sefer görev emri yaş sınırı / Sefer Görev Emri Nedir? Kimlere, Kaç Yaşına Kadar Çıkar? - funduszeue.info | Yardım Başvurusu

Sefer Görev Emri Yaş Sınırı

sefer görev emri yaş sınırı

Sefer Görev Emri Nedir? Kimlere, Kaç Yaşına Kadar Çıkar?

Son zamanlarda yaşanan askeri hareketlilik, siyasilerin yaptıkları açıklamalar ve bir dönem için çıkarılan sefer görev emirleri soru işaretlerine sebep oldu. Hal böyle olunca da insanlar milli seferberlik sırasında gönderilen ve koşulları sağlayan her Türk vatandaşının uyması gereken bir çağrı olan sefer görev emri sorgulaması hakkında bilgi alma ihtiyacı duymaya başladı.

Sefer Görev Emri Nedir?

Sefer görev emri, vatani görevini yerine getirmiş kişilerin milli seferberlik gibi önemli durumlar çerçevesinde tekrar askere çağrıldıklarını bildiren bir belgedir. Söz konusu belgeyi alan kişilerin sefer görev emri tebliği için en yakın askerlik şubesi başkanlığına başvurmaları gerekir.


Herhangi bir seferberlik durumunda Savunma Bakanlığı, kime hangi görevi vereceğini kendi belirler. Bu kararlar doğrultusunda oluşturulan sefer görev emrinde de gönderilen kişinin nereye, ne kadar zaman içerisinde gitmesi gerektiği bildirilir.

Sefer Görev Emri Kimlere Çıkar?

Bir seferberlik döneminde, yani sefer göre emri çıkacağı zaman, bu emrin gönderileceği kişiler bazı koşul ve şartlar altında belirlenir. Sefer görev emri kimlere verilir gibi soruların cevabı da bu şartlara bağlıdır. Kısacası bu emir belgesi herkese gönderilmez.


Sefer görev emri daha önce vatani görevini yerine getirmiş ve belirli bir yaşın altında olan vatandaşlara çıkar.Zamanında vatani görevini yerine getirmek için herhangi bir engeli olmayan birçok kişi seferberlik durumunda yeniden askere çağırılabilir.


Bedelli askerlik sefer görev emri için bir engel değildir. Yani askerliğini bedelli uygulamasıyla yapan vatandaşlar yaş sınırına takılmadıkları sürece sefer görev emri alabilirler. Ayrıca bir seferberlik durumunda aynı aileden iki kişi askere çağırılabilir.


Sefer görev emri ile askeri geri çağırılan yedek personeller askerlik döneminde yetiştirildikleri sınır ve branşlara uygun olarak görevlendirilir. Yani askerliğini er ve erbaş olarak yapmış bir kişi seferberlik durumda askere alındığında yine er ve erbaş olarak görevlendirilir.

Sefer Görev Emri Yaş Sınırı Nedir?

Savaş, seferberlik ve olağanüstü haller durumunda yeniden askere alınacak kişiler yaş ve geçmiş dönemde askerlik yaparken edindikleri rütbe gibi parametrelere bağlı olarak seçilirler.


TSK&#;nın çıkarlarını göz önünde bulundurmak şartı ile görevlendirmeye öncelikle genç yaştaki insanlardan başlar. Daha sonra ihtiyaç duyulan asker sayısı tamamlanana kadar emir gönderilmeye devam edilir. Peki, sefer görev emri kaç yaşına kadar çıkar?

  • Sefer görev emrinde yaş sınırı 41’dir. Yani 41 yaşın üzerindeki vatandaşlara sefer görev emri gönderilmez.
  • Bunun yanında, eğer gerekli görülürse henüz askerlik görevini yerine getirmemiş olan 19 yaş altındaki kişiler de Bakanlar Kurulu kararı ile askere çağırılabilirler.

Sefer Görev Emri Nasıl Öğrenilir?

Askere çağırılacak yedek personele söz konusu sefer görev emri barış zamanında en son görev yaptığı birlik tarafından tebliğ edilir. Bazen de tebliğ işlemleri askerlik şubelerin tarafından yapılır.


Fakat bu süreçte vatandaşların kendi yapabilecekleri sorgulamalar da var. Sefer görev emri alıp almadığını merak eden kişiler internet üzerinden söz konusu emire dair sorgulama yapabilirler.

Sefer Görev Emri Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

E-Devlet portalında yer alan hizmetlerden biri de “E-Devlet personel sefer görev emri sorgulama” işlemidir. Bu sistem sayesinde ilk yapılan askerlik hizmetini tamamlamış, yasal yaş sınırı içerisindeki personele, Türk Silahlı Kuvvetleri&#;nin ihtiyacını karşılamak üzere herhangi bir sefer görev emri verilip verilmediği sorgulanabilir.

E-Devlet Personel Sefer Görev Emri Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

E-Devlet personel sefer görev emri sorgulama işlemi için aşağıda verilen adımları takip edebilirsiniz.

  • İlk olarak bölüm sonunda yer alan ve sizi sorgulama sayfasına yönlendirecek olan linke tıklayın.
meb1
  • Açılan sayfada “Kimliğimi Şimdi Doğrula” yazısına tıklayın. Sistem sizi giriş sayfasına yönlendirecektir. Burada e-devlet şifreniz ile giriş yapabilirsiniz. E-devlet şifreniz yoksa mesai saatleri içerisinde herhangi bir PTT şubesine giderek şifre satın alabilirsiniz.
  • Giriş işlemi tamamladıktan sonra sefer görev emri sorgulama ekranı karşınıza çıkacaktır. Bu ekran üzerinden sefer görev emrinin durumunu öğrenebilirsiniz.

E-devlet personel görev emri sorgulama sayfasına ulaşmak için TIKLAYINIZ!

Askerlik Durum ve Tecil Belgesi Sorgulama Nasıl Yapılır?

Sefer Görev Emri Yoktur Ne Demek?

Eğer e-devlet üzerinden yaptığınız sorgulama sonrasında karşınıza “Sefer görev emri tebliği yoktur” yazısı çıkarsa, Türk Silahlı Kuvvetleri sizin adınıza herhangi bir seferberlik emri düzenlememiş demektir. Bu durumda herhangi bir askerlik şubesine müracaat etmenize gerek yoktur. Seferberlik emri yaşınız tutmadığı için veya sıra size gelene kadar yeterli sayıya ulaşıldığı için düzenlenmemiş olabilir.

Sefer Görev Emri Tebliği Geldi Ne Yapmalıyım?

Sefer görev emri geldikten çağrıya yanıt verebilecek durumda olanlarında yapılması gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Yedek personelin 48 saat içerisinde belirtilen görev yerinde bulunması gerekiyor. Kişiler bu aşamada görev yerlerine kendi imkanlarıyla yolculuk edebilirler. İmkanı olmayan vatandaşların ise en yakın Askerlik Şubesi Başkanlığı’na müracaat etmesi gerekir.
  • Göreve giden personelin yanında kimlik belgesi, sefer görev emri, künye levhası ve varsa askeri sürücü belgesi bulunmalıdır.

Burada önemli bir konuya değinmek istiyoruz. Görev emri alan herkes çağrıya katılamayabilir. Daha önce vatani görevini yerine getirmiş fakat sonradan ciddi sağlık problemleri yaşamış olan kişiler isteseler de yeniden askere gidemezler. Bu durumda yapılacak en iyi şey sefer görev iptal emri başvurusunda bulunmaktır.

Sefer Görev Emri İptal Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sefer görev emri, bazı koşullarda iptal edilebilir. Bunlardan ilki hastalık durumudur. Eğer yeniden askere gitmenize engel olacak bir sağlık probleminiz veya iş göremezlik durumunuz varsa, aşağıdaki adımları izleyerek iptal başvurusunda bulunabilirsiniz.

  • Öncelikle yapmanız gereken en yakın Askerlik Şubesi Başkanlığı’na gitmektir. Burada hastalığınızı beyan etmeniz gerekir.
  • Askerlik şubesi sizi Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen en yakın yetkili sağlık kuruluna gönderecektir.
  • Burada yapılan muayeneler sonucu alacağınız görev yapamaz raporu ile sefer görev emrini iptal ettirebilirsiniz.


Sefer görev emri iptali gerektiren diğer bir durum ise hüküm giyenler ve haklarında soruşturma olanlar için geçerlidir. Barış döneminde yukarı haddi bir yıl, seferberlik döneminde ise aşağı haddi 5 yıl veya daha fazla hapis cezası gerektiren suçlardan haklarında soruşturma olan kişilerin sefer görev emirleri iptal ettirilebilir. Bunun yanı sıra savaş ve seferberlik durumlarında 1 yıldan fazla sürede hürriyeti bağlayıcı bir ceza almış kişilerin de sefer görev emirleri iptal ettirilir.


Diğer bir durum ise yurt dışında yaşayan kişileri ilgilendirmektedir. Sürekli olarak yurt dışında yaşayan ve yurt dışında oturduklarına dair ikametgah belgeleri olanlar, konsolosluğa giderek bu durumu ilgili belgelerle bildirmeleri gerekir. Konsolosluklarca belirlenen bu kişilerin sefer görev emirleri iptal edilir.


Bunların yanı sıra özel kurum ve kuruluşlarda yöneticilik gibi kritik bir pozisyonda bulunan kişilere sefer görev emri gelmiş ise bu emirlerini erteletebilirler. Kritik personelin sefer görev emri gelişinden 2 ay süre ile bulunduğu pozisyondan kaynaklı erteleme talebinde bulunması gerekir.


Fakat söz konusu iptal durumları barış dönemi için geçerlidir. Savaş döneminde ihtiyaç olması halinde iptal emirleri geçersiz sayılabilir.

Çürük Raporu Nasıl Alınır?

Sefer Görev Emri Tebliği Cezası

Yukarıda da bahsi geçtiği gibi uygun şartlara sahip kişilere sefer görev emri gönderildikten sonra terhis kaydını yaptırmak için askeri şubeye gitmeleri gerekir. Tebligat geldikten sonra meşru bir mazereti olmaksızın askeri şubeye gitmeyenler Askeri Ceza Kanunu’nun Ve maddeleri uyarınca cezalandırılır.


Çağrıya uymayan kişiler ilgili kanun kapsamında idari para ve hapis cezasına çarptırılabilirler. Söz konusu cezanın içeriği kişinin çağrıya ne kadar geç cevap verdiğine göre bağlı olarak değişiklik gösterir.

Askerlik Borçlanması Nedir?

Yoklama Kaçağı ve Bakaya Nedir? Cezası Ne Kadardır?

Yazımızı Puanlamak İster misin?

Sefer Görev Emri son dakika! Sefer Görev Emri yaş sınırı nedir? E-devlet Sefer Görev Emri sorgulama

"Sefer Görev Emri nedir?" ve "Sefer Görev Emri nasıl sorgulanır?" soruları bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının ardından merak edilmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili yaptığı değerlendirmede "Sefer görev emri olanlar göreve hazır olsun ama şu anda ihtiyaç yok. Yeni bir dirilişin arefesinde bulunuyoruz. Eşrefi mahlukata, insana hakettiği değerle bakmayan hiç kimsenin bizim nezdimizde kıymeti olamaz" diye konuştu. Peki Sefer Görev Emri nedir, nasıl sorgulanır?

SEFER GÖREV EMRİ NEDİR?

Sefer Görev Emri, askerlik görevini tamamlamış vatandaşların, milli seferberlik durumlarında tekrar askerlik görevine çağrılması durumudur. Sefer Görev Emri ile ilgili duyurular Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılıyor.

SEFER GÖREV EMRİ SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

En yakın Askerlik Şubesi başkanlığına bizzat müracaat ederek veya PTT şubelerinden alınabilen e-Devlet şifresi ile funduszeue.info . internet adresinden de öğrenilebilmektedir.

SEFER GÖREV EMRİ SORGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ

TEKNİK AKSAKLIK YAŞANIYOR

Personel Sefer Görev Emri Sorgulama hizmetinde teknik bir aksaklı nedeni ile giriş sıkıntısı yaşanıyor. Sisteme giriş yapıldığı zaman ekrana "Sistemde yaşanan bir teknik aksaklı nedeni ile işleminiz tamamlanamadı." uyarısı geliyor.

Hastayım ve sefer görev emrim var ne yapmam gerekir?

En yakın Askerlik Şubesi başkanlığına başvurarak hastalığınızı beyan etmeniz halinde, Sağlık Bakanlığınca belirlenen en yakın yetkili Sağlık Kurullarına sevkiniz yapılacaktır. Sağlık Kurullarınca yapılan muayene sonucunda “Yedek Subay/Astsubaylar için TSK’da Görev Yapamaz” ve Yedek Uzman Jandarma/Erbaş ile Erbaş ve Erler için “Askerliğe Elverişli Değildir”, “Barışta ve Savaşta Sürekli Olarak Askerliğe Elverişli Değildir”, “Hazarda ve Seferde Görev Yapamaz” raporu almanız halinde SGE’niz iptal edilecektir.

Aynı aileden iki erkek kardeşe sefer görev emri verilir mi?

Askerlik hizmetlerini yaptıktan sonra yedeğe alınan bütün personel aşağıda belirtilen ve SGE’nin iptalini gerektiren hususlarda mazeretleri olmadığı sürece seferberlik mevzuatı gereği sefer planlamasına alınmaktadır. Bu nedenle bir ailenin birden fazla ferdine Sefer Görev Emri verilmesi söz konusu olabilmektedir.

Ölenler,
Ertelenenler,

Statüsüne göre TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine uygun olarak, Sağlık Bakanlığınca belirlenen en yakın yetkili Sağlık Kurullarından (yedek subay/astsubaylarda Sağlık Kurullarından “TSK’da Görev Yapamaz” raporu alanlar ile yedek erbaş ve erlerden “Askerliğe Elverişli Değildir”, “Barışta ve Savaşta Sürekli Olarak Askerliğe Elverişli Değildir”, “Hazarda ve Seferde Görev Yapamaz” raporu alanlar) “Askerliğe elverişsiz” sıhhî kurul raporu alanlar.
Barış döneminde yukarı haddi bir yıldan çok, seferberlik ve savaş hâlinde ağır hapis veya aşağı haddi beş yıl veya daha fazla hapis cezasını gerektiren suçlardan haklarında soruşturma veya kovuşturma yapılanlar,
Seferberlik ve savaş hâllerinde bir yıldan fazla hürriyeti bağlayıcı cezaya mahkum olanlar.
Yurtdışında devamlı ikamet etmekte olup sürekli oturma belgesini konsolosluklara ibraz eden ve konsolosluklarca yurtdışında sürekli oturdukları bildirilen yükümlülerin SGE’leri iptal edilir. Ancak ihtiyaç olması halinde bu durumda olan yükümlülere de SGE verilebilir.

Barışta Askerliğe Elverişli Değildir, savaşta SGE alabilir raporu alan yükümlülerin sefer görev emirleri iptal edilir. Ancak ihtiyaç olması halinde bu durumda olan yükümlülere de sefer görev emirleri(SGE) verilebilir.

İnternet veya telefon yoluyla SGE tebliğ edilebilir mi?

SGE tebliğinde SGE’nin size ait nüshası imza karşılığı verildiğinden SGE’nin tebliği internet veya telefon aracılığıyla yapılamamaktadır. En yakın Askerlik Şubesi başkanlığına müracaat edilmelidir. Askerlik Bölge Başkanlığı ve Askerlik Şubelerinin telefon numaraları ve adreslerine ulaşmak için tıklayınız. Tebliğlerin internet veya telefon yoluyla yapılabilmesi için çalışmalar sürdürülmektedir.

Seferberlik tatbikatı veya ferdî seferberlik eğitimine ait görevimin iptali veya ertelenmesi mümkün mü?

Seferberlik tatbikatı veya ferdî seferberlik eğitimine ait görevinizin iptali veya ertelenmesi mümkün değildir. Tatbikat veya eğitime katılmayarak bakaya kalan yükümlülerin tatbikatı veya eğitimi, herhangi bir zaman tahdidi olmaksızın ele geçirilmesine kadar sürdürülmektedir. SGE alıp da sürekli yurt dışında bulunan yükümlüler seferberlik tatbikat ve eğitimlerine planlandığı takdirde, bu yükümlüler konsolosluklar kanalı ile gönderecekleri sürekli oturma belgelerine istinaden tatbikatlara katılmazlar.

Başka bir ülke vatandaşlığına geçmem durumunda sefer görev emrim ne olacak?

Askerlik hizmetini yerine getirenler yedek kaynağa alınırlar. Ancak birden fazla tabiiyetli yükümlülere barışta SGE verilmediği için size de SGE verilmez. SGE varsa iptal edilir.

Askerlik hizmetini kısa dönem erbaş olarak yapanlar seferberlik halinde askere hangi statüde çağrılacaklar?

Türk Silahlı Kuvvetlerinde personel askerlik hizmetini hangi statüde yapmış ise o statüde yedeğe alınmaktadır. Askerlik hizmetini kısa dönem erbaş olarak yapanlar yasada yazılı yaş sınırı dışına çıkıncaya kadar erbaş statüsünde yedekte bekletilmektedir. Herhangi bir seferberlik halinde söz konusu yükümlüler erbaş rütbesi ile askere alınacaklardır.

Adıma çıkan SGE’nin tebliği için Askerlik Şube Başkanlığıma müracaat etmemi bildiren yazı gün önce elime ulaştı. Bu işlemi herhangi bir Askerlik Şubesinden yaptırabilir miyim?
Adınıza çıkan SGE’ni tebliğ ederek almak için en yakın Askerlik Şubesi Başkanlığına gitmeniz gerekmektedir.

Bir firmada yönetici olarak çalışıyorum ve kritik personelim. Bu durumda SGE’mi iptal ettirmem mümkün mü?
Mevcut mevzuat gereği seferberlik ve savaş planlamasında görev verilen özel kurum ve kuruluşların seferberlik ve savaş halinde ihtiyaç duyacağı SGE’li kritik personelin seferberliğin ilanından itibaren iki ay süreyle ertelemesi yapılabilmektedir. Bu maksatla; özel kurum ve kuruluşlar faaliyet ve mahiyetinde bulunduğu bakanlığın onayını müteakip yedek personelin ertelemesini teklif edebilir.

PERSONEL SEFERBERLİK TATBİKATLARI

Seferberlik Tatbikatı ve Ferdi Seferberlik Eğitimine Katılan Yükümlülerin Özlük Hakları Nelerdir?

Tatbikat / eğitime katılacak yükümlüler, tatbikat başlama tarihinden önce en yakın Askerlik Şubesine başvurarak tatbikata sevkini yaptırır. Yükümlülerin yolluk, yevmiye ve maaşları Milli Savunma Bakanlığınca her yıl yayımlanan genelge esaslarına göre, tatbikat/eğitim birliklerine kadar olan gidiş yol harcırahları müracaat ettikleri Askerlik Şubesi Başkanlıklarınca; maaşı, dönüş yol ücreti ve yevmiyesi birliklerince ödenir.

Tatb. / Ferdi Sef. Eğfunduszeue.info katılan işçilere, sayılı iş kanunu'nun 31 nci funduszeue.info uyarınca, bu süre için işverence herhangi bir ücret ödenmeyeceğinden, bu personele ve resmi bir kurumda çalışmayıp serbest olarak çalışanlara; rütbesi karşılığı aylığının Tatb./ Ferdi Sef.Eğt.süresine tekabül eden kısmı ödenir.

Emekli aylığı almakta iken Tatb./Ferdi Sef.Eğfunduszeue.info katılan funduszeue.info ve funduszeue.infoın maaş ödemelerinde; sayılı funduszeue.info Sandığı Kanunu'nun ncü funduszeue.info göre işlem yapılır.

Tatb. / Ferdi Sef.Eğfunduszeue.info katılan funduszeue.infoşlar sayılı Uzman Erbaş Kanununun 6 ncı maddesi ne göre işlem yapılır. (“Hizmete çağrılan yedeğe ayrılmış funduszeue.info muvazzaf emsalleri gibi özlük hakları verilir “ hükmü yer almaktadır.)
Emekli olan ve/veya sayılı kanun'a tabi memur olarak çalışmayan funduszeue.info ve funduszeue.infoın Seferberlik Tatbikatı/Ferdi Sef. Eğfunduszeue.info geçen sürelerinin emekliliğe esas olan hizmet sürelerine ilave edilebilmesi için, Seferberlik Tatb./Ferdi Sef.Eğt. ne hangi tarihler arasında katıldığı ve bu süre zarfında maaşlarından kesilen emeklilik kesenek listeleri, Tatb./ Eğt. icra eden birlik k.lığı/kurum amirliği tarafından funduszeue.info Sandığı Genel Müdürlüğüne gönderilir.

Tatb./Eğitime katılan funduszeue.info, emsallerine ödenen harçlıkların tatbikat/ eğitime tekabül eden kısmı ödenir.
Personel Seferberlik tatbikatına katılan Yedek Personel kışlada veya tatbikat bölgesinde ordugâhta kalır ve tatbikat süresince kazandan iaşe edilir.

Ferdi Seferberlik Eğitimine katılan yükümlüler; Birliğin muvazzaf personelinin uyguladığı mesai saatlerine aynen uyar, muvazzaf personelin istifade ettiği mesai araçlarından istifade eder, geceleri şehirlerde kalmak isteyenlere orduevi ve askeri misafirhanelerden yer verilir. İsteyenler birlikte kalır, birlik dışına gidiş gelişleri sivil elbise ile yapar, evi o garnizonda olanlar gece evlerinde kalabilir, Cumartesi günleri eğiticileri ile birlikte eğitime devam eder ve Pazar günleri serbest kalırlar. Eğitimine ihtiyaç duyulan ihtisaslarda yedek erbaş ve erlere FSE uygulanabilir ancak yedek erbaş ve erler birlik ve kurumlarda iskân ve iaşe edilirler.

Tatbikat veya eğitim birliklerince yükümlülere izin Yönetmeliği ve sayılı Askerlik Kanununda belirtilen önemli mazeretleri dışında izin verilmez mazeretine binaen yükümlülere verilen izinler eğitim süresinden sayılmaz.

Sayılı Seferberlik ve Savaş Hali Kanunu gereği, tatbikat amacıyla silah altına alınan yedek personelden kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile özel kurum ve kuruluşlarda Sayılı İş Kanununa tabi olarak çalışanlar, tatbikat görevlerinin bitmesini müteakip, eski iş yerlerinde görevlerine başlarlar.

Seferberlik Tatbikatı Ve Ferdi Seferberlik Eğitimine Özürsüz Olarak Katılmayanlara Ne Gibi Cezai İşlemler Yapılır?

Yasal mazeretleri olmadığı halde tatbikata katılmayan yükümlüler, tatbikat bakayası olarak takibe alınırlar. Bakaya kalan yükümlüler ele geçtiklerinde veya kendiliğinden müracaatları halinde tatbikat/eğitim birliklerine sevk edilir ve yerli As.Ş.Bşk.lıklarınca hazırlanacak suç dosyaları mahalli Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderilir. Yükümlülere, bakaya durumuna düşmeleri halinde haklarında sayılı Askeri Ceza Kanunu'nun 63 ve 64 ncü maddeleri uygulanır.

Tatbikat / eğitim bakayası yükümlüler, tatbikat/ eğitim süresi kadar hizmet yapmadıkça ve cezasını çekmedikçe askerlikle ilişikleri kesilmez ve bu yükümlülükleri devam eder.
Seferberliğin İlanı İle Birlikte Personel Seferberliği Konularında Yapılacak Faaliyetler

Seferberliğin ilanı, radyo, televizyon, posta, telefon ve her türlü yayın araçlarıyla duyurulur. Bu duyurular yükümlüler için tebliğ yerine geçer. Seferberliğin ilanıyla birlikte;

Ellerinde sefer görev emri olanlar, kendi imkanları ile veya en yakın Askerlik Şubesi Başkanlığına müracaat ederek, 48 saat içerisinde, sefer görev emirlerinde yazan il / ilçeye gitmek zorundadırlar. Verilen sefer görev emrinde bilet bölümü bulunmaktadır. Bu bilet bölümü, gidilecek güzergahta seyreden ya da otobüs terminallerinde bulunan araç sürücülerine gösterildiğinde doldurulup imzalanarak verildiğinde araç sürücüleri, yasa gereği hiçbir ücret talep etmeden öncelikle sefer görev emirli personeli aracına alması gerekmektedir.

Yükümlüler yanlarına SGE, nüfus cüzdanı, künye levhasını, varsa askeri sürücü belgesini alırlar. Sefer görevli yükümlüler, ilgili birlikler tarafından her il / ilçede oto gar, tren garı, hava alanı vb. yerlerde karşılanarak görev yapacakları birliklere gönderileceklerdir. Seferberlik ve savaş halinde katılacağı birliği bulamayanlar, en yakın askeri birlik ve kuruma başvururlar.
Askerlik hizmetinizi yaptıktan sonra bir daha silah altına alınmanızı engelleyecek şekilde sağlık durumunuz bozulmuşsa, en yakın Askerlik Şubesine müracaat ederek, Sağlık Bakanlığınca belirlenen en yakın yetkili Sağlık Kurullarına sevkinizi yaptırabilirsiniz. (Alınan raporda yedek subay ve yedek astsubaylar için “TSK’de Görev yapamaz”, Yedek Erbaş ve Erler için “ Askerliğe Elverişli Değildir.”, “Barışta ve Savaşta Sürekli Olarak Askerliğe Elverişli Değildir.”, Hazarda ve Seferde Görev Yapamaz.” İbaresinin bulunması gerekmektedir.

TERHiS KAYDI

Orgeneral/Oramiraller ile Korgeneral/Koramiraller hariç, terhis olan subay ve astsubaylar terhis tarihinden itibaren bir ay içerisinde, uzman erbaş, uzman jandarma, erbaş ve erler terhis tarihinden itibaren üç ay içerisinde Askerlik Şubelerine ikâmet adresi ve durumlarını bildirmek suretiyle terhis kayıtlarını yaptırırlar. Terhis kaydını yaptırmayanlar idari para cezası ile cezalandırılır.

Terhis olurken tebliğ edilen sefer görev emrim e-Devletten baktığımda görünmüyor. Devam edip etmediğinin bildirilmesi.
SGE, birlik ve kurumların ihtiyaçlarını karşılamak maksadıyla muvazzaflık hizmetini tamamlamış yasal yaş sınırı içinde olan yedek personele; sınıf, rütbe, branş ve ihtisasları esas alınarak muvvazlık döneminde yetiştirildiği görevlere uygun ve yenileme esasına göre verilmektedir.

"Sefer Görev Emri Verilmesini İstiyorum"

Seferberlik mevzuatı gereği; TSK'nin ihtiyaçları gözetilerek genç personelden başlamak surtiyle yasal yedeklik yaş sınırı 41 yaşına kadar olan yedek personele SGE, Seferberlik Bilgi Sistemi (SBS) ile otomasyon ağı üzerinden verilmek yada iptal edilmektedir. Talep üzerine görevlendirme yapılamamaktadır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası