sefiller kitabının yazarı kimdir / Victor Hugo Kimdir? - En Sevilen ve En Çok Satan Kitapları

Sefiller Kitabının Yazarı Kimdir

sefiller kitabının yazarı kimdir

kaynağı değiştir]

Jean Valjean için model olarak kullanılan Eugene Vidocq

Valjean karakteri için toplumsal sorumlulukları ve hayırseverliğiyle tanınan bir iş adamı olan eski mahkûm Eugène François Vidocq'un hayatından esinlenildi. Vidocq Bir İdam Mahkumunun Son Günleri romanı ve Claude Gueux hikâyesi için yaptığı araştırmalarda Hugo'ya yardımcı olmuştu. Vidocq 'de kendi kâğıt fabrikası çalışanlarından birinin hayatını ağır el arabasını aynı Valjean'ın yaptığı gibi omuzlarıyla kaldırarak kurtardı.[7] Hugo'nun Valjean'ın bir denizciyi kurtardığını anlattığı bölüm ise bir arkadaşının bir kazayı anlattığı mektupla neredeyse kelimesi kelimesine aynıdır. Hugo romanda Valjean'ın Myriel'de buluştuğunu anlattığı zaman diliminde Digne Piskopusu olan Bienvenu de Miollis'yi Myriel için model olarak kullandı.[8]

'de Hugo bir hayat kadınını saldırı için tutuklanmaktan kurtardı. Polislerle arasında geçen konuşmanın bir bölümünü Valjean'ın Fantine'i kurtardığı bölümde kullandı. 22 Şubat 'da Hugo bir Düşes ve oğlunun arabalarından acımasızca seyrederlerken ekmek çalan bir hırsızın tutuklanışınına şahit oldu.[9][10] Romanda "M____-sur-M__" diye bahsettiği şehir için örnek aldığı Montreuil-sur-Mer'de birkaç kez tatil yaptı. Hugo 'deki ayaklanma sırasında Paris sokaklarında yürürken barikatlar gideceği yönü kapattı ve top ateşinden korunmak zorunda kaldı.[11] Fransız Devrimi'ne ise doğrudan katıldı, barikatların parçalanmasına, halk ayaklanmasının ve monarşist müttefiklerinin bastırılmasına yardımcı oldu.[12]

Konu[değiştir kaynağı değiştir]

Victor Hugo’nun Sefiller romanı hakkında kısa bilgiler

Sefiller yılında yayınlanmış olan bir romandır. Sefiller romanı toplam 24 kez uyarlanmış bir romandır. Dünya edebiyatında önemli bir yeri olan bu kitap oldukça fazla satılan kitaplar arasındadır. Sefiller yazıldığı dönemde yani yüzyılın en büyük eserlerinden birisi olarak kabul edildi. Fransa ve Fransızca dili ile yayınlandıktan sonra kısa süre içerisinde Sefiller romanı pek çok dile çevrildi. Dünya edebiyat tarihindeki yazılan ilk tarihi romanlardan birisidir. Epik ve kurgusal tarih türünde yazılmış bir romandır. Sefiller kitabı toplamda 5 ciltten oluşmaktadır.

 Sefiller Kitabı Konusu ve Anafikri

 Sefiller kitabını antimonarşizm, din, adalet, siyaset ve ahlak felsefesini konu edinmektedir. Sefiller kitabının ana fikri ise yaşamın bir anında meydana gelen bir olay gelecek yaşantını da etkileyebilir.

Sefiller Kitabını Kim Yazmıştır  Sefiller kitabının yazarı Victor Hugo'dur.

Sefiller Özet

 Jan bir somun ekmek çalmaktan dolayı kürek cezasına maruz kalmıştır. Hapisten birçok kez kaçma girişiminde bulunmuştur. Bunun sonucunda yakalanmış ve cezası 19 yıla kadar çıkmıştır. Daha sonra serbest kalır. Hapisten çıktıktan sonra Jan artık eski benliğinden uzaktır. İnançlarından tamamen uzaklaşmış ve topluma oldukça öfke duymaktadır. Kendini toplumdan biri olarak görmemektedir.

Jan sefil bir şekilde kasabaya kadar. Kasabada bulunan piskopos Jan'ı iyilikle karşılar. Bundan dolayı da Jan çok mutlu olur. Jan Valjean yıllar sonra böyle bir iyilikle karşılaşmıştır. Bundan dolayı piskoposa karşı minnettar olduğunu söyler. Fakat içinde ki topluma duyduğu öfke yine alevlenir. Piskoposun gümüş yemek takımlarını çalar. Daha sonra polisler tarafından yakalanan Jan tekrardan piskopos ile yüzleştirmek için yanına getirilir. Piskopos ise polislere, Jan'ın gümüş yemek takımlarını çalmadığını, kendisinin Jan'a hediye ettiğini söyler. Jan büyük bir iyilik daha görür. Piskopos ayrıca şamdanları da almayı unutmuşsun diyerek Jan'ı polislerin elinden kurtarır.

Jan bu saatten sonra piskopostan defalarca özür diler. Bundan sonra hayatında dürüst ve ahlaklı olacağına dair piskoposa söz verir. Mücevher imalatçılığına başlamaya karar verir. Geçmişte yaşadıklarını ve hapse düştüğünü kimseye anlatmaz. Kısa süre içerisinde Jan büyük bir servetin sahibi olur. Kasabada herkesin sevgisini kazandıktan sonra kendisini belediye başkanlığı için aday olmasını isterler. Aday olmayı kabul eder ve belediye başkanı olur. Jan sürekli olarak geçmişini gizler. Bundan dolayı kuşkulu gözler hayatının her anında hep üzerinde olur.

Jan öncesinde karışmış olduğu bir hırsızlıktan dolayı aranmaktadır. Fakat isim benzerliğinden ötürü Jan yerine başka biri tutuklanır. Polis Jan'dan şüphe duyduğu için kendisinden özür diler ve istifa eder.

 Sefiller karakterleri

Sefiller

Başlığın diğer anlamları için Sefiller (anlam ayrımı) sayfasına bakınız.

Les Miserables
funduszeue.info

Emile Bayard'ın Cosette portresi

YazarVictor Hugo

Kapak sanatçısı

Emile Bayard
ÜlkeFransa
DilFransızca
Türler Epik, kurgusal tarih
Yayım
Yayımcı A. Lacroix, Verboeckhoven & Cie.

Sefiller (Fransızca: Les Misérables; Fransızca telaffuz:&#;[le mizeʁabl(ə)]), Victor Hugo tarafından yazılan tarihi romandır. İlk olarak 'de yayınlandı. yüzyılın en büyük eserlerinden biri olarak kabul gördü. İngilizce konuşulan ülkelerde başarısız çeviriler nedeniyle genellikle orijinal Fransız ismiyle anılır. Hikâye 'te başlar ve 'deki Paris Haziran Ayaklanması'nda son bulur. Birkaç karakterin yaşamını ve birbirleriyle alakasını ele alan roman daha çok eski mahkûm Jean Valjean'ın yaşam mücadelesi ve kefaretini ödemeye çalışmasına odaklanır.

Yasa ve merhametin doğasının incelendiği roman ayrıca Fransa tarihi, Paris'in mimarisi ve kentsel tasarımı, siyaset, ahlak felsefesi, antimonarşizm, adalet, din, ailevi ve romantik sevginin türleri ve doğası gibi konuları özenle ele alır.

Yayınlanmadan önce büyük tanıtımlar yapılan roman için büyük beklenti de oldu. Roman için birçok yorum yapıldı ama çoğu olumsuzdu. Ticari olarak ise roman sadece Fransa'da değil tüm dünyada büyük başarı yakaladı. Sefiller aralarında bir müzikal ve müzikalden uyarlanan bir filmin de bulunduğu birçok tiyatro, televizyon ve sinema eserine uyarlanarak büyük popülarite elde etti.

Biçim[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası