isbike kart çıkarma / İstanbul İBB'den Genel Ulaşım Haberleri

Isbike Kart Çıkarma

isbike kart çıkarma

İSBİKE nedir, İSBİKE bisiklet nasıl kiralanır? İSBİKE kiralama ücretleri ne kadar?

İSBİKE nedir, İSBİKE bisiklet nasıl kiralanır? İSBİKE kiralama ücretleri ne kadar?

İsbike, İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait bir bisiklet kiralama sistemidir. İspark’a bağlıdır. İsbike Bisiklet Kiralama Sistemi olarak ilk sistemdir. Akıllı bisiklet paylaşım sisteminden abone olarak daha hızlı ve daha kolay bir şekilde bisiklet kiralayabilirsiniz. Peki İSBIKE nedir, nerelerde bulunur? İSBİKE bisiklet nasıl alınır? Detaylar haberimizde:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla akıllı bisiklet paylaşım sistemi (İSBIKE) uygulamasını yılında hayata geçirmişti. yılında İSBIKE’yi yaklaşık bin kişi kadar kullandı. Akıllı bisiklet paylaşım sisteminden abone olarak daha hızlı ve daha kolay bir şekilde bisiklet kiralayabilirsiniz. Bisikletin eğlence ve spor amaçlı kullanılmasına ilave olarak bir ulaşım aracı olarak da kullanılmasını teşvik etmek amacıyla İSPARK, İSBIKE "Akıllı Bisiklet Paylaşım Sistemi" ni İstanbul genelinde yaygınlaştırarak sağlıklı ve çevreci bir ulaşımı tüm bisiklet severlerin hizmetine sunmayı amaçlıyor. Peki İSBIKE nedir?  İSBİKE bisiklet nasıl alınır? İSBİKE hakkında tüm merak edilenler:

Akıllı Bisiklet Paylaşım Sistemi ile bisiklet severler bisikletlerini kullanabilmek için insanlar yanlarında taşımak yerine istedikleri İSBIKE istasyonlarından bisiklet kiralayıp istedikleri  İSBİKE istasyonunda bırakabilir. İstanbul trafiğinde büyük bir önem taşıyan İSBİKE son dönemde birçok insan tarafından kullanılmaktadır. Yapılan bu sistemin amacı, 2 - 5 km uzunluğunda olan mesafeleri motorlu araç, toplu taşıma kullanmak zorunda kalmadan kolay bir şekilde gidilmesini sağlamaktır. Böylece toplu ulaşım üzerindeki yük ve çevreye zarar veren sera gazlarının etkisi azalacak, toplum daha sağlıklı ve daha çevreci bir ulaşım aracını kullanabilme imkanına sahip olacaktır.

İSBIKE KREDİ KARTI İLE KİRALAMA NASIL YAPILIR?

► Akıllı bisiklet paylaşım sistemini kredi kartı ile kullanmak isteyen bisiklet kullanıcıları  internet üzerinden online işlem yapmaya elverişli ve geçerli bir kredi kartına sahip olmaları gerekiyor.

► Kiralama kiosk'undan'bisiklet kirala' butonunu tıklayarak ilk olarak kaç adet bisiklet kiralamak istediğinizi, cep telefonuna ve bisiklet başına 50 TL’lik provizyon ücretinin tahsil edilebilmesi için kredi kartı bilgilerini girmeniz gerekiyor.

► Kısa süreli bu işlemin ardından kredi kartı ile kiosk üzerindeki adımlarımı doğru şekilde tamamladıktan sonra sistemin verdiği 8 haneli şifre kullanılarak bisikleti kiralayabilirsiniz.

► Cep telefonunuza gelen 8 haneli şifreyi park ünitesindeki tuş takımı yardımıyla girip giriş butonuna basmanız gerekiyor.

► Butona bastıktan sonra bisikletin kilidi açılacak ve kiralama işlemi başarılı bir şekilde gerçekleşecektir.

► Bisikleti kullanmaya başlamadan önce bisikletin kullanılabilir durumda olup olmadığını (fren, vites, zincir, sele vb.) kontrol etmeyi unutmayın.

► Aldığınız bisiklet arızalı ise bisikleti yerine kilitleyebilir ve aynı şifreyi kullanarak sağlam başka bir bisiklet alabilirsiniz.

► Kiralamanın ilk 5 dakikası içinde yerine bıraktığınız veya değiştirdiğiniz bisikletlerden ücret tahsil edilmez.

► Bisikletleri teslim etmek istediğinizde herhangi bir İSBIKE istasyonuna / kiosk’una giderek bisikletler teslim edeilirsiniz.

► Bisikletlerin doğru bir şekilde teslim edildiğinden emin olun. Bunun için bisiklet park yerine kilitlediğinde park ekranı üzerinde "Bisikletiniz Teslim Alınmıştır" yazısının çıktığından ve el ile bisikletin yerinden çıkmadığından emin olun.

► Bisiklet kiralama ücreti "Kredi Kartı" kiralama bedeli üzerinden kullandığınız saate göre 50 TL’lik provizyon ücreti içinden tahsil edilmektedir.

► Geri kalan provizyon miktarı kredi kartınıza yaklaşık gün içinde iadesi gerçekleşir.

İSBIKE ABONE NASIL OLUNUR?

► Akıllı bisiklet paylaşım sisteminden abone olarak daha hızlı ve daha kolay bir şekilde bisiklet kiralamak mümkün. Çünkü abonelik ile yapılan kiralama işleminde provizyon bedeli alınmadığı ve bankacılık işlemi yapmak zorunda kalınmadığı için daha hızlı ve kolay bir kiralama yapabilirsiniz.

► Bunun için yapacağınız tek şey isbike web adresinden veya mobil uygulama üzerinden sisteme üye olup abone talebini gerçekleştirmek olacktır. Abone ücreti (yıllık sistem aktivasyon, bakım ve onarım bedeli) ödenip hesabına bakiye yükledikten sonra (minimum 10 TL ve üzeri) mobil uygulama veya web sitesinden tek kullanımlık şifre ile hemen bisiklet kiralamaya başlayabilirsiniz.

İSBIKE ABONE ÇEŞİTLERİ

► Avantajlı yıllık abonelik üyeliğinde bisiklet kiralama işleminin ilk 30 dakikası ücretsizdir.

► 30 dakikayı geçmediği sürece ilave bisiklet kiralama bedeli tahsil edilmez. Ancak sürenin aşılması durumunda ücret tarifesindeki fiyatlar üzerinden ücret tahsil ücreti alınır.

► Avantajlı yıllık aboneler bisikleti teslim ettikten 2 saat sonra aynı gün içinde tekrar bisiklet kiralamak isterlerse yine 30 dakika ücretsiz bisiklet kullanabilirsiniz. Ancak bisikleti teslim edip 2 saat dolmadan tekrar bisiklet kiralanacak olursa ücretsiz kullanım hakkı tanınmayacaktır ve ücret tarifesindeki ücret üzerinden kullanım tahsil edilir.

► Avantajlı yıllık aboneler kendi kiraladıkları bisikletlerin dışında 2 ilave bisiklet kiralama hakkında daha sahiptir. Ancak kiralanan bu ilave 2 bisikletin bedava 30 dakikalık kullanım hakları yoktur ve yıllık üye saat tarifesi üzerinden ücretlendirilir.

► Avantajlı yıllık aboneler ilave kiralanan bisikletler ve kendi kullandıkları bisikletin süre aşımları için hesaplarında asgari olarak 10 TL bakiye bulundurmaları gerekiyor. Bakiye 10 TL’nin altına düşerse abonelikleri bakiye yükleyinceye kadar bloke edilir.

► Aboneliklerin geçerlilik süresi 1 yıl olup bu süre dolduğunda tekrar sistem aktivasyon ve bakım – onarım ücreti ödenmek zorundadır.

► Üyeliğini güncellemeyen abonelerin pasif hale getirilir. Pasif hale getirilen aboneliklerin içindeki para bakiyesi silinmez, ancak para iadesi de yapılmaz. Standart aboneler yıllık sistem aktivasyon ve bakım – onarım ücreti tahsil edildikten ve hesaplarına bakiye yüklemesi yapıldıktan sonra abonelik aktif hale getirilerek sistemden bisiklet kiralanabilir. Standart aboneler kendi kiraladıkları bisikletlerin dışında 2 ilave bisiklet kiralama hakkında daha sahiptir. İlave olarak kiralanan bisikletlerin ücret tarifesi standart üye saat tarifesi üzerinden ücretlendirilir.

► Standart aboneler ilave kiralanan bisikletler ve kendi kullandıkları bisikletler için hesaplarında asgari olarak 10 TL bakiye bulundurmaları gerekiyor. Bakiye 10 TL’nin altına düşerse abonelikleri ücret ödeninceye kadar bloke edilir. Aboneliklerin geçerlilik süresi 1 yıl olup bu süre dolduğunda tekrar sistem aktivasyon ve bakım – onarım ücreti ödenmek zorundadır. Üyeliğini güncellemeyen abonelerin abonelikleri pasif hale getirilir. Pasif hale getirilen abonelerin içindeki para bakiyesi silinmez, ancak para iadesi de yapılmaz.

En şık ve iddialı erkek giyim önerileri

İLİŞKİLİ HABER

En şık ve iddialı erkek giyim önerileriMasterChef&#;te kullanılan makarna makineleri! Imperia makarna kesme makineleri

İLİŞKİLİ HABER

MasterChef'te kullanılan makarna makineleri! Imperia makarna kesme makineleri

Toplu taşımaya binenler, en az bir kez kartında yeterli bakiye kalmadığı bir zamana denk gelmiştir ya da başına gelen birine şahit olmuştur herhalde. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de bu durumu ortadan kaldırmak için bir çözüm geliştirmiş ve cep telefonundan İstanbulkart’a yükleme yapma seçeneğini kullanıma sunmuş. Bunu da gayet eğlenceli bir videoyla duyurmuş. Bakın nasıl?

Reklam filminde herkes sırasıyla oto­büse biniyor kartlarını basıp geçiyor ama bir adam kartını basınca yetersiz bakiye uyarısıyla karşılaşıyor ve bir anda otobüsteki herkesin farklı bakış­larına maruz kalıyor. Adam çekinerek “Fazla akbili (İstanbul Kart bakiyesi) olan var mı?” diye soruyor. Bu soru üzerine herkes yaptığı işle ilgilenmeye dö­nüyor, kimse tepki göstermiyor. Adamcağız da so­rusuna kimseden yanıt alamayınca otobüsten inmek zorunda kalıyor. Bunun üzerine İstanbulkart dolum noktasına geliyor ve dolum makinesi için “Keşke bu­nun küçüğü olsa” diye kendi kendine konuşurken, makine küçülüp cebine giriyor. Reklam filminin sonunda otobüse binen adam, bu sefer bir teyzenin bakiyesinin yetersiz olmasına yönelik “Teyzeciğim ben cepten vereyim” cevabını veriyor ve reklam filmi bitiyor.

İBB web sitesinde bulunan bilgiye göre bu kartla İs­park otoparkları, iTaksi’ler, şehir plaj ve tuvaletleri, İSBİKE (bisiklet kiralama) da ödenebilecek. İlerle­yen dönemlerde ise hedef büfe, market gibi nokta­lardan yapılan alışverişlerin yanı sıra fatura ödeme­lerde bu kartı kullanmakmış.

Gayet basit ve anlaşılır bir film. Özellikle yerel se­çimler öncesi, toplu taşıma kullanıcılarının en çok karşılaştığı konulardan birine çözüm bulunması ve bunu gayet mizahi, hedef kitleye uygun bir şekilde anlatılması, tanıtımın başarısını da berberinde getir­miş. Üstelik bunu sanki bir marka iletişimi gibi ele almışlar; adeta yerel yönetimlerde görmeye alışık ol­madığımız türden…

Yerel olayım derken evrensel değerleri kaçırmak…

toyota

Japon otomotiv markası Toyo­ta, Mısır’da Fortuner modeli için bir reklam filmi yayınla­yınca kıyamet kopmuş. Neden mi? Çün­kü hem kadınların hem de erkeklerin kullanabileceği bir araba reklamında sadece ama sadece erkekler hedef kitle olarak benimsenmiş…

Bir SUV modeli olan Fortuner’ın sağlam­lığını ve gücünü ön plana çıkaran kam­panyada Toyota “Erkekler İçin Yapıldı” söylemiyle yola çıkmış. Aracın yanında erkek fotoğraflarının yer almasının yanı sıra gücü erkeklikle özdeşleştiren “Gücü nasıl yöneteceğini bilir” gibi ifadeler kullanılıyor. Reklam filminin devamın­da yemek için avlanma ihtiyacı bulun­mayan, gücünü kavanoz kapağı açarak ya da market poşeti taşıyarak göstermek zorunda kalan 21’inci yüzyıl erkeğinin gücünü Toyota Fortuner ile salıvermesi öneriliyor. Hal böyle olunca sosyal med­ya kullanıcıları da markayı cinsiyetçilik­le suçlamış. Üstelik konu Mısır ile sınırlı kalmamış; Independent gibi uluslarara­sı medya platformlarının Afrika’da etkin mecralarında da yayılmış.

Bu olaydan çıkarılabilecek birkaç ders var. En önemli iki tanesinden bahsede­lim: Birincisi ne kadar kapalı bir pazar­da kampanya, iletişim, reklam çalışması vb. yaparsan yap, pazarın kapalı oldu­ğuna aldanıp; “Bu nasılsa dışarı sızmaz” dememek lazım. İkincisi Mısır’da SUV segmentindeki araçları daha fazla erkek­ler tercih ediyor olabilir; hatta kadınla­rın araba kullanma oranı erkeklerden düşük de olabilir. Fakat her ne kadar iletişim stratejileri yerel kültür ve değer­lere uygun olmak zorunda olsa da global ve insana özgü genel geçer değerlere de karşı olmamalı. Dolayısıyla sadece o ül­kedeki hedef kitleyi düşünerek hareket etmemek, yerel dinamiklere uyarken evrensel değerleri de göz önünden kaçır­mamak lazım…

Kamu spotu tadında bir reklam

qnb

QNB Finansbank, Türkiye’de ve bölgede destek­lediği projeleri konu alan yeni bir reklam filmi yayınlamış. Genç müzisyenlerin, bankayla öz­deşleşen “Finansçı” melodisini çaldıkları reklamın yönet­meni Fatih Kızılgök, ajansı ise Rabarba…

Reklam, Osmangazi Köprüsü’nde hareket eden bir tırın üzerinde bulunan genç bir sanatçının Finansçı melodisinin piyano yorumuyla başlıyor. Ardından destek verilen her proje için başka bir genç sanatçı ve çaldığı başka bir ens­trüman karşımıza çıkıyor. Adeta senfoni gibi&#; Reklamda adı geçen diğer projeler ise şöyle: Afrika Demiryolları İn­şaatı, Fenerbahçe Basketbol Takımı Forma Sırt Sponsoru, 2 milyon kişiye bireysel kredi, Trabzonspor Kulübü Ana Sponsoru, 6 milyar TL’lik tarım kredileri, dış ticarette 20 bin firmaya destek, KOBİ’lere 90 milyar TL kredi…

QNB Finansbank’ın reklamı kaliteli bir kamu spotu ta­dında olmuş. Katar sermayeli bir banka olmasına rağ­men tamamen yerli ve milli bir duyguyu dile getirmesi de cabası… Keşke kamu kuruluşları bu filmi örnek olarak alsalar&#;

  • İzmirim Kart Nasıl Alınır? İzmirim Kartı banliyö, metro, vapur iskelelerindeki kart yükleme ve satın alma gişeleri, İzmirim Kart satış kulübeleri, İzmirim Kart dolum cihazları (TVM), büfe, gazete bayii ve marketlerden satın alabilirsiniz. Akıllı şehir kartınızı havalimanındaki istasyondan da temin edebilirsiniz.

Contents

Izmirim kart ile Bisim nasıl kiralanır?

İZMİRİMKART İLE Bu işlem için 18 yaşını doldurmuş olmanız ve kimliğinizin yanınızda bulunması gerekiyor. İzmirimkart &#;ınızda en az 20 TL bakiye bulunmalıdır. Kartınızı aktifleştirirken 20 TL bakiyeniz İzmirimkart Bisim hesabına aktarılıyor. Daha sonra bisiklet kiralama ücretleriniz hesabınızda bulunan TL&#;den düşüyor.

Bisim kart nereden doldurulur?

Bisim kartınıza kredi yükleme işlemlerini; Web sitemizden kredi kartı ile, Duraklarda bulunan kiosk cihazlarından kredi kartı ile, Konak İskele&#;de bulunan üye noktasından nakit olarak yapabilirsiniz.

Bisim kaç TL?

tarihinden itibaren bisiklet kiralama ücreti her saat için TL &#;dir. tarihinden itibaren tandem bisiklet kiralama ücreti her saat için 5 TL &#;dir. Bisim üye kartı ile kiralamada herhangi bir depozito işlemi bulunmamaktadır.

Bisim kart çıkartma ne kadar?

Kiralık bisiklet sistemine üye olabilmeniz için 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekmektedir. Üye kartı başvurusu sırasında yanınızda kimliğinizin bulunması gerekmektedir. Üye kart bedeli 5 TL &#;dir.

Izmir kart HES kodu nasıl alınır?

HES kodu ayrıca kısa mesaj ile de alınabiliyor. Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılıyor ve &#;e SMS olarak atılabiliyor.

Bir Bisim kartıyla kaç bisiklet?

Miniklere müjde: Her BİSİM istasyonuna iki çocuk bisikleti!

Isbike nasıl para yüklenir?

Bir İSBİKE merkezinden abonelik kartı edinebilirsiniz ve kredi kartı gibi kullanarak içine belli miktar para yükletebilirsiniz.

Kobis bakiye yükleme nasıl yapılır?

Kobis Üye Kartlarınıza Fuar içi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı Seyahat Kartları Biriminden veya Üye İşlemleri altındaki Kredi Kartı ile Kredi Yükleme işlemlerinden yükleme yapabilirsiniz.

Bisime nasıl üye olunur?

Üye İşlemleri

  1. Kayıtlı üye iseniz lütfen kullanıcı adı ve şifrenizle birlikte sisteme giriş yapınız.
  2. Kayıtlı üye değilseniz üye ol linkine tıklayıp üyelik formunu doldurarak anında üye olabilirsiniz.
  3. Daha önce üyeliğiniz var ise ve şifrenizi hatırlamıyorsanız şifremi unuttum linkinden öğrenebilirsiniz.

Bisiklet kiralamak kaç TL?

İSBİKE ücretleri standart veya avantajlı üyelikte, ilk 1 saat için TL, saat arası 6 TL, saat arası 8 TL, saat arası 14 TL, saat arası 20 TL, saat arası 26 TL, saat arası 32 TL, saat arası 38 TL, saat arası 44 TL, saat arası 50 TL, saat arası 56 TL, saat arası 62 TL,

Bisiklet kiralama ne kadar?

Bisiklet Kiralama Ücretleri: Rental prices:

  • Saatlik Bisiklet Kiralama Ücreti: 30 TL 1 Hour: 30 TL.
  • Tam Gün Bisiklet Kiralama Ücreti: TL Full day: TL.
  • Haftalık Bisiklet Kiralama Ücreti: TL Weekly: TL.
  • Saatlik Bisiklet Kiralama Ücreti: 75 TL 1 Hour: 75 TL.

Belediye bisiklet kiralama ne kadar?

ÜCRET TARİFESİ NE KADAR? İlk yarım saatin ücretsiz olduğu İSBİKE&#;ta, standart ve yıllık üyeliğiniz varsa yani İSBİKE abone kartı sahibiyseniz ilk 30 dakika ücretsiz, 60 dk&#;ya kadar 2,5 TL, dk. arası 4 TL, dk. arası 6 TL, 3 saat ve üzeri kullanımda ise her saat 4 TL olarak ücretlendirilecek.

KentBis kartı nereden alınır?

6 istasyonda yer alan bisikletleri kullanmak isteyen vatandaşların KentBis Akıllı Bisiklet Merkezi&#;nden KentBis kartını temin etmeleri yeterli. Vatandaşlar, Polis Evi Karşısı&#;nda yer alan KentBis Akıllı Bisiklet Merkezi&#;ne nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaportlarını getirip, sözleşme imzalayarak kartlarını alabilecek.

Bisim ne zaman kapanıyor?

Bisim akıllı bisiklet sistemimizde aktif hizmet veren bisiklet duraklarımız yeşil olarak haritada belirtilmektedir. Akıllı bisiklet sistemimiz &#; arası kredi kartlı kiralamalara kapalıdır.

KayBis kart nasıl alınır?

Öncelikle KayBis Kart başvurusu için Kart38 İşlem Merkezi&#;ne şahsen giderek başvuruda bulununuz. Başvuru için aşağıdaki belgeleri yanınızda getirmeyi unutmayınız: &#; 1 adet nüfus cüzdanı fotokopisi veya TC. kimlik numarası yazılı olan ehliyet fotokopisi. &#; Sözleşme belgesi Kart38 İşlem Merkezi tarafından verilecektir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası