ilik kemiği faydaları / Kemik Suyunun Faydaları Nelerdir ?

Ilik Kemiği Faydaları

ilik kemiği faydaları

Kemik suyunun faydaları saymakla bitmiyor! Kemik suyu nelere iyi gelir ve nasıl kullanılır?

Sağlık

Haber Giriş: -  

** Bu yazı, monash.pw sitesinden Türkçeye çevrilmiştir. Bu yazının içeriğiyle ilgili Habit Gıda AŞ&#;nin herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. bu yazı sadece bilgilendirme amaçlı olup, İngilizceden Türkeye çevrilmiş olup, hiçbir şekilde sağlık tavsiyesi içermemektedir. Bu yazı dolayısıyla okuyucularda oluşabilecek sağlık sorunlarından Habit Gıda AŞ hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Okuyucular bu yazının içeriğiyle ilgili kendi sağlık durumlarına göre doktorlarına danışmadan herhangi bir eylemde bulunmamalıdır. Sağlığınızla ilgili her türlü konuda doktorunuza danışmanız gerekmektedir.

Kemik Suyu İçmeniz İçin Sebep Çok…

Bilim dünyasında vücut sağlığına birçok katkısının araştırılıp kanıtlandığı kemik suyu son dönemde oldukça yaygınlaşmıştır.

Peki kemik suyu nedir ?

Son dönemde sağlıklı bir içecek olarak popülerlik kazanan kemik suyunun çıkışı aslında tarih öncesine dayanmaktadır. Doğal beslenmenin temelinin atıldığı dönem olan avcı toplayıcılar yenemeyen kemik, toynak gibi hayvanlardan elde ettikleri parçaları tüketebilecekleri bir içeceğe çevirirlerdi. Şimdi ise son derece besleyici özellikte olan kemik suyunu çorbalarda soslarda birçok yemeğin içinde veya sağlıklı bir içecek şeklinde yaygın olarak kullanmaktayız.

Kemik Suyu Nasıl Yapılır ?

Kemik suyu sığır eti, dana eti, hindi, kuzu, bizon, manda, geyik eti, tavuk, balık gibi hayvanların kemiğinin ve bağ dokusunun kaynatılmasıyla yapılmaktadır. kg kadar hayvan kemiği yüksek ısıda fırında 15 dakika kadar karamelize edilir. Sonrasında 4 litre su, 2 yemek kaşığı elma sirkesi ve karamelize olan hayvan kemiği bir kaba yerleştirilir, kaynatılır ve kısık ateşe alınır. saat arası pişirilir. Piştikten sonra soğumaya bırakılır ve katı parçalar atılıp süzülür.

En besleyici ve lezzetli kemik suyunu hazırlamak için öncelikle uzun süre kaynatılması önemlidir.  Diğer bir önemli nokta ise Sirke eklenmesidir. Çünkü sirke kemikteki değerli besinlerin tümünü kemikten dışarı çıkarıp tüketeceğiniz suya çeker. Tadını güzelleştirmek için isteğinize göre sebze, baharat ve yeşillik ilave edilebilir. Yaygın kullanılan ilaveler arasında sarımsak, soğan, kereviz, havuç, maydanoz, defne yaprağı ve kekik bulunmaktadır. Bunlar hemen birinci adımda eklenebilir. Gördüğünüz gibi sağlıklı bir kemik suyunu yapmak oldukça kolaydır.

Diğer bir önemli nokta ise yapılan kemik suyunun en iyi koşullarda saklanmasıdır. Büyük kaplarda saklamak daha kolay olsa da yalnızca +4 derecede 5 gün dolapta güvenle saklanabilir. Eğer kemik suyu tüketeceğinizden fazla ise en uygun saklama koşulu derecede küçük kaplar halinde 3 ay dondurularak saklanmasıdır.

Ne sıklıkla İçilmeli?

Maksimum sağlık yararları için günde 1 fincan ( ml) kemik sütü içilmesi önerilmektedir. Kişiden kişiye değişiklik gösterse de günde veya haftada 1 fincan kemik suyu içilmesi sağlığa katkılarından yararlanmayı sağlamaktadır.

Kemik Suyu İçmek İçin 6 Neden

1. Kemik Suyu Çok Önemli Vitaminler ve Mineraller İçerir

Kemik suyunun besleyicilik kalitesini  oluşturan; hayvan kemiklerinde bulunan kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum gibi mineraller ve iliklerde bulunan A vitamini, K vitamini, çinko, demir, selenyum mineralleri ve omega 3 omega 6dır.

Ayrıca balık kemikleri tiroit ve metabolizmanın sağlıklı çalışabilmesi için gerekli olan iyotu içermektedir. Bağ dokuları kıkırdakta bulunan ve eklem sağlığına faydası olan glukozamin ve kondroitin açısından besleyici özelliktedir.

Kemik ve bağ dokuları pişirildiğinde jelatin haline dönüşen ve bazı önemli amino asitleri içeren protein kolajeni de içeriğinde bulundurmaktadır. Kemik suyunu yaparken tüm malzemeler kaynatıldığında kemik ve bağ dokularının içerdiği vitamin mineraller kolayca vücuda emilebilecek şekilde suya salınır. Fakat her kemik grubu farklı olduğundan suda bulunan besin maddelerinin tam miktarını bilmek zordur. Bu sebeple ne kadar çok içilirse o kadar fazla besin maddeleri vücuda alınmaktadır.

2. Sindirim Sistemine Yardımcı Olur

Yapılan birçok çalışma, genel sağlığın büyük oranda bağırsakların sağlığına bağlı olduğunu açıklamaktadır.

Kemik suyunun sindirimi kolaydır. Kemik suyunda bulunan jelatin doğal olarak sıvıları tutma özelliğine sahiptir ve bu sebeple sindirim sitemindeki suya da bağlayabilmektedir. Bu sayede besinlerin daha kolay sindirilmesine yardımcı olmaktadır.(1)

3. Enflamasyonla Mücadelede Yardımcı Olabilir

Kemik suyu içinde bulunan glisin ve arginin gibi bir çok aminoasit güçlü anti-inflamatuar etkilere sahiptir.(3) Özellikle Arginin, obezite ile ilişkili iltihaplarla mücadeleye yardımcı olabilir. Yapılan bir çalışmada, kandaki yüksek arjininin, obez kadınlardaki iltihaplanmanın azalmasıyla ilişkili olduğu belirtilmiştir. (4)

Farelerde yapılan bir başka araştırma, obez bireylerde arjinin ilavesinin iltihaplanmayla mücadeleye yardımcı olabileceğini, ancak bu sonuçları desteklemek için insanlarda daha fazla araştırma yapılmasının gerekli olduğunu belirtmektedir.(5)

Kronik enflamasyon durumu ciddi hastalıklara sebep olabilmektedir. Bunlara kalp hastalığı, diyabet, metabolik sendrom, Alzheimer hastalığı, artrit ve birçok kanser türü dahildir. Bu hastalıklara karşı bolca anti-inflamatuar besinler yemek önemlidir.

4. İçindeki Besinlerin Eklem Sağlığına İyi Geldiği Gözlemlenmiştir

Pişirme işlemi sırasında, kemiklerin ve bağ dokusundaki ana protein olan kolajen, jelatin denilen başka bir proteine ayrılır. Jelatin, eklem sağlığını destekleyen önemli amino asitler içermektedir. Yapılan bir çalışmada, romatoid artritli 60 kişi üç ay boyunca tavuk kollajeni tüketmiş ve çalışmaya katılan kişilerin tamamında görülen semptomların belirgin olarak düzeldiği görülmüştür. Çalışmaya katılan 4 kişide de hastalığın tamamen ortadan kalktığı görülmüştür.(10)

Kemik suyunda, kıkırdakta bulunan doğal bileşikler olan glukozamin ve kondroitin içerir. Birden fazla çalışma, glukosamin ve kondroitinin eklem ağrısını ve osteoartrit semptomlarını azaltabileceğini göstermiştir.(6,7,8,9,)

Kemik suyu içerisindeki proteinlerin, kronik romatizmal hastalıklara karşı koruyucu etkisi kanıtlanmıştır.

5. Kilo Kaybı Dostudur

Kemik suyunda bulunan jelatin tokluk hissi vermektedir. Böylece kilo kaybı dostu besinler arasındadır.  Araştırmalarda kemik suyu bazlı çorbaları düzenli olarak tüketen kişilerde tokluk oranının artarak kalori alımın azaldığını ve zamanla kilo vermeye yardımcı olduğu görülmüştür (11,12)

53 erkek üzerinde yapılan başka bir çalışmada ise direnç eğitimi ile birlikte, kolajen tüketiminin kas kütlesinin artmasına ve vücut yağının azalmasına yardımcı olduğu bulunmuştur. (15)

6. Uyku ve Beyin Fonksiyonunu Geliştirebilir

Birden fazla çalışma, kemik suyunda bulunan glisin adlı aminoasitin uykuya dalmada yardımcı olduğunu göstermektedir. (16,17,18)

Yapılan bir çalışma, yatmadan önce 3 gram glisin almanın uykuya dalmada zorluk çeken bireylerde uyku kalitesini önemli ölçüde artırdığını bulmuştur. Bu çalışma aynı zamanda glisin&#;in gündüz uykusuzluğunu azalttığını, zihinsel fonksiyonları ve hafızayı geliştirdiğini bulmuştur(16).

Sadece Ölüme Çaresi Yok!

Binbir &#;ifa Kemik Suyu Faydalar&#;

Bugün oldu&#;u gibi yüzy&#;llar öncesinde de tüketilen kemik suyu, çok yararl&#; do&#;al g&#;dalardan biridir. Tencere yemeklerinde, pilavlarda, çorbalarda lezzetin artmas&#;n&#; sa&#;layan kemik suyu, alternatif t&#;pta ve modern t&#;pta da faydal&#; bir &#;ifa kayna&#;&#;d&#;r. Dokular&#; yeniledi&#;i bilinen kemik suyu, çocuk, genç, yeti&#;kin, her ya&#;tan tüketicinin et ürünlerinin yan&#;nda alternatif olarak tüketebilece&#;i do&#;al bir g&#;dad&#;r.

Tarif için: Kemik Suyuna Domates Çorbas&#;

Kemik Suyu Faydalar&#;, Neye &#;yi Gelir?

Pamukkale Üniversitesinde yap&#;lan ara&#;t&#;rmalara göre kemik suyunun sa&#;lad&#;&#;&#; faydalar a&#;a&#;&#;daki gibidir:

  • Kalsiyum, magnezyum ve fosfor içeren do&#;al bir besin olan kemik suyu, büyüme sürecinde olan çocuklar&#;n kemik geli&#;imini destekler, ayn&#; zamanda kemiklerin daha dirençli olmas&#;n&#; sa&#;lar.
  • Kemik suyunda bulunan kolajen ve jelatin, saçlar&#;n uzamas&#;na yard&#;mc&#; olur.
  • Vücudunda k&#;r&#;k olan ki&#;iler kemik suyu tüketti&#;inde, kemiklerin yeniden kaynama süreci h&#;zlan&#;r.
  • Egzersiz yapan ki&#;iler kemik suyu tüketti&#;inde, spor sonras&#; vücutta ya&#;anan elektrolit kayb&#; geri al&#;nm&#;&#; olur.
  • Glisin ve prolinamino asitleri içeren kemik suyu, güçlü bir protein kayna&#;&#;d&#;r.
  • Kemik suyunda bulunan kemik ili&#;i, hücrelerin ço&#;almas&#;n&#; kolayla&#;t&#;r&#;r.
  • Antioksidan bak&#;m&#;ndan zengin olan kemik suyu, vücudu hastal&#;klara kar&#;&#; güçlendirir.
  • Kan de&#;eri dü&#;ük olan ki&#;ilerin tedavisinde kemik suyu kullan&#;labilir.
  • Kemik ve eklem rahats&#;zl&#;klar&#;n&#;n hafiflemesine ve iyile&#;mesine yard&#;mc&#; olur.
  • Kemik suyunun sindirim sistemi üzerinde olumlu etkiler gösterdi&#;i de görülür.
  • Kemik suyu boy uzat&#;r m&#; diye soracak olursan&#;z, büyüme ça&#;&#;nda olan çocuklarda kemik geli&#;imini destekledi&#;i için uzun vadede uzatabilir. Fakat do&#;rudan ve k&#;sa sürede gözle görülür bir etkisi yoktur.

Tarif için: &#;ehriyeli Kemik Suyu Çorbas&#;

Kemik Suyu Kalori ve Besin De&#;erleri

Kemik suyu faydalar&#;, saymakla bitmeyecek kadar çok. Peki kemik suyu kalori miktar&#;n&#;n oran&#; kaç?

Kemik suyunun gram&#;nda kalori bulunur. Aç&#;&#;a ç&#;kan kalorinin di&#;er kalorilere göre bir fark&#; da var: Kemik suyu kalorisinin büyük bölümü proteinlerden olu&#;ur.

Kemik suyu besin de&#;eri bak&#;m&#;ndan oldukça zengindir. Kemik suyu kilo ald&#;r&#;r m&#;, sorusunun cevab&#; ise oldukça iç aç&#;c&#;. Doyurucu bir g&#;da oldu&#;u için ve kalori miktar&#;n&#;n ço&#;u proteinlerden olu&#;tu&#;u için zay&#;flaman&#;za bile yard&#;mc&#; olabilir.

  • Kalori 16 kcal
  • Protein 3,06 g
  • Karbonhidrat 0,22 g
  • &#;eker 0,1 g
  • Ya&#; 0,28 g
  • Doymu&#; Ya&#; 0, g
  • Tekli Doymam&#;&#; Ya&#; 0, g
  • Çoklu Doymam&#;&#; Ya&#; 0, g
  • Kolesterol 8 mg
  • Fiber 0,1 g
  • Sodyum 93 mg
  • Potasyum 52 mg

Tarif için: Kemik Suyu Yap&#;m&#;

Kemik Suyu Her Gün &#;çilir mi, Ne Zaman &#;çilmeli?

  • Kemik suyu zararlar&#; her gün tüketildi&#;inde ortaya ç&#;kabilir.
  • Kemik suyu faydal&#; bir g&#;dad&#;r; fakat a&#;&#;r&#; tüketiminde kalp ve damar rahats&#;zl&#;klar&#; ortaya ç&#;kabilir. Kemik suyunun a&#;&#;r&#; tüketimi kolesterol hastal&#;klar&#;na yol açabilir. T&#;pk&#; et ürünlerinde oldu&#;u gibi haftada gün tüketebilirsiniz.
  • Cilde olan etkileri göz önünde bulunduruldu&#;unda kemik suyu yüze sürülür mü, sorusunun ak&#;llara gelmesi de mümkün. Bu konuda Prof. Dr. Canan Karatay, &#;öyle seslenmi&#;: ”Botoks yapt&#;rmay&#;n, kelle paça yiyin!”
  • Avrupa’da kemik suyundan elde edilen cilt maskeleri var. Ancak uzmanlara göre haftada kez kemik suyu tüketmek cilt sa&#;l&#;&#;&#;n&#; koruyabilir ve cildi güzelle&#;tirmeye yetebilir.
  • Merak edilen ba&#;ka bir soru ise kemik suyu ye&#;il olur mu, sorusu. Kemik suyunun do&#;al rengi genellikle sar&#;ms&#; bir renktir. Kaynatma sürecinde içerisine ye&#;il bitkiler veya baharatlar eklerseniz, ye&#;ilimsi bir görüntü almas&#; da muhtemeldir.

Tarif için: Bol Vitaminli Kemik Suyu

Kemik Suyu Yapman&#;n Püf Noktalar&#;

  • Kemik suyu yaparken, protein kayb&#;n&#;n önlenmesi ve kemikteki minerallerin kemik suyuna daha iyi i&#;lenebilmesi için kapakl&#; tencereler kullanabilirsiniz. Özellikle düdüklü tencereler kemik suyu yapmak için en uygun tencerelerdendir.
  • Kemik suyu yaparken temiz içme suyu kullanmaya özen göstermelisiniz.
  • &#;çerisine sofra tuzu yerine kaya tuzu atabilirsiniz.
  • Kemik suyundaki vitamin ve minerallerin suya geçmesinde önemli bir etkisi olan sirkeyi, ha&#;lamadan evvel suya eklemeyi unutmamal&#;s&#;n&#;z.
  • Pi&#;irme tencerenizin çelik olmas&#; daha etkili sonuçlar alman&#;za yard&#;mc&#; olabilir.

Tarif için: Kemik Suyunda Patates Yeme&#;i

Kemik Suyu Nas&#;l Saklan&#;r?

  • Kemik suyunu bozulmadan saklaman&#;n en sa&#;l&#;kl&#; yolu cam kavanozlard&#;r.
  • Cam kavanozlara 4/3 miktar&#;nda doldurduktan sonra, konserve usulündeki gibi henüz s&#;cakken kavanozun a&#;z&#;n&#; s&#;k&#;ca kapatmal&#;s&#;n&#;z.
  • Cam kavanozlar&#;n&#;z&#; ters çevirip s&#;z&#;nt&#; olup olmad&#;&#;&#;n&#; da kontrol etmelisiniz.
  • Bu a&#;amadan sonra kemik suyunu h&#;zl&#; bir &#;ekilde so&#;utmak gerekir. Bunun için buzlu ya da so&#;uk suda bekletebilirsiniz.
  • Kemik suyunu dondurucuda cam kavanozda saklayabilirsiniz. Ancak bunun için baz&#; önlemler alman&#;zda fayda var. Aksi takdirde kavanozunuz dondurucuda a&#;&#;r&#; so&#;uktan patlayabilir.
  • Baz&#; cam kavanozlar k&#;r&#;lmaya kar&#;&#; dirençlidir ve di&#;er cam kavanozlara göre nispeten daha kal&#;nd&#;r. &#;&#;te bu kavanozlara kemik suyunuzu doldurarak derin dondurucunuzda saklayabilirsiniz.
  • Dondurucuda saklanan kemik sular&#; ay içerisinde, so&#;utucu bölmede saklanan kemik suyu en geç 7 gün içerisinde tüketilmelidir.

Tarif için: &#;likli Kemik Et Suyu Haz&#;rlama El Kitab&#;

Kemik Suyu Bebe&#;e Ne Zaman Verilir?

  • Kemik suyu, bebeklerin ek g&#;da almaya ba&#;lad&#;&#;&#; 6. aydan itibaren verilebilir.
  • Bebeklere verilen kemik suyu kaç saat kaynamal&#; sorusunun cevab&#; ise en az 12 saattir. 12 saat içerisinde pi&#;irme s&#;cakl&#;&#;&#; hep ayn&#; seviyede olmal&#;, azalt&#;l&#;p art&#;r&#;lmamal&#;d&#;r.
  • Kemik suyu bebeklerde bellek geli&#;imi, eklemler, ba&#;&#;&#;&#;kl&#;k sistemi, uykusuzluk gibi konularda etkilidir. Ayn&#; zamanda bebeklerin büyüme hormonlar&#;n&#;n harekete geçmesini sa&#;lar.

Tarif için: &#;likli Kemik Suyuna Çorba

Kemik Suyu ile &#;ifa Niyetine 12 Enfes Tarif

1) Kemik Suyu Nas&#;l Yap&#;l&#;r? Faydalar&#; Nelerdir?

En sa&#;l&#;kl&#; ve pratik kemik suyu haz&#;rlama yöntemini ar&#;yorsan&#;z bu tarifi deneyebilirsiniz. Özellikle az bilinen malzemelerle birlikte haz&#;rlanmas&#; sayesinde tam ev usulü ve anne eli de&#;mi&#; gibi… Videolu anlat&#;m&#; kaç&#;rmay&#;n! Kemik Suyu Nas&#;l Yap&#;l&#;r? Faydalar&#; Nelerdir?

2) Püf Noktalar&#;yla Kemik Suyuna Terbiyeli Çorba

Videolu anlat&#;mla i&#;inizi kolayla&#;t&#;racak olan basit tarifte, harika lezzetin s&#;ralar&#; bir arada. Deneyenlerin vazgeçemedi&#;i bu doyumsuz lezzeti sizde ak&#;am yeme&#;iniz için haz&#;rlayabilir, kendinizi bir sa&#;l&#;k bombas&#; ile &#;&#;martabilirsiniz. Kemik Suyuna Terbiyeli Çorba

3) Kemik Suyundan &#;ifal&#; Çorba Yiyen Bir Daha Yiyor!

Küçük çocuklar ve yeti&#;kinler için harika bir &#;ifa kayna&#;&#;. Özellikle et yemekte zorlanan çocuklar için tasarlanm&#;&#; bir çorba. Grip, so&#;uk alg&#;nl&#;&#;&#;, yorgunluk ve halsizli&#;e kar&#;&#; da birebir. Kemik Suyundan &#;ifal&#; Çorba

4) Doyurucu ve Besleyici Kemik Suyuna Nefis Dü&#;ün Çorbas&#;

Geleneksel Türk mutfa&#;&#; lezzetlerinden biri olan dü&#;ün çorbas&#;n&#; kemik suyuyla yapmay&#; denediniz mi? E&#;er daha önce hiç böyle yapmad&#;ysan&#;z, bu tarifi denemenizi öneririz. Kemik Suyuna Nefis Dü&#;ün Çorbas&#;

5) Daha &#;yisini Yemediniz! Kemik Suyuna &#;ehriye Çorbas&#;

Kemik suyu, tel &#;ehriye, maydanoz, limon ve daha fazlas&#;… Nefis bir ba&#;lang&#;ç çorbas&#;, ayn&#; zamanda çocuklar için de oldukça sa&#;l&#;kl&#;. Kemik Suyuna &#;ehriye Çorbas&#;

6) Kemik Suyu Tarifi: Sirke &#;çeren &#;ifal&#; Özel Tarif

Kemikte bulunan do&#;al zenginliklerin sirke sayesinde suya daha iyi i&#;lendi&#;inden yukar&#;da bahsetmi&#;tik. Bu tarifte sirke ile haz&#;rlanan e&#;siz bir tarif… &#;çerisinde zerdeçal, zencefil gibi özel baharatlar da var. Bu kemik suyunu yapt&#;ktan sonra, kupan&#;z&#; al&#;p yudumlaman&#;z&#; öneririz. Kemik Suyu

7) Kemik Suyuna Yo&#;urtlu Sar&#;msakl&#; Çorba

Sar&#;msak sevenler için s&#;ra d&#;&#;&#; bir geleneksel lezzet… Kalsiyum deposu bu tarifte bolca yo&#;urt, kemik suyu ve sar&#;msak bulundu&#;u için hasta yak&#;nlar&#;n&#;za yapabilece&#;iniz en &#;ifal&#; çorba olabilir, bizden söylemesi. Kemik Suyuna Yo&#;urtlu Sar&#;msakl&#; Çorba

8) Evde En Kolay Kemik Suyu Yap&#;m&#;

Kemik suyu, cildi pürüzsüzle&#;tirir, ba&#; doku olu&#;umunu destekler ve yaralar&#;n iyile&#;mesini h&#;zland&#;r&#;r. Siz de sa&#;l&#;&#;&#;n&#;z için bu tarifle tan&#;&#;abilirsiniz. So&#;uk k&#;&#; günlerinde, hastal&#;k ve halsizlik gibi durumlarda oldukça pratik kullan&#;m&#; olacak. Kemik Suyu Yap&#;m&#;

9) Çok Faydal&#; &#;likli Kemik Suyu (+7) Faydalar&#; Yap&#;l&#;&#;&#;nda!

Bebe&#;inize haz&#;rlayabilece&#;iniz nefis bir tarif daha… &#;likli kemik suyundan bulyon yap&#;m&#;… Bu bulyonlar&#; pilavlarda, çorbalarda ve yemeklerde de kullanabilirsiniz. Bebe&#;inizin kemik geli&#;imine destek sa&#;layacakt&#;r. Çok Faydal&#; &#;likli Kemik Suyu (+7)

10) Minik Gurmelere Özel Kemik Suyu ile Sebze Çorbas&#; +6 Ay

6. ay&#;n&#; doldurmu&#; olan bebeklerinize haz&#;rlayabilece&#;iniz, yeti&#;kinler için de oldukça sa&#;l&#;kl&#; olan bir lezzet… &#;imdiye kadar bebe&#;inize içirmediyseniz, mutlaka denemelisiniz. Tam ölçülü tarif için t&#;k t&#;k! Kemik Suyu ile Sebze Çorbas&#; +6 Ay

11) Buzluk &#;çin Et – Kemik Suyu Saklama Tarifi

E&#;er yeterince kavanozunuz yoksa, buzlukta kemik suyu saklamak için bu tarifi kullanabilirsiniz. Detayl&#; anlat&#;m&#;yla buzlukta et kemik suyu saklama ve haz&#;rlama yöntemlerini de kolayl&#;kla kavrayabilirsiniz. Buzlu&#;a Et – Kemik Suyu Atma

12) Dondurucuda Et – Kemik Suyu Saklama Tarifi

Kemik suyunu saklamak ve haz&#;rlamak için yeterli vaktiniz yok mu? Size zaman kazand&#;racak olan bu tarifi deneyebilirsiniz. Çok i&#;inize yarayaca&#;&#; kesin! Dondurucuda Et – Kemik Suyu

Beyin fonksiyonlarının gelişmesinden ,iştahın artırılmasına kadar, kemik iliği çocuğunuz için geniş bir yelpazede sağlık avantajları sunar. Kemik iliği, özellikle de merada gezen dana kemiği iliği, küçük bebeğiniz için çeşitli sağlık avantajlarına sahiptir , pişirmesi ve tüketimi  kolaydır; kemik iliği, çocuklar için süper yiyecek olarak değerini kanıtlamıştır.

Kemik iliği sade olarak , güzel kokulu et suyu üretimi için önemli bir bileşen olarak kullanılabilir. Çocuğunuzun yemeklerinde, kemik iliğinin, lezzetli ve ideal bir gıda alternatifi olmasını sağlayın.

Beyin Fonksiyonunu Geliştirir:

Çocuğunuz hâlâ bebeklik çağındaysa ve gıdaları çiğneyemiyorsa,  kemik iliğini çorbasına eklemek mükemmel bir destektir. Kemik iliği, çocuğunuzun daha aktif ve daha akıllı olmasına yardımcı olan , beyin faaliyetlerini geliştiren bir besin kaynağı olarak değerini kanıtlamıştır.

İştahı  Artırır:

İçimizden kaç kişi iştahsız bir çocukla ,yemek konusunda uğraşmanın zorluğuyla yüzleşti? Bence neredeyse hepimiz çocuğumuzun herhangi bir şeyi yemeyi reddettiği durumlarla karşılaştık. Kemik iliğini yemeklere eklemek,  sadece gıdayı yüksek besin içeriğiyle zenginleştirmiş olmaz, aynı zamanda çocuğunuzun iştahını artırdığı için de iyi bir destek olabilir. Sıklıkla ekstra şekerli kombinasyonlara maruz kalan çocuklar, hazımsızlık ve mide rahatsızlığı sorunları yaşayabilmektedirler..

Kemik iliğinde bulunan amino asit, midede sindirim için önemli bir element olan hidroklorik asit arttırma sürecine yardımcı olur. Normal bir kemik iliği tüketimi ile çocuğunuz sindirim gücünü artırmak için uygun besin maddelerini vermiş ve böylece daha sağlıklı bir yaşam tarzı oluşturmuş olacaksınız.

Kemikleri ve Dişleri İyileştirir:

Kemiklerin ve dişlerin büyümesi erken çocukluk gelişiminin önemli bir parçasıdır ve kemil iliği bu tür büyümeyi ,arttırma kabiliyeti ile bilinir. Kemik iliği, çocuğunuzun kemiklerini güçlendirmesi ve böylece onlara daha fazla büyüme ve gelişme için temel oluşturmasını sağlayan, amino asitleri ve protein bloklarını içerir.

Bağışıklığı İyileştirir:

Kemik iliği, çocuğunuzun bağışıklık sistemini güçlendirmenin en lezzetli alternatiflerinden birisi olarak düşünülebilir. Dana kemik iliğinde mg demir, 8 mg kalsiyum 4,7 mg protein ve fosfor 3,1 mg gibi gerekli besin maddeleri bulunur; çocuğunuzun bağışıklığını güçlendirir ve aynı zamanda soğuk algınlığı gibi hastalıkların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur.

Hastalığın Önlenmesi ve Yaralanmanın iyileşmesi

Kemik iliği yaralı kemiklerin iyileşme sürecinin hızlanmasını tetikleyen büyülü bir nitelik taşır. Dana  kemik iliğinde bulunan kalsiyum ile birlikte amino asit, aslında çocukların kemik gelişimine yardımcı olur ve eğer yaramaz küçük çocuğunuz kemiklerini kazara yaralarsa, dana kemik iliği içeren normal bir yemek iyileşme sürecinde harikalar yaratacaktır.

Çocuklar evin ve parkın çevresinde dolaşmaya başladıktan sonra,küçük yaralanmalara maruz monash.pw küçük kesik veya küçük bir yara almaları muhtemeldir. Dana kemik iliğinden elde edilen glisin ve arginin miktarı, cilt onarımı ve dokuların birleştirilmesi sürecine yardımcı olur.

Ayrıca, yaralı dokuları onarmaktan ve çocuğunuzun bağışıklığını artırmaktan başka, dana kemik iliği, büyüyen çocuklarda osteoporoz gibi hastalıkları önleme alanlarında etkinliğini kanıtlamıştır. Uygun protein alamama ve düzenli olarak kalsiyum alımının eksikliği nedeniyle, bugünlerde birçok çocuk, bu tip hastalıklarla ilgili konulardan muzdariptirler. Bununla birlikte, iyi haber şu ki dana kemik iliği tüketimi şeklinde basit çözümler, çocukların kemiğini ve cilt dokularını daha hızlı toparlar ve güçlendirir.

Dengeli Protein Kaynağı:

Çoğu çocuk, yumurta, tavuk ve et gibi yüksek proteinli diyetleri tercih eder; bu da yine homosisteini artıracak ve çocuğunuzu farklı kalp hastalıklarına maruz bırakacaktır. Dana kemik iliğinde bulunan glisitler, etlerdeki methionin alımımızı dengeler ve böylece çocuğunuz için dengeli bir protein diyeti sağlar.

Çocuklarınız için diyet düzenleme çok kritik bir konudur. Ebeveyn olarak çocuğun yiyeceklerine dikkat etmeli ve genel büyüme ve sağlığını nasıl etkilediğini bilmelisiniz. Dana kemik iliği, diğer protein diyetlerinin neden olabileceği herhangi bir yan etki olmaksızın çocuğunuzun büyümesine yardımcı olacak süper gıda ve protein kaynağıdır. Dana kemik iliği, yetişkinlerin de yararlanacakları gibi bir çocuğun erken gelişim aşamasında ihtiyaç duyduğu tüm gerekli besinleri içerir.

Çeviri :Selçuk Şahin

nest...

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.