rakı festivali 2019 / Yasaklandı - Güncel - ODATV

Rakı Festivali 2019

rakı festivali 2019

Soylu'dan 'rakı festivali' açıklaması

Merkezi Yönetim bütçe ve Kesin Hesap Kanun Teklifi görüşmeleri devam ediyor. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Adana Valiliği’nin yasakladığı iddia edilen Kebap ve Şalgam Festivali’ne ilişkin soru sordu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu soruya ilişkin şöyle konuştu: “Şimdi, bu konuda Valiliğin bu rakı festivaline bir yasağı söz konusu. Zannediyorum, bu rakı festivaline yasağı koyduktan sonra meseleyi Kebap ve Şalgam Festivali'ne döndürmüş olabilirler. Yine, bundan kısa bir süre önce, zannediyorum ondan da bahsetmiyorsunuzdur, bütün Adana'nın katıldığı tam da bahsettiğiniz gibi bir kültür durağı olan Türkiye'den herkesin katıldığı, tam da Adana'yı ifade eden bir Adana Lezzet Festivali oldu. Adana'nın bütün sivil toplum kuruluşlarının, bu konudaki tüm paydaşların katıldığı festival, Ekim tarihlerinde oldu. Bu her yıl da yapılıyor ve her yıl da görkemli yapılıyor ama zannediyorum bir bilgide eksiklik söz konusu. Eğer bahsedilen rakı festivali ise bu rakı festivaline Adana Valiliği geçen yıl da yasak koydu, bu yıl da yasak koydu. Ne geleneklerimizde, göreneklerimizde, ananelerimizde ne de herhangi bir durumla örtüşebilir değildir. Ama yasak konulduktan sonra, eğer mesele Şalgam ve Kebap Festivali'ne onu bilmiyorum” diye konuştu. 


etiket Adana'nın Yasaklanan 'Rakı Festivali' Meclis Gündemine Taşındı: 'Geleneklerimizle Örtüşmüyor'

Haberler

Gündem

Adana'nın Yasaklanan 'Rakı Festivali' Meclis Gündemine Taşındı: 'Geleneklerimizle Örtüşmüyor'

Adana Valiliği tarafından, hafta sonu düzenlenmesi planlanan 'Kebap ve Şalgam Festivali'nin iptal edilmesi TBMM Genel Kurulunda tartışmaya neden oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Adana Valiliğinin rakı festivaline bir yasağı söz konusu. Zannediyorum rakı festivaline yasağı koyduktan sonra meseleyi, kebap ve şalgam festivaline döndürmüş olabilirler.' değerlendirmesinde bulundu. CHP'li Özgür Özel ise yasağın insanların yaşam biçimine müdahale olduğunu dile getirdi.

AA'nın haberine göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Genel Kurulunda, Sağlık, Çevre ve Şehircilik ile İçişleri bakanlıklarının bütçelerinin görüşmelerine sırasında, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, Adana Valiliği tarafından, hafta sonu düzenlenmesi planlanan 'Kebap ve Şalgam Festivali'nin neden iptal edildiğine ilişkin sorusu üzerine söz aldı.

"Ne geleneklerimizde ne de herhangi bir durumla bu, örtüşebilir değildir"

"Ne geleneklerimizde ne de herhangi bir durumla bu, örtüşebilir değildir"

Adana'da şu anda 'Kebap ve Şalgam Festivali' diye bir festivalin söz konusu olmadığını söyleyen Soylu, ve yıllarına ait gazete kupürlerini gösterdi. Soylu sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bahsettiğiniz festival bu olsa gerek: Adana Dünya Rakı Festivali. Bu konuda Valiliğin bu festivale yönelik bir yasağı söz konusu. Zannediyorum rakı festivaline yasağı koyduktan sonra meseleyi, kebap ve şalgam festivaline döndürmüş olabilirler. Kısa bir süre önce Adana'da, Türkiye'den herkesin katıldığı, bir kültür durağı olan, 'Adana Lezzet Festivali' düzenlendi. Zannediyorum bilgide eksiklik söz konusu. Eğer bahsedilen rakı festivali ise bu rakı festivaline Adana Valiliği geçen yıl da bu yıl da yasak koydu. Ne geleneklerimizde ne de herhangi bir durumla bu, örtüşebilir değildir'

"Siz bunu rakı festivali olarak nitelendirerek ne yapmaya çalışıyorsunuz"

"Siz bunu rakı festivali olarak nitelendirerek ne yapmaya çalışıyorsunuz"

CHP Grup Başkanvekili Özel, bu festivalde bugüne kadar hiçbir olumsuz mesele yaşanmadığını öne sürerek, 'Adı 'ten beri Şalgam ve Kebap Festivali olarak anılıyorken siz bunu rakı festivali olarak nitelendirerek ne yapmaya çalışıyorsunuz bilmiyorum.' diye konuştu.

"İnsanlar ‘rakı’ demeye korkacaklarsa, sizin yaptığınız iş yaşam biçimine müdahaledir"

Özel, söz konusu uygulamanın, insanların yaşam biçimine müdahale olduğunu söyleyen Özel, bunu sonuna kadar reddettiklerini dile getirdi ve şöyle devam etti:

'Anadolu’da IŞİD’in dayattığı gibi bir yaşam tarzı yoktur. Anadolu’da komşusunun yaşam tarzına, giyimine, yediğine içtiğine karışmayan, yasını da iyi gününü de paylaşan, kendi içtiği iki duble rakıyı günah saymayan, yılbaşında oynadığı tombalayı kumar saymayan, bambaşka bir Anadolu müslümanlığı anlayışı da vardır, bunların hiçbirini yapmayan daha muhafazakar yaklaşanlar da vardır. Biz devletin bakanının veya milletvekillerinin bir tek, 'Geçmişimizde o yok, geçmişimizde bu yok'. İçmeyene de laf söylemeyiz, içene de söylemeyiz. Görevini aksatmadan, başkasının özgürlük alanına karışmadan, başkasının yaşam biçimini etkilemeden, her türlü özgürlüğün arkasındayız. Bir yerlerde insanlar ‘rakı’ demeye korkacaklarsa, sizin yaptığınız iş yaşam biçimine müdahaledir, bunu sonuna kadar da reddediyorum.'

İptal gerekçesi olarak terör gösterildi

İptal gerekçesi olarak terör gösterildi

yılında Adana Valisi Mustafa Büyük’ün ‘hassasiyet‘ nedeniyle ‘Dünya Rakı Festivali‘ne izin verilmeyeceğini açıklamasının ardından festivalin adı ‘Adana Kebap ve Şalgam Festivali’ olarak değiştirilmişti. 

Bu yıl  15 Aralık tarihlerinde yapılması planlanan etkinlik 'bazı terör örgütleri ile art niyetli kişi ve grupların saldırı düzenleyebileceği' gerekçesiyle iptal edildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Dünya Rakı Festivali

&#;&#; Dünya Rakı Festivali
Adana Rakı funduszeue.info
ÜlkeTürkiye
Tarih Her yıl Aralık ayının
ikinci Cumartesi

Dünya Rakı Festivali, Türkiye'nin Adana kentinde her yıl kebap, ciğer ve rakılara sokak müziği ve dansların eşlik ettiği Kazancılar Çarşısı'nda düzenlenen bir sokak festivalidir. Festival, yaklaşık yıldır kutlanmaktadır.

Rakı Festivali, her yıl Aralık ayının ikinci Cumartesi gecesi düzenlenmektedir. Yemek masaları Büyük Saat Kulesi'nin çevresindeki 10'dan fazla caddeye yerleştirilir. Bölgedeki kebap restoranlarının yanı sıra, kebap ve karaciğer satıcıları sokaklara yerleşmekte ve yemek servisi yapmaktadır. Sokak müzisyenleri, davul ve zurna çalarak masaları ziyaret ederek ziyaretçileri eğlendirir. Gece boyu müzik, dans, yemek ve içmek Pazar günleri güneşin doğuşuyla sona ermektedir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası