pegem akademi franchising / Pegem Akademi | Ön Kayıt

Pegem Akademi Franchising

pegem akademi franchising

Franchise (İsim Hakkı)

Türkiye'nin en büyük EĞİTİM markası ile çalışmanın avantajlarını yakalayın!

yılında yayıncılık faaliyetine başlayan Pegem Akademi, özellikle eğitim bilimleri alanında 'in üzerinde akademik ve sınavlara hazırlık yayınlarıyla Türkiye'de ilk akla gelen kurumdur.

yılından itibaren sınavlara hazırlık alanında 'den fazla yayını adayların hizmetine sunan Pegem Akademi; alanında Uzman Eğitmen Kadrosuyla, Örgün Eğitim, Uzaktan eğitim, Sınavlara Hazırlık Kitapları ve Türkiye genelinde yaptığı deneme sınavları gibi etkin kaynaklarıyla, rehberlik hizmetinin yanı sıra, mesleki danışmanlık hizmeti ile sosyal yaşamdan, eğitime birçok alanda hizmet vermektedir.

Kurumumuz, ulusal nitelikteki Pegem markasının yurtiçi açılımlarını genişletmek amacıyla Pegem Akademi standartlarını yakalayabileceğine inanan yatırımcılara franchise hakkı tanımaktadır.

Eğitim alanında edindiğimiz birikim ve tecrübelerimizi franchise şubelerimizle paylaşmaya devam ediyoruz. Sektörde önemli olan eğitiminizin kalitesi ve diğerlerinden farklı olarak neler yapabildiğinizdir. Bu nedenle Pegem Akademi sadece bir alanda değil birçok alanda sistem kurarak işinizin devamlılığını ve bulunduğunuz yerde sizin farklı olmanızı sağlamaktadır.

Yargı Akademi Şubesi Olun

Saygıdeğer Kurucular,

Yargı Akademi bir Yargı Yayınevi markasıdır. Yargı Yayınevi/Yargı Akademi Eğitim Kurumları Türkiye’de sınavlara hazırlık ve akademik kariyer edinme sürecinde bulunan tüm öğrencilere oluşturmakta olduğu sınav odaklı yayınlar ve akademik-özgün öğretim sistemleriyle yardımcı olmaktadır. Yüzbinlerce kişinin kariyer edinmesine ve mesleğe başlamasına önemli katkılarda bulunmuştur. Türkiye’de sınav sistemlerinin yapılandırılmasında ve uygulanmasında tüm kamuoyu ve basın-yayın organları için yönlendirici referans kaynağı olmuş ve alanında ülkemizin en güçlü kurumu haline gelmiştir.

Halen ülke düzeyinde 90 şubesi ile kaliteli eğitim-öğretim ve yayın hizmeti vermekle birlikte yaklaşık kuruma teknik destek ve danışmanlık hizmeti vermekteyiz. KPSS,ALES,DGS,AÖF, YDS,SMMM gibi etkinlik alanları ile birlikte kamu-özel kurumlarının talep ettiği eğitim-öğretim etkinliklerini de karşılayabilmekteyiz.

"Yargı Akademi Eğitim Kurumu" markası yasal anlamda koruma altına alınmış olup; belirli koşulları taşıyan kurumlara bulundukları İl/İlçe ’de temsilcilik yapma olanağı sunulmaktadır. Amacımız Yargı Akademi Eğitim Kurumları markasını alan kurumların marka gücünü kullanmalarını sağlayarak, eğitim-öğretim sistemleri, kurumsal işletmecilik ve yayın desteği vererek markamızı büyütmek ve birlikte kazanmaktır.

Saygılarımızla..
Mustafa KAYIŞ
0 () 61 31

Franchise (İSİM HAKKI) Talepleriyle İlgili Açıklama

İsim hakkı başvuruları için aşağıdaki hususlar incelendikten sonra isim hakkı başvuru formu doldurulara ön başvuru yapılmalıdır.

Yargı Akademi Eğitim Kurumları isim hakkını almada, kullanmada ve uygulamada aşağıdaki hususlar dikkate alınır:

Franchise (İsim Hakkı) ön taleplerinde, talep eden dershanelerden; Başvuru dilekçesi Şirket imza sirküleri, Vergi levhası, Şirket ortaklarının kimlik fotokopileri, açık ikametgah adresleri,cep ve sabit telefon numaraları Ticaret odası kayıt belgesi, Ticaret sicil gazetesi sureti, Faailyet gösterilecek mekânın kira kontratı ya da tapu fotokopisi, İsim hakkı (franchise) alınması düşünülen binanın renkli fotoğrafları. Bina Standartları Zemin katı dışında ve müstakil olacaktır. İçinde başka bir işletme olmayacaktır. Bina iç dekorasyonunda kullanılan Konsept Renk, YARGI AKADEMİ’nin seçtiği renkler olacaktır. Bina ulaşım kolaylığı, bulunduğu bölgenin merkeze yakınlığı, giriş-çıkış yapılan yerlerin uygunluğu sağlanacaktır. Binada uygun sayıda dersliklerin yanında, kurucu, müdür odaları, idari bilimler, öğretmenler odası, etüt salonu, yayın odası, rehberlik odası, kantin-kafeterya gibi bağımsız alanlar olmalıdır. Uygulama Koşulları İsim Hakkı başvurusunda bulunan kurumların talepleri incelendikten sonra gerekli koşulları taşıyanlar, Yargı Akademi Eğitim Kurumları markasını bulundukları İl ve İlçe sınırları içerisinde kullanma hakkını yıllık olarak kazanırlar ve sözleşmeler her yıl yenilenir. İsim Hakkı talebinde bulunanlardan her yıl için bulundukları bölgenin nüfus yoğunluğu ve Üniversite sayısına göre belirlenen İsim Hakkı bedeli ve yıllık yayın kotası bedeli talep edilir. Merkez şubelerine eğitim-öğretim sistemleri, eğitici eğitimi, kurumsal işletmecilik, eğitici temini, yayın desteği, tanıtım ve reklam stratejilerini geliştirme gibi destek etkinlikleri sunar.

ÖZEL ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜNÜN OLASI NEDENLERİ

Dr. Öğr. Üyesi Kürşat ÖĞÜLMÜŞ

 Özel öğrenme güçlüğü (ÖÖG)’nün neden ortaya çıktığı tüm aileler, öğretmenler, psikologlar ve araştırmacılar tarafından büyük bir merak konusudur. Bu oldukça doğal bir durumdur. Fakat ne yazık ki ÖÖG’nin neden ortaya çıktığının cevabı henüz net olarak ortaya koyulamamıştır (Doyle, ). Günümüzde yapılan araştırmalar ise ÖÖG’nin nedenlerinin tek bir faktöre bağlı olmadığını ve daha karmaşık nedenlerden kaynaklanabileceğini göstermektedir. Yapılan bir araştırmada bu çocukların beynin bir bölgesindeki değil çeşitli bölgelerinden gelen bilgileri bir araya getirmede zorluk yaşadıkları ifade edilmiştir. Bazı araştırmalar sonucunda ise ÖÖG’ye neden olabilecek bazı olası nedenler ortaya koyulmuştur. Bu nedenlerin başında diğer tüm gereksinim gruplarına benzer şekilde genetik faktörler gelmektedir. Yıllar geçtikçe ÖÖG’nin kalıtsal olabileceğine ilişkin bulgular artmaktadır. Dolayısıyla ÖÖG’nin ortaya çıkmasında ailede ya da yakın akrabalarda da benzer bir durumun varlığı söz konusu olabilir. Araştırmacılar özellikle okuma güçlüğü (disleksi) olan kişilerin birinci derece yakınlığı olan akrabalarının %%45’inin de okuma güçlüğüne sahip olabileceğini belirtmektedir (Pierangelo ve Giuliani, ). Diğer bir olası neden ise hamilelikte sigara, alkol ve uyuşturucu gibi zararlı maddelerin anne tarafından kullanılması olarak ifade edilmektedir. Bu zararlı maddeler bebeğin anne karnındaki gelişimini olumsuz etkileyerek düşük doğum kilosunda doğmaya neden olabilmektedir. Bu durum ise endişe vericidir. Çünkü düşük doğum kilosu ÖÖG ile birlikte birçok farklı gereksinime yol açabilmektedir. Bu zararlı meddeler benzer şekilde bebeğin nöron gelişimini olumsuz etkileyebilmekte ve öğrenme, dikkat, hafıza ya da problem çözme gibi çeşitli önemli becerilerin kullanmasında olumsuzluklara yol açabilmektedir. Hamilelik sırasında zararlı maddelerin kullanımının yanı sıra hamilelikte gerçekleşen bazı komplikasyonlarda ÖÖG’ye yol açabilmektedir. Bunlar özellikle kordon bağının bükülmesi nedeniyle bebeğin oksijensiz kalması, annede oluşan bazı enfeksiyonlar olarak sıralanabilir. Doğum öncesi bazı nedenler olduğu gibi doğum sonrası olası görülen bazı nedenler bulunmaktadır. Bunlar başlıca çevresel toksinler, cıva ve kurşun zehirlenmeleridir. Araştırmacılar çocukluk çağında beyin gelişimini ya da beyin süreçlerini olumsuz etkileyen çevresel toksinlerin olduğunu düşünmekte ve bu konudaki araştırmalar hâlen devam etmektedir. Cıva, kurşun gibi maddeler ise çocukların sağlığı açısından oldukça zehirli maddelerdir. Bu maddelerin her hangi bir yolla vücuda belirli oranda alınması düşük bilişsel kapasite, öğrenme sorunları, doğum kusurları ve beyin hasarı gibi çeşitli özel gereksinim durumlarına yol açabilmektedir (Pierangelo ve Giuliani, ).

 Son olarak ise ÖÖG’nin olası nedenleri arasında yetersiz beslenme gösterilmektedir. Yetersiz beslenme duyusal yeteneklere zarar verdiği ve gelişimsel gecikmelere yol açtığı için çocuğun öğrenme yeteneklerini de olumsuz yönde etkileyebilmektedir (Pierangelo ve Giuliani, ). Görüldüğü üzere diğer gereksinim gruplarında olduğu gibi ÖÖG’nin ortaya çıkmasının da tek bir nedeni bulunmamaktadır. Bu olası nedenleri bilmekte fayda vardır fakat bu olası nedenlerin gereğinden fazla araştırılması ve bu aşamada çok fazla zaman kaybetmenin ÖÖG olan çocukların hem ailelerine hem de akademik ve sosyal anlamda desteklenmesine anlamlı bir katkısı bulunmamaktadır (Melekoğlu, ). Bu nedenle olası risk faktörlerinin bilinmesi ÖÖG ortaya çıkmadan önce riskin azaltılması açısından önemli görülmektedir.

Kaynakça

Doyle, J. (). Dyslexia an introductory guide. Philadelphia: Whurr Publishers

Melekoğlu, M. A. (). Özel öğrenme güçlüğünün nedenleri ve özellikleri. M. A. Melekoğlu ve O. Çakıroğlu (Ed), Özel öğrenme güçlüğü ve özel yetenek içinde (s. ). Ankara: Pegem Akademi.

Pierangelo, R., & Giuliani, G. (). Teaching students with learning disabilities. California: Corwin Press.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır