ozel okul kayitlari ne zaman / LGS: Yabancı ve Türk özel liselerde kayıt takvimi nasıl olacak? | funduszeue.info

Ozel Okul Kayitlari Ne Zaman

ozel okul kayitlari ne zaman

Özel Okullara Kolej ve Lise Kayıtları Ne Zaman Başlayacak ?

 

TEOG puanları açıklandı ve veliler bize bu puanla hangi özel okullara girebiliriz ? Hangi özel okullardan burs alabiliriz ? gibi hergün bize onlarca mail gönderiyorlar. Ancak TEOG uygulaması bu sene ilk defa gerçekleşeceği için bu soruların net cevabını ancak özel okullar TEOG taban puanlarını açıkladıkları zaman verebileceğiz. Bu nedenle yılı için TEOG puanıyla öğrenci alacak özel okullara kayıtların nasıl olacağı ve kolejlerin TEOG taban puanlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili bilgilendirme yapmak istedik.

 

Özel Okullara Kayıt

 

ÖYP'ye (Özel okullar yerleştirme puanı) göre, taban puan usuluyle öğrenci alacak özel okulların taban puanları, 21 Temmuz tarihinde açıklanacak. Bu taban puanları biz en kısa sürede sistemimizde güncelleyip sizleri bilgilendirmeye çalışacağız. 

 

 

1. Ön kayıt dönemi  AĞUSTOS tarihleri arasında yapılacak. Kesin kayıt AĞUSTOS tarihlerinde olacak.

2. Ön kayıt dönemi AĞUSTOS tarihleri arasında yapılacak. Bu ön kayıtların kesin kayıtları ise AĞUSTOS tarihlerinde olacak.

3. Ön kayıt dönemi  AĞUSTOS tarihleri arasında yapılacak. 3. ön kayıtarın kesin kayıtları ise  AĞUSTOS tarihlerinde yapılacak.

 

SON KAYIT DÖNEMİ / 01 EYLÜL ’DEN İTİBAREN

 

 

Özel okullarda kayıt süreci

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Merkezi Sınavı'nın sonuçları 30 Haziran'da açıklanacak. Böylece yabancı ve Türk özel okullar için de kayıt takvimi başlayacak. Özel okulların kayıt sürecini, YiğitOkulları Genel Müdür YardımcısıDerya Kargılı ile enine boyuna değerlendirdik. Öğrencilerini bu sınav sonuçlarına göre alacak özel okullar da aynı gün taban puanlarını açıklayacaklar.
Geçtiğimiz yıllara nazaran, buyıl özel okullarda kayıt süreci yarımgünde tamamlanmış olacak. Birinciönkayıt dönemi 30 Haziran, ve 3Temmuz tarihlerinde yapılacak. Önkayıtlar3 Temmuz Pazar günü saat 'te sonbulacak. Aynı gün asil ve yedek kayıt listeleriaçıklanacak. Birinci kesin kayıt dönemi4 Temmuz Pazartesi günü yapılacak. Saat'ye kadar asil listede olanlar kayıt yaptıfunduszeue.info listeler de aynı gün saat'da açıklanacak. Bu nedenle velilerinokulda bulunması gerekiyor. Kayıt işlemi isesaat 'de son bulacak. Eğer boş kontenjanvarsa, serbest kayıt dönemi için yenipuan belirlenecek. 5, 6, 7 ve 8 Temmuz iseserbest kayıt dönemi olacak. Amerikan,Alman, Fransız, İtalyan liselerinin deyer aldığı yabancı özel liseler de kayıtlarındaaynı takvimi işleyecekler.
Öğrenci, puanının yettiği birden fazla okula önkayıt yaptırabilir. Bu yıl özelokulların kayıt tarihinde bir sıkışmayaşanacak. Aynı gün içerisinde asil ve yedek listelerin kayıtlarının yapılmasından dolayı birden fazla özel okula kayıt yaptıran velilerin anne, baba olarak ayrı ayrı kayıt yaptırdıkları okullarda bulunmalarında fayda var. Önkayıt sürecinde, okula sadece bir kişi gelebilecek. Zamanın kısıtlı olmasından ötürü, veliler kayıt işlemleri için vekâlet verebilirler.

ÖNCE OKULU TANIYIN
Her yıl özel okulların yüzdelik dilimleri, bir önceki yıl en son kaçıncı öğrenci girmişse üç aşağı beş yukarı o sayının denk geldiği dilimden ve ona eş olan puandan oluşur. Örneğin, A yabancı özel okulu 5 bininci öğrenciye inmişse, bu yıl da buna yakın bir rakamda öğrenci alacaktır. Eğer 5 bin baz alınırsave sınava bir milyon öğrenci girerse,yüzde 'lik dilimden, yani onuyansıtan puandan öğrenci alabilir.
Derya Hoca, okul türü seçimininçok önemli olduğunun altını çizdi.Özel okul seçerken, o okulun akademikyani üniversiteye giriş sınavı başarısıönemli. Bu konuda veli ve öğrencilerinçok ciddi bir şekilde bilgi sahibi olmalarındayarar var. Günümüzün şartlarındandolayı, okullarımız tek taraflı değil, interaktifeğitime geçti. Bu da öğretmen kadrosunuön plana çıkardı. Seçilecek okulunöğretmenlerinin yüz yüze ve uzaktaneğitime ne kadar adapte oldukları araştırılmalı.Bence en önemli soru, kurumunöğretmeninin gelişmesi için yaptığı yatırımlarolmalı. Unutmayın ki, eğitim veöğretimin odak noktası öğretmendir.

LGS Yabancı ve T&#;rk &#;zel liselerde kayıt takvimi belli oldu! İşte tarihler

Liseye geçecek olan öğrencileri yakından ilgilendiren haber  Aralarında Amerikan, Alman, Fransız, İtalyan liselerinin de yer aldığı yabancı özel liseler ile Türk özel okulları için kayıt takvimi belli oldu. Öğrencilerini 5 Haziran’da yapılacak Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ile alacak bu liselere kayıtlar bu yıl çok kısa sürede tamamlanacak.

BİRİNCİ KAYIT DÖNEMİ

Birinci ön kayıt dönemi ise 30 Haziran, ve 3 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Perşembe, Cuma, Cumartesi, Pazar ön kayıtlar olacak. Bu süre 3 Temmuz Pazar günü saat ’te son bulacak. Aynı gün asil ve yedek kayıt listeleri açıklanacak.

Birinci kesin kayıt dönemi 4 Temmuz Pazartesi günü yapılacak. Saat ’ye kadar asil liste, ’da yedek liste açıklanacak ve yedek listede yer alanlar kayıt yaptırabilecek. Ama bunun için de okulda bulunmamız gerekiyor. Çünkü yedek listedekiler sıralamaya göre isimleri okunacak ve okulda değilseniz bir sonraki sıraya geçileceği için de hakkınızı kaybedeceksiniz. Kayıt işlemi ise saat ’de son bulacak. Eğer boş kontenjan var ise ve okul isterse de serbest kayıt dönemi için yeni puan belirlenecek.

SERBEST KAYIT DÖNEMİ

5, 6, 7 ve 8 Temmuz ise serbest kayıt dönemi olacak.

Bu süreçte de günlere göre takvim şöyle işleyecek;

5, 6 ve 7 Temmuz tarihlerini kapsayan 3 kayıt döneminde ön kayıtlar saat ’de son bulacak. saatleri arasında asil listenin kesin kayıtları yapılacak. Saat arası yedek listenin kesin kayıtları olacak. Her gün okulda boş kalan kontenjana göre de okul yeni bir taban puan açıklayabilecek.

Son serbest kayıt dönemi olan 8 Temmuz Cuma günü ise ön kayıt saat ’da sona erecek. saatleri arasında asil liste kesin kayıtları, saat arasında ise yedek liste kesin kayıtları yapılacak.

OKULDA TEK KİŞİ OLACAK

Kayıt işlemleri için sadece bir kişi okul binalarına kabul edilecek. Bu arada okullar hazırlık sınıfı kontenjanını doldurmak zorunda değil, puan düşürmeyip kayıtlarını herhangi bir zamanda da durdurabilir. Herhangi bir nedenle sınav sonuçları 30 Haziran’dan daha önce açıklanırsa da kayıt takvimi de buna göre güncellenecek.

BURSLAR İÇİN ARAŞTIRIN

Burs için ise başvuru süresi sınırlı olacağı için istenen evrakların da hızlı toparlanması gerekiyor. Genel olarak okullar ailenin gelir durumunu görmek isterler. Bununla ilgili belgelerinizi kayıtların başlayacağı tarihe hazır edebilirsiniz.

İŞTE KOLEJLERİN KAYIT TAKVİMİ

TABAN PUAN İLANI: 30 HAZİRAN PERŞEMBE

1. ÖN KAYIT DÖNEMİ : 30 HAZİRAN TEMMUZ

PERŞEMBE-CUMA-CUMARTESİ-PAZAR(SAAT ’E KADAR)

(03 TEMMUZ PAZAR GÜNÜ,ÖN KAYIT LİSTESİ VE ASİL KAYIT LİSTESİ SAAT ’DE İLAN EDİLİR).

1. KESİN KAYIT DÖNEMİ : 04 TEMMUZ PAZARTESİ

SAAT ’A KADAR ASİL LİSTE

SAAT İTİBARİYLE YEDEK LİSTE İLANI

YEDEK LİSTEDE YER ALAN VE OKULDA BULUNANLAR SIRALAMAYA GÖRE OKUNUR.

KAYIT İŞLEMLERİ SAAT ’DE SONA ERER VE SAAT ’DE OKULUN KARARINA GÖRE YENİ TABAN PUAN İLAN EDİLİR

SERBEST KAYIT DÖNEMİ : 05 TEMMUZ SALI

(ÖN KAYIT SAAT ’DE SONA ERER. ARASI ASİL LİSTE KESİN KAYIT ARASI YEDEK LİSTE KESİN KAYIT YAPILIR. OKULUN KARARINA GÖRE YENİ TABAN PUAN İLAN EDİLİR.

SERBEST KAYIT DÖNEMİ : 06TEMMUZ ÇARŞAMBA

(ÖN KAYIT SAAT ’DE SONA ERER. ARASI ASİL LİSTE KESİN KAYIT ARASI YEDEK LİSTE KESİN KAYIT YAPILIR. SAAT ’DE OKULUN KARARINA GÖRE YENİ TABAN PUAN İLAN EDİLİR.

SERBEST KAYIT DÖNEMİ : 07 TEMMUZ PERŞEMBE

(ÖN KAYIT SAAT ’DE SONA ERER. ARASI ASİL LİSTE KESİN KAYIT ARASI YEDEK LİSTE KESİN KAYIT YAPILIR. SAAT ’DE OKULUN KARARINA GÖRE YENİ TABAN PUAN İLAN EDİLİR.

SERBEST KAYIT DÖNEMİ : 08 TEMMUZ CUMA (ARİFE GÜNÜ)

(ÖN KAYIT ’DA SONA ERER. ARASI ASİL LİSTE KESİN KAYIT ARASI YEDEK LİSTE KESİN KAYIT İŞLEMİ YAPILIR.

Kaynak: Pervinkaplan

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası