badem yağı kirpiklere iyi gelirmi / Etkili Kirpikler İçin Kullanabileceğiniz 5 Doğal Yağ | Koska.com.tr

Badem Yağı Kirpiklere Iyi Gelirmi

badem yağı kirpiklere iyi gelirmi

Blog

 

Tıpkı saç bakımınız gibi kaş ve kirpik bakımına da aynı şekilde özen gösterilmesi gerekir. Sürekli rimel kullanmak rimelin  içerdiği kimyasallar nedeniyle kirpiklerinize zarar verir. Aynı şekilde daha güzel bir görünüm için takılan takma kirpikler, ipek kirpik uygulamaları gibi entegrasyonlar güzel bir görünüm için kalıcı bir çözüm ulaştırmadığı gibi kullanırken sizi de rahatsız eder ve doğal bir görünüm sağlamaz. Biraz bakım ile kalıcı şekilde güzel ve sağlıklı kirpiklere sahip olmak uzun vadede sizin için daha etkili bir çözüm olacaktır. Kirpik ve saçların daha sağlıklı görünmesi için ilk adım sağlıklı beslenmektir. Yeterli miktarda B vitamini, A ve Evitaminleri günlük beslenmeye mutlaka eklenmelidir. Havuç, muz gibi B ve E vitamini yönünden zengin taze meyve ve sebzeler hem kirpikleriniz hem de cildiniz için oldukça faydalıdır. Bu aşamada ikinci dikkat edilmesi gereken konu rimel seçiminiz ve makyaj temizliğinizdir. Rimelinizi çok yoğun sürdüğünüzde kirpiklerinizde oluşan toplanlanma bir süre sonra daha da kurur ve makyajınızı çıkartırken kirpiklerinizin kopmasına neden olur. Kirpik tipinize uygun olan rimeli seçmeli ve günün sonunda temizlediğinize emin olmalısınız. Bunu yaparken mümkünse suya karşı dayanıklı rimel seçmemeye özen gösterebilirisiniz çünkü suya dayanıklı rimeller temizlenmesi en zor makyaj ürünlerinden biridir. Yatarken makyajınızı çıkartmamak kirpiklerinize çok zarar verir. Bunun dışında kozmetik ürünlerinizin son kullanma tarihlerinin geçmediğine emin olmalısınız ve başka birinin makyaj malzemelerini özellikle öz kalemi, rimel gibi gözünüze zarar verebilecek malzemeleri kullanmamaya özel gösterin. Çoğunlukla makyajımızı temizlemeyi unuturuz ve bu da yüzde kir birikmesine neden oluyor. Rimelinizi çıkartmak için, nazik hareketlerle kirpiklerinizi yumuşak bir makyaj temizleme mendili ya da pamuk ile silebilisiniz. Çok sert ve hızlı hareketlerle kirpiklerinizi temizlemek kirpiklerinizin dökülmesine ve kopmasına neden olur. Bunlara dikkat ettikten sonra yapmanız gereken ilk adım kirpiklerinizi doğal yağların muzicesine bırakmak olacaktır. İşte kirpik bakımı için kullanabilceğiniz kimyasal madde içermeyen 5 doğal yağ;

Badem Yağı;

Badem yağı saç ve kaş bakımında olduğu gibi kirpik bakımında da akla gelen ilk doğal yağdır. A, B ve E vitaminlerini yüksek miktarda içerdiği ve bir protein kaynağı olduğu  için kirpikleri besler ve sağlıklı büyümesi için teşvik eder. Uzun ve sağlıklı kirpikler için yatmadan önce bir kirpik fırçası ya da kulak çubuğu yardımı ile temizlenmiş kirpiklerinize badem yağını uygulayarak gece boyunca bekletin. Sabah ılık su ile yıkayabilirsiniz.

Hint Yağı;

Yüksek miktarda yağ asidi içeren hint yağı bir bitki toksiktir ve tamamen doğaldır. Kirpiklerinizi nemlendirmek ve güçlendirmek için kullanabileceğiniz hint yağı, kirpikleriniz tarafından kolayca emilirve ihtiyacı olan nemi almış olur. Dilerseniz hint yağını uygularken bu yağı zeytinyağı ile de karıştırabilirsiniz. İçeriğindeki mineraller sayesinde daha gür ve sağlıklı kirpiklere sahip olabilirsiniz.

Hindistan Cevizi Yağı;

Faydaları saymakla bitmeyen hindistan cevizi yağını bildiğiniz gibi hem yiyeceklerinizde hem de vücudunuzu, saçlarınızı, kaş ve kirpiklerinizi nemlendirmede kullanabilirsiniz. İçerdiği antioksidanlar sayesinden daha sağlıklı kirpikleriniz için hindistan cevizi yağı da çok iyi bir seçenektir.

Zeytin Yağı;

Tıpkı zeytinyağı gibi cilt ve saç için faydası kadar kirpik ve kaşlar için de mucizevi etkileri olan başlıca doğal malzeme, saf ve iyi kalite zeytinyağıdır. Mümkünse soğuk sıkma natürel sızma zeytinyağlarını kirpik bakımınz için kullanabilirsiniz. Kapaklı küçük bir kaba 1 yemek kaşığı zeytinyağını aktarın ve her gece, yatmadan önce temizlenmiş kirpiklerinize ve kaşlarınıza kulak çubuğu yardımıyla ya da parmağınızla sürerek uygulayabilirsiniz.

Lavanta Yağı;

Hoş kokusu ile bilinen lavanta yağı, antibakteriyel özellikte bir yağdır. Dolayısıyla uzun süre boyunca kullandığımız maskaralarda biriken bakterileri de yok etme özelliğine sahiptir. Maskaranıza, içindeki ürün miktarına göre 1-3 damla arası damlatarak rimelinizi kullanabilirsiniz. Böylece hem rimelinizin sürümü kolaylaşacak, hem güzel kokacak, hem de kirpiklerinize daha az zarar vermiş olacaktır. İkinci bir seçenek olarak lavanta yağını tıpkı diğer yağlar gibi gece yatmadan önce kirpiklerinize uygulayabilirsiniz.

Kirpik bakımını uygulamak kadar sürdürülebilirliği de çok önemlidir. Bir ya da birkaç kez uyguladığınızda faydalı olmayacaktır. Tüm bu yağların uygulamasını bir ay boyunca tekrar ederseniz daha güçlü ve sağlıklı kirpiklere sahip olabilirsiniz.

 

 

Online Mağaza

100 yılı aşkın tecrübesi ile nice nesilleri büyüten Koska ürünlerine online mağazamızdan ulaşabilirsiniz.

 

ALIŞVERİŞE BAŞLA

Badem yağının saç, kirpik ve sakal için faydaları! Badem yağı saç ve sakal uzatır mı?

Badem yapının saçların daha gür çıkmasına, kirpiklerin uzamasına, sakalların daha gürleşmesine katkı sağladığı pek çok kişi tarafından ifade edilmektedir. Ancak bu konunun ne kadar doğru olup olmadığı hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler internet üzerinden araştırmalarını sıklaştırmaktadır. Biz de sizler için hazırladığımız bu yazımızda badem yapının tüm yönlerini, kullanım alanları ve dikkat edilmesi gerekenleri sizler için derledik.

Badem Yağı Saça Faydaları

Badem yağı kullanımı ile ilgili en çok sorulan sorulardan biri badem yağı saça iyi gelir mi? ve Badem yapı saça sürülür mü? sorusudur. İşte badem yağının saça faydaları:

  • Badem yağının düzenli ve doğru kullanımı saçta meydana gelen dökülmeleri azaltır.
  • Kırılan saç tellerini onarmaya yardımcı olur.
  • Saçın daha canlı görünmesini sağlar.
  • Saç uzamasının daha hızlı ve sağlıklı gerçekleşmesini sağlar.
  • Saç derisinde meydana gelen iltihapları iyileştirir, yeni iltihapların oluşmasını engeller.
  • Saç derisini ve saçı nemlendirir.

Badem Yağı Saça Zararları

Baden yapı kullanımının saça herhangi bir zararı yoktur. Ancak kullanım miktarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Badem yağını haftada en fazla 2 ya da 3 kez saçlara kullanmanız bakım için yeterli olacaktır. Fazla kullanıldığı takdirde saçta yağlanmaya yol açabilir.

Badem Yağı Sakala Faydaları

  • Badem yağında omega 3 yağ asitleri, D, E ve A vitaminleri bulunmaktadır. Bu içeriği ile kıl köklerini besleyen doğal yağlar arasında önemli bir yere sahiptir.
  • Badem yağını sakal için kullanmak isteyenler ilk olarak sakalları ıslatmalıdır.
  • Islatılan sakallara bir miktar badem yağı ile masaj yapılır.
  • 1 saat bekleme süresi yeterlidir. Ardından şampuan ile sakallar yıkanır.
  • Badem yağı sakalların daha gür ve sağlıklı çıkmasını sağlar.
  • Sakal altında meydana gelen deri dökülmelerini ve kepeklenmeyi engeller.
  • Badem yapı sakal çıkarır mı? sorusu da merak edilen konulardan biridir. Badem yapı kıl köklerini beslediği için sakalların gürleşmesinde yardımcıdır.
  • Badem yağı sakal yumuşatır mı? sorusunun cevabı ise evettir. Badem yağı düzenli kullanıldığında sakalları yumuşatır.

Badem Yağı Sakala Zararları

Badem yağının sakal bakımında herhangi bir zararı yoktur. Ancak kullanılan badem yağının doğru bir şekilde saklanması gerekir. Aksi halde badem yağı sakalların dökülmesine ve kırılmasına sebebiyet verebilir.

Badem Yağı Kirpik Uzatır Mı?

Badem yağı kirpik bakımı için de kullanımı tercih edilen yağlardan biridir. Kirpiklerin uzun ve sık olması özellikle kadınlar için çok önemlidir. Bakışlar için önemli bir yeri olan kirpiklerin sağlığı için bitkisel yağlar ile yapılan bakımlar kişilerin tercihi olmaktadır. Ancak kişiler badem yağı kirpik döker mi? sorusunun da cevabını merak etmektedir. Badem yağı kirpik dökmez. İçeriğinde yer alan vitaminler ve mineraller sayesinde kirpik bakımı için rahatlıkla kullanılabilir. Düzenli bir şekilde kullanılan badem yağı kirpiklerin sadece uzamasını sağlamaz aynı zamanda kıl köklerini güçlendirir. Bu da kirpiklerin dökülmesini engellemeye yardımcı olur.

Doğal Saç, Sakal ve Kirpik Bakımının Gözdesi!

Badem Yağı

Günlük hayatta en çok kullanılan bitkisel yağ çeşitlerinden biri olan badem yağı, genellikle harici olarak kaş, kirpik ve saçlar için kullanılsa da dahili kullanımıyla da vücuda yararları olan faydalı bir yağdır.

Güzellik amacıyla kozmetik ürünlerin yapısında bulunan badem yağı aynı zamanda ayakkabı koruma amacıyla da kullanılır. Yüksek oranda A ve K vitamini içeren bitkisel yağ, protein içeriği ile de dikkat çeker. Oldukça zararsız bir yağ olan badem yağı, özel olarak alerjisi olanlar dışında herkes tarafından rahatlıkla kullanılabilir. Badem yağı yapımı ve kullanımında önemli olan nokta yağın saf olması ve doğru miktarda doğru uygulanmasıdır.

Vücut için etkilerinin yanı sıra badem yağı faydaları özellikle saç, sakal, kirpik ve kaç bakımında kullanılan popüler bir takviyedir. Peki, badem yağı ne işe yarar, nasıl kullanılır hep birlikte inceleyelim!

badem yağı

Badem Yağı Nasıl Yapılır? Özellikleri Nelerdir?

  • Badem ağacı tohumlarına uygulanan soğuk sıkım yöntemi sonucu elde edilen badem yağı ceviz tadında ve soluk sarı renge sahip bitkisel bir yağdır. İçerik bakımından oldukça zengin olan badem yağının kokusu ağır değildir.
  • Özellikle çatlaklar ve kuru ciltler için faydalı olan bitkisel yağda %1 oranında palmitoleik, linoleik ve sitrik asit, %4 oranında palmitik asit, %25 oranında linoleik ve %68 oranında oleik asit içerir.
  • Akıcı bir yağ olan badem yağı tatlı ve acı olmak üzere iki çeşittir: Yenilebilir tada sahip olan tatlı bademden elde edilen tatlı badem yağı, acı bademden elde edilen yağ ise acı badem yağı olarak nitelendirilir.
  • Acı badem yağı içeriğinde zehirli etkiye sahip olan bileşenler bulunduğu için aşırı tüketimi kaş, saç ve ciltte kızarıklıklara, kaşıntılara ve yanmalara sebep olabilir. Ayrıca acı badem yağının kesinlikle ağız yoluyla tüketilmemesi gerekir.
  • Karşınıza en sık çıkabilecek olan tatlı badem yağı ise genellikle saç ve sakal bakımında kullanılır. Acı bademe oranla aroması daha yumuşaktır. Alerjisi olmayanlar için dahili ve harici kullanıma uygundur.
badem yağı faydaları

Badem Yağı Faydaları Nelerdir?

  • Badem yağı saç derisini besleyerek kepeklenme gibi problemleri önler.
  • Kuru saçları nemlendirerek kırılmalara ve dökülmelere karşı saçı korur.
  • Saçların daha hızlı uzamasını ve canlı olmasını sağlar.
  • Yemeklere birkaç damla organik badem yağı eklenmesi kalp sağlığının korunmasına yardımcı olur.
  • Kan basıncını düzenleyerek yüksek tansiyona karşı vücudu koruyan badem yağı etkileri sayesinde kolesterolün dengelenmesine de yardımcıdır.
  • Antioksidan özelliklere sahip olan badem yağı vücudun bağışıklık sistemini destekleyerek, vücudu enfeksiyonlara karşı korur.
  • Sindirim sistemi üzerinde olumlu etkilere sahip olan badem yağı faydası için düzenli kullanılması gerekir. Düzenli kullanıldığında bağırsakların çalışmasını sağlayarak kabızlığı önler.
  • Badem yağı tırnak kırılmasını önler, tırnakların sağlıklı uzamasını sağlar.
  • Kaş ve kirpiklere kullanılan badem yağı bu bölgedeki kılların güçlenmesini ve sağlıklı olmasına yardımcı olur.
  • Badem yağı çatlaklar için oldukça faydalıdır. Var olan çatlakların azalmasını sağlarken yeni çatlak oluşumunu engeller.

kuru yemiş

Badem Yağı Kullanımı: Badem Yağı Ne İşe Yarar?

Badem yağının kullanım şeklinin tam olarak belirlenmesi için hangi alanda kullanılacağının netleşmesi gerekir. Uygulama şekline göre badem yağı miktarı ve yöntemi değişiklik gösterdiğinden dolayı tek bir kullanım şeklinden bahsedilemez.

  • Ağız yolu ile badem yağı kullanımlarında genellikle seyreltilerek tüketimi söz konusudur. Seyreltme işlemi için su kullanılır.
  • Badem yağı ile vücuda masaj yapıldığında kan akışı hızlanarak tüm hücrelere giden oksijen miktarı artar.
  • Gergin bir günün ardından yapılan badem yağlı masaj ile ağrılı kasların ağrısından ve stresten kurtulmak mümkündür.
  • Badem yağı cilt lekeleri için de kullanılır.
  • Badem yağı ile avokado karışımının cilde uygulanması cilt hücrelerinin canlanmasını sağlar ve aynı zamanda lekelenmeleri azaltır.
  • Cildin taze ve pürüzsüz görünmesine yardımcı olan badem yağı sivilce oluşumunu engeller.
  • Saç, kirpik ve sakal için hazırladığınız serumların içerisine veya cilt maskelerinize birkaç damla badem yağı ilave edebilirsiniz.
  • Böylelikle hem kıl köklerini beslenmiş hem de cildinize ihtiyacı olan E vitamini takviyesini sağlamış olacaksınız.
badem yağı faydaları

Badem Yağı Sakal İçin Nasıl Kullanılır?

  • Magnezyum, kalsiyum, E, A, D vitaminleri ve omega 3 yağ asitleri sağlayan badem yağı içeriği sayesinde kıl köklerini besler.
  • Saç, sakal ve kirpik gibi bölgelerde oldukça etkin olan bitkisel yağ sakalların uzamasını sağlar.
  • Badem yağını sakalda kullanmak için sakalların ıslatılarak taranması gerekir. Islak kıllar badem yağının daha iyi emilmesini sağlar.
  • Avuç içine alınan bir miktar badem yağı bıyık ve sakalların altına geçecek şekilde masaj yaparak sürülür.
  • Masaj ile kıl köklerinin daha çok güçlenmesi sağlanır.
  • Badem yağı uygulanan sakallar taranır ve yaklaşık 1 saat bekletildikten sonra şampuan ve ılık su ile yıkanır.
  • Durulama işleminden sonra yumuşak bir şekilde havlu ile kurulanır ve bu uygulama haftada 1 kez tekrarlanır.
  • Düzenli olarak sakala uygulanan badem yağı sakal altındaki cildin kepek oluşumunu, kuruluğu engeller ve aynı zamanda dökülme ve seyrelmeyi önler.
  • Duş sonrası tatlı badem yağı içeren cilt kremlerini sakallarınızın olduğu bölgeye masaj yaparak sürebilirsiniz.

badem yağı sakal

Badem Yağı Kirpik Uzatır Mı?

  • Kirpik köklerini besleyerek daha gür ve sağlıklı kirpik oluşumunu destekleyen badem yağı kirpiklerin uzamasına yardımcı olur.
  • Kirpik köklerindeki derinin yumuşamasını sağlayarak bu bölgeye daha fazla oksijen gitmesine destek olan badem yağı kirpik köklerinin daha iyi beslenmesini sağlar ve güçlendirir.
  • Kirpikleri için düzenli olarak badem yağı kullananlar kısa sürede kirpiklerinin uzadığını ve daha az döküldüğünü bildirmiştir.
  • Badem yağını kirpiklere uygulamak oldukça kolay bir işlemdir.
  • Yatmadan önce parmak ucuna alınan birkaç damla badem yağı kaş ve hafif masaj yardımı ile kirpik köklerine yedirilir.
  • Gece boyunca kirpik kökleri tarafından emilen badem yağı sabah ıslak bir pamuk yardımıyla gözlerden silinerek temizlenir.
  • Badem yağının kirpiklerdeki etkisini görebilmek için en az 6 hafta her gece düzenli olarak kullanımı önerilir.
  • Tamamen bitmiş bir rimelinizi iyice yıkayıp temizledikten sonra içerisine badem yağı ekleyebilirsiniz.
  • Böylelikle kirpiklerinize rimel yardığımıyla daha rahat badem yağı uygulayabilirsiniz.

badem yağı kirpik

Badem Yağı Saç Bakımı İçin Nasıl Kullanılır?

  • Badem yağı saç üzerinde tek başına etkili olsa da karışım halinde diğer faydalı bitkisel yağlarla kullanıldığında çok daha etkin olabilir.
  • Aynı oranlarda cam bir kapta karıştırılan badem yağı, Hint yağı ve zeytinyağı karıştırılarak saça uygulanır ve 15-20 dakika bekletildikten sonra ılık su ile durulanır.
  • Haftada 1 kez uygulanan badem yağı maskeleri saç diplerinin yumuşamasını ve daha fazla oksijen gitmesini sağlayarak saç köklerinin beslenmesini destekler.
  • Bir diğer badem yağı kürü ise, jojoba yağı, birkaç damla sedir ağacı yağı, biberiye yağı, lavanta ve argan yağı kullanılarak hazırlanır. Karışım saça sürüldükten sonra yaklaşık 30 dakika bekletilir ve ılık su ile yıkanır. Saçların daha canlı ve parlak olmasını sağlayan bu kür haftada bir kez düzenli olarak uygulandığında saçların hızlı uzamasını destekler.
  • Ayrıca badem yağı şampuan içine eklenerek de kullanılabilir.
  • Badem yağı ve sarımsak karışımı da saç derisinin beslenmesini sağlar.
  • Uzun vadede etkili sonuçlar almak için badem yağı saç maskesini haftada 1 veya ayda birkaç kez olacak şekilde istikrarlı uygulamalısınız.
badem yağı saç

Badem Yağı Bozulur Mu?

  • Badem yağı iyi muhafaza edildiğinde uzun süre özelliklerini kaybetmeden kullanılabilir ve ısı ve ışıktan korunarak karanlık bir ortamda nem geçirmeyen özel cam şişlerde muhafaza edilmelidir.
  • Ağzının sürekli kapalı tutulması oksidasyona maruz kalmasını önler.
  • Işığa ve ısıya maruz kalan badem yağı bozulabilir ve özelliklerini kaybederek faydalı etkilerini göstermeyebilir.
  • Bozulmalar gözle görülmediğinden dolayı kullanırken fark edilmeyebilir.
  • Kendine özgü kokusunu kaybetmiş ve tadı acımsı bir hale gelmişse badem yağının bozulduğundan şüphelenmek gerekir.
  • Badem yağı alırken markasına, üretim izni olup olmadığına ve raf ömrünün belirtilmiş olmasına dikkat edilmelidir.
  • Badem yağı fiyat aralığı ürünün markasına ve kalitesine göre değişiklik gösterir.
  • 2019 güncel bilgilerine göre 50 ml için en uygun yaklaşık 10 TL, 100 ml 15 TL, 250 ml 25 TL fiyat aralığındadır.
badem yağı

Badem Yağı Zararları Nelerdir? Göze Zarar Verir Mi?

  • Vitamin ve mineral açısından zengin olan badem yağı faydaları ile ön plandadır.
  • Ancak önerilen şekilde kullanılmadığında zararlı etkilere de sahip olabilir. Kılların güçlenmesine neden olan badem yağı kaş, kirpik ve saç gibi bölgelerin dışında kullanıldığında istenmeyen bölgelerin kıllanmasına neden olabilir.
  • Doğru bir şekilde muhafaza edilmeyen badem yağı uygulanan bölgelerde kıl köklerinin kopmasına ve dökülmelere neden olabilir. Kullanım ömrü geçen badem yağı kirpik köklerine uygulandığında bu bölgedeki derinin tahriş olmasına ve gözde yanma, kaşıntı, kızarıklık ve bulanık görmeye neden olabilir.
  • Yeni doğan bebeklerin, açık yarası olanların ve hamilelerin badem yağı kullanmaları zararlı etkilere sebep olabilir.
  • Şişenin kapağının açık bırakılması badem yağı içinde patojen bakteri oluşumuna neden olur ve kullanılan bölgeler enfeksiyon kapabilir.
  • Bozulmuş badem yağı cilt üzerinde tahrişe neden olur, sivilce ve akne oluşturur.
badem yağı

Bademin Faydaları Nelerdir?

Badem Kaç Kalori?

Badem Ezmesi Kalori ve Besin Değeri, Faydaları, Nasıl Yapılır?

Badem Sütü Nasıl Yapılır? Faydaları, Kalori ve Besin Değerleri

Doğal Yollarla Kaş ve Kirpiklerinizi Güçlendirin

Kaşlar için E Vitamini

Haftada en az 3 kez E vitamini kapsülünü iğne yardımı ile delip çıkan sıvıyı iki kaşınıza sürün ve rimel fırçası ile yedirene kadar tarayın. Yatmadan önce yapacağınız bu işlem kıl diplerinizi besleyecektir.

Kirpik Uzatan Serum

Malzemeler:

  1. 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  2. 1 tatlı kaşığı argan yağı
  3. 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı
  4. 1 çay kaşığı badem yağı
  5. 1 çay kaşığı biberiye yağı

Yapılışı:

Öncellikle kirpiklerin temiz olmasına dikkat edelim. Minik bir kavanozun içinde karışımı hazırladıktan sonra bir rimel şişesinin içerisine aktarabilirsiniz. Gece yatmadan önce süreceğiniz bu karışım ile bir hafta içerisinde kirpiklerinizin küçük küçük uzamaya başladığını göreceksiniz.

Uzun Kirpikler

Malzemeler:

  1. 1 yemek kaşığı Hint yağı
  2. 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı
  3. 1 tatlı kaşığı badem yağı

Yapılışı:

Bu üç karışımı iyice karıştırın; üç gün boyunca düzenli bir şekilde kaş ve kirpiklerinize sürün. Hızlı bir şekilde ne kadar uzadığını fark edeceksiniz.

Aloe Vera Serum

Malzemeler:

  1. 1⁄4 aloe vera jeli
  2. 1 çay kaşığı Hint yağı
  3. 1 çay kaşığı biberiye yağı

Yapılışı:

Günlük olarak hazırlamanız gereken bu serumda iki yağı da aloe vera jeli eriyinceye kadar karıştırın. Yine rimel fırçası ile kaşlarınıza fırçalayarak sürün. Kirpiklerinize sürdüğünüz zaman gözünüze kaçmamasına dikkat edin. Aloe vera jeli, serumun biraz sulu olmasına sebep olabilir ancak mucize etkisi sayesinde iki gün içerisinde değişikliği fark edeceksiniz.

Doğal Kaş Pudrası

Malzemeler:

  1. 1 1⁄2 Hint veya badem yağı
  2. 2 1⁄2 toz kakao
  3. 1 çay kaşığı mısır nişastası
  4. 1 tatlı kaşığı aktifleştirilmiş kömür tozu

Yapılışı:

Kömürü rende yardımı ile toz haline getirebilirsiniz. Bu karışımda hem kaşlarımızın renklenmesini hem de gürleşmesini sağlayacağız. Renk tonunu elinizin üzerinde bir diş fırçası yardımı ile deneyerek, kakao veya kömürün miktarını artırabilirsiniz. Daha koyu renk elde edebilmek için kömür tozunu daha fazla kullanabilirsiniz. Günlük olarak kullanabileceğiniz bu karışımı uyguladıktan sonra 20 dakika bekleyip yıkayabilirsiniz. Tercihinize göre kaş üzerinde tüm gün kalabilir.

Yeşil Çaylı Göz, Kaş ve Kirpik Serumu

Günlük tempo, uykusuzluk, stres, düzensiz beslenme ve kötü alışkanlıklar gibi birçok etken nedeniyle gözlerimiz yorgun, göz altlarımız ise mor gözükebilir. Bu serumun esas faydası göz altı için olmakla birlikte kaş, kirpik ve tüm yüz için de kullanılabilir. Özellikle gece kullanmanızı tavsiye ederim.

Malzemeler:

  1. 2 çay kaşığı yeşil çay yağı
  2. 2 çay kaşığı kayısı yağı
  3. 1 çay kaşığı vazelin
  4. 5 damla E vitamini
Yapılışı:

Tüm malzemeleri vazelin kremsi bir görünüm alana kadar karıştırın. Küçük bir kavanozda karışımı saklayabilirsiniz. Her gün kullanmak istiyorsanız ölçüleri iki veya üç katı olacak şekilde hazırlayabilirsiniz. Yeşil çay yağı gözeneklerinizdeki yağı ve kiri arındırır. Akne ve sivilcelerin giderilmesinde de etkilidir. Birçok krem ve losyonun içeriğinde bulunan çay ağacı yağı ise kuvvetli bir antioksidandır. İltihaplı bölgelerde iyileştirici bir etkiye sahip olduğu bilinmektedir. Düzenli kullanımda kepek şikayetlerinizden kurtulup, saçlarınızın da hızlı ve sağlıklı uzamasını sağlayabilirsiniz.

Vazelin

Vaktiniz kısıtlı ise marketten veya kozmetik mağazasından alacağınız bir kutu vazelinle de kaş ve kirpik bakımınızı yapmanız mümkün. Parmağınızın ucuna alacağınız biraz vazelini kirpiklerinize eşit bir şekilde dağıtın. Her gece düzenli sürdüğünüzde, sadece iki ay içerisinde kirpiklerinizin uzadığını göreceksiniz.

Cilt Bakımında Kullanılan En İyi Doğal Yağlar

Doğal Malzemelerle El Ve Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

Etiketler: Meltem Demir,kaş ve kirpik bakımı,sağlık,güzellik,doğal yollarla kaş ve kirpik bakımı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası