emekli olduğumda ne kadar maaş alırım e devlet / EYT emekli maaşı sorgulama! EYT'liler ne kadar maaş alacak?

Emekli Olduğumda Ne Kadar Maaş Alırım E Devlet

emekli olduğumda ne kadar maaş alırım e devlet

* Emekli yardımı, üyelik kapsamında Sandığa en az 120 ay aidat ödeyip, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emekli edilenlere bir defaya mahsus olmak üzere yapılan toplu emekli ödemesidir. 

* Sandık üyesi iken en az 120 ay aidat ödeyip, üyeliklerinin düştüğü tarihte Sosyal Güvenlik Kurumu genel emeklilik şartı olan hizmet yılı ve prim ödeme gün sayısı şartlarını taşımakla birlikte, yaş şartını taşımadığından yaşlılık aylığı bağlanması için öngörülen süreyi tamamlamak için beklemek zorunda olanlara; bu durumlarını genel zaman aşımı süresi içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumundan alacakları yazı ile ve memuriyetle ilişiklerini kestiklerini belgelendirmeleri kaydıyla en son ödediği aidat tutarı esas alınarak emekli yardımı ödenir.

*Emekli olduğu tarihte 120 ay aidatı bulunup, Sandık üyesi iken emekliye ayrılan ve emekli yardımını almayanlar üyeliklerini devam ettirebilirler. Devam ettirme taleplerinin olması halinde detaylı bilgi için Sandığımız ile iletişime geçmeleri gerekmektedir. 

Emekli yardımı hesaplama kalemleri şunlardır;

a) Üyenin Sandığa ödemiş olduğu aidat toplamının yüzde yüz elli fazlası tutarı,

b) Üyenin ödediği son aidat tutarının yüz ile çarpımının tutarı,

c) Üyenin son aidat tutarının dört katının aidat ödenen toplam yılla çarpımının tutarı,

 toplamlarıdır.

Not:  a ve b bentlerinde belirtilen son aidat tutarı terfi dönemine denk gelmiş ise, emekli yardımının hesaplanmasında bir aidat tutarı esas alınır.

 

Emekli yardımının yapılabilmesi için üyelerden;

a) Form dilekçe,

b) Üyenin görev ve görev yerlerini gösterir güncel hizmet cetveli,

c) Sosyal Güvenlik Kurumunca gönderilen, hizmet süresi ve aylığın bağlandığı tarihi gösteren resmi yazının fotokopisi.

ç) Askerlik görevini yapanlardan er öğretmen ya da er olduğunu gösteren askerlik terhis belgesinin fotokopisi

istenir.

**Gerekli belgeler e-devlet üzerinden temin edilebilir.

***E-Devlet üzerinden alınacak emeklilik belgeleri şunlardır.

-4C emekli aylık bilgisi ve

-4C tescil kaydı.

DİĞER SOSYAL YARDIMLAR

Emekli olsam ne kadar maaş alırım? E-devlet 4A emekli maaşı hesaplama robotu 2022

4A emekli maaşı hesaplama robotu, emeklilik için gün sayan vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Emekli maaşı hesaplamanın başında prim ödeme gün sayısı, sigortalılık süresi ve yaş geliyor. Emekli olabilmek için belirli kriterlerin yerine getirilmiş olması gerekiyor. İşte "Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım?" diyenler için E-devlet 2022 4A emekli maaşı hesaplama robotu.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

Emekli maaşı, çalışılan süre, ödenen prim miktarı gibi pek çok spesifik kritere göre hesaplanıyor. Sigortalı olarak çalışan kişiler gerekli yükümlülükleri yerine getirdikten sonra emekli olmaya hak kazanır.

Emeklilik yaşı iki farklı kritere göre çeşitlilik göstermektedir. Yaş sınırı kadınlara ve erkeklere göre farklılık gösterdiği gibi sigorta başlangıç tarihine göre de değişebilmektedir.

SGK sayfasında emekli maaşı hesaplamasının yanında ne zaman emekli olacağınıza dair sorgulama yapabileceğiniz sayfası bulunur.

SGK için emekli maaş sorgulaması şu şekilde;

E-devlet emeklilik maaşı sorgulaması yapmak için öncelikle, 4A, 4B veya 4C emeklilik maaşı kategorisinden birini arama butonuna yazın.

Çıkan sorgu ekranından kimliğimi şimdi doğrula butonuna tıklayın.

Daha sonra kimliğinizi doğrulamak için TC kimlik numaranızı ve şifrenizi girin. Bu şekilde e-devlet sistemine giriş yapabilirsiniz.

E-DEVLET 4a EMEKLI MAAŞI HESAPLAMA

Açılan sayfadan 'Kurumu' kısmına hangi iş koluyla uğraştığınıza dair bilgilendirmeyi seçerek işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Hesaplanan aylık, emeklilik talebiniz bugün gerçekleşmiş olarak hesaplanır ve yaklaşık bu değerde bir sonuç verir. 5400 günden daha az kayıtlı hizmeti görünen vatandaşlar için ise aylık hesaplanmıyor.

BUGÜN EMEKLİ OLSAM NE KADAR MAAŞ ALIRIM?

Emekli maaşı hesaplaması çalışma günü, prim ödemesi gibi pek çok kritere göre değişiklik göstermektedir.

Uzun süre çalışan ve yüksek prim ödeyen sigortalıların görece daha fazla maaş alabiliyor. Tam aksine daha az prim yatırılan kimsenin emekli maaşı da düşük bir tutarda olabiliyor.

E-Devlet'ten Emekli maaşı hesaplamak için;

https://www.turkiye.gov.tr/4a-emekli-aylik-bilgisi

T.C Kimlik numaranızı,

SSK Sicil Numaranızı,

Baba adı,

Nüfus il,

Doğum tarihi bilgilerinizi yazın.

'Sorgula' butonuna basın

Bu işlem sonucunda emeklilik hesaplamanız yapılacaktır.

4b EMEKLI MAAŞI HESAPLAMA

4B Bağ-Kur emekli maaşı için vatandaşlar e-Devlet sistemine giriş yaparak alacakları maaşın tutarını görebilecekler. Sayfadan hizmet dökümü sayfasında yer alan 4B emekli maaşı hesaplama linkine tıklayarak esnaf veya tarım işçisi seçenekleri tercih edilmeli.

4C EMEKLI MAAŞI HESAPLAMA

4C kamu çalışanları ise alacakları emekli aylıklarını yine uyg.sgk.gov.tr/IkramiyeMaasHesapla4c/Welcome.do adresinden istenen bilgileri doldurarak sorgulayabilecek.

NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALIRIM: Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım?... Bağkur, SGK 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama ekranı (motoru)

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2023 16:09

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

EYT emeklilik maaşı hesaplama konusunu gündemde öne çıkan konulardan biri. Emekli maaşı hesaplama motoru, EYT düzenlemesiyle beraber araştırılan konulardan biri oldu. EYT'de 1999 öncesi sigortalı olma ve 5000 prim gün şartını karşılayan vatandaşlar EYT ile emekliliğe hak kazanabilecek. EYT'liler ve emeklilik zamanı gelenler hizmete sunulan robot üzerinden ' Bugün emekli olsam ne kadar, kaç TL maaş alırım?' sorularının yanıtını öğrenebilecekler. Emekli Maaşı Hesaplama’ robotuyla emeklilik maaşları öncesinden tahmin edilebiliyor. İşte, Bağkur, SGK 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama ekranı ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler...

1/5NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALIRIM: Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım...  Bağkur, SGK 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama ekranı (motoru)
2/5EMEKLİ OLUNCA NE KADAR MAAŞ ALIRIM
3/5NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALIRIM: Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım...  Bağkur, SGK 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama ekranı (motoru)
4/5NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALIRIM: Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım...  Bağkur, SGK 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama ekranı (motoru)
5/5NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALIRIM: Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım...  Bağkur, SGK 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama ekranı (motoru)

EMEKLİLİK MAAŞI SORGULAMA: BUGÜN EMEKLİ OLSAM NE KADAR, KAÇ TL MAAŞ ALIRIM 2023? Bağkur, SGK 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama ekranı (motoru)

Ne kadar emekli maaşı alırım? EYT SGK 4A 4B 4C Emekli Maaşı Hesaplama

Emeklilikte Yaşa Takılanlar

yani

ne göre, 1999 öncesi sigortalı olan vatandaşlar emeklilik hakkı kazandı. Son dakika haberi! Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na eklenen geçici maddeyle, ilgili kanunlara göre, teklifin yürürlük tarihinden sonra aylık bağlanması talebinde bulunanlardan yaşlılık veya emekli aylığı bağlanacak olanlar, söz konusu hükümlerde yaş dışındaki diğer şartları taşımaları halinde yaşlılık veya emekli aylığından yararlanacak.

Emekli memur zammı ne kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ocak zammı ile 5 bin 500 TL'yi bulan en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye çıkarıldığını açıklamıştı. Zamlı maaşlar hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldı. Emekli maaşlarına temmuzda yeniden zam yapılacak.

Mayıs ayı enflasyon rakamları ile beraber 5 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zam oranı belli oldu. Buna göre, 5 aylık enflasyon oranı Yüzde 15,26 olarak hesaplandı. Tahmini olarak hesaplanan 6 aylık enflasyon rakamları baz alındığında emekli zam oranının refah payı ile birlikte yüzde 30 veya 35 olması bekleniyor.

Konu ile ilgili son kararı ise Başkan Recep Tayyip Erdoğan verecek.

Emekli maaş sorgulama nasıl yapılır?

SGK kapsamında sigorta sistemi 4A, 4B ve 4C olmak üzere üçe ayrılıyor. Bu noktada çalışılan sigorta sistemi, ödenen primler hesaplanırken prim ödeme gün sayısı, sigortalılık süresi ve yaş faktörleri dikkate alınıyor.

Emekli maaş hesaplama nereden yapılıyor?

Emekli maaşı hesaplama işlemi, ödenen prim günü, yaş ve sigortalılık süresine göre farklılık gösteriyor. Maaş sorgulama işlemi e-Devlet üzerinden de yapılabiliyor. Peki emekli olunca ne kadar maaş alırım? İşte detaylar...

SGK üzerinden emekli maaş hesaplaması nasıl yapılır?

4A SGK emeklisi vatandaşların emekli maaşlarını hesaplamak isterken yapması gereken tek işlem “

uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/

” adresine giderek “

TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi

” gibi bilgiler ile sorgusunu tamamlamak. Emekli maaşınız çalıştığınız devre boyunca yatırdığınız primlerle orantılı olarak hesaplanır.

Bağ-Kur emeklisi maaş hesaplaması nereden yapılır?

4A yani SGK’lı vatandaşların yanında bir de kendi sigortasını kendileri ödeyen Bağkurlular bulunmakta. 4B Bağ-Kur emeklisi olan vatandaşlar ise e-Devlet sistemine giriş yaparak kolaya alacakları maaş tutarını görüntüleyebilir. Bu işlem için hizmet dökümü sayfasında yer alan 4B emekli maaşı hesaplama linkine tıklayarak esnaf veya tarım işçisi seçeneklerini seçmeniz gerekmektedir.

4C emeklisi maaş sorgulaması nasıl, nereden yapılır?

4A ve 4B’de olduğu gibi emekli maaş sorgulamasını hem SGK üzerinden hem de e devlet kapısı yardımıyla yapabilmekte.

En düşük memur emeklisi maaşı ne kadar?

Önceki maaş: 6 bin 78 TL

Zamlı maaş: 7 bin 901 TL

En düşük emekli maaşı ne kadar?

SSK 2000 sonrası en düşük emekli maaşı: 7 bin 500 TL

SSK 2000 öncesi en düşük emekli maaşı: 7 bin 500 TL

Bağ-Kur tarım emeklisi en düşük maaşı 7 bin 500 TL

Bağ-Kur esnafın en düşük emekli maaşı: 7 bin 500 TL

En düşük EYT emekli maaşı ne kadar?

En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL oldu. Düzenlemeden EYT'ller de yararlanacak. EYT düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle birlikte en düşük EYT maaşı 7500 TL oldu.

Genel müdür 1/4 29.809,00 TL'den 38.751,70 TL,

Şube müdürü (Üniv. mez.) 1/4 15.848,00 TL'den 20.602,40 TL,

Memur (Üniv. mez.) 9/1 9.707,00 TL'den 12.619,10 TL,

Öğretmen 1/4 12.276,00 TL'den 15.958,80 TL,

Kaymakam 1. sınıf 1/4 27.574,00'den 35.846,20 TL,

Başkomiser 3/1 15.810,00 TL'den 20.553,00 TL,

Polis memuru 8/1 13.747,00 TL'den 17.871,10 TL.

Uzman doktor 1/4 18.853,00'den 24.508,90 TL,

Hemşire (Üniv. mez.) 5/1 11.828,00'den 15.376,40 TL,

Mühendis 1/4 16.205,00 TL'den 21.066,50 TL,

Teknisyen (Lise mez.) 11/1 10.100,00 TL'den 13.130,00 TL,

Profesör 1/4 25.984,00 TL'den 33.779,20 TL,

Araştırma görevlisi 7/1 15.311,00 TL'den 19.904,30 TL,

Vaiz 1/4 12.752,00 TL'den 16.577,60 TL maaş alacak.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır