ford courier servis ışığı sıfırlama / Ford Courier Arıza Lambaları | Otopratik

Ford Courier Servis Işığı Sıfırlama

ford courier servis ışığı sıfırlama

Ford Courier Arıza Lambaları

Her araçta direksiyonun arkas&#;nda, ön panelin üstünde gösterge paneli vard&#;r. Bu panel kimi araçlarda sol tarafta (soldan direksiyonlu araçlar için) oldu&#;u gibi kimi araçlarda da ön panelin orta k&#;sm&#;nda yer al&#;r. Bu durum araç dizayn&#;na göre de&#;i&#;iklik göstermektedir. Ford marka araçlar&#;n Courier modelinde ise gösterge paneli direksiyonun arkas&#;nda yer almaktad&#;r.

Peki neler vard&#;r bu ön panelde? Genel olarak &#;u ba&#;l&#;klar alt&#;nda toplayabiliriz:

- H&#;z göstergesi
- Devir göstergesi
- Yak&#;t göstergesi
- Km göstergesi
- Yol sayac&#; s&#;f&#;rlama dü&#;mesi
- Bilgi ekran&#; (yol bilgisayar&#;)

Yukar&#;da s&#;ralad&#;&#;&#;m&#;z ana göstergelerin içerisine konumland&#;r&#;lm&#;&#; gizli ve belirli durumlar sonras&#;nda görülen (ar&#;za, uyar&#;, gibi) lambalar vard&#;r. &#;&#;te bu lambalara ar&#;za lambalar&#; diyoruz.

Bu lambalar arac&#;n&#;z&#;n konta&#;&#;n&#; çevirdi&#;inizde bir süreli&#;ine yanar ve sonras&#;nda sönerler. E&#;er arac&#;n&#;z çal&#;&#;&#;r halde iken bu lambalar yan&#;yor ise arac&#;n&#;zda ar&#;za var demektir. Arac&#;n&#;z&#; ve can güvenli&#;inizi hiçe saymamak için hemen Otopratik servisinden Ford Courier ar&#;za lambalar&#; randevusu olu&#;turabilirsiniz.

Gösterge panelindeki bu i&#;aretler her zaman önemli bir ar&#;zan&#;n sinyali olmasa da genellikle arac&#;n&#;za dair bir sorun olu&#;maya ba&#;lad&#;&#;&#;n&#;n sembolüdür.

Ar&#;za lambalar&#;n&#;n her birinin ayr&#; anlamlar&#; vard&#;r. Gelin &#;imdi Ford Courier için önemli birkaç ar&#;za lambas&#;n&#;n anlamlar&#;na ve &#;ekillerine birlikte göz atal&#;m.

Ford Courier Ar&#;za Lambalar&#;

  [Akü &#;arj durumu uyar&#; lambas&#;] Araç, hareket ederken akü ikaz lambas&#; k&#;rm&#;z&#; yan&#;yorsa bu akünüzün bozuldu&#;unu veya bitti&#;ini bu sebeple arac&#;n&#;z&#; &#;arj etmedi&#;ini göstermektedir.

 [Denge sistemi lambas&#;] Arac&#;n&#;zda denge sistemi ikaz lambas&#; sürekli yanmaya ba&#;larsa bir ar&#;za oldu&#;una i&#;arettir. Bu durumda arac&#;n&#;z&#;n savrulmas&#; ve duramamas&#; gibi önemli sebeplerden ötürü kazalar meydana gelebilir.

 [Dizel parçac&#;k filtresi göstergesi (Dizel araçlarda var&#;d&#;r.)] E&#;er arac&#;n&#;zda bu gösterge sürekli yanmaya ba&#;lad&#; ise filtreniz t&#;kanm&#;&#; demektir. Bu durumda arac&#;n&#;z&#;n yak&#;t sarfiyat&#; artarken arac&#;n&#;z&#;n çeki&#;i de dü&#;ecektir.

 [Dü&#;ük ya&#; seviyesi göstergesi] Arac&#;n&#;zda bu ikaz lambas&#;n&#;n yanmas&#; demek, motor ya&#;&#;n&#;n yetersiz oldu&#;u veya ya&#; bas&#;nc&#;n&#;n dü&#;tü&#;ü anlam&#;na gelir. Sak&#;n bu &#;ekilde arac&#;n&#;z&#; kullanmaya devam etmeyin. Aksi taktirde arac&#;n&#;z&#;n motorundan olabilirsiniz. 

 [Hidrolik direksiyon uyar&#; lambas&#;] Arac&#;n&#;z&#;n hidrlik direksiyonundaki ya&#;&#;n azalmas&#; sonucu arac&#;n&#;zda sar&#; renkli olarak görünebilecek bir ikaz lambas&#;d&#;r. 

 [Lastik bas&#;nc&#; dü&#;ük uyar&#; göstergesi] Lastiklerinizden birinin veya birkaç&#;n&#;n havas&#;n&#;n normalden dü&#;ük olmas&#; durumunda yanar. 

 [Motor ar&#;za göstergesi] Belkide göstergenizdeki en önemli ikaz lambas&#;d&#;r. Sar&#; veya k&#;rm&#;z&#; ne renkte yanarsa yans&#;n hemen Otopratik yetkililerine ba&#;vurmal&#;s&#;n&#;z.

 [Hararet göstergesi] Arac&#;n motorunun fazla &#;s&#;nmas&#; sonucu yanmaktad&#;r.

[ Ya&#; bas&#;nç uyar&#; göstergesi] Arac&#;n motorundaki ya&#; seviyesinin azald&#;&#;&#;n&#; belirtmek için yanan bir ikaz lambas&#;d&#;r. 

 [Ya&#; seviyesi gerekli göstergesi] Araçta motor ya&#;&#;, ya&#; ölçme çubu&#;unun üzerindeki iki çizgi aras&#;nda olmal&#;d&#;r.

 [Yak&#;tta su var uyar&#; lambas&#;] Yak&#;t filtresinin içerisine su girdi&#;i durumlarda yanan ikaz lambas&#;d&#;r.

Basit bir sebepten dolay&#; da arac&#;n ar&#;za lambas&#; yanabilir. Bu durumda yani araç ar&#;za lambas&#; yanarken sürücüler yola devam edilebilir. Fakat baz&#; lambalar yand&#;&#;&#; zaman arac&#;n hareket ettirilmesi durumunda araçtaki ar&#;zan&#;n daha ciddi masraflara sebep olabilece&#;i bilinmeli ve temkinli davran&#;lmal&#;d&#;r. Örne&#;in motor ar&#;za göstergesi yand&#;&#;&#;nda bu durumu ciddiye almal&#; ve arac&#; hareket ettirmemelisiniz. Ar&#;za tespit hizmeti için uzman ekibimizden destek alabilirsiniz. 

Özetleyecek olursak baz&#; ar&#;za lambalar&#; yand&#;&#;&#;nda arac&#;n&#;z&#; kullanmak tehlikeli olaca&#;&#;ndan arac&#;n&#;z&#; güvenli bir yere çekerek bir çekici yard&#;m&#; ile size en yak&#;n Ford bak&#;m servisine götürmesini gönül rahatl&#;&#;&#; ile ondan isteyebilirsiniz. Ford Courier ar&#;za lambalar&#; fiyatlar&#; için Otopratik'in fiyat listesine kolayl&#;kla ula&#;abilirsiniz. E&#;er yanan ar&#;za &#;&#;&#;&#;&#; arac&#;n hareket ettirilmesinde bir problem te&#;kil etmiyorsa, sizin için daha uygun bir zamanda Otopratik’i arayarak uyar&#; lambalar&#;n&#;n kontrolü için en uygun zaman&#; ayarlayabilirsiniz. Ayr&#;ca arac&#;n&#;zla ilgili akl&#;n&#;za tak&#;lan di&#;er konular&#;

Otopratik’in deneyimli ustalar&#;na dan&#;&#;abilirsiniz.

Ford Motor Yağ Değişim Zamanı Uyarısını Sıfırlama


Ford araçlarını kulllanan kişiler bilir ki, bakım zamanı gelince arabayı her çalıştırıldığında Motor Yağ Değişim Zamanı uyarısını ekrana gelir , bu uyarıyı silmek için aşağıdaki maddeleri uygulayınız..
1. Motor çalışıyor ise kapatıınız ve kontağın tamamen kapalı olduğundan emin olunuz.
2. Arabayı boşa alınız.
3. Frene ve gaz pedalına  tam basınız.
4. Fren ve gaz pedalı tam basılıyken , Power Anahtarsız çalıştırma düğmesine basınız, anahtarlı ise arabanızın kontağı yarım açınız.
5. Ayağınızı fren ve gaz pedalında çekmeden 10 sn kadar bekleyin..
6. Bu şekildeyen ekranda Oil Reset yazınızı göreceksiniz, bu uyarısı alınca direksiyondaki sol tarafta bulunan OK tuşuna basılı tutun. Oil Complete yazısını görünce işlem tamamdır.
funduszeue.infoızı çalıştırabilirsiniz..
Mesaj KutusuMESAJ KUTUSU

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası