cene altindaki gidik nasil gider / Gıdı Estetiği Nedir & Yöntemleri ve Tedavisi - Medicana

Cene Altindaki Gidik Nasil Gider

cene altindaki gidik nasil gider

Gıdı eritmenin yolları nelerdir?

Gıdı sarkması, deformasyonu ve yoğunluğu pek çok insanı rahatsız eden bir konu. Cerrahi olarak müdahalesi mümkün ancak operasyonun zorluğu, iyileşme süresi ve sonrası gibi nedenlerden dolayı kişiler bu konuda tereddütlü. Son yıllarda gelişen teknoloji, gıdı sorununa da ameliyatsız çözüm üretmiş durumda. Medikal Estetik Hekimi Dr. Mustafa Kemal Ataönder, ameliyatsız gıdı estetiği ile ilgili tüm merak edilenleri Haberturk.com  için yanıtladı.

Pek çok insanın muzdarip olduğu bir sorun olan gıdı nedir? Neden olur?

Gıdı bölgesi, çeneden boynun alt kısmına kadar uzanan bölümü kaplar. Kişiler yaşlandıkça vücutlarının belirli bölgelerinde deformeler oluşmaktadır. Bu deformasyonların en belirgini yüz bölgesinde oluşan gıdı olmaktadır. Çene altı sarkması olarak da adlandırılan gıdı, fazla kilo sorununa bağlı olarak oluşabileceği gibi genetik, kötü alışkanlıklar, sigara içme, zayıf beslenme ve yaşlanmayla beliren hormonal değişikliklerden kaynaklanır.

Gıdı bölgesinin estetik ölçülere uygun olduğu nasıl anlaşılır?

Genç yüzün karakteristik bir özelliği olan gıdı çeneye paraleldir ve karşıdan bakıldığında sarkma görülmemelidir. Bu bölgedeki sarkma, bütün yüz algısını olumsuz yönde değiştirir. 

Gıdının meydana gelmesindeki faktörler nelerdir? Sadece kilo değil sanıyorum çene yapısına bağlı olarak doğuştan gelen bir şey de olabiliyor, değil mi?

Gıdı ağırlıklı olarak fazla kilo kaynaklı oluşmakla birlikte, yaş ve kiloya bağlı olmaksızın da gelişebilir. İdeal kiloda, hatta zayıf olan kişilerde bile gıdı bölgesinde sarkmalar meydana gelebilir. Özellikle önceki yıllara oranla çok daha hızlı bir yaşama sahip olan günümüz gençlerinde çene altında yer alan bölgede kas ve yağların deforme olması nedeniyle gıdı problemleri ortaya çıkıyor. Bunların dışında çene ucunun ileri derecede küçük ve geri yerleşimli olması gibi genetik nedenlerden dolayı, bazen de vücudu deforme edici işlerde çalışmaktan, stresten, psikolojik rahatsızlıklardan, hamilelikten veya pek çok diğer sebepten dolayı oluşabiliyor.

Gıdıyı yok etmek için kuşkusuz önce kilo vermek lazım. Ancak bir türlü gitmeyen gıdıya karşı neler yapılabilir?

Gıdı bölgesindeki deformasyonun oranına göre farklı estetik yöntemlere başvurulabilir. Cerrahi yöntemler arasında en popüler olanı liposuction olup bu bölgedeki yağ dokusunun aspire edilmesi işlemidir. Ayrıca boyun germe ameliyatları da başka bir cerrahi yöntem olarak söylenebilir.

Cerrahi operasyon istemeyen kişiler için, yaş ve sarkma oranı da göz önüne alınarak ameliyatsız medikal estetik uygulamaları yapılabilir. Ancak, cerrahi müdahale genel anestezi altında yapıldığı, hastanede kalma süresi uzun olduğu, ağrı, iz gibi çeşitli komplikasyonlara olabiliyor. Ameliyat sonrasında gıdı bölgesinde kesin sonuç alınması için radyofrekans tarzı medikal estetik uygulamalarına da devam edilmesi gerektiği için günümüzde hastalar medikal estetik uygulamaları daha çok tercih etmeye başladılar.

Gıdı gideren egzersizlerin olduğu iddia ediliyor. Bu doğru mu? Gerçekten gıdı gideren egzersizler var mı?

Gıdı egzersizi ve gıdı eritme maskeleri adı altında çok sayıda yazı okumak mümkün. Ancak sözü edilen her iki yöntemin de bir geçerliliği yoktur. Gıdı ile ilgili egzersizler, gıdı oluşmadan önce genç yaştan itibaren yapıldığında, gıdının oluşmasını engellemeye yardımcı olabilir, gıdı oluştuktan sonra yok etmesini sağlayamaz.

Ameliyatsız gıdı estetiği hakkında bilgi verir misiniz?

Ameliyatsız gıdı estetiğinde iki yöntem vardır. Bu yöntemler kişinin durumuna göre tek başına ya da kombine şekilde uygulanabilir. Kişinin gıdı bölgesindeki yağ oranı fazla ise ilk olarak lipoliz işlemi uygulanabilir. Lipoliz işleminde yağ yakıcı özelliği olan farklı içerikli maddeler kokteyl haline getirilir. Çok ince uçlu bir iğne ile ilaç enjeksiyonu şeklinde fazlalığı olan deri altı yağ tabakasına enjekte edilir. İlacın enjekte edildiği bölgelerde yağ hızla parçalanır, karaciğer, safrakesesi, idrar ve ter yolu ile vücut dışına atılır. Lipoliz tedavisinin avantajı hedef seçilen vücut bölgesindeki yağ dokusunun direkt olarak içine enjekte edilmesidir.

Ameliyatsız gıdı estetiğinde bir başka yöntem daha vardır. Vakum ve ısı temeline dayanan uygulama, cildin derin tabakalarına etki eder. Gıdı bölgesindeki kollajen lifleri ısıtıp, cildin dış yüzeyini gözle görülür şekilde gerginleştirir ve cilt sıkılaşması sağlar. Altı ay içinde yeniden yapılanan kollajen, cildi daha da sıkı, genç, sağlıklı ve elastik bir görünüme kavuşturur.

Ameliyatsız gıdı estetiği kişiye ne tür avantajlar sağlar?

Her iki uygulamanın da en büyük avantajı işlemlerin çok kısa zaman içerisinde yapılmasıdır. Lipoliz 10 dakika; vakum ve ısı temeline dayanan uygulama ise yaklaşık 15 dakika sürmektedir. Lipoliz işlemi birkaç gün içerisinde, diğerinde ise özellikle gergin görünüm sağlama etkisi işlemin hemen sonrasında görülebilir. Her iki uygulamada da yan etki yoktur. Cerrahi bir müdahale olmadığı için işlem sonrası kişiler günlük yaşamına hemen dönebilir. Her iki uygulama da ağrısızdır, hastanede yatma ya da ameliyat ağrısı gibi durumlar söz konusu değildir.

Ameliyatsız gıdı estetiğinin ardından kişi hemen günlük yaşamına dönebilir mi?

Ameliyatsız gıdı estetiği işleminin hemen ardından kişi günlük yaşamına devam edebilir. Öyle ki; kişiler mesai saatinde öğle molasında bile bu işlemi yaptırıp işlerine geri dönebilirler.

Kişiyi bekleyen herhangi bir yan etki var mı?

Her iki uygulamada da yan etki yoktur. İşlem sonrası birkaç günde iyileşen ödem ve saatler içinde sonlanan kızarıklık, morarma gibi yan etkiler oluşabilir.

Ameliyatsız gıdı estetiğine başvuran kişi, sonucu ne zaman görmeye başlar?

Lipoliz işleminin birkaç gün içerisinde, diğer yöntemin ise özellikle gergin görünüm sağlama etkisi işlemin hemen sonrasında görülebilir.

Ameliyatsız gıdı estetiği yaptıran kişi nelere dikkat etmeli? O bölgedeki yağın operasyondan sonra geri dönmesi söz konusu mu?

Genel olarak düzenli su içmek, düzenli beslenmek ve spor yapmak tavsiye edilebilir. Bu tavsiyelere uyulduğu sürece yağların geri dönüşü söz konusu olmaz.

Gıdı Sarkması Nasıl Önlenir? Gıdı Nasıl Eritilir, Ne Yapmak Lazım?


Gıdı sarkması, çene altında oluşan bir durumdur. Çene altının aşağı doğru sarkmasıyla yüz bölgesinin daha uzun görünmesine ve yumuşamasına neden olur.

Gıdı Sarkması Nasıl Önlenir?

Yüz bölgesinde görülen sorunlardan biri de gıdı sarkmasıdır. Gıdı sarkmasına neden olabilecek pek çok farklı etken bulunuyor. Özellikle sigara kullanımı, çok kilo almak, genetik veya yaşlanma gibi etkenler gıdı sarkmasına yol açabiliyor. Gıdı sarkması genellikle yüzün daha yuvarlak görünmesine neden oluyor. Çene alt bölgesinin kendini salarak, esnek bir yapıya dönüşmesi gıdı sarkması olarak adlandırılıyor.

Gıdı sarkmasını engellemek veya eritmek adına pek çok kişi doğru bilgilere ulaşmak istiyor. Gıdı sarkmalarını engelleyebilecek bazı egzersizler bulunuyor. Tatlı kaşığı veya yemek kaşığıyla yapılacak bazı egzersizler gıdı sarkmalarını engelleyecektir. Kaşıklar dudak aralarına yerleştirilerek, kaşık aşağı ve yukarı hareket ettirilir. Yapılacak olan hareketle birlikte, çene bölgesi çalıştırılacaktır.

Gıdı Nasıl Eritilir? Ne Yapmak Lazım?

Gıdı bölgesini eritmek isteyenler, genellikle egzersizler hakkında araştırma yapıyor. Gıdı bölgesini eritmek adına uygulanan etkili egzersizler bulunuyor. Kişiler kafalarını arkaya yaslayarak, çeneyi ileri ve geri doğru ittirmek yapılan egzersizlerden biridir. Gıdı eritmesinde en önemli detay, çeneyi hareket ettirmektir. Çene kaslarının güçlenmesiyle ve hareket etmesiyle birlikte gıdı oluşumu engellenecektir. Baş bölgesinin yukarı doğru kaldırılıp, gergin olan gıdı bölgesine ellerin tersiyle yapılacak olan masaj da, gıdı eritmesine oldukça etki edecek bir yöntemdir.

Gıdı Estetiği

Yaşla birlikte cilt yapısı, kas miktarı ve yağ dokusu özellikleri değişime uğradığından, kişiler bu değişikliklerin yarattığı yeni görünümden rahatsızlık duyabilir. Bu anlamda en belirgin değişim yüz ve boyun bölgesinde izlenmektedir. Vücudun yağ dokusundaki değişim, cildin aynı oranda değişime uyum sağlayamaması gibi koşullara bağlı olarak ciltte karışıklıklar veya çatlaklar oluşabildiği gibi belirli vücut bölgelerinde yağlanmada artış veya doku birikimleri meydana gelebilir. Bu anlamda estetik uygulamaların önemli oranda ilgilendiği konularda biri gıdı dokusunun giderilmesidir.

Gıdı Estetiği Nedir?

Gıdı, kişilerde yaşla birlikte çene hattının altında kalan cildin elastikiyetini ve sağlamlığını kaybetmesine bağlı doku sarkıntısının oluşması veya aynı bölgede yağlanmada artışın yaşanmasına bağlı sonuçların gelişmesidir. Gıdı gelişmesinde kişinin genetik özellikleri, yaşam tarzı ve maruz kaldığı çevresel faktörler gibi farklı parametreler etkili olsa da temelde çene altındaki deri dokusunun incelmesi ve zayıflaması sonucu ortaya çıktığı kabul edilir.

Yapılan araştırmalar kişilerde gıdı gelişiminde belirli risk faktörlerinin önemli rol oynadığını göstermiştir. Bu bakımdan aşağıdaki durumlar cildin yapısında bozulmalara yol açarak gıdı gelişimini kolaylaştırır:

  • Cilt yapısındaki proteinlerin azalması: Cildin sağlamlığı ve elastikiyeti temelde cildin yapısını meydana getiren kolajen ve elastin proteinlerine bağlıdır. Yaşla birlikte cildin kolajen ve elastin içeriği azaldığından cilt daha ince, kırışık ve zayıf bir hal alır. Bu nedenle kişilerin yaşlanmayla birlikte kaybettiği proteinleri yerine koyması için cildini bu yönden takviye etmesi gerekir. Benzer şekilde genetik yönden kolajen ve elastin üretimi zayıf kişilerde, henüz ileri yaşa ulaşmadan ciltte zayıflık belirtileri ortaya çıkabilir.
  • Kilo kaybı: Cilt altı yağ dokusunun arttığı durumlarda cilt gerilimi artarken kilo verilmesi durumunda cilt aynı hız ve oranda uyum sağlayamadığından, ciltte sarkmalar ve kırışıklıklar ortaya çıkabilir.
  • Günlük yaşam alışkanlıkları: Günümüzde yaygın olan cep telefonu ve bilgisayar gibi elektronik cihazların kullanımı esnasında boynun fazla bükülmesi nedeniyle, bu bölgedeki cildin gerilimi azalarak zayıflar.
  • Mimik kaslarının kullanımı: Yüz mimik kaslarının sık kullanılması cildin sık gerilmesine ve sıkılaşmasına yol açar ancak fazla yüz ifadesi yapmayan kişilerde de ciltte sarkmalara yatkınlık artar.
  • Güneş ışınlarına maruz kalmak: Güneş ışınları içinde yer alan ultraviyole ışınlar cilt yapısında bozulmalara neden olarak ciltte sarkmalar yapabilir.
  • Sigara ve alkol kullanımı: Sigara ve alkol kaynaklı olarak vücutta biriken zararlı maddeler cilt yapısına zarar verir ve cilt dokusunda erken yaşlanmayı tetkikler.
  • Kimyasallar: Cildin dışarıdan maruz kaldığı zararlı kimyasallar cilt yapısını bozarak sarkmalara yol açabilir.

Gıdı Estetiğinde Uygulanan Yöntemler Nelerdir?

Yaşın ilerlemesiyle birlikte kişilerde sıklıkla karşılaşılan gıdının giderilmesine yönelik çeşitli estetik işlemleri başarıyla uygulanmaktadır. Cerrahi yöntemlerin yanı sıra, cerrahi işlem içermeyen ameliyatsız yöntemler de geliştirilmiştir. Bu bakımdan gıdı estetiğinde başvurulan yöntemler cerrahi ve cerrahi olmayanlar şeklinde ikiye ayrılır.

Cerrahi Yöntemler

Gıdı dokusunun giderilmesi için başvurulan cerrahi yöntemler için hastane şartları veya profesyonel düzeyde hizmet verebilecek sağlık kuruluşlarına ihtiyaç vardır. Sıklıkla kozmetik alanda uzmanlığı olan plastik cerrahlar tarafından uygulanan gıdı estetiği cerrahisinde en sık kullanılan yöntemler yüz veya boyun germe (neck lift – face lift) ameliyatlarıdır.

Yüz veya boyun germe ameliyatlarında esas hedef sarkan derinin alınarak cilt ve cilt altı dokuların yeniden düzenlenmesi yoluyla gergin bir görünümün elde edilmesidir. Ameliyat kesisi genellikle kulak önü veya arkası bölgesinde, saçlı deri hattında yapılır. Cerrahi işlem genel anestezi altında uygulandığından belirli riskleri barındırır ve hastane şartlarında gerçekleştirilir.

Cerrahi alanda uygulanabilecek alternatif yöntem ise liposuction uygulamasıdır. Özellikle gıdı bölgesindeki fazla miktardaki yağ dokusunun girişimsel yöntemlerle alınması ve cilt dokusunun yeniden şekillendirilmesi esasına dayanan liposuction yönteminde de seçilmiş vakalarda başarı elde edilebilir.

Cerrahi Olmayan Yöntemler

Cerrahi yöntemler pahalı oldukları, belirli riskleri barındırdıkları ve uzun iyileşme sürelerine sahip oldukları için araştırmalar cerrahinin kullanılmadığı gıdı estetiği yöntemlerinin geliştirilmesine yoğunlaşmıştır. Bu kapsamda en sık başvurulan yöntemler termal veya ultrason gibi düşük frekanslı dalgaların kullanımına dayanan sıkılaştırma yöntemleri ile dolgu uygulamalarıdır.

Termal veya ultrason dalgaların kullanılması ile cilt altı dokularda sıkılaştırma elde edilerek gıdı dokusu giderilirken dolgu yöntemiyle hyalüronik asit içerikli dolguların ciltte belirlenen bölgelere yerleştirilmesi suretiyle gıdı dokusuna arzu edilen görünüm kazandırılabilir. Eklenen dolgular ciltte kolajen üretimini de tetikleyerek ciltte sıkılaşmaya da neden olabilir.

Gıdı Sarkması Nasıl Engellenir?

Gıdı, çene ve çene çizgisinin altındaki cildi, özellikle de sarkık cildi tanımlamak için yaygın olarak kullanılan bir terimdir. Sarkık veya gevşek görünen, elastikiyetini kaybetmiş cilttir. Gıdı tıbbi bir endişe kaynağı olmamakla birlikte, görünümleri rahatsız edici olabilir veya estetik kaygısı güdülebilir. Herkes yaşlandıkça bir miktar gıdıya sahip olabilir ancak gıdı sarkması kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

Gıdık sarkması neden olur?

gıdı sarkması

Yaşlandıkça, yanaklardaki ve çene çizgisinin altındaki cilt, doğal olarak üretilen kolajen ve elastini kaybetmeye eğilimlidir. Bu proteinlerin her ikisi de ciltte esneklik oluşturmak için çalışır, onu dokuya bağlar ve biz hareket ettikçe eski haline dönmesine yardımcı olur. Bu elastikiyet kaybolduğunda gıdılarımız belirginleşir. Kolajen ve elastin tükendiğinde yerçekimine karşı durmak daha zor bir hale gelir ve bu nedenle cilt sarkar.

Kolajen ve elastin aynı zamanda genetiğimize de bağlıdır. Bazılarında daha fazla koljen ve elastin bulunurken bazılarında daha azdır. Bu nedenle bazıları genç yaşta gıdı sarkması yaşarken, bazıları ileri yaşlara kadar böyle bir sorunla karşılaşmazlar. Diğer faktörler bizim kontrolümüz altındadır, ancak çoğu durumda genetiğin etkisi bunları geçersiz kılabilir. Sağlıklı bir yaşam tarzına sahipken yine de sadece genetik yapımız nedeniyle gıdı sarkması yaşayabiliriz. Gıdık sarkmasına sebep olabilecek nedenler aşağıdaki gibidir;

  • Sigara içmek: Diğer pek çok durumda olduğu gibi, sigara içmenin de olumsuz bir etkisi vardır. Sigara içmek kan damarlarının daralmasına neden olur ve vücudun besin maddelerini dolaşıma sokmasını zorlaştırır. Kolajen ve elastin üretimi de bundan etkilenebilir.
  • Yüksek düzeyde güneşe maruz kalma: Spesifik olarak, ultraviyole ışınları, kolajen oluşumunun azalmasına neden olabilir.
  • Kilo kaybı: Özellikle hızlı diyetler gıdı sarkmasına neden olabilir. Kilo aldıkça derimiz esner, bu ağırlığı kaybetmek deri fazlalığının ortaya çıkmasına sebep olur.
  • Uzun ekran süreleri: Uzun miktarda ekran süreleri belirgin gıdılara yol açabilir. Bunun nedeni, teknolojik ürün kullanımında aşağı bakma eğilimidir. Böylece derimiz belirli bir alanda sıkışır ve zamanla sarkma meydana gelir.

Gıdık nasıl erir?

Birçok kişi sarkan gıdılarını daha gergin bir görünüme kavuşturmak için hızlı ve pratik bir çözüm arar. İlk adım, gıdı sarkmasına neden olabilecek faktörleri ele almaktır. Sigarayı bırakmak veya azaltmak, güneşin UV ışınlarına maruz kalmamak için iyi bir güneş kremi kullanmak gibi basit önlemler alınabilir. Bu önlemler gıdıları ortadan kaldırmaz, ancak kötüleşmelerini önlemeye yardımcı olabilir. Bunun yanı sıra gıdı sarkması için egzersizler deneyebilirsiniz, ancak gıdık sarkması için egzersiz yapmanın özellikle gıdı görünümünü azaltabileceğine dair resmi bir kanıt bulunmaz. Gıdıyı tamamen eritecek tek yol estetik cerrahidir.

Estetik Cerrahi: Gıdınızı tamamen eritmek için tercih edebileceğiniz cerrahi bir yöntemdir. Ameliyat olma düşüncesi her zaman iyi bir cerrahla ayrıntılı bir konsültasyonla başlamalıdır , doktorunuz ameliyatın faydalarını değerlendirebilecek ve mevcut seçenekleri önerebilecektir. 

  • Liposuction: Bu aşamada liposuction bir olasılık olabilir, bu çene ve boyun bölgesindeki yağları çıkarmak için bir kanül kullanma sürecidir. Gelecekte sarkmayı önlemeye yardımcı olmak için alan yeniden şekillendirilir. Liposuction, yüksek bütçelere mal olabilir ve aynı zamanda invaziv bir prosedürdür. Bu nedenle iyileşmesi zaman alır. Ameliyattan sonra morarma ve şişme olması normaldir. Birkaç günlük dinlenme sonucu izler kaybolur.
  • Yüz ve boyun germe: Göz önünde bulundurulması gereken bir başka cerrahi prosedür ise, tam yüz ve boyun germe olacaktır. Liposuction’a benzer şekilde, yağ alınır ve ardından kaslar gerilir ve kalan deri daha uygun bir konuma dikilir. Tipik olarak kulaklara yakın ve mümkün olduğunca gizli yapılmış bir kesi olacaktır. Boyun germe liposuction’a oranla daha maliyetli bir operasyondur. Gıdı sıkılaştırma için iyi bir yöntemdir.

Estetik operasyonlarda ihtiyacınıza yönelik olarak ilerleyebilir ve sonuçları değerlendirerek bir tercih yapabilirsiniz.

Gıdı nasıl sıkılaşır?

Gıdı sarkması

Gıdı sıkılaştırma için tercih edilebilecek birkaç farklı yol bulunur. Bu yöntemler gıdı bölgesi sarkmasını tamamen yok etmeseler de daha iyi görünmesini sağlarlar. Uygulayabileceğiniz gıdı eritme egzersizleri ve diğer yöntemler aşağıdaki gibidir;

  • Çene egzersizi: Ağzınızı kapatın ve ardından alt çenenizi dışarı çıkarın ve aynı anda alt dudağınızı kaldırın. Bu pozisyonda birkaç saniye durun ve ardından yaklaşık 20 kez tekrarlayın. Amaç çeneyi çalıştırmak ve bölgedeki kasları devreye sokmaktır. Günde 3 set halinde yapmanız daha hızlı sonuç almanıza yarayabilir. 
  • Boyun egzersizi: Başınızı yukarı kaldırarak kafanızı boynunuzdan ayrı tutun. Bu pozisyonda boynu tamamen geriye ve sonra ileriye doğru hareket ettirin. Başınız hala aynı seviyedeyken, siz ilerledikçe çeneniz dışarı çıkmalıdır. Bu hareket boyundaki kasları harekete geçerek gıdı görünümünün azalmasına yardımcı olabilir.
  • Makyaj: Yalnızca günlük bir çözüm arayanlar, iyi makyaj teknikleri ile gıdılarını gizleyebilirler. Kadın erkek fark etmeksizin bir aydınlatıcı ve kontür ürünü işinize yarayabilir.
  • Dermal dolgu: Cerrahi olmayan ama aynı zamanda uzun bir süre kalıcılığını yitirmeyen bir yöntemdir. Bu nedenle en sık tercih edilen yollardan biridir. Aynı zamanda cerrahi prosedürlerden daha uygun ve acısızdır. Yetenekli bir pratisyen tercih etmek oldukça önemlidir. Cildin birden çok katmanına dermal dolgu enjekte ederek, iyi bir sonuç alınabilir. 
  • Lazer: Son teknoloji yöntemlerden biri de lazerdir. Lazer cilt sıkılaştırma için uygun olabilir. Bu yöntem cildin derin katmanlarında kolajen ve elastik lif üretimini uyarmak için ısı kullanır. Modern lazer tedavileri, yüzey katmanını kaldırmadan daha derin katmanları hedeflemede çok daha iyidir. Yeni bir cilt katmanının gelişmesine yol açar, ancak yara izi riski yoktur. 
  • Mezolipoliz: Mezolipoliz, yağ yakımı, vücut şekillendirme ve selülit kırılmasını amaçlayan bir mezoterapi çeşididir. Mezolipoliz, diyet ve egzersize dirençli küçük, inatçı, istenmeyen yağ tabakalarını eritmek için cilt altındaki tedavi alanına çok sayıda ince aktif bileşik enjeksiyonu gerektiren invaziv olmayan bir prosedürdür. Tedavi ağrısızdır ve anestezi gerektirmez. Aktif madde, uzman bir doktor tarafından ince bir iğne ile doğrudan yağ deposuna enjekte edilir. Kademeli ve doğal bir yağ ayrışması başlar. Enjeksiyon bölgesindeki yağ hücrelerinde bulunan yağlar eriyerek kan dolaşımına taşınır ve bağırsaklar yoluyla vücuttan atılır.

Spor yaparak gıdı gider mi?

Spor yapmak tüm vücudu etkileyen bir durumdur. Bu nedenle düzenli egzersiz, gıdıda bulunan yağ tabakalarının azalmasına yardımcı olur. Fakat tüm gıdının veya gıdı sarkmasının azalması için bir çözüm değildir. Çünkü var olan, oturmuş yağ tabakalarını yalnızca vücuttan ter atarak eritmek imkansızdır. Bu nedenle kesin çözümler için spor harici farklı yöntemlere başvurmak gerekebilir. Bu uygulamaların ardından süreci spor yaparak desteklemek çok mantıklı olacaktır. 

Zayıf insanlarda gıdı neden olur?

Zayıf insanlarda gıdı olmasının tek sebebi genetiktir. Bazı kişiler fazla yağlarını bel çevresinde, bazıları bacaklarında bazıları ise gıdısında taşıyabilir. Zayıf olsanız bile gıdı bölgenizde bir miktar yağ bulunabilir. Bu yağlar inatçı olarak adlandırıldıkları için ne kadar spor veya egzersiz yapsanız da yok olmayabilirler. Bu nedenle cerrahi ya da kozmetik yöntemleri tercih edebilirsiniz. Bu yöntemler sayesinde hem var olan gıdınız yok olur, hem de yaşanabilecek gıdı sarkmalarının önüne geçmiş olursunuz. 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası