jack london beyaz diş ile ilgili sorular ve cevapları / Beyaz Diş Kitap Özeti (Jack London) - Ders Kitabı Cevapları

Jack London Beyaz Diş Ile Ilgili Sorular Ve Cevapları

jack london beyaz diş ile ilgili sorular ve cevapları

"Vahşetin Çağrısı" ve "Beyaz Diş" kim tarafından yazılmıştır?

John Griffith London (d. John Griffith Chaney; 12 Ocak , San Francisco - ö. 22 Kasım , Kaliforniya), Amerikalı gazeteci ve roman yazarı. Vahşetin Çağrısı, Martin Eden, Demir Ökçe, Beyaz Diş ve Deniz Kurdu başta olmak üzere elliden fazla kitabın yazarı olan Jack London, Dünya ticari dergi romanının öncüsü ve yazarlıktan yüksek gelir elde edebilen Amerikalıların ilklerindendir.

Jack London San Fransisko'daki 3. cadde ile Brannan caddesi yakınlarında 12 Ocak 'da doğdu. Doğduğu ev San Fransisko depremi sırasında çıkan yangında tamamen yandı ve bunu belirtmek için yılında Kaliforniya Tarih Derneği tarafından bir tabela koyuldu. London ailesi işçi sınıfından geliyor olsa da aslında Jack London'ın ileride yazdıklarında iddia ettiği kadar yoksul değillerdi. Jack London, özellikle yerel kütüphanede kitap okuyarak kendi kendisini eğitmiştir. 'te, Ouida'nın eğitimsiz bir İtalyan köylü çocuğunun opera bestecisi olarak ün kazanmasını anlatan romanı Signa'yı okudu. Bu romandaki karakter onun edebiyat alanındaki kendi hedeflerine ulaşması açısından prototipi olacaktı.

Daha fazla bilgi: funduszeue.info

Beyaz Di&#; Roman&#; Test Sorular&#; ve Cevaplar&#;


Beyaz Di&#; Roman&#; Test Sorular&#; ve Cevaplar&#;.docx

indirmek için t&#;klay&#;n&#;z:
funduszeue.info?id=1MbXYHwEfJpTIpq3SxfMKYfFbBZS4a

BEYAZ D&#;&#; JACK LONDON

 Hiç bir hayvan&#;n gözünden dünyan&#;n nas&#;l oldu&#;unu dü&#;ündünüz mü? Neler çektiklerini, neler hissetiklerini? Neler ya&#;ad&#;klar&#;n&#;?  Bir kurdun gözünden dünyan&#;n nas&#;l oldu&#;unu hiç dü&#;ündünüz mü?

 

Beyaz di&#; dedi&#;imiz romanda tam da bu anlat&#;l&#;yor. Bir kurdun ba&#;&#;na gelenler do&#;du&#;u günden itibaren özenle yaz&#;lm&#;&#;, harika bir &#;ekilde kurgulanm&#;&#; ve okuyucular&#;n kitab&#; ellerinden b&#;rakmalar&#;na izin vermeyecek &#;ekilde sürükleyici olarak anlat&#;lm&#;&#;.

Bu roman&#;n ba&#; kahraman&#; oldukça güçlü bir kurt. Asl&#;nda ¼ ü kurt! Çünkü annesi bir k&#;z&#;lderili köpe&#;i. Bunun sonucunda büyüdü&#;ü zaman k&#;z&#;lderilerin aras&#;na gidece&#;ini kim nereden nas&#;l bilebirdi?  Belki annesi o gün boyun e&#;meyip yavrusunu korusayd&#; bamba&#;ka bir dünyas&#; olucakt&#; beyaz di&#;in…

 

BE&#;END&#;&#;&#;M SÖZLER

<… çünkü hayatta doru&#;a ancak bir &#;eyi en iyi &#;ekilde yapmakla ula&#;abirdi. –sf 17

< insan-hayvanlar&#;n birçok gelene&#;ine çabucak al&#;&#;t&#;. Fakat al&#;&#;kanl&#;k onlar&#; kabullenmek demek de&#;ildi.- sf39

 

K&#;TAP SINAVI OLANLAR BURAYA! YÜKSEK DOZDA SPO&#;LER &#;ÇER&#;R UZAK DURUNUZ

Kitab&#;n içeri&#;ini az çok anlad&#;&#;&#;n&#;z&#; tahmin ediyorum. Burada detayl&#; bir özet yerine soru cevap &#;eklinde ve detay&#;n detay&#; olacak k&#;sa notlar &#;eklinde bilgi vermek isterim. E&#;er akl&#;n&#;za bir &#;ey tak&#;l&#;rsa yorumlardan sorabilirsiniz J

K&#;sa notlar

>>beyaz di&#; e&#;er uzun dudak kar&#;&#;s&#;na ç&#;kmasayd&#; daha yavruyken di&#;er köpeklerle oynayacak onlar gibi olacakt&#;. Ama uzun dudak yüzünden sald&#;rgan ve vah&#;i bir kurt olmu&#;tur.

< uzun dudak ad&#;ndaki köpek onunla sürekli u&#;ra&#;&#;r ve di&#;er yavrularla oynamas&#;na izin vermez. Ama bu sayede beyaz di&#; in daha hileli ve kurnaz bir köpek olmas&#;na yard&#;m etmi&#;tir.

>buharl&#; gemi geldi&#;i zaman bir çok insan beyaz di&#;  in sald&#;r&#;s&#;n&#; izlemeye gelir e&#;lenirdi. Bunlardan biri de daha sonra sahibi olacak köpek dövü&#;çüsü ‘güzel’ ad&#;ndaki ad&#;n&#;n tam tersi bir d&#;&#; görünü&#;e sahip olan adamd&#;r.

>insanlar&#; tanr&#; gibi gören beyaz di&#; konu&#;malar&#; anlayamad&#;&#;&#; için her &#;eyi deneyimlerle ö&#;reniyor.

>meyhanenin oradaki 3 e tek kavgas&#;ndan sonra kimse weeden scot a ait olan kavgac&#; kurtu rahats&#;z etmeme karar&#; ald&#;.

 

 

Soru Cevap

>beyaz di&#;in ilk sava&#;&#; neydi

Yavrular&#;n&#; yedi&#;i anne keklik ile yapt&#;&#;&#; sava&#; ilk sava&#;&#;yd&#;. Sava&#;&#; kaybetmi&#;tir. Kaybetti&#;i için &#;ansl&#;d&#;r çünkü göklerdeki bir çaylak kekli&#;i h&#;zl&#;ca kapm&#;&#;t&#;r ve dikkatli olmas&#; gerekti&#;ini anlam&#;&#;t&#;r.

< ilk insan&#; nerede gördü? / beyaz di&#; i neden gri kunduz sahipleniyor?

Ma&#;aradan ayr&#;l&#;p su içmek için dereye ko&#;arken gördü. Gördü&#;ü ilk insan onun ilk sahibi olup ona beyaz di&#; ismini verecek olan k&#;z&#;lderili sahibidir. Onu o sahiplenmi&#;tir çünkü annesi onan köpek ona aittir.

>Beyaz di&#; uzun dudaktan nas&#;l intikam ald&#; ?

Çad&#;rlar&#;n aras&#;ndan sürekli karma&#;&#;k ko&#;arak fark&#;nda olmadan onu annesi (kiche) nin ba&#;l&#; oldu&#;u yere götürdü ve annesinin onu &#;s&#;rmas&#;n&#; sa&#;lad&#;.

>beyaz di&#; in annesine ne oldu?

Gri kunduz un üç kartala borcu oldu&#;u için kiche yi ona verdi.

>beyaz di&#; f&#;rsat&#;n&#; bulunca neden ormana kaçmad&#;?

Annesinin an&#;s&#; ona engel oldu. Bir gün köye dönece&#;ine inan&#;yordu. Onun için köyde beklemeye devam etti.

< beyaz di&#;in en büyük avantaj&#; neydi

O di&#;er köpekler gibi kavga haz&#;rl&#;&#;&#; yapm&#;yor direk sald&#;r&#;yordu. Bunu köpekler sürekli ona sald&#;rd&#;&#;&#; zaman fark etti. Uzun dudak ve sürüdeki köpekler sürekli ona sald&#;rd&#;&#;&#; için ve koca sürüye kar&#;&#; tek ba&#;&#;na oldu&#;u için an&#; ve ciddi zarar vermeyi ö&#;rendi. Daha sonralardan ko&#;arken arkas&#;ndaki sürüye ko&#;maya devam ederken sald&#;rmas&#;n&#; da ö&#;rendi.

>ilk ne zaman uludu?

Kamp gittikten sonra gri kunduzun çad&#;r&#;n&#;n olmas&#; gerekti&#;i yerde bo&#;luk bulunca uludu. Göç esnas&#;nda kaç&#;p gitmi&#; ama tekrar ormana uyum sa&#;layamad&#;&#;&#; için dönmü&#;tü. Ama döndü&#;ünde kamp yerini bo&#; funduszeue.info ve ac&#; dolu ilk ulumas&#; buydu. ( merak etmeyin buluyor sonra onlar&#; )

>beyaz di&#; neden kamptan kaçt&#;?

Çünkü k&#;tl&#;k oldu&#;u zaman köpekler yenmeye ba&#;lam&#;&#;t&#; ve anlayan tüm köpekler ormana kaçt&#;.

>neden gri kunduz beyaz di&#; i al&#;p yukar’dan dawson ve klondike ‘e gidiyordu?

Çünkü alt&#;n oldu&#;unu ö&#;renmi&#;ti. Beyaz di&#; ilk beyaz adam&#; burada gördü.

>beyaz di&#; neden kasabaya yeni gelen köpekleri yaral&#;yor, öldürmeden b&#;rak&#;p gidiyordu?

Çünkü öldürme i&#;ini sürüye b&#;rak&#;yor o sahipler gelmeden kaç&#;yordu. Böylelikle tüm sürü dayak yiyor bazen öldürülüyordu o ise uzaktan izleyip bir nevi intikam al&#;yordu.

>güzel beyaz di&#;le neden bu kadar ilgilenmi&#;tir?

Çünkü kendisi bir köpek dövü&#;çüsüdür. Beyaz di&#; ise onun için bulunmaz hint kuma&#;&#;d&#;r.

>gri kunduz neden beyaz di&#; i güzele satmad&#;

K&#;zakta iyi bir lider oldu&#;u için ve onun gibi kuvetli bir köpek olmad&#;&#; için satmak istemedi.

( ayr&#;ca köpek dövü&#;çüsüne di&#;er köpekleri insanlar&#;n sinek öldürmesi gibi h&#;zl&#;ca ve kolayca öldürdü&#;ünü söyledi. Bunun için güzel onu almak için daha çok u&#;ra&#;t&#;. E mübarek köpek dövü&#;çüsüne bu denir mi )

<Güzel bunun üzerine ne yapt&#;?

Alkole ba&#;lamas&#;na yard&#;m etti böylelikle elinde hiç para kalmad&#;. Ve beyaz di&#; i birkaç &#;i&#;e kar&#;&#;l&#;&#;&#;nda satmak zorunda kald&#;.

>beyaz di&#;in ad&#; neden kavgac&#; kurt oldu?

Çünkü güzel onu kafes dövü&#;lerinin bir numaral&#; ad&#; haline getirdi ve ac&#;l&#; e&#;itimler sonucu hiçbir maç&#; kaybetmeyecek &#;ekilde onu haz&#;rlad&#;.

>beyaz di&#; i köpek dövü&#;lerinden kim kurtar&#;yor

Weeden scot kurtar&#;yor. Kan kayb&#;ndan ölmek üzereyken maçtan onu ç&#;kar&#;yor ve güzele onu satmas&#; için tehtit ediyor böylelikle al&#;yordu. Bu olay beyaz di&#; için sonun ba&#;lang&#;c&#;, eski hayat&#;n ve içindeki nefretin sona ermesi demek oluyor.

>beyaz di&#; ilk kez neden hastaland&#;

Çünkü weeden scot ba&#;ka bir &#;ehre gitmi&#;ti. Geldi&#;inde ise hiçbir &#;eyi yokmu&#; gibi iyile&#;mi&#;tir.

>weeden scot ile babas&#;n&#;n girdi&#;i iddia neydi?

Beyaz di&#;in bir daha tavuklara sald&#;rmayaca&#;&#;n&#; göstermek için girdikleri iddia beyaz di&#; i bütün gece kümese kitlemek ile ilgiliydi.öldürdü&#;ü her tavuk için weeden alt&#;n verecek, babas&#; kaybederse beyaz di&#;ten durdu&#;u her 10 dk için özür dileyecekti.

>neden hiç arkada&#; edinmiyor, collie ad&#;ndaki çoban köpe&#;inden ve di&#;er köpekten uzak duruyor?

K&#;z&#;lderili kabilesinde ve köpek sava&#;lar&#;nda kullan&#;ld&#;&#;&#; için kendi türünden nefret ediyor ve yaln&#;z kalmak istiyor. Tabii sonra collie den yavrular&#; olacak ama konumuz bu de&#;il

>beyaz di&#; hayat&#; boyunca 2 kez havlad&#;. Bunlar ne içindi?

funduszeue.info efendisine yard&#;m etmek içindi. Kaçmaya çal&#;&#;an at&#;n&#; zapt etmesine yard&#;m etmek içindi.

funduszeue.info ise attan dü&#;en efendisine yard&#;m etmek içindi.

>beyaz di&#; neden ölümle burun buruna gelecek &#;ekilde hastaland&#;? Ad&#; neden kutsal kurt oldu?

Çünkü jimm hall ad&#;ndaki hapisten kaçan adam weeden scot un babas&#;ndan intikam almak için eve girdi. O s&#;rada beyaz di&#; ona sald&#;rd&#;. Kar&#;&#;l&#;&#;&#;nda ise bir çok k&#;r&#;k (bunlardan biri ci&#;erini delmi&#;) ve 3 kur&#;un yaras&#; alm&#;&#;t&#;. Sahiplerini kurtarmas&#; sonucu ad&#; kutsal kurt olmu&#;tur.

 

 

NE EKERSEN ONU B&#;ÇERS&#;N.

 

 

sayfal&#;k bir günde bitebilecek sürükleyici bir kitap. Ender bulunan bir güzellikte. &#;çinizde hayvanlara kar&#;&#; ac&#;ma duygusunu yerle&#;tirece&#;inize ve s&#;k s&#;k üzülece&#;iniz duygulanaca&#;&#;n&#;z hayvanlara kar&#;&#; bak&#;&#; aç&#;n&#;z&#; de&#;i&#;tirecek bir kitap. Ne ekersen onu biçersin diyerek bitiyorum. Bunu okudu&#;unuz zaman neden böyle dedi&#;imi daha iyi anlayacaks&#;n&#;z. J

 

 

 

Beyaz Di&#; Roman&#; Test Sorular&#; ve Cevaplar&#;

Test-1

1. Çirkin mi çirkin, s&#;ska, ufak tefek bir gudubetin tekiydi. Zaten bu lakab&#; da onunla dalga geçmek için takm&#;&#;lard&#;. S&#;ska bedeninin üstünde tepesi sivri bir kafas&#; vard&#;. Bu yüzden çocuklu&#;unda arkada&#;lar&#; ona “Toplu &#;&#;ne” derlerdi.

Beyaz Di&#; roman&#;ndan al&#;nan yukar&#;daki bölümde anlat&#;lan ki&#;i kimdir?

A) Çirkin Betty     

B) Yak&#;&#;&#;kl&#; Smith

C) Üçka&#;&#;tç&#; Tim  

D) Sivri Kafal&#; Matt

E) Güzel Nichols

2. A&#;a&#;&#;dakilerden hangisi kurtlar&#;n Bill ve Henry’nin k&#;zaklar&#;ndan yedi&#;i köpeklerden biri de&#;ildir?

A) &#;i&#;ko          B) Kurba&#;a      C) Baseek     D) Spanker      E) Tek Kulak

3. Beyaz Di&#;’in yavrular&#;n&#; do&#;uran köpek a&#;a&#;&#;dakilerden hangisidir?

A) Cherokee   B) Collie          C) Dick          D) Kiche         E) Baseek

4. Kurt yavrusuna “Beyaz Di&#;” ismini verip sahiplenen ki&#;i kimdir?

A) Bal&#;k Dil       B) Üç Kartal       C) Oturan Bo&#;a         D) Boz Kunduz      E) H&#;zl&#; köpek

5.  A&#;a&#;&#;dakilerden hangisi Beyaz Di&#; roman&#;ndaki Scott’un aile bireylerinden biri de&#;ildir?

A) Alice      B) Maud      C) Mary       D) Matt       E) Beth

6. Beyaz Di&#;, ilk kez ma&#;aradan ayr&#;ld&#;&#;&#;nda nas&#;l bir olay ya&#;ad&#;?

A) Avc&#;lar taraf&#;ndan vuruldu

B) Dü&#;tü ve bay&#;r a&#;a&#;&#; yuvarlanmaya ba&#;lad&#;

C) Bir tuza&#;a yakaland&#;

D) Di&#;i bir kurtla kar&#;&#;la&#;t&#;

E) Yabani bir at sürüsüyle kar&#;&#;la&#;t&#;

7. Beyaz Di&#; insanlarla ilk kez nerede kar&#;&#;la&#;t&#;?

A) Yeni do&#;du&#;u zaman

B) Yaraland&#;&#;&#; zaman

C) Ma&#;arada

D) Ma&#;aradan ayr&#;l&#;p su içmek için &#;rma&#;a &#;nince

E) Güzel Simit’ten kaç&#;nca

8-Bill ve Henry, köpeklerle beraber ç&#;kt&#;klar&#; yolculukta ne ta&#;&#;yorlard&#;?

A) Elmas – alt&#;n    

B) Süs e&#;yas&#; – porselen       

C) &#;çki       

D) Cenaze – tabut        

E) &#;pekli kuma&#;lar

9-A&#;a&#;&#;dakilerden hangisi Boz Kunduz’un borcuna kar&#;&#;l&#;k verdiklerin biri de&#;ildir?

A) Bir top kuma&#;           

B) Bir ay&#; postu            

C)2 0 fi&#;ek           

D) Kiche     

E) 10 &#;i&#;e &#;arap

10 .Beyaz Di&#;  beyaz insanlarla ilk defa hangi &#;ehirde kar&#;&#;la&#;m&#;&#;t&#;r?

A) McGurry     

B) Dawson    

C) Fort Yukon

D) Klondike      

E) Circle Town

CEVAP ANAHTARI : 1-B, 2-C, 3-B, 4-D, 5-D, 6-B, 7-D, 8-D, 9-E, C

 

Test-2

1. Soru

Di&#;i kurdun kaç yavrusu oluyor ?

 

  A) 2

  B) 5

  C) 10

  D)12

2. Soru

Köpekleri ne yiyor ?

•            A) &#;nsanlar

•            B) tilkiler

•            C) kurtlar

•            D) Va&#;aklar

3. Soru

Beyaz di&#; nas&#;l bir hayvand&#;r ?

•            A) ak&#;ll&#;

•            B) korkak

•            C) cesur

•            D) çelimsiz

4. Soru

Boz kunduz Beyaz Di&#;i kime sat&#;yor ?

•            A) Yak&#;&#;&#;kl&#; Smith

•            B) Çirkin Marry

•            C) Bill

•            D) Henry

5. Soru

10 Puan

Beyaz Di&#;i Yak&#;&#;&#;l&#; Smith’ ten kim sat&#;n al&#;yor ?

•            A)Kiche

•            B) Mit-sah

•            C) Scoth

•            D) Matt

6. Soru

10 Puan

Scoth nereye gidiyor ?

•            A) Paris

•            B) Los Angles

•            C) Galler

•            D) San Francisco

7. Soru

10 Puan

Erkek kurtlar neye sald&#;rmazlar ?

•            A) Erkek kurtlara

•            B) Di&#;i kurtlara

•            C) Köpeklere

•            D) Çoban köpeklerine

8. Soru

10 Puan

Beyaz di&#; kulübeden nas&#;l ç&#;kmay&#; ba&#;ar&#;yor ?

•            A) Kap&#;n&#;n kilidini k&#;rarak

•            B) Cam&#; k&#;rarak

•            C) Kulübenin duvar&#;n&#; k&#;rarak

•            D)Kap&#;y&#; k&#;rarak

9. Soru

10 Puan

Beyaz di&#; nas&#;l bir hayvand&#;r ?

•            A) va&#;ak

•            B) kurt

•            C) çita

•            D) köpek

Soru

10 Puan

Kitab&#;n yazar&#; kimdir ?

•            A)Jules Verne

•            B) Mine soysal

•            C) jack landon

•            D) Jonathan Swift

 

 

 

 

 

Test-3

 

1. A&#;a&#;&#;daki cümlerdeki bo&#;luklar&#; uygun sözcüklerle tamamlay&#;n&#;z.

 Güzel Simith - buldog - ailesinin - Cherokee'nin - Bill, Henry

a. Bir gün Scoth Kaliforniya'ya yan&#;na gitmek zorunda kal&#;r.

funduszeue.info ve asistan&#; Matt, Beyaz Di&#;'i elinden kurtar&#;rlar.

funduszeue.infoee bir köpe&#;idir.

d. Bat&#;da &#;ss&#;z bir ormanda ve ad&#;nda iki insan ya&#;am sava&#;&#; veriyordu.

e.   çok çirkin bir adamd&#;r.

 

2. A&#;a&#;&#;daki aç&#;k uçlu sorulara cevap veriniz.

a. Gri Kunduz'dan Beyaz Di&#;'i kim ald&#;?

b. Beyaz Di&#;'in en son sahibi kimdir?

c. Beyaz Di&#; kitab&#;n&#;n yazar&#; kimdir?

d. Beyaz Di&#; ve annesinin ilk sahibi kimdir?

e. Scott'un yard&#;mc&#;s&#; kimdir?

 

3. A&#;a&#;&#;daki cümlelerden do&#;ru olanlar&#;n ba&#;&#;na D, yanl&#;&#; olanlar&#;n ba&#;&#;na Y koyunuz.

a. (   ) Beyaz Di&#;'in konusu: &#;lkel bir dünyaya kavu&#;mak için uygarl&#;ktan kaçaca&#;&#; yerde insanlar&#;n aras&#;na kat&#;lmak için orman&#; terk eden vah&#;i bir köpe&#;in ac&#;, buruk, &#;a&#;&#;las&#; hayat&#;d&#;r.

b. (   ) Beyaz Di&#;'in babas&#; Collie'dir.

 

c. (   ) Beyaz Di&#; Scott'tan sevginin, ko&#;ulsuz itaatin ne oldu&#;unu ö&#;renmi&#;tir.

d. (   ) Tek Göz Beyaz Di&#;'in babas&#;d&#;r.

e. (   ) Beyaz Di&#;'in ana fikri: Hayattaki zorluklara kar&#;&#; ne olursa olsun elimizden gelenin ene iyisini yapmam&#;z gerekti&#;i, ayr&#;ca do&#;adaki her canl&#;n&#;n sevgiye muhtaç oldu&#;udur.

 

 

 

4. Beyaz Di&#;'in annesi kimdir?

a. Lip-lip           

b. Kische           

funduszeue.infoee                

d. Tim Kenan

 

5. Di&#;i kurtla birlikte olmak için yap&#;lan kavgay&#; kim kazand&#;?

a. Gri tüylü sürü lideri     

b. Üç ya&#;&#;ndaki genç kurt    

funduszeue.info-lip  

funduszeue.info Göz

 

funduszeue.info Di&#; kitab&#;n&#;n türü nedir?

a. An&#;                

b. Fabl               

c. Hikaye                 

d. Roman

 

7. Beyaz Di&#;'in pe&#;ini b&#;rakmayan dü&#;man&#; kimdir?

a. Lip-lip           

b. Tek Göz          

c. Kische                 

d. Cherokee

 

8. Beyaz Di&#;'in anne ve babas&#; hangi &#;&#;kta birarada verilmi&#;tir?

a. Lip-lip/Kische    

b. Kische/Tek Göz      

c. Matt/ Scott    

d. Hiçbiri

 

 

 

Test-4

 “BEYAZ D&#;&#;” K&#;TABI SORULARI

 

1.      Okudu&#;unuz “Beyaz Di&#;” roman&#;n&#;n yazar&#; kimdir ?

 

A.    Daniel Defoe     

B.     Jack London

C.     Jules Verne

D.    Charles Dickens

 

2.      Beyaz Di&#;’in anne ve babas&#;n&#;n isimleri s&#;ras&#;yla a&#;a&#;&#;dakilerden hangisidir ?

 

A.    Collie – Tek Göz

B.     Kiche – Baseek

C.     Kiche – Tek Göz

D.    Tek Göz – Kiche

 

3.      Beyaz Di&#;’in kaç karde&#;i vard&#;r ?

 

A.    3      B. 4      C. 5      D. 6

 

4.      Beyaz Di&#; do&#;du&#;u ma&#;aradan ormana ç&#;k&#;nca ilk olarak hangi hayvan&#; avlam&#;&#;t&#;r ?

 

A.    Keklik              C. Tav&#;an   

B.     Sincap              D. Gelincik

 

5.      Beyaz Di&#;’in ona ad&#;n&#; veren ve ilk sahibi olan K&#;z&#;lderili adam&#;n ad&#; nedir ?

 

A.    Alabal&#;k Dili

B.     Üç Kartal

C.     Gri Kunduz

D.    Aslan Pençesi

 

6.      Beyaz Di&#;’in kat&#;ld&#;&#;&#; kampta en büyük dü&#;man&#; kim olmu&#;tur ?

 

A.    Tombul Yanak

B.     Uzun Dudak

C.     Sivri Di&#;

D.    Yak&#;&#;&#;kl&#; Smith

 

7.      Beyaz Di&#; insanlar&#; ne olarak görmektedir ?

 

A.    Tanr&#;   

B.     Patron   

C.      Köle    

D.    Dost

 

8.      Beyaz Di&#; en çok neyden nefret etmektedir ?

 

A.    Kendisine ta&#; at&#;lmas&#;ndan

B.     Kendisine yemek verilmemesinden

C.     Kendisine gülünmesinden

D.    Kendisiyle oyun oynanmamas&#;ndan

 

9.      Hayat&#;n&#;n üçüncü y&#;l&#;nda kampta k&#;tl&#;k gösterince Beyaz Di&#; ne yapm&#;&#;t&#;r ?

 

A.    Hasta ve güçsüz dü&#;mü&#;tür.

B.     Di&#;er köpeklere sald&#;rarak içlerinden baz&#;lar&#;n&#; yemi&#;tir.

C.     Ormana kaçm&#;&#;t&#;r.

D.    Karn&#;n&#; doyurmak için insanlara sald&#;rm&#;&#;t&#;r.

 

  Beyaz Di&#; annesinden ayr&#;ld&#;ktan yakla&#;&#;k bir y&#;l sonra annesiyle tekrar kar&#;&#;la&#;t&#;&#;&#;nda ne olmu&#;tur ?

 

A.    Birbirlerine ko&#;up hasret gidermi&#;lerdir.

B.     Annesi onu umursamam&#;&#;t&#;r.

C.     Beyaz Di&#; annesi kendisine b&#;rak&#;p gitti&#;i için k&#;zm&#;&#;t&#;r.

D.    Annesi onu tan&#;may&#;p Beyaz Di&#;’e sald&#;rm&#;&#;t&#;r.

 

  Beyaz Di&#; ilk sahibi taraf&#;ndan kime sat&#;lm&#;&#;t&#;r ?

 

A.    Gri Kunduz

B.     Usta George

C.     Matt Scott

D.    Yak&#;&#;&#;kl&#; Smith

 

  Beyaz Di&#; ilk sahibi taraf&#;ndan ne kar&#;&#;l&#;&#;&#;nda sat&#;lm&#;&#;t&#;r ?

 

A.    Yemek           C. &#;çki

B.     Su                  D. Tütün

 

  Beyaz Di&#;’in s&#;ras&#;yla anne ve babas&#;n&#;n cinsleri nedir ?

 

A.    Kurt – köpek

B.     Köpek – kurt

C.     Kaplan – kurt

D.    Kurt – kaplan

 

  Bir köpek dövü&#;ü s&#;ras&#;nda Beyaz Di&#;’i neredeyse öldürecek olan bulldog cinsi köpe&#;in ad&#; nedir ?

 

A.    Cherry              C. Cheesecake

B.     Cherokee          D. Chamberlain

 

  Beyaz Di&#;’i sat&#;n alarak ölümden kurtaran Weedon Scott’&#;n mesle&#;i nedir ?

 

A.    Maden uzman&#;

B.     &#;n&#;aat mühendisi

C.     Avc&#;

D.    Tüccar

 

  Weedon Scott Beyaz Di&#;’e nas&#;l davranm&#;&#;t&#;r ?

A.    Zalimce                  

B.     Umursamazca  

C.     Sevgiyle  

D.    &#;iddet göstererek

  San Francisco’ya uzun bir yolculu&#;a ç&#;kacak olan Weedon Scott taraf&#;ndan kulübeye hapsedilen Beyaz Di&#; kulübeden ç&#;kmay&#; nas&#;l ba&#;arm&#;&#;t&#;r ?

 

A.    Kap&#;n&#;n kilidini k&#;rarak

B.     Kulübenin duvar&#;n&#; k&#;rarak

C.     Kap&#;y&#; k&#;rarak

D.    Cam&#; k&#;rarak

 

   Beyaz Di&#; ile Weedon Scott’&#;n San Francisco’ya gittikleri geminin ad&#; nedir ?

 

A.    Ba&#;ak                     C. Rüzgar

B.     Güne&#;                    D. &#;afak

 

  Beyaz Di&#;’in yavrular&#;n&#; do&#;uran köpe&#;in ad&#; nedir ?

 

A.    Cherokee

B.     Collie

C.     Baseek

D.    Beyaz Di&#;’in yavrusu olmam&#;&#;t&#;r.

 

  Kitab&#;n sonunda Beyaz Di&#;’e ne olmu&#;tur ?

 

A.    Yarg&#;ç Scott’a yap&#;lan bir sald&#;r&#;da a&#;&#;r bir &#;ekilde yaralanm&#;&#;t&#;r.

B.     Ormana geri dönmü&#;tür.

C.     Yak&#;&#;&#;kl&#; Smith taraf&#;ndan kaç&#;r&#;lm&#;&#;t&#;r.

D.    Kendisine satt&#;&#;&#;na pi&#;man olan ilk sahibi taraf&#;ndan tekrar sat&#;n al&#;nm&#;&#;t&#;r.

 

 

                     Kubilay KULA

Türkçe ö&#;retmeni

 

 







Bu sayfa hakk&#;nda yorum ekle:

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası