namazsız oruç neye benzer / Oruç tutan namaz kılmak zorunda mı? Namaz kılmadan oruç kabul olur mu? - Gündem Haberleri

Namazsız Oruç Neye Benzer

namazsız oruç neye benzer

 

CEVAP:

Namaz da oruç da Allah’ın emridir, bir Müslüman her ikisinden de sorumludur. İnkâr etmediği ve alaya almadığı müddetçe bunlardan birini yerine getirmemesi, diğerini terk etmesini gerektirmez. Allah Teâlâ terk ettiği ibadetinin cezasını, yerine getirdiğinin ise mükâfatını verir. Yani namaz kılmayan kişi büyük bir günah işlemektedir. Fakat bu, onun Ramazan orucu tutmasına engel değildir. Orucunu tutmakla mükelleftir.

Dünyada iken işlediği amelleri boşa gidecek olanlar kâfirlerdir, Müslümanlar değil. Konuyla ilgili ayetler şöyledir:

“De ki: İşleri en büyük zararla kapanacakları size haber vereyim mi:

Dünya hayatında güzel iş yaptıklarını sandıkları halde çalışmaları hedefinden şaşanlardır.

Onlar, Rablerinin ayetlerini ve O’nunla karşılaşmayı göz ardı etmekte direnenlerdir. Bu yüzden yaptıkları işler boşa gider. (Mezardan) kalkış gününde onlar için artık tartı kurmayız.

İşte böyle. Ayetleri görmezlikte direnmelerine karşılık cezaları cehennemdir. Onlar, ayetlerimi ve elçilerimi hafife almışlardır.” (Kehf, 18/)

YAYIMLANDIĞI YER: Yahya Şenol, Ramazan ve Oruç, 3. Bs., Süleymaniye Vakfı Yayınları, İstanbul, , s.


Etiketler:



Soralım &#;ğrenelim

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

1- İki bayram arası evlenmek haram mı? RECEP SORGUN/KAYSERİ

İki bayram arası evlenmek ve düğün yapmak sakıncalı değildir. Bu konuda engelleyici bir hüküm yoktur. Zaten iki bayram arası olmayan bir zaman yok ki! Şu anda bile Kurban ve Ramazan Bayramı arası değil mi?

2- Vakit namazlarından sonra kaza kılabilir miyim? ŞÜKRİYE YAVAŞ/IĞDIR

Sabah ve ikindi namazlarından sonra kaza namazı kılmamak daha uygundur. Diğer namazlardan sonra ve bütün namazlardan önce kaza kılabilirsiniz. Kaza namazı için bir sıra takip etmemiz gerekmez. İkindiden önce mutlaka ikindiyi veya yatsıdan sonra mutlaka yatsıyı kılmanız gerekmez. Böyle bir zorunluluk yoktur.

3- Migren hastasıyım. Migrenim tuttuğunda ilaç almak zorundayım. Ramazanda oruçları nasıl tutacağım? HALİME UYAN/ALMANYA

Oruca başlamanızı tavsiye ediyorum. Migreniniz tuttuğunda sabredemezseniz; ilaç alıp orucunuzu bozarsınız. O günü normal oruçsuz geçirirsiniz. Ramazandan sonra ise bozduğunuz bu günler için ise birebir oruç tutarsınız.

4- Namaz kılmayan bir kişi oruç tutabilir mi? BUSE ERGİN/İSTANBUL

Namaz ve oruç ayrı iki farzdırlar. Elbette ki Müslüman’ın 5 vakit namazını kılması ve ramazan orucunu tutması gerekir. Bu farzdır. Ancak namaz kılmayan veya kılamayan bir kişiye ‘Oruç tutamazsın’ deme hakkına sahip değiliz. Kişi neyi yapabilirse o onun için iyidir. Tümünü yapamayana, tümünü terk et demek doğru değildir.

5- Gebe olan bir kadın oruç tutabilir mi? BETÜL TAŞKIN/SİVAS

Gebe olan bir kadın doktoruna danışmalıdır. Bu konuda inancınız hakkında bilgisi olan bir doktorun beyanı bizim için esastır. Ancak bu hususta sizin de kararınız ve durumunuz önemlidir.

6- Oruçluyken diş çektirebilir miyim? ASİYE DENİZ/KONYA

Elbette ki gece çektirmeniz daha uygun olur. Ancak mutlaka gündüz diş çektirecekseniz o gün oruç tutmayabilirsiniz. Daha sonra o günü kaza edersiniz. Oruçluyken diş çektirmek ise oruç bozmaz. Ancak kan yutmamaya gayret etmeniz gerekir.

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Yazarın Tüm Yazıları

Namazsız oruç nasıl olur?

Namazsız oruç nasıl olur?

Kayıtsız Üye
Namazsız oruç nasıl olur? İslamda namaz kılmadan oruç nasıl olacağı hakkında bilgi verir misiniz ?


Cevap: Namazsız oruç nasıl olur?

Desert Rose
Namaz kılmamak büyük günahlardan olsa da orucu bozmadığından veya
oruç tutmanın bir şartı olmadığından namaz kılmayanın tuttuğu oruçlar
geçerlidir Ancak orucun bir manası da kişinin kendini bütün haramlardan
uzak tutmasıdırİnsan orucu midesine tutturduğu gibi diğer uzuvlarına da
tutturması gerekir Gözün orucu harama bakmamak, dilin orucu yalan ve
gıybet gibi şeylerden uzak durmak vs İşte en mükemmel oruç hem madden
hem de manen oruç tutmaktır


Cevap: Namazsız oruç nasıl olur?

kaars
namazsız oruç olur mu?

Namaz kılmayıp oruç tutan maalesef çok müslüman var.
Nmazsız oruç makbuldür ama bir taraftan dini kut-ralı yerşne getirmek diğer taraftan dinin direğini yıkmak çok kötü


namazsız oruç olur mu, namazsız oruç neye benzer

Bu kategoride yer alan Küçük abdesti bozduktan sonra meni,vedi,mezi orucu bozar mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Benzer Yazılar:

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası