusu evden nasıl çıkar

EVDEN BALIK KOKUSUNU YOK ETMENİN PÜF NOKTALARI

- Balık kızartırken, farklı bir tencere de su koyup içine vanilya ekleyin. Bu işlemi yaptığınızda balık kokusu çıkacak ve mutfak balık yerine vanilya kokacaktır.

- Kızartmaya başladığınızda başka tencerede sirkeli su koyup kaynatırsanız balık kokusunu yok edebilirsiniz.

- Balığı kızarttığınız tencerenin içine bir kaç parça limon atabilirsiniz. Böylelikle balık kızartılırken kokusunun çıkmasını önleyebilirsiniz.

Balık kokusunu çıkarmanın püf noktaları

Balık kokusunu çıkarmanın püf noktaları

- Balıkları ızgarada yapıyorsanız, balıkları ızgaranın içine dizerken aralarına defne yaprağı serpiştirebilirsiniz. 

- Balığı, ister kızartırken ister mangalda ya da fırında yaparken mutfağın bir köşesine kokulu mum koyup yakabilirsiniz.

Balık kokusunu limonla yok edin

Balık kokusunu limonla yok edin

Balık kızartma işlemi bittikten sonra suyun içine bir karışım hazırlayabilirsiniz. Bu karışımın içine vanilya, çubuk tarçın, karanfil, sirke ve defne yaprağı ekleyip kaynatabilirsiniz. Balık kokusunu alarak evin mis gibi kokmasını sağlayacaktır.

Lokanta usulü ezogelin çorbası nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Lokanta usulü ezogelin çorbası nasıl yapılır?Taş duvar dekorasyonu nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Taş duvar dekorasyonu nasıl yapılır?

Evdeki Balık Kokusu Nasıl Ge&#;er?

Sohbaharın gelmesiyle birlikte balık sezonu da açıldı. Tezgahlarda hamsi, sardalya, lüfer ve levrek gibi balıklar boy göstermeye başladı. İster tavada, ister ızgarada, isterseniz de fırında yapabileceğiniz balık yemeklerini ve yanına nefis mezeler sunmayı çok sevsek de, balık kokusunu düşününce durmadan edemiyoruz. Balığı hazırlamak ve yemek ne kadar keyifli olsa da, sonrasında eve sinen balık kokusu canınızı sıkabilir. Hatta sırf bu yüzden evde balık pişirmekten vazgeçenler bile oluyor. Ancak bazı bilgileri kullanarak eve sinen balık kokusundan tamamen kurtulabilir, yemeklerinizi büyük bir keyifle hazırlayabilirsiniz. Eve sinen balık kokusu nasıl giderilir diye merak edenler için en etkili yöntemleri yazımızda derledik. İşte, evdeki balık kokusunu gideren yöntemler:

  1. Tavaya Dilim Limon Koyun.

Balık kokusuna en iyi gelen şey limondur. Balık pişirdikten sonra ortaya çıkan kötü kokuyu gidermek için limonu dilimleyin. Tavadaki kızgın yağın içerisinde kestiğiniz limon dilimlerini ekleyin ve kızartın. Bu esnada kokunun dağıldığını göreceksiniz.

defne yaprağı

  1. Tencereye Sirke-Defne Yaprağı- Karanfil Koyun.

Balığı pişirirken kokusunu önlemek için, pişirme kabının içerisine defne yaprağı koyabilirsiniz. Tüm balıkları pişirdikten sonra bir tencerenin içerisini suyla doldurun. Tencereye sirke, çubuk tarçın ve karanfil koyarak kaynatın.

  1. Limon Kabuklarını Yakın

Limon kabuklarını ince bir şekilde soyduktan sonra ocağın en küçük bölmesinde, kısık ateşte yakın. Bu koku ortama limon aroması katacaktır.

  1. Maydanoz Dalı Ekleyin.

Eğer balıkları kızartma usulüyle pişirecekseniz, kızartma yağına birkaç dal maydanoz ekleyin.

  1. Izgara Balıklara Defne Yaprağı

Defne yaprağı, kötü kokuları gidermek için en çok başvurulan yöntemlerden biridir. Balıkları ızgarada pişirecekseniz, balıkların arasına mutlaka defne yaprağı yerleştirin.

  1. Sirkeli Su

Sirkeli su da temizlik ve kötü koku giderme konusunda başvurulan malzemelerden biridir. Balıkları pişirirken başka bir tencerede sirkeli su kaynatarak bu kokuyu içine hapsedebilirsiniz.

vanilya

  1. Vanilya Kaynatın.

Vanilya da hoş kokusuyla, esans olarak kullanılan bir malzemedir. Balıkları pişirirken başka bir tencerenin içerisine vanilya ve su ekleyerek kaynatın. Mutfağınız vanilyanın hoş kokusuyla dolacaktır.

  1. Kuru Çayı Kavurun.

Kuru çayı teflon tavanın içerisine alarak kavurun. Bu işlem kötü kokuyu bastırır ve çayın taze kokusunu mutfağınıza yayar.

  1. Balıkları Aspiratöre Yakın Yerde Pişirin.

Balıkları pişirirken aspiratöre yakın olmaya özen gösterin. Davlumbaz, kötü kokuyu kendine doğru çeker ve içine hapseder. Eğer davlumbaz yoksa, pişirme esnasında mutfak camını açıp kapıları kapatın. Bu sayede koku sadece mutfakta kalır ve kısa sürede çıkar.

  1. Kokulu Mum-Tütsü

Balıkları pişirirken odada kokulu mum yakın. Pişirme işleminin ardından sevdiğiniz bir aroma seçerek tütsü yakabilirsiniz. Özellikle hafif kokular, bu tür durumlarda çok işe yarar.

  1. Tavayı Bekletmeden Yıkayın.

Balık pişirirken yapılan hatalardan biri de tavayı sonraya bırakmaktır. Balıkları pişirdikten sonra, pişirdiğiniz kabı bekletmeden yıkamanız gerekir. Ancak bu işlemi sıcak suyla değil, soğuk suyla yapmanız da önemli. Sıcak su, balık kokusunun yayılmasına neden olur. Koku tavadan çıkmıyorsa, yıkadığınız tavayı ocağa alarak içerisindehazır kahve veya Türk kahvesi kavurabilirsiniz.

  1. Çatal Bıçağa Sinen Balık Kokusunu Kahve İle Çıkartın.

Balık kızarttıktan sonra mutfağa sinen kokudan kurtulmak için 1 çay bardağı su ve 2 yemek kaşığı sirkeyi cezvede kaynatın. Tabak, çatal ve bıçaktan kokuyu çıkarmak için bulaşık suyuna bolca kahve telvesi ekleyin ve telve ile ovarak yıkayın. Elinize sinen balık kokusundan ise ellerinizi limonla ovalayarak kurtulabilirsiniz.

limon

  1. Elinizi Limonla Ovun.

Ele sinen balık kokusundan kurtulmanın en kolay yolu ise yarım limon ile elleri ovalamaktan geçiyor. Elinizi iyice ovaladıktan sonra, soğuk suyla durulayabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Balığın yanına ne gider?
  2. Taze balık nasıl seçilir?
  3. Balık nasıl temizlenir?
  4. Hangi balık hangi mevsimde yenir?
  5. Balık pişirmenin püf noktaları nelerdir?
  6. Balığın yanına nefis sos tarifleri

Balık kokusu nasıl ge&#;er? Evde balık kokusu nasıl ge&#;er?

Haberin Devamı

Evde balık pişirmek her ne kadar oldukça keyif verici ve bir o kadarda lezzetli bir aktivite olsa da, pişirme sonrası oluşan eve sinen koku, çoğu zaman oldukça rahatsızlık veren bir hâl alabiliyor. Ancak balık kokusunu gidermek tahmin edildiği kadar zor değil. Evinizde uygulayacağınız birkaç pratik yöntemle balık kokusuna 'elveda' diyebilirsiniz. Peki evde pişen balığın kokusu nasıl giderilir? Evden balık kokusu nasıl çıkar? İşte detaylar

EVDEN BALIK KOKUSU NASIL ÇIKAR?

Balığı kızartırken bir tencerede sirkeli su kaynatırsanız kokuyu alacaktır. Balık kızarttıktan sonra bir tencereye su koyun, suyun içerisine biraz sirke veya limon suyu ve hoş bir koku vermek için de defne yaprağı, çubuk tarçın ve karanfil ekleyin ve kaynatın.

Bu mutfağındaki balık kokusunu alıp güzel kokmasını sağlayacaktır. Balığı kızarttıktan bir tencere içindeki suya vanilya koyup kaynatırsanız balık kokusu çıkacak, mutfağınız mis gibi vanilya kokacaktır. Ayrıca bu yöntemin yanında uygulayabileceğiniz birkaç pratik yöntem daha var

Haberin Devamı

Balığı kızartırken bir tencerede şeker kaynatmak, kızartma sırasında ortaya çıkan kokuyu büyük ölçüde yok edecektir

Balık kızarttığınız tavadaki kızgın yağa birkaç damla limon damlatmakta koku gidermede etkili bir yöntem. Ayrıca ocakta limon kabuğu yakmakta faydalı olabilir.

Izgara yöntemi ile pişirdiğiniz balıkların arasına defne yaprağı ve taze nane yaprağı koyarak kokuyu giderebilirsiniz.

Evde pişirme işlemi bittikten sonra hoş ve hafif kokulu bir tütsü yakmakta, balık kokusunu gidermek için tercih edilebilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası