doktor reçetesi geçerlilik süresi / T.C. SGK on Instagram: "Gözlük ve lens reçetelerinin geçerlilik süresi 10 iş günüdür."

Doktor Reçetesi Geçerlilik Süresi

doktor reçetesi geçerlilik süresi

E reçete sorgulama nasıl yapılır? E-Devlet üzerinden yapılabilir mi? E Reçete geçerlilik süresi ne kadar?

Haberin Devamı

E-reçete sorgulama işlemleri hem e-devlet hem de e-nabız üzerinden yapılmaktadır. Son dönemde pek çok kişi reçetelerini online üzerinden sorgulayarak hangi ilaçları alacağını ekranda görmektedir. Mobil cihaz üzerinden de e-devlete giriş yapılarak sorgulama işlemleri tamamlanmaktadır. Sorgulama üzerinden eczaneden ilaçlar alınmaktadır.

E-Reçete Sorgulama Nasıl Yapılır?

 E-reçete sorgulama işlemlerinin en hızlı ve kolay yolu e-devlet üzerinden bakılmasıdır. E-reçete için detayların tamamı kişinin kendi e-devlet sisteminde gözükmektedir. Daha önceki işlemler de hem e-devlet hem de e-nabız sistemleri üzerinden erişime açıktır.

 E-reçete sorgulama işlemleri ilk olarak online MHRS sistemi ya da E-devlet üzerinden gerçekleşmektedir. E-devlet şifresi ile beraber TC kimlik numarasının girilmesi ile sistem içerisinde bulunan reçeteler aktif şekilde görünmektedir. Mobil cihaz üzerinden sisteme giriş yapacak olan kişiler ise mobil imzayı kullanmaktadır.

Haberin Devamı

E-Devlet Üzerinden Yapılabilir mi?

 E-devlet üzerinden tüm reçete işlemlerine ve bilgilerine erişim sağlamak mümkündür. Pek çok kişi reçeteye bu adres üzerinden erişim sağlayarak detaylı bilgi edinmektedir. Mobil imza ya da elektronik imza yardımı ile e-devlet sistemine giriş sağlanmaktadır.

 Yapılan giriş işlemlerinin akabinde e-reçete bölümünden verilen reçeteler kontrol edilmektedir. Hastane ve sağlık ocaklarının verdiği reçete kodu da eczanelerde sisteme giriş yapılarak aktif hale getirilmektedir. Vatandaşlar da reçete hakkında bilgilere e-devlet aracılıyla ulaşmaktadır.

E-Reçete Geçerlilik Süresi Ne Kadar?

 E-reçete kullanımı hakkında merak edilen pek çok konu bulunmaktadır. İlk olarak reçetelerin geçerlilik süresi araştırılarak vatandaşlar bu süre kapsamında ilaçlarını temin etmektedir. E-reçete sistem içerisinde 4 iş günü üzerinden geçerlilik sunmaktadır. Bu nedenle reçetenin verildiği tarihten itibaren 4 iş günü içerisinde ilaçların alınması gerekmektedir. sorgulama ya da geçerlilik süresi hakkında merak edilenler sistemde yer almaktadır.

Reçete kaç gün geçerli? Ülkemizde bazı istisnai durumlar hariç artık ilaç reçeteleri tamamen elektronik ortamda düzenlenmektedir. Düzenlenen bu reçetelerle ilaç alımının reçetenin geçerlilik süresi içerisinde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Aşağıda belirtilen reçetelerin geçerlilik süresi içerisinde ilaçların eczaneden alınmaması halinde reçete iptal olmaktadır. Bu yazımızda reçeteler kaç gün geçerli, doktor reçetesi kaç gün geçerli, reçeteyi kaç gün içinde almak gerekir gibi konu hakkında sık sorulan soruların cevabını bulabilirsiniz.

Reçete geçerlilik süresi nasıl hesaplanır?

E reçete geçerlilik süresi reçetenin alındığı yani doktor tarafından yazıldıktan ve onaylanarak barkod alınan günden sonraki gün başlar. Reçetenin süresi iş günleri esas alınarak hesaplanır. Yani yazılan reçetenin geçerlilik süresi içerisinde yer alan hafta sonu, bayram tatili, resmi tatil varsa reçete alma süresi uzar. Aşağıda ilaç reçetesi kaç gün geçerli konusunda cevap verilmiştir.

E reçete kaç gün geçerlidir 2023?

Gelelim asıl konumuz olan doktorun yazdığı reçete kaç gün geçerli sorusunun cevabına. Reçete geçerlilik tarihi reçetelerin alındığı günden itibaren başlar ve 4 iş günüdür.Bir reçetenin geçerlilik süresinin hesaplaması alındığı günden itibaren başlar ve 4 iş günü sürer. Reçetenin geçerliliği kaç gün konusunu bir örnekle somutlaştıralım.

E-reçetemizi Perşembe günü almış olalım. Bu durumda eczaneden ilaç alma süresi  4 iş günü hesabına göre Salı gününe kadar geçerli olacak Cumartesi ve Pazar günleri geçerlilik süresi hesabında dikkate alınmayacaktır. Peki gözlük reçetelerinde reçete süresi kaç gündür ?

Gözlük reçete süresi kaç gün geçerlidir?

Gözlükler için alınan reçete kaç gün içinde alınmalı? Gözlük alımlarında da reçete ilaç alma süresi yukarıda belirtildiği gibidir. Yani reçeteyi aldıktan itibaren 4 iş günü içerisinde gözlük alımı için ilgili yere başvuru yapabilirsiniz. Burada da aynı şekilde iş günü hesabında resmi tatil, bayram tatili ya da hafta sonuna denk gelen süreler varsa e reçetenin geçerlilik süresisonuna eklenir.  Gözlük ve cam alımlarınızda SGK katkı payına ilave olarak ödeyeceğiniz tutarlara SGK Gözlük Cam ve Çerçeve Bedelleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Sağlık ocağında yazılan reçete kaç gün geçerli?

Gelelim bir diğer konu olan aile hekimi yazdığı reçetesikaç gün geçerli sorusunun cevabına. Aile Hekimleri de artık reçeteleri e-reçete olarak vermektedir. Sağlık ocaklarında aile hekimleri tarafınca yazılan reçetelerde ilaç reçete süresi4 iş günüdür. İlaç reçetesinin geçerlilik süresi içerisinde ilaçlar alınmazsa reçete iptal edilir.

Özel reçete kaç gün geçerli?

SGK ile anlaşması olmayan özel doktor, muayenehane gibi yerlerden alınan reçeteler için sistemden takip edilen bir geçerlilik süresi yoktur. Eğer özel sağlık hizmeti sunucusu SGK ile anlaşmalı bir yerse bu durumda bunlar için de 4 iş günü olarak uygulanır.

Çarşamba günü yazılan reçete kaç gün geçerli?

Çarşamba günü alınan e-reçete geçerlilik için son gün Pazartesi günü mesai bitimi olacaktır.

Cumartesi günü yazılan reçete kaç gün geçerli?

Cumartesi günü iş günü olarak sayılan günlerden değildir. Bu nedenle hesaplama Pazartesi gününden itibaren başlar. Cumartesi günü alınan bir reçete için geçerlilik süresi Perşembe mesai bitimidir.

Raporlu reçete kaç gün geçerli?

İlacın raporlu olarak alınması ya da raporsuz alınması reçete geçerlilik süresini etkilemez. Her durumda alındığı günden itibaren 4 iş günüdür.

Reçete süresi geçerse ne olur?

Yukarıda reçete yazıldıktan sonra kaç gün geçerli kısmında da ayrıntılı olarak anlattığımız gibi geçerlilik süresi 4 iş günüdür. ilaç reçetesi süresi içerisinde reçete kullanılmazsa geçerli olur ve bu reçetede yer alınan ilaçlar artık sigorta kapsamında alınamaz. 

Doktorun yazdığı ilaçları almazsak ne olur?

Doktor tarafından yazılan reçeteyi almadığınızda reçete iptal olacaktır. Herhangi bir yaptırımı olmayacaktır. Dilerseniz yazılan ilaçların bir kısmını alabilir diğerlerini almayabilirsiniz. Örneğin elinizde o ilaçtan mevcut ve doktor tekrar yazdı ise o ilacı almayabilirsiniz. Bu size kalmış. Ancak e-reçeteyi tamamen kullanmamanız doktor muayene ücretinden muaf olacağınız anlamına gelmeyecektir.

E-reçete numaramı nasıl alabilirim ?

E-reçete numaranızı kaybettiyseniz görüntüleme işlemini E-devlet şifrenizi le E-nabız sistemine giriş sağlayarak gerçekleştirebilirsiniz. Reçete numaranızı ve yazılan ilaçların kullanım detayları ile tüm bilgilerin görüntülemesini e-nabız uygulamasından nasıl yapabileceğiniz hakkında detaylara e-reçete numaramı nasıl alabilirim sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Reçete süresi uzatma

Reçete süresi uzatma mümkün değildir. Süresi dolan ya da dolmak üzere olan bir reçeteyi uzatamazsınız. İptal edilip yeniden düzenlenmesi gerekir.

Gözlük reçetesi kaç gün geçerlidir?

Son zamanların en çok sorulan sorusu gözlüklerde reçetenin süresi kaç gündür sorusu olmaktadır. Bunlar için geçerlilik süresi reçete yazıldıktan itibaren 4 iş günüdür.

Perşembe günü yazılan reçete kaç gün geçerli?

Reçetenin geçerli olacağı zaman hesaplaması iş günü üzerinden yapılmaktadır. Bu doğrultuda perşembe yazılan bir reçete eğer sonraki iş günleri resmi tatil gününe denk gelmiyorsa salı gününün bitimine kadar geçerli olacaktır.

Cuma günü yazılan reçete kaç gün geçerli?

Cuma günü yazılan reçetenin geçerlilik zamanı Çarşamba gün sonu olacaktır. Tabi sonraki günler resmi tatil ya da bayram tatiline denk gelmiyorsa.

Gözlük reçete süresi geçerse ne olur?

Reçete süresi sona erdiğinde geçersiz olur ve bu reçete ile gözlük alınamaz. Bu durumda doktora tekrar başvurularak yeni reçete temin edilmesi gerekir.

Reçete edilen ilaç alınmazsa ne olur?

İlaç reçetesi iptal olur. Onun dışında bir yaptırım uygulanmamaktadır.

KONU: REÇETE GEÇERLİLİK SÜRESİ HAKKINDA

 SAYI:2016/1381                                                                                                      22.11.2016

KONU: REÇETE GEÇERLİLİK SÜRESİ HAKKINDA

Değerli Meslektaşlarım

İlaçların reçetenin tanzim tarihinden itibaren 4 (dört) işgünü içinde SGK ile sözleşmeli (anlaşmalı) eczanelerden alınması gerekmektedir. Bu sürenin dışındaki müracaatlarda reçete muhteviyatı ilaçlar eczanece verilmeyecektir.

Reçete yazıldığı tarihten itibaren hasta 4 gün içinde eczaneden ilaçları alabilir.

Hafta sonu günleri Cumartesi, Pazar bu 4 günün içinde sayılmaz. Yani Cuma günü reçete edilen bir ilacı Çarşamba gününe kadar alabilirsiniz.

Süresi geçmiş reçeteleri tekrar reçete yazdırılması veya yazdırılmış olan ilaçların ücreti ödenerek alınması gerekir.

Bilgilerinize sunulur.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır