doğal taş duvar yapımı / Pangolin Stone | Kaplama Taş | Kaplama Tuğla | Doğal Taş Kaplama | Doğal Tuğla Kaplama

Doğal Taş Duvar Yapımı

doğal taş duvar yapımı

Patlatma Taş

Doğal yaşamı seven kişiler, çoğu zaman evlerinde de doğanın getirdiği huzuru ve sadeliği hissetmek ister. Bu nedenle evin iç ve dış cephesinde doğal ürünler kullanmaya özen gösterir. Küçük aksesuarlar ve dekorasyon ürünleri ile doğayla bütünlüğü yakalamaya çalışır. Doğal taşların fabrikalarda özel makineler yardımıyla kesilmesi sonucu ortaya çıkan patlatma taş, doğa düşkünlerinin vazgeçilmez dekoratif ürünüdür. Madenden çıkarılan doğal malzemeler, makinelerde sıkıştırılıp kırılır. Bu ürün, patlatma adını oluşum şeklinden alır. Hemen hemen tüm binalarda kullanılabilir özellikte olan çeşitliliği ile müşterilerin isteklerine karşılık verir. Patlatma taş dekorasyon ürünü, zengin renk skalası ile müşterileri memnun eder. Günümüzde patlatma taş dış cephe ve iç cephe sahasında kullanılan oldukça popüler bir kaplama ürünüdür. Doğal yapısı nedeniyle benzersiz bir görünüm ortaya çıkarır ve antibakteriyel oluşuyla sağlıklı bir deneyim sunar. Bakteri tutmayan malzeme, güvenli bir kullanım imkanı sağlar. Uzun ömürlü yapısı sayesinde birçok kişinin tercih ettiği patlatma taş kaplama yöntemiyle duvarlara yapıştırılır. Alanında uzman kişiler tarafından yapılması gereken kaplama işlemi, pratik ve rahat olur. Patlatma taş duvar ölçüsüne ve duvarın rengine göre seçilerek uygulanır. Doğanın estetik yanını binalara yansıtan ürün, dekorasyon çalışmalarında sıklıkla yerini alır. Patlatma taş 3D tasarımı ile gerçekliği hissetmenizi sağlar. Bulunduğu ortama samimi ve nostaljik bir hava katar. Şömine ve asansör kenarlarında naturel bir görünüm sağlayan ürünler için Trendyol’dan destek alabilir, bunları hem evde hem de işyerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Göz Alıcı Tasarımları ile Beğeni Toplayan Modeller

Göz Alıcı Tasarımları ile Beğeni Toplayan Modeller

Duvarlarda kullanılan kaplama ürünleri genellikle suni ve doğal maddelerden üretilir. Suni taş kaplamalarda istenilen renklerde ve ebatlarda üretim yapılabilir. Bu sayede dilediğiniz renkten suni ürünü kullanmanız mümkündür. Doğal malzemelerden üretilen kaplama modelleri ise belirli renklerle sınırlı kalır. Ürünler farklı ebatlarda bulunduğu için uygulama süreci epey kolaylaşır. Patlatma mermer, traverten, kireç ve oniks gibi pek çok maddeden yapılabilir. Traverten olarak geçen ürünler, müşteriler tarafından çokça ilgi görür. Tamamıyla doğal bir ürün olan traverten, suni kirlilik içermez. İçerisinde kanserojen maddeler bulundurmaz. Traverten modelleri bulunduğu duvarda nemi ve rutubeti engeller. Traverteni diğer modellerden ayıran temel özellik de budur. Travertene doğal görünüm kazandırabilmek için eskitme işlemi uygulanır. Bu işleme tabi tutulan traverten, yıllarca aşınmış bir görünüm kazanır, bu da doğallığını artırır. Doğal malzemeler pek çok farklı renkle karşınıza çıkabilir. Özellikle siyah patlatma taş modelleri çok sevilir. Beyaz, gri patlatma taş traverten de sıkça tercih edilen seçenekler arasında yer alır. Bulunduğu mekanı aydınlatıp ortama ferahlık katan bu renkler, müşteriler tarafından rağbet görür. Bunun yanı sıra yaşadığı alanda kendi tarzını yansıtmak ve sıra dışı çizgileri ile ön plana çıkmak isteyen müşteriler, gümüş patlatma taş modelini tercih eder. Parlak renkleri bulunan dekorasyon harikası model, bulunduğu ortama daha avangard bir görünüm kazandırır. Ürün fileli ve filesiz şekilde beğeninize sunulur. Patlatma taş fileli modeller, ufak parçalar halindeki yapıların bir fileye sabitlenmesi ile üretilir. Fileli modellerde dökülme ya da kırılma meydana gelmez. Bir fileye sabit olduğu için daha dayanıklıdır. Ayrıca uygulanışı hızlı ve kolay gerçekleşir. Aralıkları ve sıraları düzgün biçimde olan bu ürün, duvarda muntazam bir şekilde durur. Filesiz patlatma taş modelleri ise fabrikada kesildiği gibi işlenmeden tekli halde satışa sunulur. Patlatma taş duvar bölmesine uygulanırken ayrı ayrı işlem yapılır. Filesiz olanlar, herhangi bir kimyasal ile etkileşime sokulmadığı için saf ve temiz halleri ile kalır. Patlatma taş özelliklerine ve fiyatlarına bakmak için Trendyol’u inceleyebilirsiniz.

Kaliteli ve Kullanışlı Ürünlerin Kullanım Alanları

Kaliteli ve Kullanışlı Ürünlerin Kullanım Alanları

Estetik bir duruş sergileyen doğal patlatma taş modelleri hem iç hem de dış cephede kullanıma uygundur. Mimari dekorasyonlarda oldukça tercih edilen malzeme, ev ve ofis gibi alanlarda yerini alır. İç mekanda patlatma taş TV ünitesi, yatak başı, şömine üstü ve kenarları için idealdir. Dış mekanda ise bina asansör kenarlarında, dış cephe kaplamasında rahatlıkla kullanılabilir. Kendi zevkinize ve tarzınıza göre malzemeleri dilediğiniz yerde kullanabilirsiniz. Yaratıcılığınızın sınırlarını zorlayacak bu malzemelerle istediğiniz yere uygulama yapabilirsiniz. Yaşam alanlarının yanı sıra; otel odasının duvar kaplamasında, otel ve restoran girişlerinde, ofis duvarlarında, mağaza vitrinlerinde, bahçe ve balkon duvarlarında bu malzemeleri tercih edebilirsiniz. Bulunduğu ortama benzersiz bir hava katan dekoratif malzemeler, göze hitap ederken bütçenizi de zorlamaz. Sürekli bakım gerektirmeyen bu ürünlerin temizlenmesi de oldukça kolaydır. Hem iç hem de dış mekanda bu ürünü elektrikli süpürge ile süpürebilir ya da nemli bir bez ile silebilirsiniz. Bu sayede değerli vaktinizi uzun soluklu temizliklere ayırmak zorunda kalmazsınız. Patlatma taş çeşitleri kullanıldığı alana göre değişiklik gösterebilir. Örneğin; patlatma taş mozaik, fayans, seramik, tuğla görünümlü olabilir. Bunun yanı sıra patlatma taş ebatları da farklılık gösterir. Ebat değişimi kullanımda bazı kolaylıklara yol açar. Geniş bir alana patlatma kaplamak için büyük patlatma taş tercih etmek doğru olur. Bu sayede tek seferde daha çok alan kaplanarak zamandan tasarruf edilir. Ebatlar, genellikle iki şekilde karşınıza çıkar. Bunlardan ilki 5*10 patlatma taş modelidir. Bu model tek seferde metrekarelik bir alanı kaplar. Taşlar birbirine bağlıdır ve girintili çıkıntılı şekildedir. Diğer patlatma taş 10x20 cm boyutlarındadır. Kare şeklindedir ve kenarları pürüzsüzdür. Tek seferde 2 metrekarelik duvarın kaplanmasını sağlar. Kaplanacak duvarın boyutlarına ve mekanın dekorasyonuna göre Trendyol’da patlatma taş modelleri arasından seçim yapabilirsiniz.

Her Bütçeye Hitap Eden Ürün Çeşitleri

Her Bütçeye Hitap Eden Ürün Çeşitleri

Dekorasyon ürünü olarak öne çıkan modeller, sizlere farklı fiyat özellikleri sunar. Patlatma taş fiyatları; malzemesine, boyutuna ve tasarım özelliklerine göre değişiklik gösterir. Trendyol üzerinden ulaşabileceğiniz malzemeler, eşsiz fiyat seçenekleri ile her bütçeye hitap eder. Tamamıyla doğal olarak üretilen modeller ile suni olarak üretilenler arasında da fiyat farklılıkları gözlenir. Patlatma taş desenli strafor ürünler, doğal olanlara göre daha ekonomik olabilir. Bu ürünler ses geçirmez özelliği ile dikkat çeker. Patlatma taş görünümlü köpük modeller ise oldukça uygun fiyatlarıyla beğeni toplar. Ses geçirme özelliği bulunmayan bu ürün evinize doğallık katar. Fileli patlatma taş panel ile filesiz modeller arasında da fiyat farkı oluşur. Fileli modellerin fiyatı biraz daha yüksek iken uygulama esnasında işçiliği az olur. Hızlı ve pratik bir kaplama deneyimi sunar. Traverten patlatma taş ise mermere göre uygun fiyatlı olduğu için yaygın olarak tercih edilir. Malzemelerin uygulama biçimi modele göre değişir. Bu nedenle satın alma ve uygulama işlemleri ürünlerin fileli ya da filesiz oluşuna dikkat edilerek yapılmalıdır. Uygulama sırasında öncelikle kaplanacak yeri temizlemeniz gerekir. Ardından alt tarafa yapıştırma harcı sürerek malzemeyi kaplanacak alana yerleştirmelisiniz. Bunların tekli olarak ya da bir bütün halinde yerleştirilebilen seçenekleri vardır. Daha önce kaplama yapmadıysanız bu işte uzmanlaşmış kişilerden destek almanız yararlı olur. Trendyol’da yer alan ürün yorumları sayesinde daha güvenli bir alışveriş sağlayabilirsiniz. Önceden ürünü satın alan müşterilerin paylaştığı patlatma taş yorumlarından yararlanarak aklınızdaki sorulara cevap bulabilirsiniz. Bu yorumlardan ürünün dayanıklılığı ve görünümü konusunda detaylı bilgi edinebilirsiniz. Markalar da müşteri geri bildirimlerini dikkate alarak taleplere yanıt vermek üzere üretimlerini geliştirir. Geniş ürün yelpazesiyle ihtiyaçlarınızı eksiksiz olarak karşılamanıza imkan tanıyan Trendyol’da birbirinden farklı granit, andezit, antrasit, bazalt patlatma taş modellerine ulaşabilirsiniz.

Taş yığma, taşların harçla birbirine yapıştırılarak kullanılarak inşa edilmesi sürecini ifade eder. Doğal olarak büyük miktarlarda bulunan taşlar, istenilen şekle getirilip honlandıktan ve düzleştirildikten sonra, diğer şeylerin yanı sıra cepheler, sütunlar, kemerler ve kirişler dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere çeşitli mimari elemanların tasarımı için uygun maliyetli bir yapı malzemesi olarak kullanılabilir. .

İskele, rıhtım, baraj, deniz feneri ve diğer deniz yapılarının yapımında tuğla duvarcılığa göre daha fazla sağlamlığı, dayanıklılığı ve hava etkilerine karşı direnci nedeniyle taş duvarcılık tercih edilmektedir.

TAŞ DUVAR YAPIMI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Taş duvar örme malzemeleri, yapının ayakta büyük bir yükkü taşıma kabiliyetinde önemli bir rol oynamaktadır. Taş duvar örme malzemeleri genelde doğal taşlardan ve taş duvar harcından oluşmaktadır.

DOĞAL TAŞLAR

Taş yapımında kullanılan doğal taşların, uzun ömürlü, sağlam ve  doğal olması için içinde çukur, oyuk, demir, kırık ya da çatlak bulunmamasıgerekmektedir. Bu durumların olmaması taşın daha uzun yıllar dayanması anlamına gelmektedir. Taşların erişilebilirliği ve inşaatın önemi dikkate alınarak taşlar seçilmelidir. Kireçtaşı, granit, kumtaşı, mermer ve laterit, inşaatta sıklıkla kullanılan taşlardan sadece bir kaçıdır.

HARÇ

Bu tür tuğla işlerinde en sık kullanılan harç bileşenleri çimento ve kireçtir. Gereken dayanım, taşın pigmenti ve yapıdan gelen yükler harcın seçiminde rol oynar.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası