sıhhatli ne demek / Sıhhatli Ne Demek? | funduszeue.info

Sıhhatli Ne Demek

sıhhatli ne demek

Sıhhat ne demek, ne anlama gelir? Sıhhat kelimesinin TDK s&#;zl&#;k anlamı

Haberin Devamı

Sıhhat kelimesi, günlük hayatımızın bir parçası haline gelen kelimeler arasında yer alıyor. Bu kelimenin, günlük hayatta çok sık kullanılmasına rağmen anlamı çok az kişi tarafından biliniyor.

Sıhhat Ne Demek?

 Sıhhat kelimesi, dilimizde çok sık kullandığımız ve bu nedenle çok aşina olduğumuz kelimeler arasında yer alıyor. Sıhhat kelimesi, dilimize Arapçadan geçmiş olan bir kelimedir. Aynı zamanda bu kelimenin anlamı ise, sağlık, esenlik ve doğruluk demektir.

Sıhhat Ne Anlama Gelir?

 Sıhhat kelimesi, dilimizde sağlıklı olmak anlamında sıkça kullanılır. Çünkü sıhhat, sağlık, esenlik anlamına gelir. "Sıhhatler olsun" deyimi de buradan gelir. Aynı zamanda sıhhat kelimesi ile sağlık kelimesi eş anlamlıdır.

Sıhhat Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı

Sıhhat kelimesinin TDK sözlük anlamı, doğruluk, sağlık ve esenlik demektir. Dilimizde çok sık kullanılan bu kelime dilimize ise, Arapçadan geçmiştir. Sıhhat kelimesi, dilimizde hem cümle içinde hem de tek başına sıkça kullanılıyor. Dilimizde sıhhat kelimesi en çok da, sağlıklı anlamında kullanılır. Sıhhatli olmak deyimi, aynı zamanda da sağlıklı olmak anlamına gelir.

sağlık

Sıhhat Ne Demek?

Sıhhat kelimesi Türkçe'de "sağlıklı olma, doğru olma" anlamına gelir.

Arapça ṣḥḥ kökünden gelen ṣiḥḥat صحّة z "sağlıklı olma, doğru olma" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça ṣaḥḥa صحّ z "sağlıklı idi" fiilinin ismi merresidir.

Sıhhat kelimesi tarihte bilinen ilk kez Neşrî, Kitab-ı Cihannümâ () eserinde yer almıştır.

Sıhhat kelimesi Türkçe'de "" anlamına gelir.

Sıhhat kelimesi Türkçe'de "Doğruluk." anlamına gelir.

Bu kelimenin kökeni ve ayrıntılı kaynak için kelimeyi etimoloji sözlüğünde inceleyebilirsiniz: Sıhhat kelime kökenini göstermek için tıklayın.

Dip Notlar

Arapça sözcüğün matematikteki anlamı Sanskritçe śūnya शून्य (hiç, boşluk, sıfır sayısı) çevirisidir. • Venedikçe zero < zefiro < Geç Latince zephyrus, Fransızca chiffre, cipher, Almanca ziffer (sıfır, sayı, şifre) biçimleri Arapçadan alınmıştır.

Benzer Aramalar

Bu kelimeye benzer bazı kelimelere göz atın; sıhhat, sıhhatli

Veya Sıhhat kelimesi hakkında ayrıntılı bir arama başlatmak için buraya tıklayın.

Rastgele kelime göster

Sıhhat Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Sıhhat Kelimesi TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Günlük hayatta, sosyal medyada veya eski bir metinde gördüğümüz kelimelerin anlamını merak edebiliyoruz. Sıhhat kelimesi anlamı hakkında bilgi sahibi olarak günlük hayatta rahatlıkla kullanabilirsiniz. TDK'ya göre Sıhhat kelimesi ne demek ve kökeni nedir sorularına sizler için yanıt hazırladık. Arama motoru üzerinden araştırılan Sıhhat kelimesi TDK anlamı, kökeni ve cümle içerisinde doğru kullanım örnekleri için haberimizden yararlanabilirsiniz.

-

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.