boyunda sivilceler çıkması / Ersağ Aksaray - Home

Boyunda Sivilceler Çıkması

boyunda sivilceler çıkması

Kadınların yetişkin erkeklere olan sevgisi neden hala var?

Pukirev'in “Eşitsiz Evlilik” resminde “Çok genç bir gelinin yıpranmış bir damatla nasıl koridordan aşağı indiği tasvir ediliyor. Daha önce, açıklamak kolaydı – kimse özellikle kıza sormadı, ebeveynleri damada koştu, cüzdanını kim sallayabilir ve gelinin ne olduğunu. orada yaşıyordu, kimseyi rahatsız etmedi.

Ancak şimdi bile, giderek daha sık, genç güzellikler akranlarına değil, ebeveynlerine uygun erkekleri tercih ediyor. Onları zorlayan kim? Nasıl bir yoksulluktan kaçıyorlar? Ve bu, halka açık bir kişiyle evlenmek için dışarı çıktıklarında anlaşılabilir, yine de bir isim, bağlantılar, şöhret var, ama böyle bir şey olmadığında kadınların yetişkin erkeklere olan sevgisini nasıl açıklayabilirim?

Belki de genç gelinleri sadece para çekmiyor? Belki de sevgili ünlü bir sanatçı, banka müdürü veya hatta bir bölge gazetesi muhabiri olmasa bile genç kızları “gri saçlı erkeklere” çeken bir şey var mı?

Heyecan verici bir görüntü

Görünüşle ilgili. Ve kırışıklardan, ağarmış saçlardan, büyük karınlardan bahsetme. 18 yaşındaki genç bir bayan için saygın bir yaş 35'tir. Ve bir beyefendinin bu yıllarda hangi gri saçları var? göbek ve kırışıklıklar nereden? 40 yaşında bir beyefendiyi alsak bile – açık gri saç sadece çekicilik katar, kırışıklıklar hala çok görünmez ve mide … Bir kişi kendine bakarsa, önünde bir “sırt çantası” olmayabilir tüm hayatı.

Ama aynı zamanda beyefendi olgunlaştı, olgunlaştı, omuzları geniş, göğsü gelişmiş, iyi yapılı.

18-20 yaşlarında Casanova'da ne görüyoruz? İnce bir boyun, sivilceli bir cilt, ona her zaman uymayan ama son derece şık olan modaya uygun bir saç modeli. Rakam henüz tıknazlık kazanmadı, bu yaştaki birçok erkek henüz büyümeyi ve şekillenmeyi bırakmadı. Bu nedenle, adamlar hala köşeli, uzun kollu, ince bacaklı, cılız.

Genellikle bu tür taliplerle aynı yaştaki kız arkadaşlar, en iyi ihtimalle ablalar gibi görünürler. Oğlanlar savunmacı, güvenilir bir omuz veya “taş duvar” gibi görünmüyor. Evet, biraz zaman alacak ve eşitlenecekler ama şimdilik …

Tabii ki, istisnalar var, genç bir adamın vücudunun erken oluştuğu oluyor, ancak genel olarak resim tarif edildiği gibi tamamen aynı.

Toplumdaki konumu

Kırk yaşındaki bir aşık kendi değerini zaten biliyor, bu yüzden gücünü kanıtlamak için düşmanlarına bu olgunlaşmamış horoz benzeri saldırılar yapmayacak. En güçlünün gözüne girmez, yabancıların önünde yaltaklanmaz, herhangi bir şirkette eşit ve onurlu davranır. Hanımının davranışı için kızarması gerekmez.

Böyle bir adam kendine saygı duyar ve kendisine karşı aynı saygılı tutumu gerektirir. Üstelik bunu yumruklarıyla değil, otoritenin yardımıyla başarır – başarılı bir iş adamı, sağlam bir uzman ya da sadece akıllı, ciddi bir insandır.

Zengin yaşam tecrübesi sayesinde, olgun bir yoldaş, herhangi bir durumdan onurlu bir şekilde kurtulabilecektir. Kendinden emin, güvenilir, onunla olgunlaşmamış herhangi bir bayan gerçek bir bayan gibi hissedecek.

Seks deneyimi

Evet, bu da önemli bir rol oynar. 18 yaşındaki partnerler bu aralar çok seksidir, hanımlarını düşündüklerinde kendi ihtiyaçlarını karşılamaları gerekir. Bu nedenle, uzun ön sevişme olmadan seksin hızlı olduğu ortaya çıktı (özel öpücükler için zaman yok, vaktinden önce bitmezdi), genç bayan orgazma ulaştı ya da ulaşmadı, onuncu şey.

Ancak, kız arkadaşınıza bir şey uymuyorsa, hemen tekrarlayabilirsiniz, ikinci kez, elbette, daha uzun sürer, bu da partnerinizi düşünebileceğiniz anlamına gelir.

Tamamen farklı bir şekilde, çok yaşlanmış sevgilisiyle tecrübesiz bir kız için her şey yoluna girecek… Bu seks değil, bu bir şarkı! Kulağına hangi kelimeleri fısıldayacak! Genç yakışıklı adam böyle bir sözlüğü bile bilmiyor ve bir yerde duymuşsa, kız arkadaşına böyle sözler fısıldaması pek mümkün değil – utanacak. Ama dişi kulaklarıyla sever.

Ve deneyimli bir sevgili ne okşayabilir! Ne de olsa, tüm erojen bölgeleri uzun zamandır biliyor ve onları inanılmaz bir şekilde harekete geçirebiliyor. Ve çoğu zaman kızlar sadece yetişkin bir erkekle seks yaptıktan sonra gerçek bir orgazm ve inanılmaz bir zevk yaşadılar.

Ve yatak sahnelerinin kendisi! Bilgili bir partnerin göstereceği gibi, genç çocuk onlara tamamen hakim olacak – hemen değil.

Ve en önemlisi, “sinekler” hakkında endişelenmenize gerek yok » 8212; “Baba”, yaşlılığında planlanmamış bir “bebeği” olmayacağından partnerinden daha fazla endişelenecek. Ve eğer böyle sevilen biri çocuk sahibi olmaya karar verirse, o zaman yine anne adayı çocuk için tekrar endişelenmek zorunda kalmayacak — Kural olarak, saygın bir adam tekrar baba olmaya karar verirse, gerisini çoktan halletti.

Maddi zenginlik

Evet ve bu yeterli değil. Böyle bir amca bir şirketin müdürü olsaydı iyi olurdu, ancak sıradan bir işçi, kural olarak, zaten yaşıyla birlikte, eski bir ailede, arabada, yazlık evde ve diğer zevklerde paylaşılabilen kendi dairesine sahiptir. hayatın. Böyle bir kişinin uzun süre sağlam bir işi ve en önemlisi sürekli çalışma yeteneği vardır.

Bilinçli bir yaşta, insanlar gerekli tanıdıkları, faydalı bağlantıları edinirler, nasıl yararlanacaklarını bilirler ve büyük olasılıkla hayatta bir şeyler başarmışlardır.

Tanımanın ilk günleri bile çarpıcı biçimde farklı olacaktır – deneyimli bir gönül yarası olan ve bir akranla olan tarihler. Aynı yaştaki bir kız parkta, sinemada, sette ayda bir, ucuz bir kafede buluşacak. Ama çağlayanı, güzelliğini hemen bir restorana götürecektir.

O zaman her şey “yetişkin bir şekilde” olacak. Belki özel bir kiralık daire olacak, belki onun evi olacak, toplantılar için bir otel odası kiralaması mümkün. Ayrıca, ilişki ciddi bir aşamaya girdiğinde, yetişkin bir beyefendi birlikte yaşamayı teklif edecektir. Yine annesine yol göstermeyecek, ya kendi konutu olacak ya da kiralanacak.

Hediyeler. Eh, ne istersen diyebilirsin ama bu şirin biblolar kadınların kalbini o kadar çok kırıyor ki! Özellikle biblolar altından, ancak pahalı taşlardan yapılmışsa. Ve hangi güzellik bağışlanmış bir yabancı arabaya karşı koyabilir? Ama olur, onlar da daire verir!

Harika psikolog

Her insan yaşlandıkça harika bir psikolog olur. Kocanın sessiz, huysuz ve “isteksiz” olduğu sadece evdedir. Ama genç bir kızla, çağın her amcası nasıl dinleyeceğini ve anlayışlı gözlerle bir İspanyol gibi görüneceğini ve aynı zamanda doğru zamanda doğru kelimeyi nasıl seçeceğini de bilir. “Zavallı ufaklık! Kimse seni anlamadığında nasıl yaşıyorsun!

Sen bir meleksin! Sadece bir melek! ”- bu sözler için, herhangi bir kız kendini sakatatlarla verecek ve sürekli olarak böyle bir psikoloğa koşacak, ona daha fazla şikayet, endişe ve başarısızlık saçacak. Ve kendisi, amcanın “psikolojik pençelerine” nasıl düşeceğini fark etmeyecek.

Deneyimli kadın avcıları mükemmel bir konuşma geliştirdi. Genel olarak, herkes nasıl konuşulacağını bilir, ancak genç adam her zaman doğru kelimeleri bulamaz. Ve eğer yaparsa, bunları söylemeyi her zaman gerekli görmez. Ancak yetişkinlikte bir beyefendi, genç bir kız için konuşmanın ne kadar önemli olduğunu anlar. Bu nedenle, şiir okuyacak, ayrıntılı iltifatlarla gelecek ve onları öyle bir şekilde söyleyecek ki, büyücü her kelimeye, her harfe, her nefese inanacaktır.

En Önemli Şey

Bir kadının yetişkin erkekleri sevmesine neden olan en önemli şey, böyle bir arkadaş, kadınlar kaç yaşında olurlarsa olsunlar hep küçük kızlar olarak kalırlar. Evet, aptal da olsa zayıf kalırlar, ancak korunmaya ihtiyacı olanlar, zor kararları kendileri veremeyenler, şımartılması gerekenler, ilgilenilmesi gerekenler. Yetişkin sevgililerinin onlara öğreteceği her şeyi seve seve öğreneceklerdir.

Bir kadın zayıf ve gerçek bir hanımefendi olabilecek bir efendiyle.

Bağlantının devamındaki makalemizde aşk ilişkilerinde kadınlar hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Yaşlı bir erkekle çıkmak: artılar, eksiler, riskler

Mantarların peşindeki sıradan sakinler asil beyazlar aramayı tercih eder, chanterelles için avlanır veya ortak yağlardan hoşlanırlar. Perdenin arkasındaki renk genellikle anlaşılmaz kalır, tadı duyulmaz, görünüm yeşil yüzüne yabancıdır. Mantar toplayıcılarının her bir ansiklopedisinde, yabancı, genellikle tanımlanamayan mantarları toplamaya karşı uyarırlar. Bir fotoğraftan bir mantarı tanımlamak zor olabilir, tanımlaması ile daha da zor olabilir. Kürek yeşili özelliklerinden bazılarını bilerek, sonsuza dek şüphelerden kurtulun. Yeşil sıra ile yakın bir tanıdık, çok şeyleri netleştirecek ve mantar krallığının bu temsilcisini, artan bakımdan artan dikkatin olduğu bir nesneye dönüştürecektir.

Mantar açıklaması

Bilinen yabancı olan Latince adı Tricholoma equestre olan yeşil yüzlü mantar nedir ve alt türlerini nasıl ayırt edeceğimiz aşağıda detaylı olarak ele alınacaktır. Tricholom cinsi, yani, kürek ailesi ailesinden, kürek ailesi, yeşil kürek türünün mantarları ile ormanlarda yaygın olarak temsil edilir. Greenfinch adındaki renk belirleyici, renk haslığı için alınan ısıl işlem ve asit işleminden sonra bile bozulmayan renk belirleyicidir. Bazı yetkili kaynaklarda, mantar, tadına işaret ederek, "sarı karınlı tatlı greenfin" adı altında sunulur.

İnsanlar buna basit - "yeşil şey" demeyi tercih ediyor.Bu tür aynı zamanda araziye ve renk tonunu değiştiren normal hava koşullarına bağlı olarak limon otu, altın otu, kum sandığı olarak da bilinir. Eğer sarılıklardan ve küpelerden bahsediyorsak, konuşmanın konusu değişmeden kalır - normal yeşil hindi kulaklarından alt türler hakkında konuşurlar. Greenfinch - fungus ve tarlada kendini tayin etmek için komplikasyonsuz.

Önemli!Koku, mantarın yenilebilirliğinin karakteristik bir işaretidir.Hayatı tehdit eden benzer greenfinch benzerleri, hidrojen sülfit, asetilen veya katranın nahoş kokusuna benzeyen, kokuşmuş bir kokuya sahiptir!

Anahtar özellikler:

  • şapka her taraftan düz, merkezde hafif bir çıkıntı var, çapı 15 cm ye kadar büyüyor. Zamanla, şapka düzleşir. Renk, kürek yaşına bağlı olarak değişkenlik gösteren karakteristik yeşildir: sarımsı bir şapkanın zeytin tonları, genç bir durumda, koyu doymuş tonlarda bir şapkada bulunur - eski bir ton. Şapkadaki kahverengi lekeler bu mantarların normlarıdır. Kapağın kenarı hem aşağı hem yukarı bükülebilir. İç plakalar pürüzsüz, sarımsağın derecesinde değişiklik gösteren limon tonlarıdır. Plakalar birbirine yakın yerleştirilir, bacakla temas yerinde tırtıklı kesilir. Plakaların genişliği 5 ila 12 mm'dir. Bir kürek şapkası için karakteristik bir özellik kumun, toprağın ve iğnelerin üzerine yapışmasıdır, çünkü şapkadaki mukus yukarıdan düşen tüm kalıntıları tutar;
  • Bacak sarı veya yeşilimsi renktedir, kapaktan daha hafiftir ve neredeyse tamamen yere gizlenir. Keserken tabanını korursanız, mantar elde etmek kolaydır. Toprakla lekelenmiş bir bacak kullanmamak ve tamamen kesmek daha iyidir;
  • kırılma bölgesindeki et beyazdır, genç mantarlarda hem kapakta hem de sapta yoğundur, yaşla lifli ve gevşek hale gelir;
  • Yeşil yüzgeçlerin kokusu, bazıları için bir salatalık, bazıları için ise taze öğütülmüş unlara benzer. Her durumda, hoş ve göze çarpıyor. Aroma özellikle mantarlar çam ağaçlarına yakın olarak büyürlerse artar;
  • sporlar renksiz, pürüzsüz, oval-elipsoidaldir;
  • spor tozu beyazdır.

Neye benziyor

Yeşil yüzgeçlerinin doymuş rengi her zaman bir alt türün göstergesi değildir, renk yaşla birlikte değişme eğilimindedir. Ayrıca, tümü yenilebilir olmayan çok sayıda satır çeşidi vardır. Yeşil kürenin yenilebilir türlerini zehirli, birçok bakımdan ikizler olarak ayırt etmek önemlidir. "Kükürt-sarı sırası" olarak da bilinen bir kükürt sırası örneği verebilirsiniz.

Sarılık ile yeşil yüzeye yakın, karıştırması kolaydır. Büyüklüğü normal yeşil yüzeye göre daha düşüktür, yapı daha küçüktür, bacak daha incedir, plakalar yenilebilir yeşil yüzeye göre daha az sıklıkta oturmaktadır. Her zamanki sıralardaki zehirli mantarlar, sonuç alınmadan denenirse sarı eti, iğrenç kokuyu, acı tadı birbirinden ayırır.

Önemli!Yeşilin yenilebilir kürek plakaları her zaman sarı veya yeşildir ve beyaz, gri, zeytin, kahverengi olamaz!Sert etli (hafif sarımsı beyaz) kırılgan, hafif bir un kokusu olan sarı veya yeşil bir mantarla karşılaşırsanız, mantar kırılması kolaydır ve bacak neredeyse tamamen toprağa gizlenir - greenfinch'i sepete güvenli bir şekilde koyun.

Ayrı üvez zehirli değil, aynı zamanda yüksek lezzetlilik açısından farklı değildir. Şapka çapı 10 cm, zeytin-kahverengi, kenarları aşağı, nadir koyu tonlarda. Şapkanın altındaki plakalar beyaz veya gri, geniş, ipeksi, nadiren bulunur. Genç bir mantarın sapı beyazdır, olgunlaşma sürecinde açık yeşil veya zeytin, 8-10 cm yüksekliğe kadar büyür.

Nerede büyüyor

Yeşil sıra en çok iğne yapraklı, çoğunlukla çam ormanlarında buluşur. Daha az yaygın, ancak belki karışık ormanlarda, kavakların altında ve yaprak döken ağaç dikmelerinde. Onlar için fakir kumlu topraklar tercih edilir. Kıdem tazminatına göre bir yay oluşturabilirler: ilk önce büyük yetişkin bireyler yarım daire içinde veya bir dairede sıraya girdikten sonra yaşını ve buna bağlı olarak büyümeyi düzenler. Böyle bir yayın vektörü bir güdük, düşmüş bir gövde veya yaşayan bir ağaç tarafından engellenirse, yeşil kürek onları kolayca atlar.

Rowadovka yeşil - mikorhizal mantar. Bu, bitki köklerinin ve bitkilerin mantar kök sistemi ile etkileşime girdiği anlamına gelir. Geniş bir alanı kaplayan bir yeraltı miselyum, yeşil cadılardan “cadı çemberleri” veya “elf halkaları” ile tanışmanıza izin verir. Çap daireden daireye, koloniden koloniye kadar değişir. Yalnız bağımsız bir yeşil şakrak kuşu ile karşılaşırsanız şaşırmayın, bu mantarlar hem bireysel olarak hem de dairenin ortasında zorunlu bir boş merkezi olan normal bir daire şeklinde büyüyebilir.

Biliyor musunPerm Bölgesinde, Urallarda ve Belarus'taki yeşil yapraklar için lehçe adı tavuk ve yavrudır.

Bir çam ormanında, mantarların ustaca maskelenmesi nedeniyle çimler kuruduktan sonra sıra grupları fark edilir. Bacağını neredeyse her zaman tamamen yere ya da iğne, çim ve yosun bir sopa tabakası altında gizlenir. Deneyimli mantar toplayıcıları bu mantarı hendekler ve bataklıklar boyunca ve hatta aspen'in altında nereye bakacaklarını bilerek başarıyla bulurlar.

Meyve gövdesi tamamen yeraltındaysa ve şapka etrafındaki kumlu bölgeye yakınsa, yeşil sırayı fark etmek zordur, bu nedenle deneyimsiz mantar toplayıcılar için yeşil yüzgeç her zaman kolay bir av değildir. Açık alanda, diğer mantarlar mevsim dışındayken yeşil yapraklar daha belirgindir.

Ortam, iklimin ılıman olduğu ülkelerde mükemmeldir:

  • Kanada;
  • ABD;
  • bazı Avrupa ve Orta Asya ülkeleri;
  • Kazakistan (kuzey kısmı);
  • Rusya'nın bozkır bölgeleri (Volgograd, Saratov, Voronezh, Samara (Volga kanalı boyunca), Omsk bölgesi, Sibirya, Altay, Ural;
  • Beyaz rusya;
  • Ukrayna (Polesie, orman-bozkır).

Biliyor musunZelenushka sonbaharın sonuna kadar yaşıyor.Arama sadece sonbaharın başından ilk karı kadar başarılı olacak.Kasım-Aralık aylarında başka hiçbir mantar bulunamamıştır.

Yenilebilir veya değil

Rütbe ailesinde çok sayıda çeşit vardır. Hepsi yenilebilir değil. Bazı satır türleri koşullu olarak yenilebilir mantarlar olarak sınıflandırılır. Yeşil yüzgeçleri gelince, onlar ihtar ile yenilebilir: küçük miktarlarda arzu edilir, zorunlu ıslatma ve kaynatma işleminden sonra herhangi bir yemeğe ekleyebilirsiniz.

Pişirmeden önce, iyice kumdan temizleyin. Kış ve ilkbaharda, yeşil rowovka menünüzü süsleyecek ve çeşitlendirecek, ormanda “sessiz avlanma” nın güzel anılarını getirecek ve turşular, salatalar, birinci ve ikinci kurslar için uygun olacaktır. Tuzlanabilir, mayalanabilir, kaynatılabilir. Asıl şey yeşil sıranın belirlenmesinde hata yapmak değil.

Çeşitleri ve çiftler

Rütbe cinsi sayısızdır (yüzden fazla tür) ve çeşitliliği bakımından şaşırtıcıdır. Göz önünde bulundurmamak için geçemezsiniz, ardından sepette bazıları için bir yer olup olmadığını belirleyin. Bütün mantar krallığında olduğu gibi, rütbeler yenilebilir, yenmez, zehirlidir.

Önemli!Yeşil yapraklar, solucanların taşıdığı yıkıcı lezyonlara karşı dirençlidir!Mantar solucan izleri içeriyorsa - bu sıradan değil!

Yenilebilir türler şunları içerir:

  • mantar, mavi ayak, görünüşte ve tatta sıradışıdır. Renk dikkat çekiyor: mavi bir bacak, plakaları zamanla sararan mor bir şapka, gri veya mavi bir renk tonu olan mor bir ten. Alışılmadık derecede parlak, büyük. Bir ananas veya bir elmayı andıran tatlı meyveli notalara sahip zarif bir tada sahiptir. Denemeyi planlıyorsanız fotoğrafı dikkatlice okuyun;

  • beyaz-kahverengi mantar, geleneksel olarak yenilebilir bir türdür. Bu, en az 15 dakika boyunca pişirilmesi gerektiği anlamına gelir. Uzak ülkelerdeki ülkelerde yenilmez olarak sıralanır. Pullu kürek, kırık kürek, altın kürek, sivilceli kürek, sarı-kahverengi kürek gibi yenilebilir çeşitleri vardır. Bu türleri kahverengi veya kırmızı yassı bir şapka ve beyaz bir bacakla birleştirir. Hepsi bir çam ormanında yetişmez. Kendi aralarında o kadar benzerler ki, bir uzman bile yalnızca mikroskopla farklılıklar bulabilir. Tadı benzer şekilde, bu arada, çok parlak nitelikleri değildir;

  • adına göre dev mantar, büyüklüğünde etkileyici. Çok büyük bir meyveli gövde, çapı 20 cm'ye kadar olan etli kapak, kahverengi veya kırmızımsı, kenarlara daha yakın, masif silindirik, 10 cm boyunda sapa kadar parlaklaşır. Yoğun beyaz eti, hafif acı, hoş bir ceviz aroması vardır;

  • dünyevi üvez, gri üvez genellikle yeşil yüzgeçiyle aynı yerde büyür, kum ve çamı seçer. Şapkanın çapı 10 cm'ye kadar olan, rengi soluk griden zeytine değişen orta. Kağıt hamuru beyaz veya grimsi, gevrek, bacak lifli;

  • Civciv, mantar toplayıcıları tarafından çok az bilinir. Yaş seviyelerinin açılması için 10 cm turuncu-kahverengi renkte olan dışbükey şapka, içinde beyaz büyümüş plakalarla radyal olarak lifli hale gelir. Bacakların yüksekliği 6 ila 10 cm'dir, silindiriktir, orta oyuktan içeride, üzerinde kırmızı olan kahverengi bir halka ile süslenmiştir, üstünde beyaz, altında kırmızı-kahverengidir;

  • sıra kırmızımsıdır, kapağı asimetrik olarak yerleştirilmiş, yassı, kalın etli, gri, beyaz-pembe plakalar, yaşla kızarıklık, kenar atlanmıştır. Tabanın yanındaki ayak yeşilimsi veya mavimsi, sonra beyazdır. Hamuru yoğun, beyaz, hoş bir un kokusu var. Kırıldığında, et kırmızılaşır. Çok lezzetli mantar, hatta taze kullanılabilir.

Yenmeyen satırlar şunları içerir:

  • lifli sıra (sivri uçlu ). 4 ila 8 cm çapında, konik zil biçimli, merkezde keskin çıkıntılı bir yumru ile kenara yassı, gri, radyal elyaflı bir şapka. Şapkanın kenarı çatlamış. Plakalar beyaz, serbestçe yerleştirilmiş. Kağıt hamuru beyaz veya gridir, acıdır. Bacak boyuna lifli;

  • Yeşil yüzeye çok benzeyen sabun sıra aslında iki katı. Kapak, bazen küresel olan, 10 cm'ye kadar olan dışbükeydir, düzensiz, bıçak şeklindeki bir kenarı, gri, zeytin rengi, sararma tonları, düzensiz renklidir. Plakalar sarımsı yeşilimsidir. Kalın, kısa bir bacak tabana vurur. Sarı-gri, tabanda paslanmış. Hamur yoğundur, ısıl işlemle geliştirilmiş itici bir çamaşır sabunu kokusuna sahiptir. Molada, beyaz eti hafif acı acı, pembeye döner. Yeşillik içermeyen nadir ışık plakaları ve yırtılma kokusu olan yeşil yüzgeçten farklıdır;

  • kırmızımsı-kırmızı bir sıra (yünlü veya sakallı) yenilebilir pullu sıra ile karıştırılır. 8 cm çapındaki kuru şapkasını, kenarları dibe kıvrılmış olan bir koniye benzer. Fleecy dokunuşlu, kırmızı-kahverengi pullu. İnce dişli kenarlı orta frekanslı plakalar, bazen karanlık noktalar ortaya çıkar. Kesim kararıyor. Ayak hücresel, içi boş. Bacakların üst kısmı beyaz, alt kısmı kahverengi olur. Selüloz: Etli, yüksek yoğunluklu, hafif, hafif bir unlu veya hoş olmayan tozlu bir kokuya sahiptir. Tadı acıdır, bundan dolayı yenmez olarak kabul edilir, ancak mikologlar bazen bu çeşitliliği biraz zehirli görürler;

  • tek başına durmak (farklı). Yeşil ispinozlarla karıştırılabilecek başka bir tür. Kapağın çapı 5–15 cm'dir, etli, yoğun, çan şeklindeki form dışbükey ve kenarlara düz hale gelir. Karakteristik koyu kahverengi oluklara sahiptir. Renk paleti geniş: yeşilimsi sarıdan taupe'ye. Plakalar beyazdır, ancak zamanla sararırlar. Geniş olmasına rağmen nadiren bulunur. Silindirik bacak, lapa lapa pullarla kavislidir. Yoğun et acı, un kokusu. Bazıları şartlı olarak yenilebilir olduğunu düşünüyor ve turşu için kaynattıktan sonra kullanıyor. Toksisitesinin kanıtı var.

İnsan kendi güvenliği için çalışamaz, zehirli sıra türlerini inceler:

  • Kükürt sırası, tayftaki karışıklığı önlemek için yeşil yaprakçık tanımında belirtilmiştir. Kadife kapak yüzeyine sahiptir. İçmek, hafif bir mide rahatsızlığına neden olur;

  • beyaz sıra zehirlidir. Olası koyu sarı lekeli, beyaz şapka çapı 12 cm. Kenarlar dalgalı, açık. Beyaz plakalar zamanla sararır. Toz bacak sarı, kırmızı veya beyaz olabilir. Kağıt hamuru etlidir, baz lifli, mantar büyüdükçe taşınamayan bir küflenme kokusu ortaya çıkar;

  • Kaplan sıra Tehlikesi hoş koku ve tatta yatar. Ancak, iki saat içinde, bir kişi yeme bozukluğu, kusma, ishal ile tehdit edilir. Toksinleri henüz çalışılmamıştır. Şapka küresel çapta 12 cm çapa kadardır, daha sonra yaşla birlikte düz bir secde haline gelir. İnce sarma kenarları vardır. Ten rengi beyazımsı, gri-beyaz, mavi-tonu ile siyah-gri. Şapka koyu pul pullarla kaplıdır. Nadir plakalarda, su damlalarına benzer küçük damlacıklar olabilir. Lifleri olan silindir şeklinde bir bacak, yaşlandıkça kelleşir, kabarık bir kaplama ile beyazlaşır. Kesimde gri ten rengi değişmez. Tadı acı değil, koku hoş, un.

yetiştirme

Büyümek için iki seçenek vardır: açık alanda ve kapalı alanda. Evde sera yetiştirmek zor değil.

Önemli!Zehirli kaplan cinsi, topraklı, kara ölçekli, kırmızımsı gibi yenilebilir türler tarafından başarıyla maskelenmiştir.Zehirli kürekçiliğin karakteristik bir özelliği, koyu ölçeklerle yoğun bir şekilde noktalanmış, tadı ve kokusu ile karıştırıcı olan gri bir şapkadır.

Değişken bir besin karışımı ile doldurmak için bir oyuğun kazıldığı yaklaşık 3 m² büyüklüğünde gölgeli bir alana ihtiyacımız var:

  • yanan yapraklar, çimen, talaş, ağaç kabuğu;
  • humus, sod, sporlar veya miselyum;
  • bir başka bitki atığı tabakası;
  • bahçe arazisi.

Yeşil yüzgeçlerin ortaya çıkmasından önce ve özellikle kuru havalarda sonra damlama ile düzenli ıslanma, iki hafta sıklıkta 1, 5-2 ay sonra iyi mantar gelişimi ve yüksek verim sağlar. Optimum tohumlama dönemi Mayıs. Verimlilik kış başlangıcına kadar devam eder. Ağaç hayattayken mantar toplayıcısı yaşar. Çok yıllık çalılar miselumu beş yıla kadar depolar.

İç mekanda büyürken, algoritma açık alanla aynıdır. İyi havalandırma ve düzenli aydınlatmaya günde 3-4 saat dikkat edin. Dağınık güneş ışığı veya elektrikli aydınlatma size kalmış. Miselyum ve toprak içeren kutuların yanına yerleştirilen su kapları ile yüksek nem sağlanabilir. Genellikle miselyum veya sporlarla paketlemeye iliştirilmiş olan el kitabında, tecrübeli kişilerden ayrıntılı talimatlar ve püf noktaları bulunabilir.

Önemli!Greenfin miselyumun kapalı odalarda çimlenme yüzdesi açık alandan daha kötüdür, mantarlar daha yavaş büyür, mahsul daha kötüdür.

Mantar faydaları

Greenfinch'in kimyasal bileşimi beslenme uzmanları ve lezzet toplayıcıları tarafından büyük beğeni topluyor. Yüksek bir yüzdesi yeşil yüzeye (% 47.2'ye kadar) bulunan protein, küçük porsiyonlarda hızlı doygunluk sağlar. Düşük yağ içeriği, sadece% 5 yağ ve% 49 sağlıklı karbonhidratlar vücuda faydalı enerji verir.

Lif, B, D, PP grubu vitaminleri, potasyum, bakır, çinko, manganez, amino asitler, fosfatitler, lesitin, glikojen, triptofan, karoten, fosfor ve pantotenik asit, karbonhidratlar, lif, proteinler, B grubu vitaminlerinin mineralleri ( potasyum, bakır, manganez, çinko). - Yeşil şakırda bulunan eksik besinlerin bir listesi. Yine de bunlara karışmayın.

Sadece az miktarda hazır yemek zarar vermez.

Pişirme Uygulaması

Herhangi bir biçimde greenfinch iyidir: haşlanmış, kızartılmış, kurutulmuş, salamura edilmiş veya tuzlanmış. Yemek pişirmek için yeşil yüzgeçlerin zorunlu hazırlanmasına ilişkin prosedür, şapkaların tamamen yıkanmasını ve temizlenmesini içerir, çünkü kirli bacakların hiç kullanılmaması daha iyidir. Kurutulduktan sonra yeşil yüzeyin tadı daha parlak hale gelir. Pişirme ve tuzlama yaparken, yeşil yüzgeç yeşilin parlaklığını arttırır. Daha fazla kullanımdan önce tuzlu suda yaklaşık bir çeyrek saat kadar kısık ateşte kaynatılması önerilir.

Biliyor musunOrtaçağ Avrupa, yer mantarı ile birlikte masadaki yeşil şakrak kuşağını takdir etti.

Seraları soğuk suya koymak daha iyidir. Kaynattıktan sonra, soğuk suyla durulama önerilir. Ondan sonra yenebilir, salatalara eklenebilir, kızartılmış, turşu haline getirilmiş, çeşitli lezzetlerle tatlandırılmış olabilir. Sonra yenilebilir hale gelirler. Молодые зеленушки лучше промариновать или засолить, старые будут вкуснее в сушёном или жареном виде. Экспериментируйте с огромным количество рецептов с зеленушками, однако помните: переедать опасно!

Tıbbi kullanım

Зеленушка уникальна по содержанию комплексов витаминов. Глюкоза и фруктоза, клетчатка, содержащиеся в них, стабилизируют уровень глюкозы в крови и показаны диабетикам, также оказывают положительное воздействие на микрофлору организма.

Кальций для костей и сердечно-сосудистой системы, железо для дыхания и борьбы с холестериновыми бляшками, магний для ЦНС и крепости зубной эмали, фосфор для профилактики простуды, калий для укрепления слизистой и кожи — это неполный перечь воздействия полезных минералов из зеленушек на человеческий организм.

Узнайте, как замариновать грибы рядовки на зиму.

А ещё они содержат натрий, цинк, медь, селен, помимо прочего, и оказывают седативное воздействие. Укрепление здоровья зеленушками — занятие одновременно приятное и полезное.

Mantar tehlikesi

Зеленушками нельзя увлекаться: при длительном употреблении в человеческом организме накапливаются токсические вещества, которые содержатся в зелени шляпок. Воздержанность с ними желательна, так как токсины содержат антикоагулянты крови и воздействуют отрицательно на почки и систему мышечных волокон. Непрерывное употребление этих грибов приводит к кардио-, гепато- и миотоксичности. Проконсультируйтесь с медиками, нет ли у вас противопоказаний к употреблению этих грибов.

При перечисленных ниже признаках отравления зеленушками немедленно свяжитесь с врачом:

  • слабость и боли в мышцах;
  • тёмная моча;
  • kasılmalar.

Önemli!Зафиксированы 12 летальных случаев рабдомиолиза, вызванного употреблением рядовки зелёной!

  • Зеленушки противопоказаны при:
  • alerjik reaksiyonlara eğilim;
  • сбоях в работе пищеварительной системы;
  • mide gazı;
  • изменении цвета кожного покрова;
  • тошноте с последующей рвотой;
  • baş ağrısı;
  • обмороках;
  • слабой работе иммунной системы;
  • воспалении слизистых оболочек кишечного тракта;
  • gebelik;
  • для детей до 10 лет.

Зеленушка — гриб, в целом, полезный и не опасный. Однако без консультации врача перед его употреблением не обойтись. Её легко спутать с собратьями, но внимательное изучение её характеристик этому сможет воспрепятствовать.

Видео: рядовка зеленая

Faydaları nelerdir? Cilt bariyerinin onarılmasına yardımcı olarak ince çizgi ve kırışıklıklar, UV ışınlarının verdiği hasarlar ve yaşlanma belirtileri ile savaşır.

Hangi cilt tipleri için uygundur? Tüm cilt tipleri için uygundur.

Hangi cilt endişeleri için yararlıdır? Yağlanma ve yağlanma sonucu meydana gelen parlaklık, Gözeneklerde tıkanıklık, Düzensiz ve pütürlü bir görünüm, Donuk ve mat görünüm, Kuruluk ve pullanma

Rosacea endişelerinde kullanılabilir mi? Rosaceagibi cilt problemlerinin cilt bariyeri hasarının sonuçları olduğunu biliyoruz. Cilt bariyerindeki hasarları onarmak bu endişelerin çözümü için atılması gereken ilk adımdır. Rosacea endişeleri olan cilt tiplerinde rahatlıkla bu serumu kullanabilir. Özellikle kızarıklık ve cilt yüzeyine yakın kılcal damar endişelerinde çok faydalıdır.

Hangi yaş için uygundur? 18-20 yaş itibarı ile kullanılabilir.

Hangi cilt tipleri için uygundur? Yağlı, kuru, karma, normal, hassas, akne oluşumuna eğilimli, roza problemi olan cilt tipleri de dahil olmak üzere tüm cilt tipleri için uygundur.

Hangi cilt problemlerine uygundur? Yağlanma, kızarıklık, geniş gözenek, sivilce izleri, leke, elastikiyet kaybı endişeleri olan cilt tipleri rahatlıkla tercih edebilir. 

pH kaçtır? Nazik bir formüldür. pH değeri cilt için ideal olan pH 4.5- 5.5 aralığındadır.

Nasıl ve ne zaman kullanılmalıdır: Nazik bir formüle sahiptir. Sabah veya akşam bakım rutininde kullanılabilir.

İlk kullanım: Daha önce hiç Niacinamide kullanmamış ve alışık olmayan ciltlerin ilk kullanımlarda cilt aktif moleküle alışıncaya kadar haftada 1 veya 2 defa kullanarak başlayabilir. Cilt formüle ve aktiflere alıştıkça kullanım sıklığı kademe kademe arttırılabilir.

Purginge neden olur mu: çok seyrek de olsa Niacinamide purginge neden olabilir. Purging cilde ilk defa uygulanan bir aktifin cilt altındaki her şeyi yüzeye çıkarması demektir. Özellikle cilt yüzeyini eksfolye ederek cilt hücresi üretimini tetikleyen aktifler cildin hızlı yenilenmesini sağladıkları için cilt altında kapalı olarak var olan her şeyi (sivilce de buna dahildir) yüzeye çıkartabilmektedir. Buna purging denir. Her ciltte olmasa da bazı ciltlerde Niacinamide de purgin yapabilen bir aktiftir.

Gebelik ve emzirme dönemlerinde kullanılabilir mi? Gebelik ve emzirme dönemlerinde kullanımı güvenlidir. Özellikle gebelikte hormonal değişimlerden dolayı yağlanma, sivilce veya leke gelişebilir. Bunların önlenmesi için bu dönemlerde Niacinamide kullanılması önerilir.

Erkekler için uygun mudur? Cinsiyet fark etmeksizin herkes kullanabilir.

Göz çevresine uygulanabilir mi? Göz çevresine uygulanması önerilmez.

Hangi mevsimlerde uygulanabilir? Yaz, kış, ilkbahar ve sonbahar olmak üzere 4 mevsim ve her gün sabah-akşam olacak şekilde uygulanabilir.

C vitamini ile birlikte kullanılabilir mi? C vitamini ile uyumludur. Birlikte kullanılabilir. Sabah rutininde C E Ferulc veya Silymarin + CF akşam rutininde Niacinamide Serum olacak şekilde bir rutin oluşturulabilir. Bu aktiflere alışık olan ciltler, eğer ciltleri tolere ediyorsa bu iki aktifi ard arda da kullanabilir.

Hyaluronik asit ile birlikte kullanılabilir mi? Hyaluronic Acid diğer aktif moleküllerin penetrasyonunu arttıran bir içeriktir. Niacinamide Serum ve Hyaluronic Acid Intensifier aynı rutinde ard arda kullanılabilir.

Retinol ile birlikte kullanılabilir mi? Retinol ile uyumludur. Birlikte kullanılabilir. Niacinamide Retinolün Retinoik asite dönüşmesini sağlayan çok önemli bir aktiftir. Ortamda niacinamide yoksa Retinol Retinoik asite dönüşmez daha geri adımda olan Retinil Palmitat şeklini alır ve cilde bir faydası olmaz. Önce daha az yoğun olan serum kullanılmalıdır ardından daha yoğun yapılı olan serum kullanılmalıdır.

AHA veya BHA lar ile birlikte kullanılabilir mi? Eksfolyanlar ile uyumludur. Birlikte kullanılabilir. Sabah rutininde Niacinamide Serum akşam rutininde AHA (Brightening & Firming Serum) veya BHA (2% BHA Serum) veya ABC Serum gibi her ikisini içeren kombine formüller olacak şekilde bir rutin oluşturulabilir.

Güneş koruyucu kullanımı şart mıdır? Zayıflayan ozon tabakası dolayısı ile güneş ışınları artık çok güçlüdür ve cilde ciddi boyutta hasar vermektedir. Tavsiyemiz her gün güneş koruyucu uygulanmasıdır.

Ersağ Aksaray

ERSAĞ YENİ NESİL TEMİZLİK ve KOZMETİK ÜRÜNLERİ Ersağ ÜYELİKLE ELDE EDECEKLERİNİZ 1- Ömür Boyu Ersağ Şirketini Temsil Etme Hakkı Elde Edilir. 2- Ömür Boyu %20 indirimle Ürün Alma %25 Karla Ürün Satma Hakkı Elde Edilir. 3- Oluşturcağınız Ticarettten Dolayı Prim Kazanma Hakkı Elde Edersiniz. 4- Uluslararası Çalışma Hakkı Elde Edilir. Almanya Da Açılan Ofisimizle Birlikte Tüm Avrupa Birliğine Bağlı Ülkelere De Ürün Gönderebilme Hakkı Elde Edilir. 5- Miras Bırakabilme Hakkı Elde Edilir. 6- 100 Tl Ve Üzeri Alışverişlerinizde Ürünlerinizi Ücretsiz Kapıda Teslim Alabilirsiniz. ERSAĞ ÜYELİK AVANTAJLARI - Kariyer Ardışık 2 Ay İçerisinde Yapılır. - Çıkmış Olduğunuz Kariyerden Düşme Olmaz - Aktiflik Şartlarınızı O Ay İçerisinde Yeni Üye Yaparakta Tamamlayabileceğiniz Bir Sistemdir. - Adil Çalışmak Adına Aynı Seviyede Olan Kişilerin Birbirinden Prim Alamazken Puanlarıyla Bir Üst Kariyere Çıkma İmkanı Sağlar. Ersağ Ücretsiz Üyelik ve Danışma Hattı: 0532 540 22 86 WhatsApp: https://api.whatsapp.com/send?phone=905325402286&text=&source=&data= Messenger: m.me/ersagaksaray #ersag #ekgelir #ekgelirgetirenişler #ekgelirişler #ekgelirimkanı #ekgelirimkanları #ekgelireldeetme #ekgeliryöntemleri #ekgelirkazanmayolları #ekgelirfırsatı #ekgeliriçinneyapılabilir #ekgeliriçinneyapabilirim #ekgelirkazan #ekgelirsağlama #ekgelirsağlamak #ekgelirnasılkazanılır #ekiş #ekişfikirleri #ekişneyapabilirim #ekişarıyorum #ekişfırsatları #ekişimkanı #ekişolarakneyapılır #ekişyapmak #ekişolarakneyapılabilir #ekişevde #ekişverenfirmalar #ekişfikirleri2018 #evdeekiş2018 #ekişparakazanma

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.