grip aşısı fiyatı 2020 / Titck - Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu

Grip Aşısı Fiyatı 2020

grip aşısı fiyatı 2020

- Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı

Bilindiği üzere COVID pandemisi sürecinde vatandaşlarımızın, başta risk grupları olmak üzere mevsimsel grip aşısına en kısa sürede ulaşması amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilen grip aşıları eczanelerden vatandaşlarımıza ücretsiz olarak ulaştırılacak olup bunun için vatandaşlarımızın daha önce olduğu gibi e-nabızdan durumlarını kontrol ederek reçeteleriyle eczanelere başvurmaları gerekmektedir.

1)Hekimlerimizin;

Ücretsiz grip aşısı reçetelerini ‘’Halk Sağlığı Grip Aşısı’’ ön eki bulunan aşılardan seçerek, sadece Reçetem Sisteminden reçetelendirmeleri gerekmektedir. Matbu reçeteler kabul edilmeyecektir.

2)Eczacılarımızın;

Ücretsiz grip aşısı reçetelerini sadece Reçetem Sistemi üzerinden karşılamaları gerekmektedir. Daha önce olduğu gibi reçete girildiğinde İlaç Takip Sistemi’nde (İTS) eczaneler için aşı temin kotası oluşturularak aşı ecza depolarından ücretsiz olarak temin edilecektir. 

TİTCK İletişim Merkezi: 46 80

Antalya Eczacılar Odası Başkanı Mehmet Ertekin, geçen yıl 1 milyon bin civarında aşının hastalara uygulandığını, bu yıl yaklaşık milyon ve bin şeklinde iki ayrı siparişin onaylandığını ve depolara sevk edileceği yönünde bilgi geldiğini kaydetti.

EN AZ LİSTE YAPANDA KİŞİ VAR

eczanenin olduğu Antalya'da grip aşısı için en az kayıt yapan eczanenin hastaya ulaştığını dile getiren Ertekin, “Daha yüksek sayılar da var. Lakin bunu karşılamayacağını en başından beri söylüyorduk. Çünkü yeterli sayıda aşı planlaması yapılmadı. Bunun dışında bakanlığın ayrı bir planlaması varsa o konuda bize bilgi gelmedi. Şu an mevcut bilgiler peyderpey gelecek aşılar için bu sistem üzerinden yetersiz de olsa öncelikliler üzerinden yürütülecek. Bu biraz daha ihtiyaç sahiplerini öne almak anlamına geldiği için çözüm odaklı bir hareket olarak kabul edilecek" dedi.

ECZANELERDEKİ LİSTELER GEÇERSİZ

Eczanelerde yapılan listelerin artık geçerli olmayacağını da söyleyen Mehmet Ertekin, “Ciddi sayıdaki talebe oranla aşı gelseydi gerçekleşecekti. Fakat stok sayısı düşük, hasta sayısı yüksek, kronik hastalarla 65 yaş üstün toplamı 10 milyonu buluyor denildi. O kadar aşı maalesef o grup için bile gelemeyeceği için öncelikliler için depolarımızdan hasta üzerinden takip edilecek" dedi.

Renkli reçete sisteminin, özel kullanıma sahip reçete gruplarında hekimlerin düzenleme zorunluluğu olan, eczacıların da o reçete takibiyle sisteme kaydettiği reçete grupları olduğunu anlatan Ertekin, “Beyaz reçeteden biraz daha farklı bir sistem. Orada hasta üzerinden düzenlenmesi açısından birebir takip mümkün kılınıyor. Normalde kırmızı reçete dediğimiz bir sistem ve kontrole tabi bir sistem var. Yaklaşık kalem ilacı ihtiva eder. Onların üzerine bir kalem daha eklenmiş oldu. Grip aşısı böyle bir sisteme tabi değildi, beyaz reçeteyle elden teslim edebildiğimiz bir üründü. Ama şimdi o sistemde olan bir reçete haline gelecek ve kontrollü ve dağıtımında kayıtlı şekle dönüşmüş olacak" diye konuştu.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır