midyat proje imam hatip lisesi / Midyat Anadolu İmam Hatip Lisesi - Midyat

Midyat Proje Imam Hatip Lisesi

midyat proje imam hatip lisesi

Midyat'ta Paylaşılamayan İmam Hatip Proje Ortaokulu, 40 Kişilik Kontenjana Kişi Başvurdu

Midyat'ın ilk proje İmam Hatip Ortaokulu'nda açılan 40 kişilik proje sınıfında okumak isteyen 'e yakın öğrenci düzenlenen okula kabul sınavında birbiriyle yarıştı.

Midyat'ta bulunan İmam Hatip Liseleri içerisinde en donanımlı ve imkânları en iyi olan okullarının başında gelen, sadece 40 kontenjanı bulunan bir sınıfı için yaklaşık öğrencinin başvuru yaptığı Anadolu İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Proje Ortaokulu adeta paylaşılamıyor.

İlçenin en donanımlı ve imkânları en iyi olan okullarının başında gelen İmam Hatip Proje Ortaokulu, aşırı ilgi nedeniyle öğretim yılında 5.sınıf kontenjanını 40 olarak belirlemesine rağmen sadece bu sınıf için yaklaşık öğrenci müracaat etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliğine göre bünyesinde ortaokulu bulunan proje okullarına öğrenci alımının sınavla yapılması kararı gereği okul idaresi de 5. sınıfı okuyacak 40 öğrenciyi belirlemek için merkezi seçme sınavı düzenledi.

Yoğun ilgi gösterilen sınav sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Hem öğrencilerde hem de velilerde heyecan doruk noktadaydı. Öğrenciler sınıflarda, başarılı olmak için ellerinden geleni yaparken veliler de okul bahçesinde çocuklarının sınavdan çıkmasını büyük bir sabırsızlıkla beklediler. Yazılı sınavda adaylara; Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Genel Yetenek ve İngilizce'den 60 soruyu cevaplamaları için dakika süre verildi.

Midyat Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje okulu, eğitimde yeni bir vizyon sloganı Midyat'ın ilk proje ortaokulu olma özelliğini taşıyor.

Sınavın başlamadan önce İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay ve Okul Müdürü İsamettin Aksoy, sınıfları dolaşarak, öğrencilere başarılar diledi.

Konu ile ligli açıklama yapan Midyat Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay,"Velilerimizin ve öğrencilerimizin heyecanı oldukça güzel. Bizim için de heyecan verici bir uygulama. Zira burada daha temelden yetişecek nitelikli bir öğrenci kitlesi üzerinde çalışma yapılacak, her yönüyle nitelikli bir program dahilinde eğitim alacaklar. velilerimizi bunu bildiği için, gelecekte çocuklarının iyi bir eğitim almasını istiyor. güzel bir heyecan ortak oluyoruz. sınava giren tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.

Yapılan sınavlarla ilgili açıklama yapan Okul Müdürü İsamettin Aksoy da, sınava büyük ilgi gösteren öğrenci ve velilere teşekkür ederek, "Bizler, öğrencileri geleceğe hazırlayan bir kurumuz. Milli ve manevi değerleri olan, ülkesini ve vatanını seven, bayrağının dalgalanmasından her zaman onur duyan nesiller yetiştirmek ülkemizin ve Milli Eğitim Bakanlığımızın temel amacıdır. Bizler Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje okulu olarak öğrencilerin hem akademik hem de diğer sosyal alanlarda kendini geliştirmesini hedefliyoruz. Amacımız Midyat'ın eğitim kalitesini yükseltmek, öğrencileri bu tür sınavlara girmelerini teşvik ederek önemli kabiliyetlere sahip olanları hem Midyat'a hem de ülkemize kazandırmaktır. Midyat'ta eğitime daha fazla katkı sağlamak istiyoruz. Bunun yanı sıra İmam Hatip misyonu ve farklılığını, öğrenci yetiştirmedeki vizyon ve hedeflerini öğrencilerle buluşturmakta bizler için önemli. Yaptığımız sınavın tüm öğrenciler için hayırlı olmasını temenni ederiz. Sınav sonuçları kısa bir süre içerisinde belli olacak. Kazanan öğrencilerimizi bilgilendireceğiz." diye konuştu.

Midyat Gündem Com

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) başlatılan "Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Projesi" kapsamında 12 öğrenci 2 idareci ile birlikte, Mardin’in Midyat ilçesine geldi.

Midyat İlçe Kaymakamı Ahmet Solmaz, Midyat Anadolu İmam Hatip Lisesi’ de düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarlarının açılışının ardından, okulda misafir edilen öğrencileri ziyaret etti.

Öğrencilerle yakından ilgilenen Kaymakam Solmaz, öğrencilerle sohbet ederek eğitim ve öğretimleri ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri 1 Haftalık sürelerle farklı kültürel zenginlikleri tanıma ve sosyal sorumluluk çalışmalarına katılma imkanını yakalayacak.

Ziyarete, Belediye Başkan vekili Şehmus Tural, Belediye Başkan yardımcısı Abdurrahim Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay eşlik etti.

Öğrenciler Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Projesi Kapsamında, Midyat’ın tarihi, kültürel zenginlikleri tanıması, sevgi, saygı, sosyal sorumluluk ve yardımlaşma duygularının gelişmesi amacıyla düzenlendiği kaydedildi.

funduszeue.info

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs ,

Yorumunuz Onaylanmak Üzere Gönderildi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası