n kolay bono ekşi / N kolay kredi güvenilir mi

N Kolay Bono Ekşi

n kolay bono ekşi

N Kolay Bono Hesabı ve Faiz Oranları Hesaplama

Tutar Aralığı

Gün

- TL

%36

*25 Haziran tarihinde yaptığımız son değerlendirmeye göre N Kolay mevduat hesapları içinde en avantajlı hesap, %36 faiz oranı teklifi ile - TL ana para için Gün vadeli N Kolay Bono oldu.

*Tabloda N Kolay için Bono Mevduat ürünleri farklı tutar ve vade seçenekleri için gösterilmektedir.

TL - 32 Gün Vadeli Diğer Ürünler

Finansal Rapor

Finansal Rapor

HangiKredi Finansal Raporuyla, alabileceğiniz kredi tutarını ve banka bazlı onay ihtimallerini görebilir, size özel önerilere ulaşabilirsiniz.

Hesapla

HangiKredi sizi istediğiniz bankada hesap açabilmeniz için güvenle banka sayfasına yönlendirir. Formu doldurarak mevduat hesabınızı açabilirsiniz.

N Kolay Bono Sıkça Sorulan Sorular

  • Aktifbank ve N Kolay Bono’nun Avantajı Ne?

    N Kolay Bono’da düşük stopaj oranı uygulandığından kazancınız vadeli mevduat hesabına göre daha fazla olur. Vadenin dolmasını beklemeden dilediğiniz zaman bononuzu bankaya satarak hem ana paranızı hem de birikmiş faizinizi alabilirsiniz.

  • Bir Aktif Bank ürünü olan N Kolay Bono, paranızı bono vadesi boyunca yüksek faizle değerlendirebileceğiniz bir yatırım ürünüdür.

    N Kolay Bono’da faiz kazanmak için vadenin dolmasını beklemeniz gerekmez. Aldığınız N Kolay Bono’yu itfa tarihini beklemeden ve faiz kaybı yaşamadan N Kolay’a satabilirsiniz. Bu satış işlemi ile anaparanız ile birlikte satışı yaptığınız güne kadar işleyen faizi de alabilirsiniz. Ayrıca N Kolay Bono’da stopaj oranı, vadeli mevduat hesaplarına göre daha düşüktür.

  • N Kolay Bono Faiz Oranları

    N Kolay Bono’da tüm tutarlar için aynı faiz oranı sunulmaktır. İstediğiniz tutarda bono satın alarak aynı tutarda faiz getirisi elde edebilirsiniz. N Kolay Bono güncel faiz oranlarına her zaman bu sayfa üzerinden ulaşabilir, kolayca hesaplama yapabilirsiniz.

  • N Kolay Bono Faiz Hesaplama

    N Kolay Bono’da stopaj oranı tüm vadelerde %5 olarak uygulanır. Güncel faiz oranı ile elde ettiğiniz kazanç üzerinden stopaj kesintisi yapıldıktan sonra tüm tutar size ait olur. Bononuz için uygulanacak faiz sizin isteğiniz doğrultusunda günlük faiz ya da aylık faiz olabilir. N Kolay Bono hesaplama işlemini funduszeue.info bono hesaplama aracını kullanarak kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Diğer bankalara ait banka faiz oranları için mevduat sayfamızda yer alan hesaplama aracımızı kullanabilirsiniz.

  • N Kolay Bono Güvenilir mi?

    N Kolay Bono, tıpkı vadeli mevduat hesabı gibi güvenilir bir yatırım aracıdır. N Kolay Bono alırken hiçbir işlem ücreti ödemeyeceğiniz gibi, bononuz olduğu sürece Aktif Bank’tan EFT ve havale gibi bankacılık işlemlerinizi ücretsiz şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Diyelim ki Hazine&#;nin tahvil ihalesine girdiniz ve bir yıl vadeli % 5 faizli bir tahvil aldınız. Yılsonunda TL&#;lik tahvili Hazine&#;ye götürdüğünüzde karşılığında TL alacaksınız. Bu tahvilin ikincil piyasadaki faizinin de aynı olduğunu varsayalım. Bu durumda bu tahvili aldığınız gün ikincil piyasada başkasına satsanız fiyatı yine TL olur. Siz tahvili satamadan aynı gün içinde olağanüstü bir olay olduğunu ve faizlerin % 7&#;ye yükseldiğini varsayalım. Bu durumda sizin tahvilinizin değeri artık TL etmez. Çünkü Hazine&#;nin yeni çıkaracağı tahvil artık yılsonunda TL ederken sizin tahviliniz TL edecektir. Bu durumda siz bu tahvili ikincil piyasada TL&#;ye satamazsınız. Daha ucuza satmanız gerekir ki alan da %7 faiz kazanabilsin. Aksi takdirde sizin TL edecek tahvilinizi alacağına gidip Hazine&#;nin % 7 faizli tahvilini satın alır. Bu durumda eski fiyatla tahvil satın almış olduğunuz için zarar edersiniz. Tahvili vadesinden önce ikincil piyasada satmayıp vade sonuna kadar elinde tutsanız da zarar edersiniz çünkü sizden hemen sonra tahvil alanlar TL&#;lerine karşı vade sonunda TL alırken siz TL alacaksınız demektir.   

Şimdi hesabı tersine çevirelim. Diyelim ki siz tahvili aldıktan sonra olağanüstü bir olay oldu ve faizler yüzde 4&#;e düştü. Bu durumda sizin tahviliniz değer kazanır. Çünkü siz yılsonunda o tahvili götürüp TL alacaksınız oysa sizden hemen sonra % 4 ile tahvil alanlar TL&#;lik tahvili götürdüklerinde TL alacaklar. Bu durumda siz piyasada bu tahvili TL&#;den daha yüksek fiyata satabilirsiniz.  

Hazine&#;nin çıkardığı Devlet Tahvilleri ve Hazine Bonoları, ağırlıklı olarak yabancıların ve bankaların ellerinde bulunuyor. Nisan sonu itibariyle Hazine iç borçlanma senetlerinin her TL&#;sinin 47,6 TL&#;lik bölümü bankacılık kesiminde, 25,7 TL&#;lik bölümü yurtdışı yerleşiklerin elinde, 24,6 TL&#;lik bölümü banka dışı kesimde ve 2,1 TL&#;lik bölümü TCMB&#;de bulunuyor. Faiz lobisi deyimiyle kastedilen bankalar ile yabancı yatırımcılar her TL&#;lik tahvil ve bononun 73,3 TL&#;lik bölümüne sahipler. Yukarıda açıklamaya çalıştığım gibi bu kesim ellerindeki tahvil ve bonolar nedeniyle faizlerin yükselmesiyle değil düşmesiyle kazançlarını artırıyorlar. Bankalarımızın son yıllarda kârlarındaki artışın önemli bir nedeni faizlerin düşmesiyle ortaya çıkmış bulunuyor. O nedenledir ki faizlerin yükselmesinden en çok zarar görenler bu iki kesim.

Faizler düşerken bankalar, maliyetleri daha çabuk düştüğü için kâr ederler, faizler yükselirken ise bankalar maliyetleri daha hızlı arttığı için kayıpla karşılaşırlar. Bunun nedeni mevduat vadelerinin ortalama 1,5 ay olmasına karşılık kredi vadelerinin ortalama 1 yıl olmasındandır. Faizler yükseldiğinde bankalar vadesi çabuk dolan mevduatı elden kaçırmamak için faizleri artırmak zorunda kalırlar, buna karşılık gelirlerini yükseltmek için aynı hızla kredi faizlerini artıramazlar çünkü açtıkları kredilerin vadesi geç dolar. Yani bankalar faiz düşüşünden kazanç elde ederken, faiz artışından kayıpla çıkarlar.    

İddia edildiğinin tam aksine faiz lobisinin faizlerin yükselmesini değil düşmesini desteklemesi gerekiyor. Ortada bir faiz lobisi yok tabii ama tahvil ve bonoları ağırlıklı olarak ellerinde tutan yabancı yatırımcıların ve bankaların faizlerin düşmesine dua ettikleri son yıllardaki kazançlarına bakınca çok açık bir biçimde ortaya çıkıyor.

Faizlerin yükselmesinden kazançlı çıkabilecek bir tek kesim vardır: Mevduat sahipleri. Onlar da örgütlü olmadıkları için faizlerin artmasını etkileyemezler.

&#;Altının değeri fiyatıyla ölçülür, öğrenmenin değeri ise ölçülemez.&#; Çin Atasözü.

Not 1:Bu bir kısa dönem analizidir. Eğer faiz yükselişi bir sefere özgü bir yükseliş ise ilk kayıplardan sonra orta - uzun dönemde eski duruma geri dönülür. Ama eğer faizlerde sürekli bir yükseliş başlarsa o zaman kayıplar süreklilik alır.

Not 2: Nisan sonu itibariyle toplam ,6 milyar TL tutarında olan Devlet İç Borçlanma Senetlerinin (DİBS ya da Devlet Tahvili ve Hazine Bonoları toplamı) mülkiyet dağılımı şöyledir (funduszeue.info):

İç Borç stokunu elinde bulunduranlar

%

Yurtiçi yerleşikler

74,3

     Bankalar

47,6

     Banka dışı kesim

24,6

TCMB

2,1

Yurtdışı yerleşikler

25,7



nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası