telefondan tv ye kablolu görüntü aktarma / Telefonunuzu USB üzerinden TV'ye Bağlama

Telefondan Tv Ye Kablolu Görüntü Aktarma

telefondan tv ye kablolu görüntü aktarma

Telefonu televizyona bağlama nasıl yapılır? (Kablosuz & Kablolu)

Akıllı telefonlar ile akıllı televizyonların birbiriyle uyumlu bir şekilde çalışabilmesi sayesinde insanların "Cep telefonu televizyona nasıl yansıtılır?" sorusuna cevap aradığına defalarca şahit olduk. Bu bağlamda kablolu ve kablosuz bir şekilde telefonu televizyona yansıtma özelliğinden yararlanmak mümkün. Birçok insan günümüzde mobil cihazlarını televizyona kablo kullanmadan bağlıyor. Telefonu televizyona bağlamak sanıldığı kadar zor değil.

Bu işlem sayesinde akıllı telefonunuzdaki oyunları bir dev ekran televizyon eşliğinde oynayabilir ve daha birçok aktiviteyi bu yazıdan öğrendiğiniz teknikler sayesinde yapabilirsiniz.

Telefonu televizyona yansıtma yapılışı 📺

Telefondan televizyonaekran yansıtma veya telefon ekranını televizyona yansıtma olarak da adlandırılan bu işleme kablosuz bağlantı yöntemini seçerek başlamak istiyorsanız öncelikle telefonunuz ile televizyonunuzun aynı kablosuz ağa (Wi-Fi) bağlandığından emin olmalısınız. Eğer Wi-Fi şifrenizi bilmiyorsanız Wi-Fi şifresi öğrenmek için ilgili yazımıza göz atabilirsiniz.

Peki telefondan televizyona görüntü aktarma, marka ve modellere göre nasıl yapılır? Yanıtı aşağıdaki başlıklarda.

iPhone'u akıllı televizyona yansıtma (Wi-Fi) 🖥️​

Tam Boyutta Gör
  1. iPhone'unuzu ve televizyonunuzu aynı Wi-Fi ağına bağlayın.
  2. iPhone denetim merkezini açın.
  3. Denetim merkezinden Ekran Yansıtma özelliğine tıklayın.
  4. Açılan ekrandan Apple TV’nizi veya AirPlay 2 destekli akıllı televizyonunuzu seçerek, iPhone'u televizyona bağlayın.

Eğer Apple TV'ye veya AirPlay 2 özellikli bir akıllı TV'ye sahip değilseniz aşağıdaki telefonu televizyona yansıtma uygulamalarını kullanabilirsiniz 👇

  • DLNA
  • UpnP
  • ArkMC
  • AirDroid Cast

iPhone'u kablo kullanarak akıllı televizyona yansıtma 📲

Tam Boyutta Gör
  1. iPhone’un alt kısmındaki şarj kapısına Lightning Sayısal AV Adaptörü veya Lightning - VGA Adaptörü takın.
  2. Adaptöre HDMI veya VGA kablosu bağlayın.
  3. HDMI veya VGA kablosunun diğer ucunu monitöre, TV’ye veya projektöre bağlayın.
  4. Gerekirse monitörde, TV’de veya projektörde doğru video kaynağına geçin. Yardıma ihtiyacınız olursa ekranın kılavuzunu kullanın.

Apple TV'niz veya iPhone'unuz ile direkt olarak uyumlu bir şekilde çalışabilen bir cihazınız yoksa telefonu televizyona bağlama işlemi biraz meşakkatli ancak imkânsız değil. İhtiyaç duyacağınız özel adaptör kullandığınız iPhone modeline ve televizyonunuzun sahip olduğu bağlantı noktalarına göre değişkenlik gösterebilir.

Samsung telefonu Smart TV'ye bağlama (Wi-Fi) 📱

Tam Boyutta Gör

Samsung Smart TV kullanmak istiyorsanız izlemeniz gereken adımlar değişecek. Bu adımlara geçmeden önce hem telefonunuzun hem de televizyonunuzun en son sürüme sahip olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Smart View eşliğinde izlemeniz gereken adımlar şu şekilde:

  1. Parmağınızı ekranınızın üst kısmına koyun ve onu aşağıya doğru kaydırarak Bildirim Paneli ile karşılasın.
  2. "Akıllı Görünüm" simgesine tıklayın.
  3. Ekranınıza "Smart View ile yayınlamaya başlansın mı?" sorusu geldiğinde "Şimdi başlat!" yazısına dokunun.

Not: Televizyonunuzun Smart View'ı kullanmak için gerekli izne sahip olup olmadığını şu yol ile kontrol edin: (Ayarlar > Genel > Harici Cihaz Yöneticisi > Cihaz Bağlantı Yöneticisi > Erişim Bildirimi).

DeX veya HDMI kablosu ile Samsung telefonu televizyona bağlama ⬅️

Samsung telefonu televizyona yansıtmaişlemi kablo yardımıyla da gerçekleştirilebiliyor. Samsung marka bir akıllı televizyonu bu HDMI veya USB kabloların yardımıyla telefonunuza bağlamak için aşağıdaki yolları takip etmelisiniz:

  1. İlgili adaptöre bir DeX kablosunu veya USB-C-HDMI kablosunu bağlayın.
  2. Kablonun ilgili ucunu televizyonunuzda mevcut olan ilgili bağlantı noktasına bağlayın.
  3. HDMI adaptörünü cihazınızın USB bağlantı noktasına bağlayın.
  4. Bildirim Paneli isimli seçeneği aktif edin ve paneldeki "Yansıtma Tuşu" bildirimine tıklayın.
  5. Yansıtma işleminin başlatılabilmesi için ekranda gördüğünüz talimatları uygulayın.

Diğer Android telefonlardan televizyona görüntü aktarma 🔽

Tam Boyutta Gör

Miracast aracılığıyla televizyonunuz ile telefonunuzu birbirine bağlarken bu üç cihazın aynı odada olmasını ve aynı kablosuz ağa bağlı olmasını sağlayın.

Bu yazımızda sizlere  yılında telefon ekranını televizyona yansıtmak için birçok kablolu ve kablosuz telefonu televizyona bağlama yöntemlerinden bahsettik. Siz de bunlardan biri sayesinde telefonunuzu televizyona bağlayarak, multimedya deneyiminizi bir üst çıtaya taşıyabilirsiniz.

Kaynakçaseafoodplus.info://seafoodplus.info://seafoodplus.info ile Paylaşın başlıklı bu arkadaşınıza postalayıseafoodplus.info haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:DH Android Uygulamasını İndirDH iOS Uygulamasını İndir

Telefondaki Görüntü TV’ye Nasıl Yansıtılır?

Telefondan izlediğiniz bir Netflixdizisini veya YouTube videosunu akıllı televizyon ile daha yüksek çözünürlükte izlemek isteyebilirsiniz. Gerçi artık akıllı televizyonların neredeyse tamamı kendi içerisinde Netflix ve YouTube yüklü olarak geliyor ancak internet olmadığında çalışmıyor. İşte bu tarz durumlarda telefondaki görüntü ve sesi televizyona aktarmanız gerekiyor. Görüntü aktarma yapabileceğiniz birçok yöntem bulunuyor.

Sadece internet uygulamaları için değil aynı zamanda telefondaki fotoğrafları veya videoları da televizyona aktarabiliyorsunuz. iPhone, Android telefonlara göre sınırlı sayıda görüntü aktarma seçeneği sunuyor. Android’lerde ise birçok farklı yöntem kullanılabiliyor. Bu sayede akıllı televizyonunuz internete bağlı olmasa bile telefondaki dosyaları görebilir veya internetten video izleyebilirsiniz.

Telefondaki görüntü televizyona nasıl aktarılır?

HDMI kablosuyla görüntü aktarma:

hdmi, telefondaki görüntü, görüntü aktarma

Telefondaki görüntü ve sesi televizyona aktarmanın en güvenli yollarından biri HDMI kablosu kullanmak. Akıllı televizyonların arkasında yer alan girişlerde HDMI simgesini mutlaka görürsünüz. Televizyonlar buraya bağlayacağınız HDMI kablosu ile görüntü ve sesi aynı kaynaktan alıyorlar. Sağlıklı bir aktarım için HDMI veya standartlarına ihtiyacınız var. Eğer isterseniz, HDMI kabloları için buraya, HDMI kabloları için buraya tıklayabilirsiniz. Ayrıca bir HDMI dönüştürücüye ihtiyacınız varsa buraya tıklayabilirsiniz.

Televizyonlarda HDMI bağlantısı olsa da telefonlarda yoktur. Bu yüzden telefonda bir bağlantı noktası yaratmak için HDMI dönüştürücü almanız gerekiyor. Piyasada kalitesine bağlı olarak fiyatları da değişen birçok ürün bulunuyor. Bu konuda bir sıkıntı yaşamazsınız. Sadece dönüştürücü alırken telefon bağlantınıza uygun olacak adaptörlü olanı almanız gerekiyor.

Bu yöntemi iPhone(iOS) ve Android telefonlar için kullanabilirsiniz. Bazı tabletlerde mini-HDMI çıkışı bulunuyor. Bu tabletler için dönüştürücüye gerek kalmadan direkt kablo ile bağlantı sağlayabilirsiniz. Eğer mini-HDMI çıkışı yoksa yine bu yöntemi kullanabilirsiniz. Bu işlemi yaparken dikkat edilmesi gereken tek nokta, bağlantı kablosunun telefon ve akıllı televizyon ile uyumlu olması.

Eğer görüntünüzü HDMI ile kayıp yaşanmadan TV'ye aktarmak ve kablosuz kalmak istiyorsanız Google'ın Chromecast ürünlerine göz atabilirsiniz. Chromecast cihazları TV'lere HDMI aracılığıyla bağlanan bir nevi iletişim istasyonu görevi görüyor. Dilerseniz uygun fiyatlı Chromecast cihazları için buraya tıklayabilirsiniz.

USB ile TV’ye görüntü aktarma:

android, iphone, ios, görüntü aktarma

Telefondaki görüntüleri TV’ye aktarmanın bir başka yolu da USB ile bağlanmak. Bu yöntem telefon ekranlarını televizyona yansıtmıyor. Sadece depolamada kayıtlı dosyaları açmak için kullanılıyor. Yani telefonda kayıtlı fotoğraflarınızı ve videoları televizyondan açmak istiyorsanız, kullanabileceğiniz en hızlı ve kolay yöntem bu. USB ile TV’ye görüntü aktarmak için şarj kablonuzu kullanabilirsiniz.

Bu yöntemi kullanmak için akıllı televizyonlarda USB girişinin olması gerekiyor. Aynı zamanda televizyon ayarlarından da kaynak olarak USB seçeneğini seçmenin de aktif halde olması lazım. USB girişi var ama kaynak olarak seçemiyorsanız, yapacağınız bu işlem telefonu şarj etmekten öteye geçemez. Bunu öğrenmek için televizyon üreticinizin teknik destek servisi ile iletişime geçebilirsiniz.

Wi-Fi veya Bluetooth ile görüntü aktarma:

wifi, görüntü aktarma, android, iphone

Android telefon kullananların iPhone kullanıcılara göre görüntü aktarmada büyük bir avantajı oluyor. Çünkü iPhone’larda sadece Wi-Fi ile YouTube gibi platformlardan görüntü aktarılabiliyor. Android telefonlarda seçenekler çok daha fazla. Kablosuz ağ için herhangi bir aparat gerekmese de Bluetooth ile bağlanmak için ekstra adaptörler almanız gerekiyor.

Telefondaki görüntüyü Wi-Fi ile aktarmak için hem telefonunuzun hem de televizyonunuzun aynı ağa bağlı olması gerekiyor. Telefonun mutlak suretle Wi-Fi ağına bağlı olması gerekiyor. Ancak televizyonu kablosuz yerine direkt ethernet kablosuyla da bağlayabilirsiniz. Bu herhangi bir soruna yol açmayacaktır. Bağlantıları sağladıktan sonra artık YouTube veya Netflix’i televizyona aktarabilirsiniz.

Mobil uygulamalar ile görüntü aktarma:

google play store, tv yansıtma, uygulama

Direkt telefon ekranını televizyona yansıtmak için farklı Google Play Store uygulamaları da kullanabilirsiniz. Şuraya Yayınla TV, Web Video Cast gibi popüler ve tamamen ücretsiz Android uygulamaları ile telefonunuzun ekranını kolaylıkla televizyona yansıtabilirsiniz. Aşağıdaki uygulamaları Android cihazınıza yükleyerek denemeye başlayabilirsiniz:

Şuraya Yayınla TV indir:

Web Video Cast:

iPhone'u AirPlay ile TV’ye bağlanma (iOS):

airplay, iphone, ios, tv bağlanma

iPhone (iOS) cihazlarda televizyona görüntü aktarma seçenekleri Android işletim sistemli telefonlara göre çok daha sınırlı. Bunun için Apple ürünü olan AirPlay’i kullanmamız gerekiyor. Bu yöntemi kullanarak görüntülerinizi veya direkt telefon ekranınızı Apple TV ve AirPlay 2 uyumlu akıllı televizyonlara yansıtabilirsiniz.

Bu yöntemi kullanmak için her iki cihazın da Wi-Fi ağına bağlı olması gerekiyor. Ardından videoya girdikten sonra yayınlama aracına basarak görüntüyü akıllı televizyona yansıtabilirsiniz. Bu işlem sırasında televizyon ekranınızda AirPlay parolası gözükebilir. O zaman ekrandaki şifreyi iPhone telefonunuza girmeniz gerekiyor. Ardından hiçbir sıkıntı yaşamadan kullanmaya devam edebilirsiniz.

Wi-Fi, HDMI, USB, Bluetooth veya AirPlay yöntemlerinden size uygun olanı seçerek telefondaki görüntü veya sesleri akıllı televizyonunuza aktarabilirsiniz. Android kullanıcıları için görüntü aktarmaya yardımcı olacak birçok uygulama Google Play Store’da yer alıyor. Bu uygulamaları da kullanabilirsiniz.

Emoji İle Tepki Ver

47

MAXGO Iphone Hdmı Hdtv Cep Telefonu Tv Görüntü Aktarma Kablosu -2 Metre BST

Elektronik cihazları birbirlerine bağlayabilmek amacıyla farklı tipte bağlantı kabloları üretilir. Maxgo iPhone HDMI HDTV cep telefonu kırmızı görüntü aktarma kablosu, bu kategoride yer alır. Bu ürün, iPhone marka telefonunuzu televizyona bağlayıp veri paylaşmanızı sağlar. Kablo sayesinde paylaştığınız videoyu kesintisiz olarak izleyebilirsiniz. Söz konusu ürünü kullanmak için ekstra bir uygulamaya gerek yoktur. Böylece hemen aktarım yapmaya başlayabilirsiniz. Kablo, görüntüleri kaliteli ve net bir şekilde görmenizi sağlar. Maxgo iPhone HDMI HDTV cep telefonu 2 metre görüntü aktarma kablosu, özellikleriyle kullanıcılara yüksek performans vadeder. Ürün, iPhone marka cep telefonlarının belirli modelleriyle uyumlu olarak çalışır. Telefonunuza kolaylıkla bağlayabileceğiniz kablo, pratik bir kullanım vadettiği için kişilerin beğenisini kazanmıştır.

  • Uyumlu Modeller: 5, 5S, 6, 6S, 7, 7S, 8X
  • Renk: Kırmızı
  • Bağlantı: USB, HDMI

Maxgo 2 m Cep Telefonu TV Görüntü Aktarma Kablosu Özellikleri

Maxgo 2 m Cep Telefonu TV Görüntü Aktarma Kablosu Özellikleri

Maxgo iPhone HDMI HDTV cep telefonu kırmızı görüntü aktarma kablosu, tek bağlantı noktasından farklı cihazlarla veri paylaşımını mümkün kılar. Cep telefonu ve TV arasında veri paylaşımı yapmak istediğinizde bu ürünü kullanmanız gerekir. iPhone marka telefonunuzun modeline uygun olan kablo sayesinde görüntüleri kısa sürede aktarabilirsiniz. HDMI girişi olan bu ürünle yüksek kaliteli veri aktarımı yapmanız mümkün hâle gelir. Elektronik cihazların girişlerine uygun kablo kullanımı önemlidir. Bu, verilerin sorunsuz iletilmesini ve telefonun şarj olmasını sağlar. Kablo sayesinde zamandan tasarruf etmeniz kolaylaşır. Maxgo iPhone HDMI HDTV cep telefonu kırmızı görüntü aktarma kablosu, rengi ve özellikleri sayesinde kullanıcıların ilgisini çeker. Bu ürünü pratik bir şekilde kullanabilirsiniz.

Maxgo 2 m HDMI HDTV Görüntü Aktarma Kablosu Dayanıklı mıdır?

Maxgo 2 m HDMI HDTV Görüntü Aktarma Kablosu Dayanıklı mıdır?

Maxgo iPhone HDMI HDTV cep telefonu görüntü aktarma kablosu, üretiminde kullanılan malzemeler sayesinde dayanıklıdır. Ürün, aşınma ve bükülme gibi durumlara karşı dirençlidir. Farklı bağlantı uçlarını barındırdığı için avantajlıdır. Plastik materyalden imal edilen ürünün uç kısımları metaldir. Bu özellik, iletim açısından avantaj sağlar. Kablo, televizyonla telefon arasında görüntü ve ses aktarımı yaptıktan sonra cihazlardan çıkarılmalıdır. Bu, ürünün güvenli ve uzun ömürlü kullanılması açısından önemli bir ayrıntıdır. Lightning şarj imkânı sunan ürün, beklentilerinizi fazlasıyla karşılar. Maxgo iPhone HDMI HDTV cep telefonu kırmızı görüntü aktarma kablosu, makul boyutları sayesinde rahatça taşınır. Maxgo 2 metre iPhone HDMI HDTV cep telefonu görüntü aktarma kablosu, yüksek sıcaklığa sahip olan cisimlerle temas ettirilmediği sürece ilk günkü formunu ve kalitesini korur.

Maxgo iPhone HDMI HDTV Görüntü Aktarma Kablosu Nasıl Kullanılır?

Maxgo HDMI HDTV görüntü aktarma kablosunu kullanmadan evvel göz önünde bulundurmanız gereken birkaç unsur söz konusudur. Bunlardan ilki, lightning kabloyu telefona takmaktır. Ardından ürünün HDMI ucunu televizyona bağlayabilirsiniz. Son olarak ise USB kısmını bir porta entegre ederek ürünü kullanıma hazır hâle getirebilirsiniz. iPhone uyumlu olan kabloyu farklı modellerle kullanma şansınız bulunur. Maxgo iPhone HDMI HDTV cep telefonu kırmızı görüntü aktarma kablosu cihaza takıldıktan sonra arzu edilen video, dizi ya da film kolaylıkla seyredilebilir. Ürün sayesinde televizyonun geniş ekranında keyifli bir izleme deneyimi yaşama şansınız olur. Sağlam materyaller kullanılarak imal edilmiş olan bu aparat, piksel görüntü kalitesine sahip içerikleri sorunsuz izlemenizi sağlar. Söz konusu kabloyu, ailecek film izlemek ve eğlenceli zaman geçirmek için kullanmanız mümkündür. Dilerseniz Maxgo iPhone HDMI HDTV cep telefonu görüntü aktarma kablosu yorumlarını inceleyebilirsiniz. Cihazlar arasında bağlantı kurmanızı sağlayacak olan Maxgo kırmızı iPhone HDMI HDTV cep telefonu görüntü aktarma kablosu ürününü Trendyol üzerinden güvenli bir şekilde satın alabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir