yeni firma kuranlara destek / İşyeri Açmak İsteyene HAZİRAN AYI HİBELERİ!

Yeni Firma Kuranlara Destek

yeni firma kuranlara destek

Yükselen bir değer olan ve önemi günden güne artan girişimcilik, ekonomik gelişme ve kalkınmayı doğrudan etkileyen bir araçtır. Girişimcilerin yarattığı yeni firmalar, önemli bir katalizör görevi görmektedir. Kadın girişimciliği, iş gücünü harekete geçirerek istihdamı arttırmaktadır. Peki, kadın girişimciler KOSGEB genç kadın girişimci desteklerini nasıl alabilirler?

İçindekiler

Kadın Girişimcilerin Önemi

Kadın girişimciler, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin sürdürülebilir ekonomik kalkınmasında önemli rol oynarlar. Önemli kazanç paylarına rağmen, kadınlar her kıtada ekonomik bağımsızlık konusunda erkeklerin gerisinde kalıyor. Bu durum da, devletlerin kadınlara sağlayacağı teşvik ve destekleri önemli hale getiriyor.

Girişimci Nedir?

Türk Dil Kurumuna göre girişimci, “üretim için bir işe girişen, kalkışan kimse, müteşebbis” olarak tanımlanırken, başka bir anlatımla girişimci, ticaret, sanayi vb. sektörlere sermayesini koyarak girişimde bulunan kimse olarak tanımlamaktadır.

Girişimci, çevresel fırsatları gözlemleyerek yenilik yapan kişi olarak da ifade edilebilir. Diğer bir tanımda ise girişimci, “kendi küçük işini başlatan kişi” olarak tanımlanır ve girişimciler ekonomideki en önemli kişilerdir. Kişilerin kadın ya da erkek olması onun girişimci niteliğini değiştirmemekle birlikte kadın girişimciliği, üzerinde daha fazla konuşma ihtiyacı olan bir alan olarak öne çıkar.

Kadın Girişimci Nedir?

Kadınları girişimci olmaya yönelten birçok faktör vardır. Genel olarak bu faktörler şunlardır:

  • Ekonomik açıdan zorunluluklar
  • Aile gelirinin yetersiz oluşu
  • Ek gelire ihtiyaç duyulması
  • Ölüm ya da boşanma gibi aile yapısını etkileyen olaylar
  • Kötü çalışma koşulları
  • İşte yaşanan memnuniyetsizlikler
  • Yoğun çalışma saatleri
  • İşsizlik
  • Cinsiyete dayalı ücret farklılıkları
  • Gelir eşitsizliği
  • Geleneksel önyargılar ve tutumlar
  • Finansal bağımsızlık isteği
  • Konforlu yaşam beklentisi
  • Girişimcilik güdüsü
  • Sosyal statü edinme isteği
  • Kendini gerçekleştirme ihtiyacı

Kadın Girişimcilere Devlet Desteği

Devletin sağlamış olduğu teşvikler, kadınların girişimciliğe yönelmesinde pozitif etki yaratmakla birlikte, kendi işini kurma konusunda ekonomik olmayan faktörler, kadınlarda erkeklere nazaran daha fazla ön plana çıkar. Bu yüzden kadın girişimciler için yalnızca maddi devlet desteği değil, yol açıcı politikalar izlenmesi de gerekmektedir.

Diğer ülkelerde olduğu gibi ülkemizin de ekonomik olarak büyümesi ve kalkınması için kadınların iş gücüne katılımının artırılması önemli bir politika olarak değerlendirilmektedir.

Hükümetler girişimciliği geliştirmek için ekonomi politikaları ve maliye politikasının önemli araçlarından biri olan teşvik politikaları ile girişimcilerin tespiti, teşviki, eğitilmesi, finansal ve teknik açıdan desteklenmesine yönelik elverişli bir ortamın yaratılması için çeşitli müdahalelerde bulunmaktadır.

Bununla ilgili çeşitli kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları (STK) ve uluslararası kuruluşlar tarafından destek modelleri geliştirilmiştir. Ülkemizde de bunların başında KOSGEB gelir. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı da, devletin üstlenmiş olduğu istihdamı arttırıcı politikaların hayata geçirilmesinde ve özel politika gerektiren grupların desteklenmesinde görev alan önemli bir kamu kurumudur.

KOSGEB Genç Kadın Girişimci Destekleri Özellikleri

Kadın girişimcilerin artırılması, iş yaşamına teşvik edilmesi ve finansal ihtiyaçlarının karşılanması noktasında destek ve teşvik programları önemli bir rol oynamaktadır.

Ülkemizde ve dünyada girişim ekosistemine katılan firmaların sayısı gün geçtikçe fazlalaşıyor. Son beş yıl içerisinde teknoloji, finans ve moda gibi farklı iş kollarından hayata geçen birçok yeni girişim bulunuyor. Kadın istihdamını sağlayan alanlardan biri de kadın girişimciliği olarak öne çıkıyor.

Temelinde girişimcileri destekleme programı olan KOSGEB, kadın girişimcilere verdiği destek programları ile de kendini öne çıkaran kurumlar arasında yer alıyor. KOSGEB Genç Kadın Girişimci Desteği, kendi işini kurmak isteyen kadın girişimcilere verilen maddi destektir. Bu destek programı ile birçok kadın girişimci hayallerindeki işi hayata geçirebiliyor.

KOSGEB üzerinden verilen hibe destekleri kadınlara özel olarak verilmektedir. Genç kadın girişimcilere KOSGEB kapsamında; işletmelerini kurmadan önce TL, kuranlara ise TL kredi verilir. Öte yandan, yine genç kadın girişimcilere özel KOSGEB tarafından TL de faizsiz kredi sağlanır.

Gerekli şartları sağlayıp, başvurunuzu da eksiksiz bir şekilde tamamladıktan sonra, KOSGEB’ten girişim desteği alabilirsiniz. Buna ilave olarak, ustalık belgesine sahip kişiler iş yeri açıp en az 1 yıl faaliyet göstermeleri halinde, bu faizsiz kredi miktarı TL’ye kadar da çıkabilmektedir. Bu yardım sayesinde planladığınız işinizi hayata geçirebilir, siz de girişimci olarak iş dünyasında var olabilirsiniz. Birçok kadın girişimci, KOSGEB’in kadınlar için sunduğu destek programlarına dahil olarak, hayallerini gerçekleştirebiliyor.

KOSGEB Genç Kadın Girişimci Desteği, belirli şartları taşıyan kadın girişimcilere maddi destek sağlıyor. Bu destek sayesinde, bir iş kurmak isteyen fakat gerekli sermayeye sahip olmayan kadın girişimciler hayallerini gerçekleştirme fırsatı yakalıyor. Eğer siz de kendi işinizi kurarak, kendi kendinizin patronu olmak istiyorsanız, KOSGEB Kadın Girişimci Desteği programını buradan inceleyip başvuru yapabilirsiniz. Eğer gereken şartları taşıyorsanız, KOSGEB’in yapacağı değerlendirme sonucunda bu destek programından yararlanabilirsiniz. 

KOSGEB Genç Kadın Girişimci Desteği Nasıl Alınır? 

İlk olarak KOSGEB başvuru işlemleri yapılır. Çalışmayan kadınlar İŞKUR üzerinden başvurularını gerçekleştirirken, çalışan kadınlar da KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden başvurularını yapabilirler. Başvuruları kabul edilen bireyler eğitim kurslarına kayıt yaptırabilirler. E-devlet üzerinden online olarak verilen bu derslere katılım zorunlu şekilde yapılır. Ders videolarının bitiminde video onaylanıp sorular cevaplanmalıdır. Bu aşamalar tamamlandıktan sonra girişimci sertifikası alınabilir.

Tüm bu işlemleri eksiksiz şekilde yerine getiren kişiler, hibe kredilerinden yararlanabilir.  yılında girişimcilik kursları, online olarak yapılır. Sertifikayı alan kadınlar, iş yerlerini açarak kadın girişimci destek programına başvuru yapabilir. Açılan iş yeri için harcanan bütün harcamaların faturaları saklanarak KOSGEB’e istenen belgelerle gösterilmelidir. Sonrasında geri ödeme alınabilir.

İş yerini açan kişi, ilk olarak KOSGEB veri tabanına iş yerinin sicil numarasını kaydettirmelidir. Ardından KOSGEB KOBİ beyannamesi belgesi ve KOBİ bilgi dökümanı alınmalıdır. Sonrasında da bütün harcamaların faturaları hazırlanarak KOSGEB’e gönderilmelidir. Bütün adımlar KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden yapılır.

Buna ilave olarak, KOSGEB kurslarına 18 yaşını doldurmuş bütün kadınlar başvuru yapabilir. Kurslar tamamen ücretsiz olarak verilir ve devam zorunluluğuna bulunur. Siz de KOSGEB’in bu programına katılarak hayalinizdeki işi kurabilirsiniz. Ülke geleceği ve ekonomisi için çok önemli bir yeri bulunan kadın girişimciler, gerekli şartları tamamlamaları halinde kolayca bu krediye ulaşabilirler.

KOSGEB girişimcilik için yaptığı yatırımlar ve verdiği krediler ile ülkemizin önemli bir kurumudur. Genç kadın beyinler bu kredileri kullanarak girişimcilik rolünü üstlenip ülkemiz için ve kendi gelecekleri için önemli bir adım atmış olur. Sermayesi ve yeterli ekonomik gücü olmayan kadınlar da bu girişimleri yaparak iş hayatına atılmış olur.

Türkiye’nin en gelişmiş online muhasebe programı DİA hakkında bilgi almak için aşağıda yer alan formu doldurabilirsiniz.

İlgilenebileceğiniz Diğer Yazılarımız

etiket Yeni Bir İş Kurmayı Düşünenlerin Yararlanabileceği 7 Destek

Haberler

Finans

Yeni Bir İş Kurmayı Düşünenlerin Yararlanabileceği 7 Destek

Yeni bir iş kurmak istiyorsanız veya hali hazırda kurduğunuz işletmeyi büyütmek istiyorsanız bazı destek programlarından destek alabilirsiniz. İşte o destek programları

1. KOSGEB İş Yeri Açma Desteği

1. KOSGEB İş Yeri Açma Desteği

2. Kobi Proje Desteği

2. Kobi Proje Desteği

3. Ticaret Bakanlığı - Kendi Markamı Büyütmek İstiyorum Desteği

3. Ticaret Bakanlığı - Kendi Markamı Büyütmek İstiyorum Desteği

4. İş Planı Ödüllü Destek Programı

4. İş Planı Ödüllü Destek Programı

5. Teknolojik Ürün Tanıtım ve Pazarlama Desteği

seafoodplus.info

6. KOBİ Gelişim Desteği

6. KOBİ Gelişim Desteği

7. Bağkur Prim Desteği

7. Bağkur Prim Desteği

8. Kadın Girişimci Desteği

8. Kadın Girişimci Desteği

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir