artil sanatsal / Artil Endüstriyel ve Sanatsal Çözümler Ltd Şti - Cvbenim.com

Artil Sanatsal

artil sanatsal

Ordusunu konaklattığı yere 552 yıl sonra heykeli dikildi

Ankara'da Artil Sanatsal firması heykeltıraşları Erdoğan Yıldız ve İlke Sayit Özçakıcı tarafından üç aylık bir çalışma sonucu yapılan 3,5 metre boyundaki heykel, Bartın merkez Orduyeri Mahallesi'ndeki alana yerleştirildi.

Kaidesi ile birlikte 4,70 metre boyunda olan heykel ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın, "Belediye Başkanlığı görevine başladıktan sonra mahalle halkı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde halkın Fatih Sultan Mehmet Heykeli yapılması ile ilgili talepleri oldu. Fatih Sultan Mehmet, Amasra'ya 1460 yılında fethe giderken ordularını bu bölgede konaklatmış ve burası Orduyeri adını almış. Bir yıl önce adı Fatih Sultan Mehmet Caddesi olarak Belediye Meclisi Kararı ile değiştirilen bu cadde üzerinde Fatih Sultan Mehmet Han ordusunu konaklattığı tasvir edilen bu alana Fatih'in heykelini yerleştirdik. Fatih Sultan Mehmet'in doğumunun 580. yılında heykeli burada dikildi. Bartın'da geçmişi unutmadan geleceğe yön vermek amaçlı bu çalışmalarımız, kentimizin muhtelif alanlarında değişik heykeller ile devam edecek." dedi.

Heykeli yapan Artil Sanatsal firması sahiplerinden Levent Sayit ise açıklamasında üç aylık bir çalışma ile çamur model hazırlandığını, Belediye Başkanı Cemal Akın'ın onay vermesi sonucu bu modelden Cam Elyaf Takviyeli Polyester (CTP) kalıp çıkarılarak heykelin yapıldığını söyledi. Bu tasarımın Bartın Belediyesi için ilk kez düzenlendiğini belirten Sayit, çalışmanın Bartın'a özel bir çalışma olduğunu vurguladı.

Heykelin yerleştirilmesini Orduyeri Mahallesi sakinleri ilgi ile izledi. Çok sayıda mahalle sakini Belediye Başkanı Cemal Akın'a heykel için teşekkür etti.

Bartın Belediyesi'nce heykelin konulduğu alanda 15 günlük süre içerisinde çevre düzenlemeleri yapıldıktan sonra heykelin açılışı gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası