turkcell meşgul çalmasın / Biriyle Konuşurken Başkasının Aradığını Görme (Samsung - iPhone) | Bildirimlerim

Turkcell Meşgul Çalmasın

turkcell meşgul çalmasın

Sorun:

Çağrı bekliyor özelliği etkinleştirildikten sonra çalışmıyor ve kullanıcı arama esnasında başka arama alamıyor.

Çözüm:

Çağrı bekliyorözelliği yalnızca telefonunuzda etkinleştirildiğinde ve ilgili SIM kart için Çağrı bekliyorözelliği aktive edildiğinde çalışacaktır.
  • Telefon ekranını veya Telefon uygulamasını açın ve bölümüne gidin. Telefonunuz çift SIM kart destekliyorsa Kart 1 veya Kart 2 ekranındaki Diğer düğmesine dokunun ve Çağrı bekliyor özelliğini etkinleştirin.

  • Çağrı bekliyor servisinin aktive edildiğini doğrulamak için operatörünüzün müşteri hizmetleriyle iletişime geçin.
  • Çağrı bekliyor özelliği VoLTE servisinin aktive edildiği bir SIM kartla çalışmıyorsa VoLTE HD aramalar seçeneğini etkinleştirin ve tekrar deneyin. (Şu anda arama bekletme gibi VoLTE HD aramalar seçeneğinin tüm yan servisleri yalnızca VoLTE HD arama yaparken çalışmaktadır.)

Birisi Aradığında Meşgul Çalıyor (Çalmasın)

Birisi Aradığında Meşgul Çalıyor (Çalmasın), Günlük yaşamımızda sevdiklerimizle telefon görüşmeleri yapıyoruz. Bu toplantılar esnasında, farklı arkadaşlar yada özel telefon görüşmeleri var. Böyle bir durumda, öteki taraf bir telefon görüşmesine geldi, hemen seni arayacağım, yahut kardeşim yakında geri döneceğimi söyleyerek birisini arıyor. Eğer o kişiyle konuşurken farklı bir çağrı onun ekranda düşüyor olmasıdır.

Ama bunu yapamıyorsanız, veya dostunuz bazen aramış olduğunuzu söylüyor, ama meşgul. Hayır, öyle bir telefon almadım ama diyebilirsiniz. Telefonunuzda bu ayar için bir işlem sağlamak değil bunun sebebi. Samsung, iPhone, Sony, LG ve Huawei telefonlarında biriyle konuşurken, telefonunuzun çalmasını önlemek için aşağıdaki bilgilere bakın.

Birisi Aradığında Meşgul Çalıyor (Çalmasın)

Telefonla konuşuyorsun. Eğer meşgul birini aramış olduğunuzda o anda meşgul çalmasın istiyorsanız yapmanıza ihtiyaç duyulan oldukca basittir. * 43 # tuşuna bastıktan sonrasında arama tuşuna basın.

Örnek: başka biriyle sohbet ederken birini ararsanız, aşağıdaki mesajı alırsınız. Kimi aramış olduğunuz şahıs şu anda başka biriyle konuşuyor. Lütfen hatta kalın.

Birisi Aradığında Meşgul Çalsın

Telefonla konuşuyorsun. Şu anda biri seni arıyor. Eğer arayan meşgul olsun izin vermek istiyorsanız yapmanız gereken tek şey oldukça basittir. # 43 # tuşlarına basın ve arama tuşuna basın.

Örnek: başka biriyle sohbet ederken birini ararsanız, aşağıdaki durumla yüz yüze gelirsiniz. Meşgul sesi çalsın.

İlginizi Çekebilir: Samsung Orta Kasa Değişimi

Telefon Meşgulken Arayanı Görme iPhone

Birisi Aradığında Meşgul Çalıyor (Çalmasın), Eğer bir iPhone telefon kullanıyorsanız ve biriyle bir çağrı olduğunda ikinci gelen aramayı görmek istiyorum. Bu durumda, telefonda yapılacak ayarlar aşağıdaki gibidir;

  • Ayarlara Giriyoruz.
  • Daha sonra Telefon>Arama Bekletme üzerinden gelen aramayı gerçekleştirebiliriz.

Telefon meşgulken arayanı görme Sony

Sony telefonlarda beklemeye gelen bir çağrı koymak için,

  • Ayarlar>Çağrı>Ek ayarlar bölümüne gidiniz.

Birisi Aradığında Meşgul Çalıyor (Çalmasın)

  • Gelen aramayı bekletmek istiyorsanız çağrı bekletme yerinde işlemlerinizi sağlayabilirsiniz.

Telefon Meşgulken Arayanı Görme LG

Birisi Aradığında Meşgul Çalıyor (Çalmasın), LG telefon kullanıcıları, ikinci aramayı tekrar görmek için arama yaparken, aşağıdaki işlemleri sağlamanız gerekir.

  • İlk olarak Çağrı ayarları alanına giriniz.
  • Daha Sonrasında Daha fazla>Ek ayarlar> Çağrı bekletme bölümüne giriş yapınız.
  • Buraya girdikten sonra çağrı bekletme seçeneğini aktif hale getirmeniz durumunda,

Gelen ikinci aramayı telefonunuzdan görebilirsiniz.

Bu makale için Google’da en çok aranan kelimeler ; Biri aradığında meşgul çalmasın Türk Telekom , Biri aradığında meşgul çalmasın Turkcell Telefon meşgul olmadığı halde meşgul çalıyor , Telefonun direk meşgul çalması , Biri aradığında konuşuyor olsam bile biriyle meşgul çalmaması , Biri aradığında meşgul çalmasın iPhone , Telefonda konuşurken başka biri aradığında görme , Telefonum meşgul çalıyor.

Başlıklar

Biriyle konuşurken başka birinin aradığında aradığını göremiyorum, biriyle konuşurken başkasının aradığını görmek mümkün mü? Buna mobil cihazlarda çağrı bekletme özelliği deniyor. Çoğu telefonda bu özellik aktiftir, yani biri aradığında çağrısı ekrana düşer ve karşı tarafa aradığınız kişi şuanda bir başkasıyla görüşüyor uyarı tonu iletilir.

Muhtemelen çevrenizdeki insanlar, seni aradım ama telefonun çalmadı, meşgul çalıyordu gibi şeyler söylüyorlardır. Fakat size herhangi bir uyarı tonu gelmediğinden gelen bu aramaları göremezsiniz. Arama bekletme özelliğiyle ise bu problemden tamamen kurtulabiliyorsunuz.

Biriyle Konuşurken Arama Gelmiyor

Biriyle konuştuğumda başka biri beni aradığında arama gelmiyor. Bu problemi hepimiz yaşamışızdır. Problemin çözümüne baktığımızda ise çok farklı cevaplar verilmiş. Fakat bu hatanın çözümü için arama bekletmeyi aktif hale getirmeniz gerekiyor. Muhtemelen arama bekletme özelliği kapalı olduğundan böyle bir sorun yaşıyorsunuzdur. Nasıl yapıldığını öğrenmek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

Telefonda Biriyle Konuşurken Başkasının Aradığını Görme

blank

Bu sorunu şu şekilde iki madde olarak listeleyebiliriz.

  1. Telefon ile konuşurken birisi ararken meşgul çalıyor
  2. Biriyle konuşurken arama geldiğinde meşgul çalmasın

Bu 2 maddeye bakarsak aslında bunlar tam tersi durumlar oluyor. Uzatmadan detayları paylaşalım.

Biriyle Konuşurken Başkasının Aradığını Görme (Uyarı Gelsin)

blank

Telefon ile konuşurken sizi biri aradığında meşgul çalmasın uyarı tonu gelip çağrıyı bekletsin istiyorsanız yapmanız gereken *43# tuşlarına bastıktan sonra arama tuşuna dokunmak olacaktır.

Örnekleme: Siz birini aradınız ya da biri sizi aradı ve konuşmaya başladınız tam o an bir başkası arar ise şu mesaj ile karşılaşır. “Aradığınız kişi şu anda başka biri ile konuşuyor. Lütfen hattan ayrılmayınız”. Bu sırada size de uyarı tonu verilir. Gelen aramayı görürsünüz.

Turkcell &#; Vodafone ve Türk Telekom Çağrı Bekletme Ayarı Nasıl Yapılır?

blank

Buradaki ayarları kullanarak çağrı bekletmeyi aktif hale getirebilir, ya da iptal edebilirsiniz. Yani biriyle konuşurken arandığınızda meşgul olarak gösterebilir ya da çağrıyı bekletebilirsiniz.

Çağrı BekletmeTuşlama Kombinasyonu
Aktif etme*43# ve arama tuşu
İptal etme#43# ve arama tuşu
Kontrol*#43# ve arama tuşu

Hatırlatma: Turkcell, Türk Telekom, Vodafone yani operatör ve telefon fark etmeksizin bu ayarlar geçerlidir.

Samsung Biriyle Konuşurken Başkasının Aradığını Görme

Çoğu kişi her bir telefon ya da operatör için farklı ayarlar yapması gerektiğini düşünüyor fakat bütün akıllı telefonlarda ve operatörler için yukarıdaki ayarlar geçerlidir. Yukarıda bulunan arama bekletme ayarları ile isterseniz gelen çağrıyı bekletebilirsiniz, isterseniz de direkt meşgul çalmasını sağlayabilirsiniz.

Iphone

İşletim sistemi farklı olduğundan dolayı iphone cihazlarda farklı bir yol izlenmesi gerektiği düşünülse de yine aynı ayarları kullanarak çağrı bekletme aktif edilebilir ya da iptal edilebilir. İptal ederseniz siz biriyle konuşurken gelecek olan bir başka çağrıya otomatik olarak meşgul tonu iletilir ve arama sonlanır.

Biriyle Konuşurken Başkasının Aradığını Görme Huawei

Huawei akıllı telefonlar da ülkemizde en çok kullanan markalardan biridir. Daha önceleri bilinen en büyük markalar Nokia, Samsung ve İphone iken teknolojinin gelişimi ile birlikte Nokia gibi bazı markalar hayatımızdan çıkarken yeni markalar da tüketiciler ile buluştu. Huawei telefonunda arama bekletme özelliğini aktif hale getirmek için *43# ve arama tuşlayarak arama düğmesine basmalısınız.

Cep Telefonunda Biriyle Konuşurken Başkasının Aradığını Görme Xiaomi

*43# tuşlayın ve arama butonuna basın. Eğer telefonla konuşurken biri aradığında direkt meşgul çalıyorsa bu tuşlamayı yaparak arama bekletme özelliğini Xiaomi telefonunuzda da aktif hale getirebilirsiniz.

Özetle bütün telefonlarda ve gsm operatörlerinde aynı tuşlamayı yapmanız gerekiyor. Nasıl ki bütün operatörlerde ve telefonlarda kalan kontörü öğrenmek için *# tuşluyorsak, arama bekletme özelliği için de yine benzer yöntem geçerlidir.

Turkcell Kopilot, güncel OBD2 standartlarına uygun olarak geliştirilmiştir. Aracınız uyumlu mu? Hemen Sorgula!

Araç uyumluluğuna ilişkin detaylı bilgiler için sıkça sorulan sorular bölümünü ziyaret edebilirsiniz.

Aracınız Turkcell Kopilot ile uyumlu.

Turkcell Kopilot ve Kopilot Filom OBD, model sonrası üretilen araçlarda cihaz uyumluluğunu garanti etmektedir. model ve öncesinde üretilen araçlara ise teknolojik sebeplerle uyumluluk garantisi yoktur.

Turkcell Kopilot ve Kopilot Filom OBD ürünlerini satın almadan evvel mutlaka cihazınızın, aracınızda yer alan OBD II soketi ile fiziksel olarak uyumlu olup olmadığını kontrol etmeniz gerekmektedir, fiziksel uyumluluk konusunda garanti verilmemektedir.

Detaylı bilgi için Sıkça Sorulan Sorular'ı inceleyiniz.

Aracınız Turkcell Kopilot ile uyumlu değildir. Uyumlu araç listemiz düzenli olarak güncellenmektedir., bizi takipte kalın!

Çağrı Bekletme Nedir?

Çağrı Bekletme Servisi sayesinde gelen hiçbir aramayı kaçırmazsınız. Telefonunuz meşgulken başka bir arama geldiğinde, bu servis sizi bir sinyalle uyarır ve arayan kişiyi beklemeye almanızı sağlar. Üstelik bu servis ücretsiz!

Daha Fazla Bilgi

  • Çağrı Bekletme Servisi'ni kullandığınızda siz meşgulken sizi arayan numaralar, meşgul olduğunuza dair bir anons duyarlar.
  • Çağrı Bekletme Servisi aktifken aynı zamanda ÇalarkenDinlet Servisi'ni de kullanıyorsanız sizi arayanlar meşgul olduğunuzu belirten çağrı bekletme anonsunu duymazlar.

Nasıl Kullanırım?

  • Eğer kullandığınız cep telefonu “Çağrı Bekletme” özelliğini destekliyorsa bu servisi aktif hale getirmek için telefonunuzun menüsünü de kullanabilirsiniz.
  • Menüde böyle bir seçenek yoksa *43# ara tuşuna bastığınızda çağrı bekletme çalışır, #43# ara tuşuna bastığınızda da “Çağrı Bekletme”yi kapatmış olursunuz.
  • *#43# ara tuşuna basarak da “Çağrı Bekletme” durumunuzu kontrol edebilirsiniz.
  • Dilerseniz, rehberinizde kayıtlı olmasa bile telefonunuz çalarken arayanın ismini gösteren ücretsiz UpCall uygulamasını da indirip, uygulamanın “Ayarlar” bölümünden çağrı bekletme özelliğini kolayca açıp kapatabilirsiniz.

Servis Detayları

  • Turkcell’in Çağrı Bekletme Servisi sayesinde gelen hiçbir aramayı kaçırmazsınız.
  • Telefonunuz meşgulken başka bir arama geldiğinde, bu servis sizi bir sinyalle uyarır ve arayan kişiyi beklemeye almanızı sağlar.

Nasıl İptal Ederim?

Çağrı Bekletme abonelik gerektirmediği için iptal edilen bir servis değildir.

Diğer Satın Alma Seçenekleri

Çağrı Bekletme servisini kullanmak tüm Turkcell’lilere ücretsizdir.

BENZER SERVİSLER

  • UpCall Dolu Dolu Paketi

    UpCall Dolu Dolu Paketi

    UpCall Dolu Dolu ile UpCall uygulaması üzerinden Turkcell abonelerine ait bilmediğiniz numaraları sorgulayabilir, UpCall'u reklamsız kullanabilirsiniz.

    5,99 TL / AY İncele

    Evden Cebe Transfer - Hazır Kart

    Evden Cebe Transfer - Hazır Kart

    Cepte Turkcell'li, evde Superonline'lı iseniz, kendiniz ya da sevdikleriniz için evden cebe internet transferi yapabilir, ev internetini cepte kullanabilirsiniz.

    21 TL / HAFTA İncele

    Turkcell Mesaj Üssü

    Turkcell Mesaj Üssü

    Mesaj Üssü'ne ücretsiz abone olarak ister kendi isminizle, ister firma adınızla kolayca Toplu SMS gönderebilirsiniz.

    İncele

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası