harry potter ve azkaban tutsağı türkçe / Harry Potter Azkaban Tutsağı Filmi Full izle - Türkçe Dublaj & Altyazılı Film izle

Harry Potter Ve Azkaban Tutsağı Türkçe

harry potter ve azkaban tutsağı türkçe

Harry Potter Azkaban Tutsağı ()

Genel Bakış

Harry Potter Azkaban Tutsağı izle, akrabaları ile zor zamanlar geçirmektedir. Ailesine kötü davranan, Vernon Amca’nın kız kardeşi Marge’a büyü yapıp kaçar. Okul dışında büyü yaptığı için korksa da cezalandırılmadığını fark edince çok şaşırır. Ancak çok geçmeden, tehlikeli bir suçlu olan Lord Voldemort’un yardımcısı Sirius Black’in Azkaban hapishanesinden kaçtığını öğrenir. Dark Lord’un intikamını almak için Harry’i öldürmek istemektedir. Hapishanedeki büyük suçlulardan sorumlu, Ruh Emiciler etrafa huzursuzluk saçmaktadırlar. Öte yandan Lupin’in de sakladığı bir sır var gibi görünmektedir Harry Potter Azkaban Tutsağı filmi izle.

Bu içeriği @SiteRobotu oluşturdu.

Türü: Fantastik, Macera

  • Ülke

    GB

  • IMDb Puanı

    ( oy)

  • Takipçiler

    6

  • Yapım yılı

  • Süre

    dk

Harry Potter Azkaban Tutsağı Fragman
FragmanOfficial Trailer

Harry Potter Azkaban Tutsağı Fragman

Harry Potter Azkaban Tutsağı Fragman
FragmanOfficial Trailer

Harry Potter Azkaban Tutsağı Fragman

Harry Potter Azkaban Tutsağı Fragman
FragmanOfficial Trailer

Harry Potter Azkaban Tutsağı Fragman

kaynağı değiştir]

Harry Potter, serinin 3. bölümünde, yazın sonunda görmüş olduğu dev siyah köpek yüzünden kafası fazla karışmış hâlde okula başlar. Özellikle Sihir BakanıCornelius Fudge'ın kendisi hakkında söylediği şeyler onun bir çıkmazda olduğunu göstermiştir. Hogwarts Ekspresi içindeyken Harry, Ron, Hermione bir ruh emici ile karşılaşır ve ruhu emilirken yanlarında uyuyan Remus Lupin Patronus büyüsü yaparak ruh emiciyi kovar. Okulda devamlı olarak gördüğü Ruh Emiciler ve Ron'un Scabbers adlı faresindeki gariplikler her şeyin başlangıcıdır. Tüyler ürpertici Azkaban kalesinden nasıl olduysa kaçan ve yıllar önce Lord Voldemort'un gücünün zirvesinde olduğu dönem tek lanetle 13 kişiyi ve Peter Pettigrew'ı öldüren azılı katil Sirius Black'in Lord Voldemort'un hizmetkarı olduğu sanılmaktadır. Sirius Black anlaşılamayan bir şekilde Ron Weasley'nin faresini ele geçirmeye çalışmak için Hogwarts'a gelir. Çok geçmeden Black'in bir Animagus olduğu anlaşılır. Prof. Remus Lupin ile Bağıran Baraka'da buluşan, peşlerinden Harry ve arkadaşlarını getiren Sirius (animagus hali köpektir) Scabbers'in aslında bir animagus olduğunu itiraf eder. Scabbers 12 yıl önce Sirius Black'in karıştığı olayda öldü sanılan ve Lord Voldemort'un asıl hizmetkarı olan kılkuyruk lakaplı Peter Pettigrew'dir. Pettigrew bütün o cinayetleri işlemiş ve fareye dönüşüp kaçarak kendine öldü süsü vermiştir. Aynı zamanda Harry'nin ailesine ihanet edende Peter Pettigrew'dır. Sirius, olan biten her şeyi Harry'e anlatır ve Peter, sahibinden kurtularak asıl sahibi Lord Voldemort'a kaçmayı başarır. Olayların şokunu atlatmaya çalışan Harry kısa zaman önce vaftiz babası olduğunu öğrendiği ve anne babasına ihanet ettiğini sandığı için nefret ettiği Sirius Black'in masum olduğunu öğrenir. Sirius'un kendisiyle yaşama teklifi onu hayli mutlu eder. Bu sırada Harry'nin en sevdiği Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmeni Lupin'in kurtadam olduğunu aileler öğrenir. Remus Lupin kontrolsüz şekilde dolunayda dönüşüm geçirmiş olması gerekçesiyle okuldan ayrılmak için istifa ederek Hogwarts'taki işini bırakır. Harry ve arkadaşlarına ise masum olduğuna kimsenin inanmayacağını ve ruh emicilerin onu buldukları anda saldıracaklarını bildikleri Sirius'u, hipogriff (bir atın gövdesine ve bir kartalın kanatlarıyla başına sahip uçabilen sihirli bir yaratık) Şahgaga ile okuldan kaçırma görevi düşfunduszeue.infone'nin aldığı derslere yetişebilmesi için Profesör Mcgonagall tarafından verilen zaman döndürücüsü ile Harry ile Hermione geçmişe gider ve Sirius Black'i hem ruh emicilerden hem de hapisten kurtarır. Kitap, Sirius'un Şahgaga'nın sırtında semaya uçup uzaklara gitmesi ve Harry'nin yaz tatili için teyze ve eniştesinin evine dönmesiyle son bulur.

Yapı Kredi Yayınları Harry Potter Ve Azkaban Tutsağı 3 J.k. Rowling

Harry Potter ve Azkaban Tutsağı J. K. Rowling tarafından kaleme alınan ve dünya çapında milyonlar tarafından okunan başarılı bir fantastik serinin sevilen kitaplarından biridir. Öykünün önemli bir çözülme noktası olan bu kitabı tam olarak anlayabilmek için serinin ilk kitabının da okunması faydalı olacaktır.

Harry Potter ve Azkaban Tutsağı kitap serisinin tümü gibi roman kategorisinde yer alır. Kurgusal bir dünyada geçen hikâyenin anlatıldığı Harry Potter ve Azkaban Tutsağı kitap özeti okunarak değerlendirilemeyecek bir derinliğe sahiptir.

Harry Potter ve Azkaban Tutsağı’nın Konusu Nedir?

Yapı Kredi Yayınları Harry Potter ve Azkaban Tutsağı (funduszeue.info) - J. K. Rowling

Harry Potter ve Azkaban Tutsağı konusu büyü dünyasının yüksek güvenlikli hapishanesinden kaçan Sirius Black karakteri ve etrafından gelişen olaylardan oluşturulmuştur. Karanlık büyücü Lord Voldemort’un sadık hizmetkârlarından olduğu sıkça söylenen Sirius Black’in Harry Potter’ı öldürerek efendisinin yarım kalan işini tamamlamak amacıyla kaçtığı düşünülür. Bu nedenle, Harry Potter’ın güvenliği her zamankinden daha önemli bir hâl alır.

Harry Potter ve Azkaban Tutsağı özet olarak, serinin diğer tüm kitaplarında olduğu gibi, bir gizemin çözülmesini ve hayatta kalma mücadelesini anlatır. Harry Potter ve Azkaban Tutsağı kitap olarak büyücülük dünyasının farklı yaratıklarından sıkça bahsetmesi açısından seride ayrı bir yere sahiptir. Önemli karakterlerin hikâyeye girişi açısından Harry Potter ve Azkaban Tutsağı kitap serisi içinde kilit bir rol oynar.

Harry Potter ve Azkaban Tutsağı Kitabı Sürükleyici midir?

Harry Potter ve Azkaban Tutsağı J. K. Rowling kitap serisi içerisinde, sürükleyicilik bakımından iddialı bir yere sahiptir. Hapishaneden kaçış, Quidditch maçları, zamanda yolculuk ve büyücü köyü Hogsmeade gibi farklı ve heyecanlı bölümler kitabın bir solukta okunmasını sağlar. Harry Potter ve Azkaban Tutsağı 3 J. K. Rowling yorum olarak sıklıkla okuyuculardan olumlu geri dönüşler almıştır.

nline alışverişi keyifli hâle getiren Trendyol, geniş ürün yelpazesi ile kullanıcılarına zaman ve enerji tasarrufu sağlar. Harry Potter ve Azkaban Tutsağı kitabı yorum ve bilgilerine bakarak, satın almadan önce gerçek kullanıcı deneyimlerinden faydalanabilirsiniz. Bu sayede, aklınızda hiçbir soru işareti olmadan gönül rahatlığı ile alışveriş yapabilirsiniz. İndirimlerden ve kampanyalardan faydalanarak istediğiniz ürünleri hesaplı bir şekilde temin edebilirsiniz.

Harry Potter ve Azkaban Tutsağı Yazarı Hakkında Bilgi

Tam adı Joanne Kathleen Rowling olan yazar, Harry Potter kitap serisi ile tanınmıştır. Bir tren yolculuğu sırasında yazmaya başladığı bu seri ile hem yetişkinlerin hem de çocukların hayal dünyasına dokunmuş ve dünya çapında kendine hayranlar edinmiştir. Fransızca ve Klasik Edebiyat eğitimine sahip olan yazar, Harry Potter serisini yazmadan önce öğretmen olarak çalışmıştır. Yazarın farklı dillere ve edebiyata dair eğitimi, seri boyunca okuyucuya eşlik eden büyülü kelimelerin oluşturulmasındaki en önemli etkenlerden biridir.

İngiliz yazar J. K. Rowling, Harry Potter serisinin bitmesinin ardından oluşturduğu bu büyülü dünyaya dair başka kitaplar da yazmıştır. Sonradan kaleme aldığı eserler aracılığı ile oluşturduğu büyülü dünyaya dair detayları da okuyucu ile paylaşmaya devam etmiş ve Harry Potter hayranlarının seri ile ilgili merak ettikleri pek çok şeyi bu eserlerde açıklamıştır. Bu sayede,  tıpkı gerçek dünya gibi geçmişi ve tarihi olan köklü bir Harry Potter evreni yaratmıştır.

Harry Potter 3 Azkaban Tutsağı

Eniştesi ve teyzesi ile geçirdiği tatsız bir yaz tatilinin ardından Harry, yaşının da ilerlemesinden dolayı onların kötü davranışlarına eskisi gibi göz yummamaktadır. Bir yaz gecesi Dursley’lerin evine ziyarete gelen Marge halaya büyü yapıp onu bir balona çeviren Harry, bunun ardından evden kaçar. Okulun sınırları harici büyü yapmasının yasak olduğunu bilse de, ceza almayacağını öğrenen Harry buna çok şaşırır. “Hızır Otobüs” sayesinde garip bir yolculuk ile Diagon Yolu’na giden Harry; tehlikeli bir suçlu olan Sirius Black’in Azkaban Hapishanesi’nden kaçtığını ve intikam alabilmek için kendisini öldürmek istediğini öğrenir. Aynı zamanda Hapishane’nin koruyucusu olan Ruh Emiciler’in etrafa tehlike saçtığının farkında olan Harry, kendisini koruyabilmek için Patronus büyüsünü yeni öğretmeni olan Lupin’den öğrenmeye başlar. Bu sırada birçok kişi hakkında büyük sırlar öğrenecektir.

Oyuncular: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Michael Gambon, Robbie Coltrane, Rupert Grint

Yönetmen: Alfonso Cuarón

Yapım Yılı:

Ülke: ABD, İngiltere

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası