bulmacada bildiri / SÖZBUL Sözcük-Bulmaca Bilgilendirme Uygulaması – Türk Dil Kurumu

Bulmacada Bildiri

bulmacada bildiri

Bildiri Bulmaca Anlamı Nedir?

Bulmacalar ülkemizde gencinden yaşlısına 7 den 70’e hemen herkesin zaman geçirmek için ilgilendiği hobilerin başında geliyor. Zekayı güçlendirmesi, hafızayı tazelemesi, genel kültürü arttırması ve kelime dağarcığını zenginleştirmesi yönüyle dikkat çeken bulmacalar yapılarına göre farklı türlerde ayrılırlar. Dünyaca kabul gören ve ülkemizde de sevilen belli başlı bulmaca türleri şunlardır:
Çengel: Çengel bulmacanın bir diğer adı da kare bulmacadır. Yan yana veya alt alta yazılmış karelere sorulan soruya uygun harf ve kelimelerin yerleştirilmesi ile yapılır.
Halka: Halka bulmacaların yapısı kare bulmacada benzer. Her halka kendi içinde saat yönünde ve ters yönde olmak üzere çözülür.
Altıgen çengel: Altıgen şeklinde olan bulmaca türüdür.
Sözcük avı: Bulmacada sorulan soruya uygun cevabı harf kombinasyonlarıyla oluşturmak gerekir.
Bulmacalar zeka, mantık, hafıza ve dikkat yönünden insanlara faydalıdır. Doktorlar, yaşlı insanlara hastalıklardan korunmaları için düzenli olarak bulmaca çözmelerini tavsiye ederler. Sitemizde, bulmacalarda sorulan kelim-deyim-cümle-eş anlam ve deyişlerin cevaplarını ve bulmaca anlamlarını bulabilirsiniz. Sitemizde on binden fazla bulmaca terimi ve cümlesinin anlamını ve cevabını bulabilirsiniz. Arama yaparak kolaylıkla çözümlere ulaşabilirsiniz.

Bulmacada Bildiri cevabı nedir?



Bildiri nedir sorusunun cevabı, Bildiri bulmaca cevabı nedir, kare, Bildiri çengel, gazetelerin tüm bulmaca cevapları, arama bölümünden cevaplarına ulaşabilirsiniz.





  • bildiri bulmaca
  • bildiri anlamı
  • bildiri bulmaca cevabı
  • bildiri ne demek
  • Bulmacada bildiri nedir


bulmacada bildiri eş anlamlısı = tebliğ - manifesto - deklerasyon
bulmacada bildiri eş anlamlısı = tebliğ - tebligat - manifesto - deklerasyon
bulmacada bildiri nedir = resmî bir makam, kurum veya bir topluluk tarafından herhangi bir durumu ilgililere duyurmak için yazılan yazı, tebliğ, tebligat cümle 1: türk milleti bu mütecavizlerin hadlerini ihtar ederek, hâkimiyet ve saltanatını, isyan ederek kendi eline, bilfiil almış bulunuyor. - atatürk
bulmacada bildiri zıt anlamlısı = habersiz
bulmacada bildiri = tebliğ - manifesto - deklerasyon - carnama - manifesto



Bulmaca cevaplarına kolayca ulaşmak için arama kutusunda sorunuzu yazınız.

Bulmaca; gazete ve dergilerin yayınladıkları eklerinde bulunan özellikle haftasonlarının vazgeçilmez eğlencesi olan Kare bulmaca, Çengel bulmaca, sudoku şeklindeki zeka, mantık, dikkat ve hafıza gibi zihinsel yeteneklerini kullanarak çözdükleri bulunması istenilen şeyi düşündürerek, aratarak buldurmayı amaçlayan bir sözcük bulma oyunudur,

En çok Sabah, Hürriyet, Habertürk, Posta, Milliyet gazetesi tercih edilmektedir, gazete bulmacaları Çengel bulmaca, Kelime Bulmaca, Kare bulmaca, sorularının cevaplarını bulmaca sözlüğü sitemizden öğrenebilirsiniz, takıldığınız sorularda sizlere yardımcı olacaktır, bu sayede diğer kelimeleride kolaylıkla çözebilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz, tüm güncel bulmaca cevapları sitemizde mevcuttur, yaklaşık adet sorunun cevaplarını sitemizde bulabilirsiniz.

Ayrıca sitemizde kelime anlamı, eş anlamlısı, zıt anlamlısı, ters anlamlısı, ödev ve ders konularınıda takip edebilir, türkçe sözlük bölümümüzden faydalanabilirsiniz, okulların açılması ile işlenen ders konularına yardımcı ödevler kitap özetleri, matematik, coğrafya, edebiyat, din kültürü, tarih konulu ödevlere rahatlıkla ulaşabilirsiniz,

Bulmaca sözlüğü, Bulmaca cevapları, çözümlerinde eksik gördüğünüz herhangib bir sorunun cevaplarına dilerseniz sizde katkıda bulunabilirsiniz, yolladığınız her cevap sistemimize eklenecektir, ayrıca bulmaca sözlüğü sitemizde bulamadığınız sorular olursa bunlarıda bildirerek sözlüğümüze eklenmesinde katkı sağlayabilirsiniz.

Logo

Kurumumuzun ücretsiz olarak e-posta ile gönderdiği ve içinde günün sözü,yabancı sözlere TDK&#;nin önerdiği Türkçe karşılık, bir yazım kuralı ile atasözü/deyn yer aldığı SÖZBUL, yeniden düzenleneceğinden uygulamaya kısa bir süre ara verilmiştir.

            Üyelerze saygıyla duyurulur.

                                                                                                                       Türk Dil Kurumu

Son Güncellenme:

Bu soruya verilecek en kısa yanıt 4 harflidir: İLAM. İlam hem anlatmak hem de mahkeme tarafından imzalanan resmi belge anlamına gelir.

Bildirme Bulmaca Cevabı Nedir?

5 Harfli Bildirme Cevapları

1- BEYAN

Beyan kelimesi arz etme, sunma ve bildirme anlamına gelir.

2- İKRAR

Arapça kökenli bir sözcük olan ikrar, beyan ve bildirme kelimeleriyle eş anlamlıdır. Bu kelime İslam literatüründe ''dil ile ikrar kalp ile tasdik'' düsturunda geçer. Bu söze göre her Müslüman, imanını kalbi ile onaylamalı ve bunu her fırsatta dile getirmelidir.

Harf Harf Bulmacada Bildirme Cevapları

6 Harfli Bildirme Cevapları

TEBLİĞ

Tebliğ etmek kelimesi, kendisine arz edilen şeyi, hiç değiştirmeden aktarmaktır. Bu kelime genellikle kendisine indirilen vahiyleri kavmine bildiren peygamberler için kullanılır.

milliyet logodemiroren logo

T&#;rkiye'den ve D&#;nya’dan son dakika haberler, k&#;şe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate b&#;t&#;n konuların tek adresi seafoodplus.info; seafoodplus.info haber i&#;erikleri izin alınmadan, kaynak g&#;sterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© seafoodplus.info

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir