hafızlık proje okulları / Hafızlık Proje Okulu ve Uygulama Camii açıldı

Hafızlık Proje Okulları

hafızlık proje okulları

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere hafız olma şansı veriliyor. Örgün eğitime devam eden ve aynı zamanda hafızlık yapmak isteyen öğrenciler için önemli bir şans olarak görülüyor. MEB tarafından belirlenen protokol kapsamındaki okullarda ve Kur’an kurslarında öğrenim görecek öğrenciler akademik ve mesleki açıdan yetenek ve hazırbulunuşluk düzeylerine göre seçilir. Hafızlık eğitiminin hazırlık sürecinin en geç 5. sınıfın birinci dönem sonunda tamamlanması; tercihen 6. sınıfta eğitim öğretime bir yıl ara verilmesi ve ezberleme sürecinin tamamlanması, 7 ve 8. sınıflarda ise pekiştirilmesi ve talimi yapılmaktadır.

Okullar ne zaman kapanacak? MEB karnelerin verileceği tarihi aç&#x;klad&#x;!Okullar ne zaman kapanacak? MEB karnelerin verileceği tarihi açıkladı!

ÖRGÜN EĞİTİMLE BİRLİKTE HAFIZLIK PROJESİNİN DETAYLARI

Protokol kapsamındaki okullarda ve Kur’an kurslarında öğrenim görecek öğrenciler akademik ve mesleki açıdan yetenek ve hazırbulunuşluk düzeylerine göre seçilir. 

Hafızlık eğitiminin hazırlık sürecinin en geç 5. sınıfın birinci dönem sonunda tamamlanması; tercihen 6. sınıfta eğitim öğretime bir yıl ara verilmesi ve ezberleme sürecinin tamamlanması, 7 ve 8. sınıflarda ise pekiştirilmesi ve talimi esastır.  Proje kapsamındaki okullarda 5., 6. ve 7. sınıf haftalık ders çizelgesinin projenin karşılıklı işbirliği halinde uygulanmasına elverecek şekilde düzenlenmesi esastır. Her iki kurumun toplamda vereceği zorunlu haftalık ders saati sayısı en az 28/30 saati Kur’an-ı Kerim dersi olmak üzere 54’ü geçmeyecektir. 

MEB Haftalık ders çizelgesinde Kur’an-ı Kerim dersinin iki (2) saati zorunlu, altı (6) veya sekiz (8) saati seçmeli olacaktır. Seçmeli Kur’an-ı Kerim derslerine projenin amaçlarına ulaşması için Başkanlık personelinin görevlendirilmesi sağlanacaktır. Haftalık kurs ve okul ders programının planlanmasında günün ilk saatleri DİB hafızlık eğitimi programına ve MEB Kur’an-ı Kerim derslerine ayrılacaktır. 

Proje kapsamında hafızlık belgesini alan öğrenciler, Bakanlıkça belirlenen ve hafızlık kazanımlarının korunup geliştirilmesine imkân tanıyan nitelikteki Anadolu imam hatip liselerine yönlendirilecektir.  Anadolu imam hatip lisesi ve imam hatip ortaokullarında öğrenim gören öğrencilerin hafızlıklarının korunmasına yönelik tedbirler alınacak ve öğrencilerin mesleki ve akademik yönden gelişmeleri için müdürlükler ve müftülükler arasında ortak çalışmalar yapılacaktır. 

HAFIZLIK PROJESİ HANGİ OKULLARDA VAR?

SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK OKULLARIN SINAV TARİHLERİ

Ahmet Işıfunduszeue.info - SEO Editörü

Haber 7 - Ahmet Işık

HAFIZLIK PROJESİ

 Proje ilk olarak eğitim öğretim yılında Ankara ili, Pursaklar İlçesi, Medine İmam Hatip Ortaokulu'nda başlatılmıştır. Bu proje ile;

       Hâfızlık eğitimi için ilgi, istidat ve kabiliyeti olan öğrencilerin seçilmesi,

          •      Erken yaşlardaki hâfızlık eğitiminin daha kolay ve kalıcı olması gibi avantajlarından yararlanılması,

          •    Öğrencilerin okul ortamından uzun süre uzak kalmalarının ve muhtemel sene kaybının önlenmesi,

          •    Öğrencilerin hâfızlık için izne ayrıldıkları bir yıl içerisinde akranları ile aynı fizikî ortamlarda ve sosyal mekânlarda bulunarak onların aldığı eğitim imkânlarından ve içeriklerinden azami düzeyde yararlanmalarının sağlanması,

          •   Temel eğitimden ortaöğretime geçişte veli beklentisinin karşılanması ve öğrencilerin bir üst öğrenim kurumuna (liseye) akademik açıdan daha iyi hazırlanması,

Eğitimin "Hâfızlık" aşamasının Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açmış olduğu veya desteklediği programlarla, ilgili yönetmelikte belirtildiği şekilde 1 yılda tamamlanması, "Hazırlık ve Pekiştirme" aşamalarının okulda gerçekleştirilmesi amaçlanmıştır. 

İmam hatip ortaokullarında uygulanan Örgün Eğitimle Birlikte Hâfızlık çalışmaları altı aşamadan ibarettir.

   1.  Öğrenci Seçimi: İlkokul 4.sınıfı tamamlayan öğrencilerden sınav ve/veya mülâkatla seçim yapılmaktadır.

   2.  Hâfızlık Ön Hazırlık: Seçilen öğrencilere 4.sınıfın yaz aylarında en az 6 hafta yoğunlaştırılmış Kur'an eğitimi verilmektedir.

   3.  Hâfızlığa Hazırlık: İmam hatip ortaokulu 5. sınıfa kayıt olan bu öğrencilere okul müfredatı içerisinde haftada 9+8 saat Kur'an dersi verilmektedir. Takviye dersler okulda veya Kur'an kurslarında olabilmektedir.

   4.  Hâfızlığa Başlama: Hazırlığı tamamlayan öğrenciler en geç Aralık ayı içerisinde hâfızlığa başlamaktadır ve Mayıs ayı sonuna kadar her cüzün sonundan en az 4 sayfa ezberlemektedir.

5.  Hâfızlık: İlgili Yönetmeliğe göre bir yıl hâfızlığa ayrılan öğrenci bu sürede (15 ay) Kur'an kursuna devam ederek (kursta veya okulda) hâfızlığını tamamlamaktadır.

   6.   Hâfızlık Pekiştirme(Haslama): İmam Hatip Ortaokulu 7.sınıfa devam ederek haftada 9 saat Kur'an dersi almakta ve hâfızlığını pekiştirmektedir. Hem de okula devam ederek bir üst öğrenime hazırlık yapmaktadır.

Öte yandan örgün eğitimle birlikte hâfızlık programı/projesi uygulayan okullar için hazırlanan "Vizyon Belgesi"çerçevesinde çalışmalar yürütülmekte ve "Kalite Takip Sistemi" ile okulların başarısı, öğrencilerin durumlarının izlenmesi ve değerlendirilmesi yapılabilmektedir.

NEDEN HAFIZLIK?

    Günümüzde sayıları ve aynı doğrultuda önemi de oldukça artan İmam Hatip Liseleri ve Ortaokulları vizyon ve misyon olarak sadece Türkiye'de değil tüm dünyada önemli hizmetlere imza atacak gençler yetiştirmektedir. Bu okullarda okuyan gençlerin din alnındaki temel kaynakları şüphesiz Kuran'dır.

    Öğrencilerin Kuran'ı tanımaları dini temel kaynaklarından öğrenmeleri açısından önemlidir. Kuran'ı gerektiği gibi tanıyan gençler, dine sonradan giren hurafeleri fark edecek, yanlış, aynı zamanda da birey ve toplum için zararlı din anlayışlarına karşı düzgün bir duruş sergileyebileceklerdir. Kur'an'ı düzgün bir şekilde tanımanın da ilk adımı şüphesiz onu düzgün okumak ve hafızlık yapmaktır.                                                                


     Hafızlık, bir öğrencinin hadis, fıkıh, siyer, kelam vb. alanlarda eğitimi sırasında ufkunu açacak, öğrendiklerine birincil kaynaklardan delilleri gösterecek ve böylece öğrencinin öğrenmesinin yanında öğrendiği bilgileri temellendirmesini sağlayacaktır.


     Projenin ortaöğretim aşamasında hafızlığı tamamlamış öğrencilere Arapça dil eğitimi imkânı sunulacaktır. Sonunda mezun olan öğrenciler Kuran'ı ezberlemiş ve onun tüm ayetlerini tercüme edebilen gençler olacaklardır. Verilecek İslami alan dersleri, özelikle de tefsir dersleri sayesinde Kuran'ı anlayabilen ve anlatabilen gençler olmaları hedeflenmektedir. Proje bu hedefe hizmet etmektedir.

HAFIZLIK İLE BİRLİKTE AKADEMİK BAŞARI

    Proje sadece ilahiyat alanında hizmet edecek gençler değil, ilgi ve yeteneklerine uygun kendi seçecekleri alanlarda topluma hizmet edecek gençler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Zira sağlam bir Kuran bilgisi ve ahlakı bugün tüm alanlarda ülkemizin ve ümmetin en büyük ihtiyacıdır. Bu amaca binaen proje kapsamında öğrencilerin Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler ve Fen ve Teknoloji vb. alanlarda, ortaöğretimde ise tüm fenni ve edebi alanlarda desteklenmesi sağlanacak ve inşallah hafız doktorlar, hafız mühendisler, hafız çiftçi ve işçiler, hafız devlet adamları eğitimlerine yardımcı olunacaktır. Proje belirli bir kalitede insan yetiştirmeyi hedef edinmektedir.

/ Eğitim-Öğretim Yılı Okulumuz  Hafızlık Sınıfları Etkinlikleri

  Minik Hafızlar Sahaya İndi

  İlçemiz Hafızlık Projesi Okullarından Hulusi Özkul İmam Hatip Ortaokulu misafirimiz oldu. 5. sınıf hafızlık adayları öğrencilerimiz "Dostluk Maçı"nda buluştu.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası