imei kayıt uzatma / Geçici IMEI uzatma hizmeti sonlandırıldı | DonanımHaber

Imei Kayıt Uzatma

imei kayıt uzatma

Yurt dışı telefon IMEI uzatma işlemi nasıl yapılır? e-Devlet telefon kullanım s&#;resi kaydetme ve sorgulama!

Akıllı telefonların özellikle de iPhone telefonların yurt dışından gelişinin daha ekonomik olmasından dolayı kullanım sayısında artışlar yaşanıyor. Yurt dışından bir telefon satın aldığınızda bunu Türkiye’de günden fazla kullanmak için pasaport kaydı gerekiyor. e-Devlet uygulaması üzerinden gerçekleştirilen IMEI uzatma işleminin detayları araştırılıyor. 

YURT DIŞINDAN GETİRİLEN TELEFONLARI KULLANABİLMEK İÇİN;

Bilindiği üzere yurt dışından alınmış mobil cihazların Türkiye'de kullanılabilmesi için IMEI numaralarının BTK tarafından kayıt altına alınması işlemine IMEI kaydı denilmektedir. 

-Pasaport kaydı yaptırmak: Yurt dışından getirilen bir telefonu / iPhone’u kullanmak için en doğru yöntem pasaport kaydı yaptırmak. Bu yöntemde 3 yıl boyunca sadece 1 telefonu kayıt ettirebiliyorsunuz ve 3 yıl boyunca telefonu sizden başkası kullanamıyor. 3 bine yakın da ücret tahsil edilmektedir.

-Yıl başına kadar beklemek: BTK’nın tanımlamış olduğu gün kullanım hakkı, 1 takvim yılı için geçerli olduğundan dolayı yeni yılla birlikte yeniden gün kullanım hakkı tanınıyor.

-Geçici IMEI kaydı yaptırmak: Ülkeye gelen turistlerin mağduriyet yaşamamaları için gün kullanım hakkı olan yurt dışı telefonlarda sorun yaşamamaları için geçici IMEI süreleri 2 ay daha uzatılabiliyor. Çift SIM kart girişli telefonlarda diğer hat kısmına takıldığında gün daha kullanılabiliyor. Kimlik kartınızla da IMEI kayıt işlemini gerçekleştirebilirsiniz. IMEI kayıt hakkınız varsa, pasaportsuz kimlik ile IMEI kaydı için aşağıdaki adımları takip edin:

-Harç bedelini yatırın. (T.C. kimlik numaranız ve kayıt edilecek cihaza ait IMEI numarasını belirtmelisiniz.)
-BTK IMEI kayıt sayfasına gidin.
-Bilgilendirme sayfasındaki notları okuyup “Devam et”e tıklayın.
-Bilgilendirme ekranında yurda giriş yapılan belge türünü “Nüfus cüzdanı veya ID kart” olarak seçerek ilerleyin.

YURT DIŞINDAN GELEN TELEFON KAYDI NASIL YAPILIR?

Yurt dışından getirilen telefonun kayıt altına alınması için gün içinde gerekli belgeleri tamamlayarak e-Devlet kapısı üzerinden başvurusunu yapmalıdır. 

E-DEVLET IMEI KAYDI AŞAMALARI

-BTK IMEI kayıt hakkı sorgulama sitesine girerek, yurtdışı telefon kayıt hakkınız olup olmadığını öğrenin.
-Bankalar, vergi daireleri veya sisteme entegre ödeme kuruluşlarına harç ücretini yatırın. (T.C. kimlik numaranız ve cihazın IMEI numarası yazmalı)
-e-Devlet üzerinden “BTK IMEI kayıt” sayfasına girip gerekli bilgileri doldurarak (IMEI no, yurda giriş yapılan belge türü, yurda giriş tarihi gibi) IMEI kayıt işlemini gerçekleştirin.
-IMEI sorgulama sayfasında “Yolcu beraberinde kaydedilen cihaz” yazıyorsa, IMEI kayıt işlemi gerçekleştirilmiştir.

YURT DIŞINDAN TELEFON GETİRME ÜCRETİ NE KADAR?

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de ilgili karar yayınlandı. Buna göre yılında yurt dışından getirilen telefonu Türkiye’de kullanabilmek için yapılması zorunlu olan IMEI kaydının ücreti netleşti. yılı başından itibaren yeni aboneliklerde TL yerine TL maktu ÖİV alınacak. IMEI kayıt harcı ise  TL’den TL'ye çıkarıldı. yılının sonuna kadar bu ücret geçerli olacak.

e-DEVLET IMEI KAYDET SAYFASI

e-DEVLET IMEI SORGULAMA SAYFASI

Yurt dışından getirilen telefonların kullanılması için en iyi yöntemlerden biri olan geçici IMEI kaydı uzatma hizmeti, artık kaldırıldı. Pandemi döneminde kullanıma sokulan hizmet, kullanıcıların belirli aralıklarda yenileme yapmak şartıyla 1 yıl boyunca IMEI kayıtlarını uzatmasını sağlıyordu.

Son yıllarda telefon vergilerinin artışı sebebiyle birçok vatandaş çareyi yurt dışından telefon getirmekte bulmuştu. Fakat yurt dışından getirilen telefonlar IMEI kaydı yapılmadığı sürece kullanılamıyordu. Yakın zamanda yürürlülüğe giren E-devlet üzerinden geçici IMEI kaydı oluşturma bu noktada devreye giriyordu. Fakat artık yurt dışından alınan telefonlarda böyle bir yöntem kullanılamayacak.

IMEI Uzatma Devri Bitiyor! Geçici IMEI Kaydı Kaldırıldı

Pasaport Kaydı Olmayan Telefonlar Kullanım Dışı Kalabilir!

Normal süreçlerde yurt dışından bir telefon aldığınız Türkiye'de günden daha fazla kullanmak için pasaport kaydı yaptırmanız gerekiyor. BTK, geçtiğimiz yıllarda pandeminin getirdiği ağır şartlar sebebiyle kuralları esnetme kararı almıştı. Belirli bir ücret ve düzenli olarak güncelleme talebi karşılığında pasaport kaydı bulunmayan ithal telefonlar geçici IMEI kaydıyla kullanılabiliyordu. Kısa sürede vergiden kaçınmak isteyenler için bir imkan olarak görülen bu durum, yurt dışı iPhone satışlarında patlamaya yol açtı. Durumun farkında olan BTK, olası vergi kayıplarını önlemek için geçici IMEI kaydı imkanını kullanım dışı bıraktı.

Peki IMEI kaydı olmayan telefonlara ne olacak? Yurt dışından getirilen telefonların IMEI sorununu çözmek için kullanabileceğiniz başka yöntemler de bulunuyor. Bunların en başında telefonu kimlik kartı ile seyahat edilebilen ülkelerden resmi olarak satın almak geliyor. Bu durumda pasaport şartı aranmaksızın telefonun IMEI kaydı sağlanabiliyor.

IMEI kaydı hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıdaki yazımızı okuyabilisiniz.

IMEI uzatma dönemi bitti! Yurt dışı iPhone’lar için yolun sonu

Yurt dışından bir telefon satın aldığınızda bunu Türkiye’de günden fazla kullanmak için pasaport kaydı gerekiyor. Bu nedenle yurt dışı iPhone’lara uzun süre ilgi gösterilmedi, ancak son dönemde yurt dışı iPhone satışlarında patlama yaşandı. Dün itibariyle ise IMEI uzatma krizi ortaya çıktı.

Bu telefonlar nasıl kullanılıyor? Daha doğrusu nasıl kullanılabiliyordu? BTK Kullanım Süresi Uzatma sayfasının e-Devlet’ten kaldırılması sonrasında telefon piyasasında büyük bir kargaşa çıktı.

IMEI kayıtsız iPhone formülü: + +

Sahibinden ve Letgo başta olmak üzere ülkemizdeki satış platformlarında çift SIM kart girişine sahip olan iPhone’ların kapalı kutulu bir şekilde, ülkemizdeki resmi fiyata kıyasla çok uygun bir ücrete satıldığını görüyoruz. İşte geçici IMEI kaydı tam olarak bu noktada devreye giriyordu;

funduszeue.info'in özel haberine göre her SIM kart yuvasının ayrı bir IMEI numarası bulunduğu için bir telefonu kutusundan çıkardığınızda gün boyunca kullanabiliyorsunuz. gün dolduğunda IMEI süresi dolduğu ve kayıt yaptırmadığınız için “Servis Yok” uyarısı ile karşılaşıyorsunuz.

Kullanıma devam etmek için tek yapmanız gereken SIM kartı yuvasından çıkararak hemen arkasında yer alan ikinci girişe takmak. Böylece ikinci IMEI devreye girdi.

Bu şekilde gün + gün = gün boyunca telefonu sorunsuzca kullandık. Her iki SIM’in süresi bitti, şimdi ne yapacağız? Karşımıza üç farklı seçenek çıkıyor;

Pasaport kaydı yaptırarak yasal olarak devam etmek

Yıl başına kadar beklemek

Geçici IMEI kaydı yaptırmak

Popüler formül: Geçici IMEI kaydı yaptırmak – IMEI uzatma

Haberimizin konusu olan geçici kayıt ile başlayalım. Pandemi döneminde turistler ülke içerisinde kaldığı ve günlük süreleri dolduğu için mağduriyet yaşanmaması adına IMEI süresi uzatma hakkı tanındı. Bu kapsamda ülkeye giriş yapan birisi günlük süresi 2 ay daha uzatabiliyordu.

Bu işlem ülkemizde ticarete döküldü ve binlerce kişi IMEI süresi uzatma hizmeti vermeye başladı. Üstelik 4 aylık kayıt uzatma işleminin bedeli – TL gibi oldukça düşük seviyelerde.

– Sosyal medyada veya telefoncuda 6 ay / 1 yıl süre uzatma gördüm, nasıl oluyor?

Böyle bir şey doğrudan mümkün değil. Sizden 1 yıllık ücret alınıyor ve 2 ayda bir sürekli olarak IMEI uzatma başvurusu yapılıyor. Bir pasaport için IMEI sınırı bulunmuyordu ve bu nedenle şartlar karşılayan bir kişinin pasaportu ile çok fazla sayıda telefonun IMEI süresi kolayca uzatılabiliyordu.

“14 Eylül itibariyle bu işlem için kullanılan BTK Kullanım Süresi Uzatma başvuru sayfası e-Devlet’ten kaldırıldı. Böylece başta belirttiğimiz + + formülü devre dışı kaldı.”

Yani iPhone sahiplerinin yılda sadece – TL vererek Türkiye’ye kıyasla çok uygun fiyata satın aldıkları iPhone’ları kullanması mümkündü. Ancak belirttiğimiz üzere bu yöntemin fişi çekilmiş oldu.

İkinci formül: Pasaportun yoksa yıl başını bekle!

Yukarıdaki yönteme güvenerek telefon aldınız, imei uzatma işlemi de yapılmadı. + ’yi doldurmanız halinde, IMEI kayıt hakkı kazanmak için yurt dışına giriş çıkış yapma ihtimaliniz de yoksa yıl başını beklemeniz gerekiyor. Peki neden?

BTK’nın tanımlamış olduğu gün kullanım hakkı, 1 takvim yılı için geçerli. Yıl başında kullanım hakkınız sıfırlanıyor ve telefonunuz geri açılıyor. Böylece + şeklinde devam edebiliyorsunuz.

Bunu daha iyi anlatmak için bir örnek ile açıklayalım;

1 Eylül tarihinde yurt dışı bir iPhone’a ilk kez SIM kart taktınız. Bu telefonu Ağustos ’e kadar kullanabilirsiniz.

Eylül ’de aktif ettiniz, günlük kullanım hakkı dolmadan yıl başı geldi. Yıl başı sonrası gün ilk SIM, gün ikinci SIM toplamda neredeyse 1 yıl sorunsuzca kullanmış oldunuz.

Üçüncü formül: Resmi olarak pasaport kaydı yaptırmak

Yurt dışından getirilen bir telefonu / iPhone’u kullanmak için en doğru yöntem pasaport kaydı yaptırmak. Son 1 yılda yurt dışına girip çıktıysanız, itibariyle TL kayıt ücreti ödeyerek telefonunuzu kayıt edebilirsiniz. Peki neden insanlar bu yönteme ilgi göstermiyor? Tek sorun pasaport mu? HAYIR!

3 yıl boyunca sadece 1 telefonu kayıt ettirebiliyorsunuz

3 yıl boyunca telefonu sizden başkası kullanamıyor

Telefonu nasıl başkası kullanamıyor? BTK’nın internet sitesinde şu şekilde açıklanıyor;

Yurt dışından yeni geldim ancak beraberimde cihaz getirmedim. Pasaport kayıt hakkımı ücretsiz veya ücretli olarak bir başkasına verebilir miyim?

Ticaret Bakanlığı’nın düzenlemesine göre bir kişi yurt dışından 3 yılda 1 cihaz getirebilmektedir. Bu düzenleme çerçevesinde cihaz kaydı yapılan cihazın, sadece kayıt yaptıran pasaport sahibinin TC. Kimlik Numarasına kayıtlı GSM hatlarıyla kullanabileceğinden kayıt hakkının bir başkasına devredilmesi mümkün olmamaktadır.

Yani pasaport sahibi ile hat sahibinin aynı olması gerekiyor. Örneğin: Mehmet Ali Ertunç’un adına kayıtlı bir iPhone’a, Eyyüp Ertunç’un hattı takıldığında çalışmıyor. Bu sınırın kalkması için 3 yıl beklemek gerekiyor.

Sonuç olarak: Bazı kaynaklar IMEI süresi uzatma sayfasının, sosyal konut başvuruları nedeniyle çalışmadığını iddia etse de, alakası yok. Sayfa uyarısı veriyor, yani tamamen yayından kaldırılmış.

Yurt dışı iPhone kullanmak için tek seçenek;

IMEI uzatma dönemi sona erdiği için artık yurt dışı iPhone’ları sorunsuzca kullanmak için pasaport kaydı şart. Kıbrıs başta olmak üzere ulaşımı kolay olan bir ülkeye giriş çıkış yaparak, telefonu resmi olarak kaydettirmek en mantıklı seçenek.

Bu arada pasaport şart değil, kimlikle giriş çıkış yapılabilen ülkelerde de sorunsuz bir şekilde bu işlemi yapabiliyorsunuz.


IMEIiOS 16 iPhone 11iphoneiPhone 11iPhone 11 ekran sorunuiphone 14Yurt dışından iPhone

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası