akçayda kadınlar plajı / Akçay yeni mahalle plajı’na mavi bayrak edremit sahilleri mavi bayraklanıyor - Balıkesir Haberleri

Akçayda Kadınlar Plajı

akçayda kadınlar plajı

Akçay Plajları ve En Güzel Koyları

Başlıklar

Akçay Plajları

Balıkesir iline bağlı Edremit ilçesinin şirin beldesi Akçay, ilçe merkezine 9 kilometre mesafede bulunur. Kaz Dağlarının eteklerinde kurulu belde, Ege Denizi kıyısı olan beldenin, sahil bandı boyunca plajları yer alır. Akçay plajları herkese hitap ediyor. Hem özel hem halk plajlarıyla ünlü bir bölgedir.

Akçay Plajları

Deniz turizmi başta olmak üzere, farklı turistik alanlarda da ev sahibi konumundadır. Deniz suyu sıcaklığı, diğer plajlara oranla daha soğuktur. Plajları ve deniz tabanı genellikle kumsal olmakla birlikte, yer yer taşlık alanlara da rastlanır. Birçok plajı mavi bayraklıdır.

Akçay Plajları

Akçay Altınkum Plajı

Edremit ilçe merkezine 9 kilometre mesafede bulunan Altınkum plajı Akçay beldesinde yer alır. Yaklaşık 20 metre genişliğinde, metre uzunluğunda uzunluğundadır. Zeytinli Belediyesi tarafından düzenlenen plajın girişleri ücretsizdir. Edremit Plajları

Belediye tarafından sağlanan şezlong ve şemsiye hizmetleri yanında, özel işletmelerde ücret karşılığı bu hizmetleri sunmaktadır. Deniz tabanı ve plajı kum ve çakıl karışımı zemine sahiptir.

Akçay Altınkum Plajı

Denizin sığ olması sebebi ile çocuklu aileler tarafından sıklıkla tercih edilir. Duş ve soyunma kabinleri hizmetleri bulunur. Plajda çocuk oyun alanları, bisiklet ve yürüyüş yolları, kafeterya, otopark alanı bulunur.

Akçay Saka Çim Plajı

Akçay beldesinde bulunan Saka Çim Plajı, Edremit ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta yer alır. Akçay Limanı yakınlarında bulunan plaj, sessiz bir ortam ve yeşil bitki örtüsü ile iç içe geçmiş plaj özelliğine sahiptir.

Akçay Saka Çim Plajı

Plaj girişi ücretsiz olup, ücret karşılığı şezlong ve şemsiye imkanı bulunur. Plaj yakınında bulunan kafeterya ziyaretçilerine hizmet verirken, soyunma kabinleri ve tuvalet hizmetleri ücretsiz verilmektedir. Plajda piknik yapılabilecek mekanlarda bulunur. Plajın ücretsiz otopark imkanı bulunur.

Akçay Pat Kamp Plajı

Akçay merkezinde bulunan plaj, Edremit ilçe merkezine 10 kilometre mesafede bulunur. Kalabalıktan uzak, bir tarafı deniz, bir tarafı yeşil bitki örtüsü, ağaçlarla çevrili sakin bir ortamı vardır. Plaj aileler tarafından sıkça tercih edilir. Deniz girişi ve sahil bandı çakıl taşlarından oluşur. Duş, tuvalet, soyunma kabinleri ücretsiz olup, ücret karşılığında şezlong ve şemsiye imkanı bulunur.

Akçay Pat Kamp Plajı

İmbat Sahil Sitesi Halk Plajı

Plaj ismini, yakınında bulunan sahil sitesinden almaktadır. Site sakinleri tarafından sıklıkla kullanılan plaj, dışarıdan gelen ziyaretçiler için ücretsiz faydalanma imkanı sunar. Plajın şezlong, şemsiye, duş, tuvalet gibi imkanları bulunmuyor. Gelecek ziyaretçiler, yiyecek içeceklerini getirmeleri durumunda güzel bir deniz keyfi yapabilir.

İmbat Sahil Sitesi Halk Plajı

Plaj yakınında Devlet Demir Yolları kafesinden ziyaretçiler ücret karşılığı hizmetlerden faydalanmakta. Denizin sığ ve plajının kumsal olması sebebi ile çocuklar aileler için uygun ortam sağlar. Plajda derin sularda yüzmek isteyenler için bir adet iskele bulunur.

Akçay Sarıkız Plajı

Edremit ilçe merkezine 10 kilometre mesafede bulunan plaj, Akçay merkezde yer alması sebebi ile tatilciler ve yöre halkı tarafından en fazla tercih edilen plajdır. metre uzunluğunda, 40 metre genişliğindedir.

Akçay Halk Plajları

Deniz tabanı ve sahil bandı kumlu ve çakıl karışımı yüzeye sahiptir. Plaj girişi ücretsiz olup, ücret karşılığında şezlong ve şemsiye imkanı bulunur. Soyunma kabinleri, tuvalet ve duş imkanları vardır. Mavi bayraklı plajın yerleşim yerine yakın olması sebebi ile, sosyal imkanlar oldukça fazladır.

Akçay Gezilecek Yerler

Akçay Beach Plajları

Akçay’da halk plajlarında başka, faaliyet gösteren beachler ve beach isimleri ile anılan plajları bulunur.

  • Akçay Joglion Beach Plajı.
  • Akçay Geyik Beach Club Plajı.
  • Akçay Enjoy Beach Güre Plajı.
  • Hay Beach Club Plajı.
  • Akçay Maça Beach Clup Plajı.
  • Akçay Özgün Cafe & Beach Plajı.
    Akçay Plajları

Akçay beldesinde bulunan plajlarının tamamı, Edremitkörfez bölgesinde yer alır. Deniz tabanı ve plajları kısmen kumlu yapıda olsa da, genel yapısı çakıllı ve taşlıdır. Akçay’ın denizi genelde sığ, suyu serindir.

Akçay’a Yakın Gidilecek Yerler 

Paylaş1

AYVALIK PLAJLARI

Ayvalık tatilcilerinin gündemini en çok meşgul eden 4 konuya da bir çözümüz var:

1. En kritik konu: Ayvalık&#;ta nerede denize girilir &#; Bu yazıda Ayvalık&#;ın en çok tercih edilen plajları anlattık.

2. Karnınız mı acktı? Ayvalık&#;ın neresinde olursanız olun, size leziz bir önerimiz var.  Semt semt Ayvalık&#;ta Ne Yenir, Nerede Yenir görmek için tıklayın. Tatil dediğin midede başlar.

3. Her ailede ya da arkadaş grubunda illa Ayvalık tostu diye tuturan birileri olduğunu bildiğmizden onu da düşündük: Ayvalık&#;ta Ayvalık Tostu Nerede Yenir rehberimiz de hazır! Ama söylemeden edemeyeceğiz; yahu Ayvalık, hele Cunda Ege&#;de bir gastronomi merkezindeyken, tost yerine Girit mezelerine, rakı-balığa yumulmak lazım. Bir önceki linkte doğru adresleri bulacaksınız.

4. Yedik, içtik, yattık&#; Sıra gezmeye geldi. Ayvalık gezi rehberi mi lazım? Ta da! Karşınızda Ayvalık&#;ta gezilecek yerler.

Ayvalık’ta Günlük Veya Saatlik Tekne Kiralamak

Ayvalık’ta denize girmenin en keyifli yolu tekne kiralayıp civardaki adaların sularında denize girmek. Özellikle de Kara Ada’daki Akvaryum Koyu ve Yeşil Koy, tüm Ayvalık’ta bizim favori denize girme noktalarımızdan oldu. İkisine de Ayvalık merkezden günübirlik bir tekne kiralayıp ulaşım sağlayabilirsiniz. Günlük veya saatlik kiralayabileceğiniz Ayvalık teknelerini incelemek için tıklayın.

Ayvalık Plajları

Haritayı zoom yaparak detaylı görüntüleyebilirsiniz.

  1. Badavut Plajı
  2. Sarımsaklı Plajı
  3. Altınova Sahil
  4. Patriça Koyu
  5. Ortunç Koyu
  6. Çataltepe Plajı
  7. Duba Plajı
  8. Paşa Koyu
  9. Şirinket Plajı
  10. 81 Kite Club
  11. Güvercin Koyu
  12. Gemiyatağı Koyu
  13. Ören Halk Plajı
  14. Altınoluk Sahili
  15. Güre Sahili
  16. Pissa Plajı
  17. Killik Koyu
  18. Zindancık Koyu
  19. Hanımın Koyu
  20. Hayıtlı Koyu
  21. Ilıca

Badavut Plajı, Merkez

Ayvalık merkezde denize girilecek en güzel noktalardan. Denizi berrak, serin ve kumluk ama git git sığ kalanlardan değil hemen derinleşiyor. Plajda hem işeltmeler mevcut. Fakat uyarmakta fayda var ki gidenlerin dediğine göre inanılmaz arı oluyormuş. Bir de biz gitmedik ama Ayvalıklı Evde Yoklar&#;dan aldığımız bir tüyoyu paylaşalım. Badavut&#;ta kayalıklar ve kayalıkların hemen arkasında doğal tuz gölü diye geçen küçük bir alan var. Buraya filamingolar uğruyormuş ve gün batımı da şahane oluyormuş. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

Sarımsaklı Plajı, Küçükköy

Küçükköy bölgesinde, Ayvalık&#;ın en güzel plajlarından biri. Denizi temiz ve kumluk. Çocuklu aileler için uygun çünkü denizi git git sığ devam ediyor. Oldukça uzun bir sahil şeriti var bu nedenle de plajda şezlong ve şemsiye kıtlığı yaşanmıyor. Şezlong ve şemsiyeler ücretli. Kapak fotoğrafımızda Sarımsaklı Plajı&#;ndan. Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

Altınova Sahili, Altınova

Bu sahil diğer seçeneklere göre çok daha sakin, emekli yeri tadında bir yer. Sahil boyunca küçük işletmelerin ve sitelerin önünde plajlar var. Buralardan uygun fiyata şezlong ve şemsiye kiralayayıp, yeme-içme gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyorsunuz. Sahil şeriti kumluk ve sığ. Denizin en güzel olduğu zaman sabah saatleri. Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

Patriça Koyu, Cunda


Denizi kum ve sığ. Çocuklu aileler için ideal. Çevrede iki tane işletme var. Biri Bıyıklının Yeri diğeri de Minas Beach. Buralarda otopark ve şezlong, şemsiye, duş gibi plaj hizmetlerinin belli bir ücreti var. Onun dışında koyun diğer bakir yerlerinden istediğiniz gibi denize girebilirsiniz. Koya gelmeden Funda&#;nın Yeri diye bir işletme de var. Öğle yemeği için denizden çıkıp sardalya, sigara böreği gibi atıştırmalıklar yemek için sakin bir yer. Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

Ortunç Koyu, Cunda

Cunda merkeze yakın, açık denize bakan ve mavi bayraklı olmasıyla en çok tercih edilen yer ancak milli pakın içinde olduğu için burada kamu kullanımına açık plaj yok, insanlar genelde ormanın içinden buldukları yerden denize giriyorlar. Ancak bu şekilde tuvalet, yeme-içme ihtiyaçlarınızı karşılamanız mümkün olmuyor. Daha konforlu bir alternatif arayanlar aynı koyda bulunan Ada Camping tesisini kullanabilirler. Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

Çataltepe Plajı, Cunda

Cunda&#;nın en popüler plajlarından. Denizi berrak ve sığ ama her zaman sütliman değil arada poyraz varsa dalgalı olduğu günler de oluyormuş. Bu sahilde şezlong ve şemsiye kiralama ise Patriça&#;ya göre daha uygun. Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.

Duba Plajı, Merkez

Tam olarak Ayvalık ve Cunda Adası’nı birbirine bağlayan bölümde bulunan belediye plajı. Belediyenin işletmesi olduğundan oldukça uygun fiyatlı. Denizi sığ ve temiz. Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.

Paşa Koyu, Merkez

Merkezin en güzel koylarından biri. Çam ağaçları ile çevrili bir doğası var. Bu koyda bir de Murat Reis adlı çok sevilen bir otel de var. Konum için tıklayın. Haritada 8 numara.

Şirinkent Plajı, Merkez

Genellikle tatilcilerin ve yazlıkçıların olduğu bir bölge. Ayvalık&#;ın geneline göre suyu daha sıcak. Konum için tıklayın. Haritada 9 numara.

81 Kite Club, Merkez

Ayvalık&#;ta kitesurf yapabileceğiniz, malzeme kiralayıp sertifikalı eğitmenlerden ders alabileceğiniz bir plaj. Akyaka gibi son yıllarda burası da sponsorlardan yatırım almaya başlamış ve gelişmiş. Kitesurf yapmayacak olsanız da yemek yiyebilir veya harika gün batımına karşı dj performanslarına denk gelebilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 10 numara.

Ayvalık Yakınlarındaki Güzel Plajlar

BALIKESİR PLAJLARI

Güvercin Koyu, Gömeç

Gömeç&#;in en güzel plajlarından çünkü denizi mavi bayraklı. Dondurmacı İmdat Usta&#;nın sakızlı ve karadutlu dondurması, bölgenin ise gözlemesi, limonatası, ciböreği ünlü. Huzurlu ve sakin bir plaj ortamı var. Konum için tıklayın. Haritada 11 numara.

Gemiyatağı Koyu, Gömeç

Gömeç&#;in mavi bayraklı Bodrum&#;u aratmayan koylarından. Denizi göl gibi sakin. Pidesi, lahmacunu, waffleı meşhur. Konum için tıklayın. Haritada 12 numara.

Ören Plajı, Burhaniye

Balıkesir&#;in mavi bayraklı kumsallarından. Özellikle Haziran ve Eylül aylarında gündüz deniz çarşaf gibi oluyormuş ama denizin dibi kum olduğundan dalgalanma olduğunda suyu bulanıklaşıyor. Tüm sahil boyunca 4 &#; 5 tane işletme var. Hepsinde şezlong ve snack mevcut. Konum için tıklayın. Haritada 13 numara.

Altınoluk Sahili, Edremit

Altınoluk sahili de Balıkesir&#;in mavi bayraklı noktalarından. Denizi çakıllı ve serin. Sezonda çok kalabalık ama Eylül ayında sakinliyor. Konum için tıklayın. Haritada 14 numara.

Güre Sahili, Edremit

Güre sahili de Altınoluk&#;tan hemen sonra gelen sahil şeriti. Biraz rüzgarı ile meşhur. Özellikle Eylül&#;den sonra çok dalgalı ve rüzgarlı oluyor. Kumluk ve çocuklu ailelerin de kullanımına uygun plajında şezlong-şemsiye kiralayabiliyorsunuz. Konum için tıklayın. Haritada 15 numara.

DİKİLİ PLAJLARI, İZMİR

Her ne kadar İzmir&#;in bir ilçesi olsa da Ayvalık&#;ın, ona hemen yarım saat mesafedeki komşusu Dikili&#;nin Maldivleri aratmayan plajlarına listede yer vermeden geçmek olmazdı.

Pissa Koyu

Suyu mükemmel ama burada herhangi bir plaj işletmesi yok. Ayrıca buraya ulaşan yol da oldukça sıkıntılı. Plaj beklentinizi yüksek tutmazsanız harika vakit geçirisiniz ama eğer ki plaj hizmeti alayım derseniz Pissa Koyu&#;na yakın en ünlü işletme Fame Beach. Konum için tıklayın. Haritada 16 numara.

Killik Koyu

Kayalarda doğal kil olduğundan denizi de kayaların killi yapısından dolayı çok berrak ve turkuaz renkte. Denizden çıkan kil tam kil maskesi yapmalık. Plajı zeytinağaçları altında. Bölgede kamp alanları da var. Konum için tıklayın. Haritada 17 numara.

Zindancık Koyu

Hemen Killik koyunun bitişiğindeki koy olan Zindancık, tekne turlarının da uğrak noktalarından. Konum için tıklayın. Haritada 18 numara.

Hanımın Koyu

Hanımın Koyu&#;nda deniz o kadar mavi ki yer yer bu mavilik artık beyaza dönüyor. Bu koyda da killi kaya oluşumu var. Kil banyosu yapıp sahilde güneşlenebilirsiniz. Kumda oturmak istemeyenler için küçük de olsa çimlik bir alan da var. Hafta sonları kalabalık oluyor. Burada bir de cafe işletmesi var. Konum için tıklayın. Haritada 19 numara.

Hayıtlı Koyu

Dikili&#;nin en güzel en temiz en rüzgar almayan koylarından biri. Zeytinağaçları altında piknik yapabileceğiniz alanlar da var. Konum için tıklayın. Haritada 20 numara.

Ilıca Koyu

Koyda ismi gibi bir sıcak su kaynağı var. Dikili&#;den kalkan tekne turlarının uğradığı noktalardan biri. Konum için tıklayın. Haritada 21 numara.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır