devlet anaokulu kayıt evrakları / Anasınıfı kayıt evrakları neler lazım tam kesin kayıt listesi - Internet Haber

Devlet Anaokulu Kayıt Evrakları

devlet anaokulu kayıt evrakları

- Eğitim ve Öğretim yılı için okul öncesi okul  kayıtları ne zaman başlayacak?  Çocuklarını ana okuluna yada ana sınıfına kaydettirecek olan Velilerin Pandemi sürecinde yapmaları ve takip etmeleri gereken hususlar nelerdir? 

Çocuğunuzun Ana Sınıfı Kaydı Hangi Okula Çıktı

- Eğitim ve Öğretim yılında çocuğunuzun ana sınıfı yada ana okulu kaydının hangi okula çıktığını öğrenmek için "Çocuğum Hangi Okula Gidecek" sayfasını ziyaret etmeniz gereklidir. 

Okul Öncesi Eğitim Kayıtlar Ne Zaman Başlar

Okul öncesi eğitim kurumlarında kayıt dönemi Temmuz ayı içinde başlamaktadır (Yönetmeliğin maddesi).  - öğretim yılı için çocuklarını ana okuluna kaydettirmek isteyen bir ailenin çocuklarını Temmuz ayının ilk iş gününden itibaren kayıt işlemini takip etmesi gereklidir. 

Okul Öncesi Eğitim Kayıtları Nasıl Yapılır?

Kayıt işleminde adres durumunuza bakılmaktadır. Bu kapsamda ikametinizin kayıtlı yer esas alınmak üzere çocuğunuzun kaydı e -okul sistemi üzerinden yapılır (Yönetmeliğin maddesi)  Kayıt sırasında sizlerden herhangi bir belge talep edilmeyecektir. Kaydınız sistem üzerinden Nüfus verilerinin otomatik olarak çekilmesi sureti ile yapılmaktadır.

Hemen yukarıda paylaştığımız link üzerinden kaydınızın sorgusunu takip edebilirsiniz. 

Ana Sınıfı, Ana Okulu ve Kreş Arasındaki Farklar Nelerdir?

  • Ana Sınıfı: Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren (Devletin açtığı yani) İlkokulların bünyesine bağlı alt sınıflardır. 68 ay ile 45 aylık çocukların kaydı yapılır. Ayrıntılı açıklama aşağıda açıklanmıştır.
  • Ana Okulu : Özel sektör tarafından açılan ancak denetimi devlet tarafından yapılan (Milli Eğitim Bakanlığı yani) eğitim kurumlarıdır. Sadece ana okulu öğrencileri vardır bu kurumlarda. 
  • Kreş : Denetimi Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan küçük yaş gruplarına hizmet veren özel işletmelerdir.    

- EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI OKULA BAŞLAMA YAŞI TABLOSU (YENİ YÖNETMELİĞE GÖRE) 

Ana Okuluna (Okul Öncesi) Kayıt Yaşı Kaçtır

Okul öncesi kayıt işleminde iki farklı durum söz konusudur.

  • 1- Ana okulu ve uygulama sınıfları
  • 2- Ana okulu  

Bu kapsamda ana okulu için (okul öncesi) kayıt yaşı 36 ay ile 68 aydır.   Yani 36 ayını  tamamlayan bir çocuk ile 68 ayını henüz tamamlamamış bir çocuk ana okuluna kaydettirebilir. Ancak bu kategoride de öncelik 68 - 57 ay arasında olan çocuklara verilir. Boş kalması halinde 36 aya kadar olan çocuklarda alınır. (Yeni Yönetmeliğe göre)

Ana Sınıfına Başlama Yaşı 

68 - 45 arasındaki çocukların kaydı yapılır. Ancak: 

  • Okula kaydettirmeyi düşündüğünüz Eylül ayında İLK AŞAMADA 57 - 68 aylık çocukların kaydı alınır. Yani bu aylarda olanlara öncelik tanınır. 
  • Ancak normalde Eylül ayı itibariyle  69 -  70 ve 71 aylık çocukların ilkokula gitme hakları vardır. Bu aylarda olanların velileri dilekçe ile ilkokul kaydını bir yıl erteleyebilir. Bu durumda bu çocuklar daha önce ana sınıfına gitmemiş iseler Yönetmelik gereği öncelik tanınır. 
  • Ayrıca 68 - 67 - 66 ayında olan çocukların velileri dilekçe vererek ilkokula kaydını yaptırma hakları vardır. 
  • Ana sınıfında boşluk kalması durumunda  56 - 55 - 54 - 53 - 52 - 51 - 50 - 49 - 48 - 47 - 46 - 45 aylarında olan çocukların kayıtları alınır. 

Anaokulu kayıt sorgulama

Ana okuluna/ana sınıfına kaç aylıkken, kaç yaşında başlanıyor

  • eğitim öğretim döneminde (Bu yıl) Ekim ile Aralık doğumlu çocuklar anasınıfına kaydolabilecekler. (68 Aylık ile 57 aylık arasındaki çocuklar)
  • Ocak ile Aralık arasında doğumlu çocuklar ise öncelik olarak anaokulu kontenjan varsa anasınıfına kaydolabilecek. (56 aylık ile 45 aylık arasındaki çocuklar)
  • Ocak ile Eylül arasında doğan çocuklar anaokuluna kaydolabilecek. (44 aylık ile 36 aylık arasındaki çocuklar)

Anaokulu Kayıt Sorgulama İçin Tıklayınız

Ana sınıfına kayıt sırasında hangi belgeler gerekli

Bu sene ana sınıfına başlayacak olan öğrenciler için ön kayıtta öğrenci velilerinden istenen belgeler aşağıdaki gibidir. (Bu belgeler okulların durumuna göre değişiklik gösterebilir)

  • Öğrenci Velisi Nüfus Cüzdanı aslı ve Fotokopisi
  • Öğrenci Nüfus Cüzdanı aslı ve Fotokopisi
  • Nüfus Kayıt Örneği (İstenmeyebilir)
  • Aşı karnesi
  • Okul tarafından sizlere verilecek olan ana sınıfı ön kayıt başvuru formu
  • Öğrenci Fotoğrafı
  • Kırtasiye malzemeleri (Boya malzemeleri, fotokopi kağıdı, vs. için ücret istenebilir.)

Aidat ücreti (Örnek)

Okulumuzun Eğitim yılı aylık aidat ücreti İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ücret Tespit Komisyonu kararına göre aylık 75,00 TL'dir.

İlk dönem Eylül, Ekim, Kasım, Aralık, Ocak ayları olarak 5 ay üzerinden ücretlendirilir.
İlk Dönem Ücreti ,00 TL'dir.
İkinci Dönem Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran ayıdır.

Yıl içindeki tatiller göz önünde bulundurularak 1 aylık ücret alınmaz ve dönem toplam 4 ay üzerinden ücretlendirilir.

İkinci Dönem Ücret ,00 TL'dir.
Yıllık toplam ücret TL'dir.

Tercihen kayıt başvurusu sonrası ilk dönemin 5 aylık aidat ücreti ,00 TL yatırılabilir.
E-okul sistemine aidat girişi yapılacağı için Aidatı yatırılmayan öğrencilerin kesin kayıt işlemi tamamlanamaz.

Okula Eylül ayında başlayan öğrencilerin toplam aidat borcu 9 ay (9x75,00=,00 TL) ücret ödeyecektir.

Ara kayıt ile gelen öğrenciler için ise devam ettiği aylar için ücret tahakkuk eder ve geldiği ayların ücreti ödenir.

ANA SINIFI, İLKOKUL VE ORTAOKULA BAŞLAYACAK ÖĞRENCİLERİN KAYITLARI, ADRESE DAYALI OLARAK YAPILDI

Millî Eğitim Bakanlığınca eğitim öğretim yılında ana sınıfı, ilkokul ve ortaokula başlayacak öğrencilerin kayıtları, adrese dayalı olarak yapıldı. 

eğitim öğretim yılında ana sınıfı, ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin okul kayıtları, MERNİS adres bilgileri esas alınarak herhangi bir başvuru olmaksızın e-okul sisteminden tamamlandı.

Bu kapsamda Bakanlık tarafından 4 milyon bin öğrencinin e-kayıt işlemi gerçekleştirildi.

İlkokul birinci sınıf kayıtları, herhangi bir başvuru olmaksızın MERNİS adres bilgileri uyarınca gerçekleştirildi. Okul öncesi öğrenciler için ise velilerin okula başvurarak sistem tarafından yapılan kayıtları kesinleştirmeleri gerekiyor.

5. sınıfa yerleştirilen öğrenciler için velilere "ortaokul, imam hatip ortaokulu ve özel ortaokul" tercih hakkı sunuldu. Ortaokul tercihi yapan öğrenciler, adreslerine uygun okullara yerleştirildi.  e-kayıt sonuç ekranlarında imam hatip ortaokulu ve özel okula kayıt olmak isteyen velilerin istedikleri okullara başvurmalarına yönelik bilgi verildi.

Veliler, "funduszeue.info"  ile e-devlet kapısı sisteminden İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt) hizmet başlığından çocuklarının yerleştirildiği okulu öğrenebilecekler. 

eğitim öğretim yılı, 12 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

Anaokulu Kayıt Gerekli Belgeler

İSTENİLEN BELGELER

  • 6 adet vesikalık fotoğraf
  • Nüfus Cüzdanı  Fotokopisi  / anne – baba – çocuk ( önlü-arkalı )
  • İkametgah Senedi
  • Aşı kartı fotokopisi
  • Acil Durum Bilgi Formunun Doldurulması
  • Kayıt Formunun Doldurulması
  • Sözleşmenin Onaylanması
  • Ebeveyn Değerlendirme Ölçeğinin Doldurulması
  • Aile Eğitimi İhtiyaç Belirleme Formunun Doldurulması
  • Aile Katılım Programı Formunun Doldurulması

 

Not: Koyu renkli belgeler okul yönetimi tarafından verilecektir.

Anaokuluna Başladığında Gerekli Olan Eşyalar :

  • 2 Takım yedek kıyafet ( iç çamaşırı + çorap  + t-shirt + pantolon vs.)
  • 1 adet okulda giyeceği rahat, kaymaz bağcıksız ayakkabı
  • Tarak(erkek-kız), kızlar için toka
  • Sırt çantası ( kirlileri ve iletişim defterini koymak için)
  • Uyuyan çocuklar için yatak takımı (1 nevresim takımı, küçük yastık, alez )ve Pijama takımı
  • Şapka, gözlük, yağmurluk ve lastik çizme istenildiğinde getirilecek.

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası