kediler uyurken neden ses çıkarır / Kediler Uyurken Ve Sevilirken Neden Hırlar? - Evcil Hayvan

Kediler Uyurken Neden Ses Çıkarır

kediler uyurken neden ses çıkarır

Kedi horlaması, üst solunum yollarının dokuları uyku sırasında gevşediğinde ortaya çıkan bir durumdur. Kedilerin horlaması normal olabilir fakat bazı durumlarda tıbbi bir soruna da işaret edebilmektedir. Kedi horlamasına neden olan çeşitli faktörler vardır. En yaygın sebeplerden bazılarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Kediler Neden Horlar?

Horlama, kedilerde köpeklere veya insanlara göre daha az yaygın olmakla birlikte, çoğu durumda normal uyku alışkanlığı olarak kabul edilmektedir.

Kediniz ırk nedeniyle horlamaya yatkın olabilir. Persian, Birmanya ve Himalaya gibi kedi ırkları genellikle horlamaya daha yatkındır. Bu kedilerin kafatası kemikleri kısadır ve yüz itilmiş gibi basık bir görünüme sahiptir. Burun bölümünün kısalması nedeniyle genellikle horlama da dahil olmak üzere solunum problemleri geliştirebilirler.

Bazı kediler fazla kilo nedeni ile de horlayabilirler. Üst solunum yollarını çevreleyen dokularda aşırı yağ birikmesi sebebiyle horlamaya daha yatkın hale gelebilirler.

Uyku pozisyonu da kedi horlaması nedenlerinden biridir. Esnek yapıları nedeniyle değişik pozisyonlarda uyuyabilir ve bazen bu pozisyonlar kedinin horlamasına neden olabilir. Eğer yattığı pozisyon nedeniyle bir horlama yaşıyorsa bu horlama sesi kısa olmalı ve kedi pozisyon değiştirdiğinde durmalıdır.

Solunum sorunları nedeniyle oluşan bakteriyel veya mantar enfeksiyonları, astımı da içeren solunum yolu hastalıkları sıklıkla horlamaya neden olabilir. Solunum yolu enfeksiyonunun diğer belirtileri, gözlerden ve burundan akıntı, hapşırma, hareket ve iştah azalmasıdır.

Bunların dışında alerjiler, polipler veya kitleler, iltihaplanma gibi nedenler de horlamaya neden olabilir. Kedilerde horlama, aniden olduğunda, arttığında ve horlamanın yanı sıra hapşırma, iştah ya da davranış değişiklikleri de beraberinde geliyorsa veteriner hekiminize başvurmalısınız.

Eğer kediniz horlarken aynı zamanda nefes nefese kalıyor, hırıltılı soluyor ve nefes almakta zorluk çekiyorsa acil olarak veteriner kliniğine götürülmelidir.

Aktif olarak oyun oynamak, kedi gelişimi için önemli bir parçadır. Yaşam kalitesine de büyük ölçüde katkıda bulunmaktadır. Eğer kedinizde obezite kaynaklı bir horlama olasılığı varsa bunları veteriner hekiminizin kontrolünde gerçekleştireceğiniz bir tedavi süreci ve hekiminizin önerdiği aralıklarda klinik ziyaretleri ile önleyebilirsiniz. Kovalayabileceği oyuncaklar almak kedinizin oynamaya daha fazla ilgi duymasını sağlayacak ve onu hareket etmeye zorlayacaktır.

FacebookTwitterLinkedIn

Kediler neden hırlar? Kediler sevilirken, oynarken ve uyurken neden hırlarlar

Kediler hırlıyorsa bir şey söylemek istiyordur. Kedilerin hırlama durumları kedilerin cinsine göre değişebiliyor. Hırlamaların yoğun olduğu zamanlar, kedilerin yavru oldukları dönemlerdir. Kediler henüz yavruyken daha fazla hırlayabiliyorlar. Daha fazla sevgiye ve ilgiye muhtaç oldukları bir dönemdir. Annelerinin yanında olan kedilerin mırlaması daha çok duyulur.

Kediler sadece annelerine karşı değil sahiplerine karşı da hırlayabilir. Yavru kediler büyüdükçe hırlamalarında azalma görülebilir. Sonuç olarak kedi hırlamasının sağlık sorunları dışında kötü bir yönü bulunmuyor. Kediler yaşadığı bir ağrıyı veya kötü durumu hırlayarak gösterebiliyor. Sağlık sorunu dışında genellikle çok mutlu ve memnun olduklarını belirtmek için hırlıyor.

Kediler Sevilirken, Oynarken ve Uyurken Neden Hırlarlar?

Kediler dünyanın en sevimli canlıları arasında yer alıyor. Kedilerin yavru oldukları dönemler en güzel dönemleridir. Kedilerin hakkında araştırma yapanlar önemli bilgelerle karşılaşabiliyor. Kedilerin hırlama durumu kişilerin ilgisini çeken bir konudur. Kedilerin hırlamasına neden olan durumlar pek çok kedi sahibini yakından ilgilendiriyor. Kediler genellikle sevilirken hırlarlar. Sevilirken oluşan hırlamalar kedi sahiplerini tedirgin edebiliyor.

İlk defa bir kediyle tanışan bireyler, hırlamadan dolayı endişe yaşayabiliyor. Kediler sevildiği esnada hırlayarak, bu durumdan çok keyif aldığını gösteriyor. Kedilerin en çok hırladığı zamanlar ise, uyku zamanlarıdır. Kediler günün büyük bir bölümünü uyuyarak geçirir. Uyku sırasında sevildiğinde veya çok rahat bir yerde uyuduğunda hırlayabilir. Oyun oynamak kedileri çok memnun eden bir durumdur ve oyun oynarken de hırlayabilir.

False

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası