iftar vakti 2017 / Sakarya sahur ve iftar vakti: Ramazan imsakiyesi - Son dakika haberleri – Sözcü

Iftar Vakti 2017

iftar vakti 2017

İzmir iftar vakti - İzmir'de iftara ne kadar kaldı?

İzmir'de Ramazan heyecanı yaşanıyor. Ramazan'ı coşkuyla karşılayan İzmirliler, iftar ve sahur vakitlerini merak ediyor. Oruçların tutulup ibadetlerin yerine getirildiği Ramazan ayında oruçlarını tutan müminler için iftar ve sahur vakitlerini derledik. Peki, İzmir'de iftara ne kadar kaldı? İşte İzmir için iftar, sahur vakitleri ve İzmir imsakiyesi

İZMİR İFTAR VAKTİ - İZMİR'DE İFTARA NE KADAR KALDI?

GÜNTARİHİMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

BUCA'DA BİN KİŞİLİK İFTAR SOFRASI

Ramazan ayının ilk iftarını Bucalılar Kasaplar Meydanı'nda karşıladı. Buca Belediyesi tarafından meydana kurulan bin kişilik iftar sofrasında Bucalılar oruçlarını semazenler eşliğinde açtı.

Ramazan ayı boyunca her akşam ayrı bir mahallede iftar sofrası kurma geleneğini sürdüren Buca Belediyesi, bu yıl da ilk sofrayı Kasaplar Meydanı'nda kurdu. Bir ay boyunca her akşam farklı bir mahallede kurulacak iftar sofralarının ilki için bin kişi Kasaplar Meydanı'na saatler öncesinden akın etti. İftar sofrasında açılacak ilk oruç öncesinde kuyruğa giren Bucalılar, akşam ezanının ardından atılan topla oruçlarını açarken, dualarda barış ve huzur dolu yarınlar için edildi. "Dinle Neyden" tasavvuf gurubu eşliğinde gerçekleşen sema gösterisiyle renklenen ilk iftar yemeğinde şerbetçi ve macuncuların ikramlarıyla da ağızlar tatlandı.

RAMAZAN'DA EGE MUTFAĞI ÖNERİSİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetim Bölümü Eğitmen Şefi Semen Öner, yazın sıcak günlerine rastlayan ramazan ayında iftar sofraları için yoğurtlu ve zeytinyağlı yemeklerden oluşan Ege lezzetlerine ağırlık verilmesi önerisinde bulundu.

Ramazan ayında gündüz sürelerinin uzun ve sıcak olması oruç tutan kişileri susatmayan, hazmı kolay yemekleri tercih etmeye yönlendiriyor. Zeytinyağlı sebze yemekleriyle bilinen Ege mutfağı, yaz bu anlamda aylarında bir adım öne çıkıyor.

Ege'de ramazana özel yemeklerin başında ise zeytinyağlı dolmalar, kabak sıyırma, yoğurtlu patlıcan, mücver, kuzu etli şevketi bostan, arapsaçı kavurması, kabak çiçeği dolması ve zeytinyağlı bakla gibi lezzetler geliyor.

İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetim Bölümü Eğitmen Şefi Semen Öner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ege mutfağının lezzetinin yanı sıra hazmı kolay olması nedeniyle tercih edildiğini belirtti.

Ramazan ayının bu yıl yazın başına denk gelmesinden dolayı ot mevsimine rastladığını anlatan Öner, "Benim önerim öncelikli olarak baharatlı, çok tatlı ve çok tuzlu yiyeceklerden uzak durulması gerekiyor, çünkü bunlar susatıyor. Daha yoğurtlu, zeytinyağlı, hafif yemeklere yönelmek daha doğru." dedi.

Öner, bu dönemde taze sebzelerin pazarlarda yerini almaya başladığına, lifli gıdaların oruç tutanlar için önemli olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"Zeytinyağlı veya etli sebze yemekleri tercih edilmeli. Örneğin zeytinyağlı enginar olabileceği gibi etli enginar da yapılabilir. Kızartmadan uzak durulması kaydıyla patlıcanın çok çeşitli yemekleri yapılabilir. Sebzelerin karıştırıldığı, türlü tarzı yemekler iftar sofrası için idealdir. Semiz otu da bu dönemde sofradan eksik edilmemeli. Yoğurtlu, limonlu ya da nar ekşili bir salatayla ya da zeytinyağında pişirerek tüketilebilir."

İÇİNİZİ SERİNLETMEK İÇİN "SOĞUK DOMATES ÇORBASI"

Öner, oruçlu kalınan sürenin uzun, hava sıcaklığının yüksek olduğu günlerin sonunda su kaybını dengelemek ve ferahlamak için yoğurt çorbası ya da soğuk domates çorbasının tercih edebileceğini belirtti.

Soğuk domates çorbası için domates, kırmızı közlemelik biber, bir iki diş sarımsak ve taze kekiğin üzerine zeytinyağı dökerek fırına verilebileceğini, robottan geçirilerek kıvama getirilen çorbanın içine buz atılarak servis edilebileceğini aktaran Öner, "Bu çorbayı buz ile istediğiniz kadar seyreltebilirsiniz, biraz da limon eklerseniz içinizi serinletecek muhteşem bir gıda olur."

Semen Öner, süte alerjisi olanların da muz ve vişne gibi meyveleri dondurduktan sonra robotta çekerek ve karıştırarak leziz, hafif tatlılar yapabileceklerini sözlerine ekledi.

 Rabbimiz! Sen sevgili Peygamberin Hazreti Muhammed Mustafa sav'e, Ademoğlunun yaptığı her amelin karşılığı vardır. Ancak oruç müstesna, onun karşılığını ancak ben veririm diyorsun. Bizler de oruç tuttuk ya rabbi, bu orucun sevabı olarak bizleri Cennetine kavuştur. Sevgili Peygamberimize bizleri komşu eyle ya rabbi.

Evveli rahmet, ortası mağfiret sonu da cehennem azabından kurtuluş olan Mübarek Ramazan-ı Şerifi tamamladığımız şu bayram sabahında, sıcak yataklarından kalkarak, sana el açan bu mü'min kulların sana iltica ediyor, yalnızca Senden yardım diliyor, dualarımızı kabul eyle.

Mukabelesiyle, sahuruyla, iftarıyla, fitresiyle zekatıyla, orucuyla teravihi ile, Ramazan ayında yapmış olduğumuz bütün ibadetleri kabul eyle.

Tutmuş olduğumuz oruçları, kılmış olduğumuz namazları, teravihleri, yapmış olduğumuz hayır ve iyilikleri sen dergahı izzetinde makbul eyle.

Ya ilahel alemin! Senin sevgili peygamberin, Oruç tutanlar için bir cennetten bahsetti bizlere, O öyle bir cennet ki, sadece oraya oruçlular girecek. Bizler de oruç tuttuk. Bu bayram sabahı bayram namazını kılarak, bayram yapmaya hak kazandık. Bizleri vad ettiğin Reyyan ismindeki cennetine girenlerden eyle.

Bu bayram sabahı rahmetin sağnak sağnak yağdığı bu sabah senin kapına, boyun bükerek, duayı müminin en samimi ibadeti bilerek, sığınılacak tek kapının "Senin kapın" olduğunu bilerek geldim Y,rab!

"Eğer duanız olmasaydı Rabbim size ne diye değer versindi" (Furkan 77) Ayet-i Kerimesine sığınarak, Vahyinin, senin kulun ile konuşman olduğunu bilerek, ellerimi açtım Rahmetine Y,rab! Huzurunda boynumu büküyor, aczimi yüreğimde hissediyor, Sen Rab, ben ise kulunum diyorum!

"İyy, kena'büdü ve iyy, kenestaîn!"

Yalnız sana inanıyor ve yalnız senden yardım diliyorum! Yanı başımdasın Rabbim! Tek sığınağımsın! Ve sen bana şah damarımdan daha yakınsın!

Sen "SEM'İ"sin, duamı işitensin!

Sen "BASİR"sin, beni gören ve gözetensin!

Kapına geldim bu bayram sabahı! Bu bayram sabahı camileri dolduran mü'minlerle birlikte el açtım, dualarımın kabulu için vesile kıldım, taptığım inandığım TEK kapıma geldim, bu aciz elleri kudretinle tut Rabbim, geri çevirme!

Sen "Rab"sin ben "Kul" olanım. Eksiğim günahım çok. Ama senin "kulun" olmakta şeref duyan, bahtiyar olanım Yarab.

Sen, bu elleri, bu bayram sabahı camileri doldurarak, bayram yapmak için camilere gelip ellerini sana açıp yalvaran, sana uzanan milyonlarca güzel el arasına kat, onların arasında, duası Kabul olanların yüzü suyu hürmetine bu aciz kulunun dualarını da kabul eyle Yarabbi!

Bu bayram sabahında Kabe'de, tavafta olup, gönlü seninle olanların, Mültezemde yaşlı gözlerle sana sığınanların, Ravza'da Yeşil Kubbe önünde sevgilinin huzurunda sana el açanların dualarına kat bu acizin dualarını!

Ve kabul eyle Yarabbi!

Kabul eyle Yarabbi!

Sana amellerimle gelmeye yüzüm yok… Allahım, tek sermayem SENİ SEVEN YÜREĞİM. Sevgine, VEDÛD ismine sığınarak geldim huzuruna,

Sen "sevdalılar" arasına kat bu aciz yüreği de Yarabbi. Sen SEVGİNİN ESAS KAYNAĞI olan Rabbim!

Biz ahir zaman ümmetiyiz. Örneksiziz, yetimiz, öksüzüz Y,rab. Yüreğimiz yangınlar dolu, ancak öğrendiklerimizle o gül Nebiyi hiç göremeden, ona ümmet olmaya ve yolunda yürümeye çalışıyoruz.

Habibini, sevgilini hiç görmedik Allahım.

O'nun sahabelerine olan sevgisini ve onların da o gül nebiye (s.a.v.) olan sevgilerine şahit olamadık. Asr-i saadetteki "AŞK" atmosferinden fersah fersah uzaklarda, asırlar ötesinde, sevgisizlikten çöle dönmüş gönüllerimizle yol almaya çalışıyoruz Allahım!

Sen sinelerimizi sevgine ve sevgiline, VEDÛD isminin tecellileriyle aç Allah'ım!

Allah'ım, insancıkların senin cenneti kazanmaları için açtığın yollardan habersizler.

Dünyada tattıklari azıcık bir keyfi ahirete tercih ediyorlar!

Ebedi zevklerden habersiz yaşıyorlar Allah'ım.

Sen sineleri sevgine aç Allah'ım!

Aç Allah'ım aç da, seninle yaşamanın, "senin için" yaşamanın, bu geçici dünyayı, uhraya basamak yapmanın ne demek olduğunu anlasınlar Allah'ım!

Sevginle bak bize Rabbim!

Sevginle yol göster Rabbim!

Ya rabbi, kim inanarak ve sevabını Allah'tan umarak Ramazan orucunu tutarsa, kim teravih namazını kılarsa, kim kadir gecesini ibadetle ihya ederse geçmiş günahları affedilir diyor Peygamberimiz, Bizler de inanarak ve sevabını Allah'tan umarak Ramazan orucumuzu tuttuk, teravih namazımızı kıldık, Kadir gecesini ihya etmeye çalıştık. Bizlerin de geçmiş günahlarını affeyle ya rabbi

Allahım! Lutfettiğin bayramda ve sonrasında Bizi her türlü bela, musibet bütün tehlikelerden koru..
Hasta kullarına şifalar, borçlu kullarına borçlarını ödeme kolaylığı nasib eyle

Rabbimiz bize dünyada ve ahirette iyilik ve güzellikler ihsan eyle. Bizleri ateş azabından muhafaza eyle.

Bizi, annemizi, babamızı ve bütün mü'minleri hesap gününde bağışla. Şüphesiz sen işiten ve dualarımızı kabul edensin.

Sevgili peygamberimiz senden neyi istemişse biz de onları istiyoruz, hangi şeylerden sığınmışsa biz onlardan sana sığınıyoruz.

Yapmış olduğumuz duaları kabetullahta, arafatta, müzdelifede, ravzai mutahharada yapılan ve kabul olan dualara ilhak eyle..

Amin! bi hürmeti taha ve yasin ve selamün alel mürselin. Vel hamdü lillahi rabbil alemin.

RAMAZAN BAYRAMI SÖZLERİ

Bursa iftar saati ve Ramazan imsakiyesi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 23,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Bursa'da iftarın saat kaçta açılacağı kentte yaşayan milyonlarca vatandaş tarafından en çok merak edilen konular arasında yer aldı. Bursa'da ikamet eden vatandaşlar büyük bir sabırla ezan vaktinin gelmesini bekliyorlar. Diyanet İşleri tarafından Bursa'nın ramazan imsakiye bilgileri açıklandı. İşte, Bursa iftar saati ve Ramazan imsakiyesi.

Haberin Devamı

Bursalılar, saatlerin ilerlemesiyle birlikte iftar saatlerini araştırmaya başladı. Peki, Bursa’da ikamet eden vatandaşlar, iftarı bugün saat kaçta açacak? Diyanet’ten yayınlanan takvime göre Bursa iftar saatleri ve Ramazan imsakiyesi detayda!

BURSA İmsakiye

Hicri TarihMiladi TarihİmsakGüneşÖğleİkindiAkşamYatsı
1 Ramazan 27 Mayıs Cumartesi
2 Ramazan 28 Mayıs Pazar
3 Ramazan 29 Mayıs Pazartesi
4 Ramazan 30 Mayıs Salı
5 Ramazan 31 Mayıs Çarşamba
6 Ramazan 1 Haziran Perşembe
7 Ramazan 2 Haziran Cuma
8 Ramazan 3 Haziran Cumartesi
9 Ramazan 4 Haziran Pazar
10 Ramazan 5 Haziran Pazartesi
11 Ramazan 6 Haziran Salı
12 Ramazan 7 Haziran Çarşamba
13 Ramazan 8 Haziran Perşembe
14 Ramazan 9 Haziran Cuma
15 Ramazan 10 Haziran Cumartesi
16 Ramazan 11 Haziran Pazar
17 Ramazan 12 Haziran Pazartesi
18 Ramazan 13 Haziran Salı
19 Ramazan 14 Haziran Çarşamba
20 Ramazan 15 Haziran Perşembe
21 Ramazan 16 Haziran Cuma
22 Ramazan 17 Haziran Cumartesi
23 Ramazan 18 Haziran Pazar
24 Ramazan 19 Haziran Pazartesi
25 Ramazan 20 Haziran Salı
26 Ramazan 21 Haziran Çarşamba
KADİR GECESİ
27 Ramazan 22 Haziran Perşembe
28 Ramazan 23 Haziran Cuma
29 Ramazan 24 Haziran Cumartesi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası