ararken meşgul çalmasın / Birisi Aradığında Meşgul Çalıyor (Çalmasın) | Cep Hastanesi

Ararken Meşgul Çalmasın

ararken meşgul çalmasın

Cep telefonunuzda biriyle konuşurken başka biri sizi aradığında meşgul çalması, iletişim olanaklarınızı sınırlayan bir sorundur. Bunun yerine biri sizi aradığında gelen arama hakkında bildirim alırsınız ve çağrı bekletme özelliği sayesinde diğer aramaya geçebilirsiniz. Ancak bazı telefonlarda bu özellik, gerekli ayar yapılmadığı için çalışmaz. İşte çağrı bekletme ayarını nasıl yapacağınız hakkında bilgiler…

Telefonunuzda çağrı bekletme özelliğinin aktif olup olmadığını öğrenmek için numara çevirme klavyesini açarak tuşlayın ve arama tuşuna basın. Bunun sonucu çağrı bekletmenin aktif olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Çağrı bekletmeyi aktif etmek

Cep telefonunuzda çağrı bekletmeyi aktif etmek istiyorsanız telefon numarası çevirme klavyesinden tuşlayın ve arama tuşuna basın. Böylece çağrı bekletme artık aktif olacaktır.

Çağrı bekletmeyi iptal etmek

Cep telefonunuzda çağrı bekletmeyi iptal etmek istiyorsanız telefon numarası çevirme klavyesinden tuşlayın ve arama tuşuna basın. Böylece çağrı bekletme artık kapatılmış olacaktır. Biriyle konuşurken başkası sizi ararsa artık meşgul çalacaktır.

Pek çoğumuzun zaman zaman başına gelmiş bir durumdur, telefon ilk aramada meşgule düşüyor sorunu. Bu duruma sebep olan donanımsal ve yazılım açısından sorun olabilir.

Donanım açısından telefonda bir sıkıntı varsa mutlaka parça değişimi yapılması önerilir. Yazılım tarafında böyle bir sorun varsa telefon uzman kişilerce incelenmeli ve ardından gerekli yöntemler uygulanarak çözüme ulaşılır. Sorun kullanıcının tercihleri ile alakalı ise bu durumda yapılacak pek fazla bir şey bulunmuyor.

Telefonun meşgule düşmesi sorunu için nedenleri ve çözümleri bulabileceğiniz yazımızı inceleyebilirsiniz.

Telefon İlk Aramada Meşgule Düşüyor Nedenleri Nelerdir?

Telefon ilk aramada meşgule düşüyor olmasının birçok nedeni olabilir ve bazıların çözümü kolayca yapılabiliyorken bazıları maalesef mümkün değildir. Mümkün olmayan nedenler kullanıcılar arası oluşan çeşitli engellemeler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Peki, telefonun meşgul çalması sorununun nedenleri nelerdir dersek şu şekilde sıralanabilir:

  • Telefonun rahatsız etme modu açık kalmış olabilir.
  • Telefonun şebeke problemleri olabilir.
  • Aranan kişinin sizi engellemiş olabilir.
  • Aranan kişiye çağrı ulaştığında meşgule almış olabilir.

Yukarıdaki nedenlere bağlı olarak meşgule düşme sorunu oluşabilir. Fakat bazı zamanlarda telefonun kendisinde bulunan donanımsal problemler yüzünden bu sorun ortaya çıkabilir. Eğer böyle bir durum varsa telefonun yetkili servisi ile iletişime geçmeniz ve zaman kaybetmeden işlemlere başlanması sağlanmalıdır.

Meşgul Sorunu ile Alakalı Benzer Problemler

  • Bir kere çalıp meşgule düşüyor Samsung
  • Bir kere çalıp meşgule düşüyor iPhone
  • Telefon çalmadan meşgule düşüyor
  • Bir kere çalıp meşgule düşüyor ne demek
  • Telefon 3 kere çalıp meşgule düşüyor
  • Telefonum aramaları otomatik meşgule atıyor
  • İlk aramada meşgul çalıyor
  • Aradığım numara meşgule düşüyor
  • telefon meşgul olmadığı halde meşgul çalıyor

Telefon İlk Aramada Meşgule Düşüyor Çözümü!

Telefon ilk aramada meşgule düşüyor ve çözüm arıyorsanız bazı yöntemleri yazımız içerisinde bulabilirsiniz. Çözümler profesyonellik gerektirmeyip kişinin kendi eliyle yapabileceği yöntemlerdir.

İlk olarak karşı tarafın sizi engellemiş olma olasılığıdır. Bu durumda yapmanız gereken durumdan emin olmanızdır. Defalarca arıyorsunuz ve hep meşgul çalıyorsa engellenmişsiniz demektir. Sorunun çözümü için karşı tarafla iletişim kurup engeli kaldırmasını istemenizdir.

Akıllı telefonunun rahatsız etme modu açık kalmış olma ihtimali yüksektir. Bu durumda telefonun ayarlar menüsünden mod etkisiz hale getirilirse sorun ortadan kalkacaktır. Telefonunuzun meşgul çalmasının bir başka nedeni ise şebeke sorunu ile alakalıdır. Şebekenin iyi çektiği yere geçerek bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Bu sorunun şebekeden kaynaklı olmadığını düşünüyorsanız cihazınızda bir problem olma ihtimali vardır. İstanbul kadıköy’deki mağazamızdan cep telefonu tamiri konusunda yardım alabilirsiniz.

Yorumlar

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır