düden şelalesine nasıl gidilir / Düden Şelalesi Nerede, Nasıl Gidilir Rehberi | Giriş Ücreti

Düden Şelalesine Nasıl Gidilir

düden şelalesine nasıl gidilir

D&#;den Şelalesi Nerededir Ve Nasıl Gidilir? D&#;den Şelalesi &#;zellikleri, Giriş &#;creti Ve Ziyaret Saatleri ()

Düden Şelalesi etrafında park alanı, yeşil oturma alanları, akan sular ve yeme içme alanları yer almaktadır. Özellikle doğa severler, Düden Şelalesine giderek harika doğa fotoğrafları çekebilirler.

Düden Şelalesi Nerededir?

Düden Şelalesi, Türkiye’de yer alan en önemli gezi alanlarından biridir. Antalya merkeze oldukça yakın olan bu yerin etrafında deniz, kum ve plaj gibi yerler yer almaktadır. Özellikle Antalya merkezde yer alan Düden Şelalesi, ziyaret için oldukça uygun gezi alanlarından biridir. Yaz aylarında binlerce ziyaretçinin gittiği bu şelale, Kepez Mesire Alanı içerisinde yer almaktadır. Muhteşem doğal görüntüsü ve yapısı sayesinde kişilerde hayranlık uyandıran bu yere yılın her döneminde rahat bir şekilde gidebilirsiniz.

Doğa ile başbaşa kalmak isteyen kişilerin tercih ettiği yerlerden biri olan Düden Şelalesi, etrafında mağara ve tarihi yapılar bulundurmaktadır. Mavi ve yeşilin iç içe olduğu bu yer içerisinde kişiler fotoğraf çekmek için, ırmak kenarında piknik yapmak için gidebilirler. Düden Şelalesi Antalya merkeze ortalama 12 kilometre uzaklıktadır ve kişiler özel araçlarıyla rahat bir şekilde bu şelaleye gidebilirler. Ortalama merkezden 24 dakika olan bu yere toplu taşımayla da gidebilirsiniz.

Düden Şelalesine Nasıl Gidilir?

Düden Şelalesi, Antalya merkeze 24 dakika uzaklıkta yer almaktadır. Kişiler özel araçlarla rahat bir şekilde bu alana ulaşım sağlayabilirler. Düden Şelalesine gitmek isteyen kişiler VC30, CV17, CV17A ve VC30 toplu taşıma araçlarıyla bu şelaleye gidebilirsiniz.

Özellikle Nisan aylarında kişiler bu şelaleye daha çok ziyarette bulunmaktadır. Yaz aylarında oldukça dikkat çeken bu yerler, kişilerin oldukça ilgi gösterdiği gezi alanlarından biridir. Doğa sevgisi olan ve doğa gezisi yapan kişiler kış aylarında yürüyüş için bu bölgeyi tercih etmektedir.

Düden Şelalesi Özellikleri

Düden Şelalesi, ismini döküldüğü çaydan almaktadır. Akdeniz’in en önemli yerlerinden biri olan Düden Şelalesi kaynağını Kepez Hidroelektrik Santralinden almaktadır. Kişiler bu alana piknik yapmak için, doğal yürüyüşleri için veya tırmanışlar için tercih edilebilir. Ziyaretçiler tarafından oldukça büyük bir ilgi görülen bu yer her yıl yerli ve yabancı kişiler tarafından ziyaret edilmektedir. Düden Şelalesi etrafında özel mağara yapıları bulunmaktadır.

Dev oyuklar bulunan bu şelalenin etrafında aynı zamanda da özel oturma alanları yer almaktadır. Antik Kaya mezarları tarafından çevrili olan bu yer, eski bir yerleşim bölgesidir. Düden Şelalesi, Türkiye’nin en özel yerlerinden biridir.

Yaz aylarında özel bir görünüme kavuşan bu şelale etrafında birçok aktivite barındıran özel şelale alanlarındadır. Yürüyüş yapmak isteyen veya doğa fotoğrafı çekmek isteyen kişilerin mutlaka ziyaret etmesi gereken yerlerden biri olan bu alan, estetik açıdan son derece şık duran özel mekanlardan biridir. Düden Şelalesi etrafında birçok kahvaltı alanı ve restoranda bulunmaktadır. Kişiler bu alan içerisinde uzun süre boyunca vakit geçirebilirler.

Düden Şelalesi Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri

Düden Şelalesine gitmek isteyen kişiler 15 Türk Lirası karşılığında içeriye giriş sağlayabilirler. Öğrenciler ise 10 Türk Lirası karşılığında ziyarette bulunabilirler. Bu şelaleler içerisinde müze kart geçmemektedir engelli vatandaşlar, şehit yakınları ve gaziler ise ücretsiz bir şekilde bu alana girebilirler. Düden Şelalesine yaz döneminde sabah ile akşam arasında ziyarette bulunabilirler. Kış döneminde ziyarette bulunmak isteyen kişiler ise akşam ’a kadar bu alanı ziyaret edebilirler.

False

D&#;den Şelalesi Nerede? D&#;den Şelalesi'ne Nasıl Gidilir? D&#;den Şelalesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Düden Şelalesi Nerede?

Düden Şelalesi, Türkiye’de varlık göstermekte olan en önemli gezi alanlarından biri olma özelliği taşımaktadır. Konum olarak Antalya ilinin merkez ilçesine son derece yakın mesafede bulunmaktadır. Bu doğa harikası yerin etrafında deniz, kum ve plaj gibi son derece büyüleyici güzelliğe sahip olan yerler bulunmaktadır. Özellikle de Antalya merkeze yakın olan sahip olduğu konum bakımından Düden Şelalesi, ziyaret için çok ideal bir gezi alanı oluşturmaktadır.

Sıcak yaz aylarında oldukça fazla sayıda ziyaretçinin gittiği bu şelale, Kepez Mesire Alanı içerisinde bulunmaktadır. Etkileyici nitelikteki doğal görüntüsü ve yapısı sayesinde ziyaretçileri kendisine hayran bırakan bir nitelik barındırıyor. 

Düden Şelalesi'ne Nasıl Gidilir? 

Düden Şelalesi Türkiye'nin önemli turistik bölgelerinden biri olarak öne çıkan Antalya merkeze ortalama 12 kilometre uzaklıkta bulunmakta olup isteyen kişiler özel araçları ile rahat bir şekilde bu şelaleye ulaşım sağlayabilirler. Antalya merkez ilçesine ortalama olarak 24 dakikalık mesafede yer alan bu adeta cennetten bir köşe yere toplu taşıma vasıtasıyla da gidilmesi mümkün olmaktadır.

Düden Şelalesine gitmek isteyen doğa tutkunları CV17, VC30, VC30 ve CV17A toplu taşıma araçları kullanılarak Düden Şelalesine ulaşım son derece kolay bir şekilde sağlanabilmektedir. Özellikle Nisan aylarında kişiler bu doğa harikası şelaleye daha fazla ziyarette bulunmaktadır. Yaz aylarında bir hayli dikkat çeken bir yer olma niteliği barındırmakta olan gezi alanlarını içerisinde barındıran Düden Şelalesi özellikle doğa sevgisi olan ve doğa gezisi yapan kişiler tarafından kış aylarında yürüyüş alanı olarak kullanılmaktadır.

Düden Şelalesi Nerede Düden Şelalesine Nasıl Gidilir Düden Şelalesi Hakkında Bilinmesi GerekenlerDüden Şelalesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Doğanın içinde huzurlu ve dinlendirici nitelikte zamanlar geçirmek isteyen kişilerin tercih ettiği yerlerden biri olan Düden Şelalesi, çevresinde birbirinden ilgi çekici nitelikte mağara ve tarihi yapılar yer almaktadır. Mavi ile yeşilin iç içe olduğu Düden Şelalesinde kişiler muhteşem doğa fotoğraf çekebilme olanağına sahiptirler. Aynı zamanda bu bölgedeki ırmak kenarında keyifli bir piknik yapmak da mümkün olmaktadır. 

Antalya’nın sembolü olarak da kabul gören Düden Şelalesi yıl içerisinde çok ziyaretçi almakta olup doğal bir şelaledir. Düden Çayı boyunca iki ayrı koldan uzayan bu şelale, Düdenbaşı adı verilen noktadan gün yüzüne çıkmaktadır ki bundan dolayı bu adı almıştır. Şelale aynı zamanda Karpuzkaldıran Şelalesi veya diğer bir ifadeyle Aşağı Düden ve İskender Şelalesi diğer bir adıyla da Yukarı Düden noktalarıyla da Akdeniz suları ile buluşmaktadır.

Düden Şelalesinin Sahip Olduğu Özellikleri

Bir doğa harikası olan Düden Şelalesi, ismini dökülmüş olduğu çaydan almaktadır. Akdeniz’in en önemli yerlerinden biri olma niteliği barındıran Düden Şelalesi kaynağını Kepez Hidroelektrik Santralinden alıyor. Doğaseverler bu alana daha çok piknik yapmak için, doğal yürüyüşler yapmak ya da tırmanışlar gerçekleştirmek için ziyaretler gerçekleştirmektedir. Düden Şelalesinin çevresinde özel mağara yapıları yer almaktadır.

Dev oyukların bulunmakta olduğu bu şelalenin çevresinde aynı zamanda da özel oturma alanları bulunmaktadır. Antik Kaya mezarları tarafından çevrelenmiş durumda olan bu yer, eski bir yerleşim bölgesi olma özelliği barındırmaktadır. Bu anlamda Düden Şelalesi, Türkiye’nin en özel yerlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Düden Şelalesi Giriş Ücreti

Nefes kesici güzelliğe sahip olan Düden Şelalesi ile ilgili olarak en çok merak edilen konulardan biri giriş ücreti olmaktadır. Kepez Mesire Alanı içerisinde bulunmakta olan bu büyüleyici güzellikteki şelaleye giriş ücreti yalnızca 5 TL'dir. Düden Şelalesine girişlerde Müze Kart geçerli olmamaktadır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası