dağ muzu faydaları / Işkın Otunun Faydaları Nelerdir? Eşkışkın Hangi Hastalıklara İyi Gelir? - Sağlık Haberleri

Dağ Muzu Faydaları

dağ muzu faydaları

Uçkun (Reun Ribes) nedir? Uçkunun faydaları ve zararları nelerdir?

Bugüne kadar belki çok karşılaşmadığınız uçkun ile sizleri tanıştırmak istiyoruz. Daha önce yememiş olabilirsiniz. Bu yazıdan sonra haftada en az bir kere denemek isteyeceksiniz. Sizler için derlediğimiz bu yazımızda, Uçkun (Reun Ribes) nedir? Uçkunun faydaları nelerdir? Uçkun doğu bölgesinin muzu ve diğer adıyla ışgın yanlış tüketilirse insana ne gibi zararlar verebilir?  Uçkun (reun ribes) nerelerde yetişir?  sorularının cevaplarını bulacaksınız.


Günümüzde uçkun çok sık olarak tüketilmemektedir. Ancak sık tüketilmese de oldukça yararlı olduğunu söylemekte fayda vardır. Uçkunun bilimsel açıdan da birçok derde çare olduğu bilinmektedir. Uçkun halk tabiri ile ışkın olarak ta bilinmektedir. Uçkun bir bitkidir ve doğal bir ilaç olduğu bilinmektedir. Uçkun bitkisinin bilimsel adına ise &#;Reun Ribes&#; adı verilmiştir. Uçkun bitkisi; özellikle kanser tedavisi için büyük rol oynamaktadır. Uçkun bitkisi; hücrelerin gelişmesi ve yenilenmesi konusunda oldukça önemli bir role sahiptir. Uçkun bitkisinin; içerisinde birçok kimyasal maddeyi de barındırdığı bilinmektedir. Uçkun (Reun Ribes) bitkisi; birçok hastalığın tedavisi için kullanılmaktadır.

Ülkemizin Doğu Anadolu Bölgesinde, uçkun bitkisine, yayla muzu olarak ta tabir etmektedirler. Uçkun bitkisi C vitamini bakımından da oldukça zengindir. Uçkun bitkisi içerisinde; A, B1, B2, K ve E vitaminlerini de yüksek miktarda barındırmaktadır. (Sayfanın alt kısmında bu vitaminlerle ilgili yazdığımız diğer yazı linklerine ulaşabilirsiniz.)

Uçkun bitkisi yani Reun Ribes bitkisinin, kuzukulağı familyasından geldiği bilinmektedir. Uçkun bitkisi, genellikle Mayıs ve Haziran ayları içerisinde yetiştirilmekte olup; Türkiye&#;nin doğu kesimlerinde oldukça sık yetiştirilmektedir. Ülkemizin doğusuna bakıldığı zaman, özellikle de Erzurum bölgesinde uçkun bitkisinin oldukça fazla yetiştirildiği görülmektedir. Uçkun bitkisi ila metre yükseklikte yetiştirilmektedir. Uçkun bitkisinin boyu ise 40 ila cm. arasında değişmektedir. Uçkun bitkisi için Türkiye&#;de yetişen ilk yabani ve ravent türü olduğu rahatlıkla söylenebilmektedir. Uçkun, Anadolu&#;daki ismi ile ışgın, kendi türleri ile melezleşebilir ve rüzgar tarafında tozlaşabilir.

Uçkun bitkisi, genelde taze olarak tüketilmektedir. Uçkun bitkisinin tadı, kiviye oldukça yakındır. Uçkun bitkisinin yetişmekte olduğu yörelerde de meyve olarak tüketildiğini söylemek, kesinlikle mümkün olacaktır. Uçkun bitkisi, geniş ve kaba yapraklara sahiptir. Yetiştirilen yörelerde; uçkun bitkisinin içerisinden çıkan çiçekler koparılarak temizlenmektedir. Uçkun, genellikle de karların erimesi sonucunda ortaya çıkan bir bitki olma özelliğini kazanmıştır. Uçkun, hem sert bir yapıya sahip olup hem de otsu bir bitki özelliğindedir. Bilimsel adı ile &#;Reun Ribes&#; denilen bu bitkinin yaprakları, adeta bir filin kulağına benzemektedir. Uçkun bitkisinin arasından çıkan çiçekler ise sarı ve beyaz renktedir. Aynı bitkinin meyvesinin ise geniş ve kırmızıya dönük yaprakları ve kahverenginde kanatları bulunmaktadır. Uçkunun meyvesi üç köşeli bir şekle sahiptir.

Uçkun (Reun Ribes) nedir? Uçkunun faydaları ve zararları nelerdir?

Işkın Otunun Faydaları Nelerdir? Eşkışkın Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Işkın otu genel olarak dağlık yerlerde yetişir. Toplumda uçkun otu olarak da bilinmektedir. Ekşi bir tada sahip olan ışkın otu çeşitli alanlarda farklı amaçlar için kullanılmaktadır. Birçok faydası Bulunan ışkın otu sağlığa da birçok yarar sağlamaktadır. Işkın otu salata olarak ya da yemeklerden sonra meyve olarak tüketilebilmektedir. Kaynatılarak içildiği zaman birçok hastalığa fayda sağlamaktadır. Çiğ olarak tüketilmekte olup pişirilerek de yenilebilmektedir.

Işkın Otunun Faydaları Nelerdir?

İçerinde C vitamini bulundurur. A, B1, E ve K vitaminleri de barındırmaktadır.

Afrodizyak özelliğine de sahiptir.

Özellikle kanser hastalarının, hastalıklarını tedavi etmede çokça tercih edildiği gibi olumlu etkide sağlamaktadır.

Grip, nezle veya soğuk algınlığını giderir.

Lösemi hastalığının tedavisinde etkilidir.

Yüksek ateşi düşürür.

Bağırsak, mide ve sindirimi problemini yaşayan kişilerde gaz söktürücü özelliğe sahiptir.

Nefes alıp verme sorunu yaşayanlar için çözüm olabilir.

Mikrop öldürücü faydası bulunmaktadır.

Cilt üzerinde oluşan sivilce ve lekeleri gidermede etki eder.

Kan şekerini dengeler.

Mide duvarını koruyarak delinmesini ya da yara oluşmasını engeller.

Günde gram ışkın otu tüketimi vücudun ihtiyaç duyduğu C vitaminin %50'sini sağlamaktadır.

Vücutta bulunan serbest radikallerin oranını azaltır. Bu durum stres, uykusuzluk ve yorgunluk gibi oluşan sorunlara iyi gelir.

Işkın Otunun iştah açıcı özelliğine sahip olması nedeni ile kişinin kendisini enerjik ve dinç hissetmesini sağlar.

Eşkışkın Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Astım hastalığına iyi gelmektedir. Kusmayı önlemektedir. Şeker ve tansiyon hastalıklarına iyi gelir. Hemoroid, ülser, ishal gibi sorunlara iyi gelir. Böbrek rahatsızlığı gibi oluşan rahatsızlıkları gidermede yarar sağlamaktadır. Kalp rahatsızlıklarının oluşmasını engellemektedir. Kırışıklıkların giderilmesinde yardımcı olur. Tıbbi ilaçlarda da kullanılan eşkışkın otu kanser hastalıklarına şifa olduğu gibi mucizevi faydaları ile birçok hastalığa fayda sağlamaktadır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.