gençliğimi bıraktım sofya da / ATATÜRK: ‘GENÇLİĞİMİ BIRAKTIM SOFYA’DA. BİR KIZ SEVDİM AMA BANA VERMEDİLER’ – Bakış.bg

Gençliğimi Bıraktım Sofya Da

gençliğimi bıraktım sofya da

funduszeue.info

'Gençliğimi bıraktım Sofya'da': Atatürk'ün Dimitrina Kovaçev'le imkansız aşkı film oluyor

'Gençliğimi bıraktım Sofya'da': Atatürk'ün Dimitrina Kovaçev'le imkansız aşkı film oluyor

Atatürk’ün Bulgar Dimitrina’ya olan imkansız aşkı, 'Dimitrina' sinema filmi haline getiriliyor. Atatürk'ün ‘Gençliğimi bıraktım Sofya’da’ dediği Dimitrina'da , Sputnik Türkiye

T+

T+

T+

mustafa kemal atatürk

yaşam

film

dilberay

/html/head/meta[@name='og:title']/@content

/html/head/meta[@name='og:description']/@content

funduszeue.info

Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatında silinmeyen izler bırakan Bulgar kızı Dimitrina’yla yaşadığı hüzün dolu aşk hikâyesi film oluyor. 'Dilberay'ın ortak yapımcılarından Fikri Harika Prodüksiyon imzasıyla çekilecek film, Ekim 'te vizyona funduszeue.infoa Kemal, henüz otuzlu yaşlarının başında genç bir subayken Sofya Askeri Ataşeliği’ne atanır. Burada General Stilyan Kovaçev’in kızı Dimitrina ile tanışır birbirlerine âşık olurlar ve Atatürk hiç vakit kaybetmeden evlenme teklif eder. Bu teklif güzeller güzeli Dimitrina tarafından büyük bir mutlulukla kabul edilse de, büyük aşk evlilikle sonuçlanmaz.'Bir kız sevdim ataşeyken, vermediler'Yıllar sonra Atatürk’e, “Bir kız sevdim ataşeyken, vermediler. Gençliğimi bıraktım Sofya’da” dedirten kazanamadığı bu tek ‘savaşın’, yarım kalan hikâyesini anlatacak 'Dimitrina', 27 Ekim ’te sinemaseverlerle buluşfunduszeue.infoerde’nin aktardığına göre Fikri Harika Prodüksiyon kurucusu Özgür Tari, “İlk filmimiz 'Dilberay' ile çıtayı en yükseğe koyduk. İzleyiciler de sahip çıktı ve ilk günden beri hep zirvede. Sinema sektöründe kalıcı işler yapmak hedefindeyiz. Bu hedefimize ulaşmak ve izleyicileri hep görmek istedikleri Atatürk filmi ile buluşturmak için çalışmalara başladık. Çok büyük bir sorumluluk olduğunu biliyoruz. Atamıza yakışır bir film ortaya çıkartacağız” ifadelerini kullandı.

funduszeue.info

Sputnik Türkiye

[email protected]

+

MIA „Rosiya Segodnya“

Sputnik Türkiye

[email protected]

+

MIA „Rosiya Segodnya“

SON HABERLER

tr_TR

Sputnik Türkiye

[email protected]

+

MIA „Rosiya Segodnya“

funduszeue.info

Sputnik Türkiye

[email protected]

+

MIA „Rosiya Segodnya“

Sputnik Türkiye

mustafa kemal atatürk, film, dilberay

mustafa kemal atatürk, film, dilberay

Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatında silinmeyen izler bırakan Bulgar kızı Dimitrina’yla yaşadığı hüzün dolu aşk hikâyesi film oluyor. 'Dilberay'ın ortak yapımcılarından Fikri Harika Prodüksiyon imzasıyla çekilecek film, Ekim 'te vizyona girecek.

Mustafa Kemal, henüz otuzlu yaşlarının başında genç bir subayken Sofya Askeri Ataşeliği’ne atanır. Burada General Stilyan Kovaçev’in kızı Dimitrina ile tanışır birbirlerine âşık olurlar ve Atatürk hiç vakit kaybetmeden evlenme teklif eder. Bu teklif güzeller güzeli Dimitrina tarafından büyük bir mutlulukla kabul edilse de, büyük aşk evlilikle sonuçlanmaz.

'Bir kız sevdim ataşeyken, vermediler'

Yıllar sonra Atatürk’e, “Bir kız sevdim ataşeyken, vermediler. Gençliğimi bıraktım Sofya’da” dedirten kazanamadığı bu tek ‘savaşın’, yarım kalan hikâyesini anlatacak 'Dimitrina', 27 Ekim ’te sinemaseverlerle buluşacak.

Beyazperde’nin aktardığına göre Fikri Harika Prodüksiyon kurucusu Özgür Tari, “İlk filmimiz 'Dilberay' ile çıtayı en yükseğe koyduk. İzleyiciler de sahip çıktı ve ilk günden beri hep zirvede. Sinema sektöründe kalıcı işler yapmak hedefindeyiz. Bu hedefimize ulaşmak ve izleyicileri hep görmek istedikleri Atatürk filmi ile buluşturmak için çalışmalara başladık. Çok büyük bir sorumluluk olduğunu biliyoruz. Atamıza yakışır bir film ortaya çıkartacağız” ifadelerini kullandı.

ATATÜRK: &#;GENÇLİĞİMİ BIRAKTIM SOFYA&#;DA. BİR KIZ SEVDİM AMA BANA VERMEDİLER&#;

Tarihte nice aşk öyküleri vardır. Ama beni Atatürk’ün bir cümlesi her zaman dağıtır.

Bugünde, bunu anmak istedim.

Ankara’da Bulgar Kooperatif Tiyatrosu’nun oyuncularıyla sohbet ederken, &#;gençliğimi bıraktım Sofya’da&#; demiş&#;

&#;Bir kız sevdim ama, bana vermediler&#;&#;

İşte bu cümle benim boğazımda her zaman bir düğüm yaratır.

Bakmayın, yüzümü şu an görseniz, bir anlasınız yazarken nasıl yutkunduğumu…

Ama ben görüyorum bu satırları okurken sizin yüzünüzü&#; Nasıl yutkunduğunuzu&#;

Hadi gelin gerçek bir aşk öyküsüne doğru yolculuğa çıkalım: Mustafa Kemal Atatürk görev icabı Sofya’ya gider&#;

İlk görev yeridir.

Oraları pek bilmez ve insanlarla yeni yeni tanışmaya başladığı bir dönemdedir. Hiç kimsesi de pek yoktur. Günlerden bir şubat günü olduğu söylenir. Atam, o zamanlarda bir yemeğe davet edilir. Hem yeni arkadaş edinmek hem de zaman geçirmek ister. Davete girer ve içeride birden çok güzel bir kız görür. O güzel kızın adı Dimitrina’dır. Yani tarihte kısaca Miti olarak da bilinir. Miti’ye Âşık olur. Tarih kitaplarında Miti’nin çok güzel ve çok kaliteli bir kız olduğu konuşulur. O dönemin en asil ailesinin kızlarından biridir. Gözde bekarlardandır. Miti’yi görür görmez ne yapacağını bilemez, Atatürk…

Bu arada Fonda harika bir vals çalıyordur. Aşk bu ya, insana hiç tereddüt ettirmez. Arkadaki çalan valsten cesaret alarak tüm tereddütlerini bir kenara bırakır ve dans etmek için Miti’ye bir teklifte bulunur.

Miti çok etkilenir ve kabul etmesinin büyük bir cesaret olduğu bu ortamda tereddüt etmeden ona yaklaşır. Dansı kabul ettiğini söyler. Salonda herkes şaşkındır. Onlar için o an o salonda kimse yoktur ama o salon hiç olmadığı kadar kıskanç bakışlar ve dedikodularla çalkalanmaya başlamıştır.

Aşk bu ya işte&#;

Durum ortadadır. Yakınlaşma ötesi bir elektriklenme vardır ötede. Hemen ertesi gün Miti ailesi tarafından konuşulmaya çağrılır. Miti, Atatürk ile hiç konuşmadan sadece dans ettiği süredeki mavi gözlerinden aldığı cesaretle ona âşık olduğunu ailesine söyler. Miti’nin ailesi bir umut kızlarının vazgeçmesi düşüncesiyle hemen mavi gözlü bu yakışıklı askeri evlerine çaya davet ederler.

Bu davet önemliydi. Çünkü hem mavi gözlü delikanlının niyeti anlaşılacaktı hem de kızlarının vazgeçmesi mümkünde olabilirdi. Buluşmaya başladılar. Atatürk kararlı ve istekli davranışıyla aileyi şaşırtınca aile de bu ilişkiyi onaylıyor gibi görünerek kızlarının tanımasına izin verdiler. Gençler çok mutluydu. Parklarda dolaşıyorlar, buz pateni yapıyorlar, tiyatroya gidiyorlardı.

Miti’nin babası Bulgar Çarı’nın önemli adamlarındandı, savaş kahramanı generaldi, savunma bakanlığı da yapmıştı. Böyle bir adamın kızıyla, Atatürk’ün olması olacak iş değildi. Ama bu durumda Atatürk umurunda bile değildi. Askeri Kulüp’te düzenlene baloda Bulgar Çar’ın önünde Miti’yle dans etmesi bir meydan okuma olarak algılandı ve gerilim oluştu.

Atatürk hemen evlenme teklifinde bulundu Miti’ye&#; Miti düşünmedi bile, evet dedi.

Gel gör ki, baba bu işe razı olmamıştı. Tehditler vs. derken Atatürk meydan okumaya devam etti. Miti ailesini karşısına almıştı bile&#;

General durumun farkındaydı ve Atatürk’ü karşısına aldı ‘bu evlilik mümkün değil, bundan sonra kızımla görüşmezseniz iyi olur&#; dedi. Dünya, başına yıkıldı. Miti’yi de tehdit ettikleri söyleniyordu&#;

Haberleştikleri tüm alanlar kapatılmıştı&#; Olayın üzerinden çok geçmeden Miti’yi apar topar bir başkasıyla, nişanlamaya teşebbüs ettiler.

Atatürk nişanı duydu, daha fena yıkıldı ve inanamadı. Zaten görev süresi de bitmişti, o öfkeyle topladı bavulları, İstanbul’a döndü. Halbuki, nişan yoktu. Miti bir başkasıyla evlenmeyi reddetmiş, parmağına zorla takılan yüzüğü fırlatıp atmıştı. Kendini öldürmekle tehdit ederek bu nişana engel olmuştu. Atatürk’e ise general tarafından nişanlandı diye haber yollattırıldı.

Atatürk, Miti’ye çok kırıldı ve çekti gitti.

Peki Miti&#;ye ne oldu?

18 yaşındaydı, 30 yaşına kadar bekledi. Ha bugün bir mektup gelir, ha yarın kendisi çıkagelir, bekledi, evlenmedi. Maalesef gelmedi.

Ailesinin artık yeter baskısıyla, bir avukatla evlenmeyi kabul etti. Saygılı ama, sevgisiz bir evlilikti.

Miti’nin iki kızı oldu. Kalbindeki boşluğu evlatlarıyla doldurmaya gayret etti. Taa ki, ’nın 7 Ağustos gecesine kadar&#;

Ağır hastaydı, zor konuşuyordu, başında bekleyen kız kardeşi Olga’ya mırıldandı. &#;Biliyor musun&#; dedi, &#;rüyamda onu gördüm, galiba nihayet Mustafa Kemal’e kavuşuyorum&#;&#;

Sevgide son yoktur. Sevgiler hiçbir zaman son bulmazlar.

Biten sevgiler yoktur, bitmiş gibi görünen sevgiler vardır.

Vazgeçiş de yoktur sevgide. Yaşandıkça yaşatılır sevilen.

Ama kimi zaman sevgili için kimi zamansa sevginin bir gereği olarak saklanır bu aşklar.

Vazgeçiş yoktur, vazgeçmiş gibi görünmek vardır o yüzden….

Ah, atam

Belki de yaptığın tek hataydı&#; Sen, sana verilmeyen neleri aldın&#; Sana verilmeyen Miti’de neden yenildin?

Hayat ne tuhaf öyle değil mi?

Dünya’ya yetiyorsun da kendi kalbine bir vatan kuramıyorsun&#;

Sevgi dolu günler dilerim&#;

Kaynak: Hürriyet, Aygül Aydın

UYARI: Yayınlanan haber, yazı ve fotoğrafların tüm hakları saklıdır. Kaynak gösterilse dahi haber, yazı ve fotoğraflar özel izin alınmadan kullanılamaz.

BİZİ FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİNİZ. TIKLA VE TAKİP ET

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası