istanbul depremi kaç yılında oldu / Beklenen Büyük İstanbul Depremi Nedir? Ne Zaman Yaşanması Bekleniyor? - kurdî

Istanbul Depremi Kaç Yılında Oldu

istanbul depremi kaç yılında oldu

Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak ve kaç şiddetinde- büyüklüğünde olacak? Uzmanlar yorumladı! İstanbul depremi en son ne zaman oldu?

BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİNDE 2 SENARYO

Öztürk, kırılması beklenen fayların Çınarcık ve Kumburgaz fayı olduğunu belirterek, "Ya ikisi birden kırılacak ama Kumburgaz fayı kesin kırılacak" dedi.

"İKİSİ BİRDEN KIRILIRSA…"

Senaryoların ne büyüklükte deprem üreteceğini de açıklayan Öztürk, "Kumburgaz fayı kırılırsa arasında bir deprem olacak. Çınarcık fayı ve Kumburgaz fayı birlikte kırılırsa civarında bir deprem olacak. ile depremleri arasında 30 kat enerji farkı var" ifadelerini kullandı.

yılda bir büyük İstanbul depremi olduğuna dikkat çeken Öztürk, 2 segmentin birlikte kırılması için yıl gibi bir sürenin geçmesi gerektiğini belirterek beklenen İstanbul depremini işaret etti.

"MUHTEMELEN ARTIK SÜRE DOLDU"

Öztürk, "Geçmişte bir yer kırılmışsa yine kırılacak. depremi bu bölgede gerçekleşti. Ama muhtemelen artık süre doldu. Bunlar beraber kırılacak. Bu bölge uzun zamandır beklenen büyük depremi veremiyor. Geçmişte o depremin 'da olduğunu biliyoruz" dedi.

BEKLENEN İSTANBUL DEPREMİ VE TSUNAMİ

Tarihte meydana gelen depremler ışığında beklenen İstanbul depremine ilişkin konuşan Öztürk şöyle devam etti:

bizim en iyi bildiğimiz deprem. Tutulan kayıtlar elimizde. depremi şu anlamda önemli. 'da depremi olmuşsa ve daha sonra o büyüklükte bir deprem olmamışsa o deprem olacaktır. Kapıdaki deprem o olmalı. depreminde bina, cami yıkıldı civarı ölümden bahsediliyor. Kent nüfusunun yüzde 10'u öldü deniliyor. Bölge bir deprem daha yok bu bölgede.

Böyle bir deprem tarihinden sonra bir daha olmamış. Onu kıran fay o dönemden bu yana enerji biriktiriyor. İstanbul halkının böyle bir gerçeği bilmesi lazım. Bu konuda başka görüşler olabilir fakat "5 yıl deprem olamaz, 10 yıl deprem olamaz" diye bir şey hiç olamaz. Bunu kimse bilemez. Benim beklediğim deprem depremi.

İstanbul'da beklenen deprem ritmi hakkında konuşan Öztürk, yıl ya da yılda bir olduğunu söyleyenlerin olduğunu belirterek, "Her halükarda kapıda olan ve uzun süre kırılmayan bir fay var" şeklinde konuştu.

İstanbul depremi

Marmara üzerinde İstanbul depremi
 İstanbul depremi

İstanbul depremi (Marmara)

Yerel&#;tarih 22 Mayıs
Süre 47 saniye
Büyüklük Ms
Derinlik 17 km
Merkez üsMarmara Denizi'nin doğusu
Maks. şiddetIX (Çok yıkıcı)
Etkilenen ülkeler/bölgelerFictitious Ottoman flag seafoodplus.infoOsmanlı Devleti
Kayıplar ölü

İstanbul depremi, Marmara Denizi'nin doğusunda 22 Mayıs Perşembe sabahı olmuş büyük bir depremdir. Deprem İzmit'ten Tekirdağ'a kadar uzanan geniş bir alanda etkili olmuştur.[1]Tsunami yaratmış, bu alanda önemli hasarlar meydana gelmiştir. 'den fazla kişi ölmüştür.

İstanbul'da; Topkapı Sarayı, Fatih Camii, Yedikule, Eğrikapı, Edirnekapı, şehir surlarında ağır hasar, Galata ve Pera, Kapalıçarşı, Ayasofya ve diğer camilerde hasar meydana gelmiştir.

Deprem, Marmara'nın doğusunu önemli ölçüde etkilediğinden İzmit'te ve Karamürsel'de ağır hasarlar gözlenmiş, tsunami dalgaları limanları kullanılamayacak hale getirmiştir.

Galata, Boğaziçi ve Mudanya kıyılarında deniz seviyesinde yükselmeler gözlenmiş ve Marmara Denizi'ndeki küçük adacıklar yarı-yarıya sular altında kalmıştır. Deprem Bozcaada, Selanik, İzmir ve güney Balkanlarda da hissedilmiştir.

İstanbul depremi, yüzey dalgası büyüklük ölçeğine göre tahmini büyüklüğü olan güçlü bir depremdir.[2]

Kaynakça[değiştir

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.