bilsem öğrencilerinin hakları / Bilsem Hakkında Bilmeniz Gerekenler | Bilsem Online

Bilsem Öğrencilerinin Hakları

bilsem öğrencilerinin hakları

BİLSEM

BİLSEM aday gösterilme işlemleri başladı: BİLSEM sınavı ne zaman yapılacak? İşte takvimi

eğitim öğretim yılında gerçekleştirilecek "BİLSEM Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzu" MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) tarafından paylaşılmıştı. Takvim doğrultusunda BİLSEM aday gösterilme işlemleri 19 Aralık itibariyle başladı. Aday gösterme süreci, okul yönlendirme komisyonları tarafından yürütülecek. Peki, BİLSEM aday gösterilme işlemleri için son gün ne zaman? BİLSEM sınavı ne zaman yapılacak?

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı bilim ve sanat merkezlerine (BİLSEM) eğitim öğretim yılında alınacak öğrencileri belirlemek üzere tanılama ve yerleştirme sürecine ait kılavuz yayımlandı. Aday gösterme süreci, okul yönlendirme komisyonları tarafından yürütülecek. Okul yönlendirme komisyonu; okul müdürü başkanlığında müdür yardımcıları, rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar ve 1, 2 ve 3. sınıf seviyelerinden okul müdürünün belirleyeceği en az birer sınıf öğretmeninden oluşturulacak.

Komisyonda yer alması gereken üyelerden herhangi birinin bulunmadığı durumlarda komisyon, mevcut üyeler ile oluşturulacak. Her okulda 1, 2 ve 3. sınıf düzeylerinden her bir yetenek alanı için belirtilen her bir sınıf düzeyindeki toplam öğrenci sayısının en fazla yüzde 20'si aday gösterilebilecek. Bir öğrenci en fazla iki yetenek alanından aday gösterilebilecek.

B&#x;LSEM aday gösterilme işlemleri başlad&#x;: B&#x;LSEM s&#x;nav&#x; ne zaman yap&#x;lacak? &#x;şte takvimi - 1

ADAY GÖSTERİLME TARİHLERİ

Öğrencilerin yetenek alanlarına göre aday gösterilme işlemleri Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrenciler ise 19 Nisan tarihinde ilan edilecek.

Kılavuza göre, zihinsel, resim ve müzik alanlarında özel yetenekli öğrencilerin yetenek alanlarına göre aday gösterilme işlemleri Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek. BİLSEM kursları takviminde öğretmenler başvurularını Ocak, öğrenciler Ocak tarihleri arasında yapacak.

Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrenciler ise 19 Nisan tarihinde ilan edilecek.

B&#x;LSEM aday gösterilme işlemleri başlad&#x;: B&#x;LSEM s&#x;nav&#x; ne zaman yap&#x;lacak? &#x;şte takvimi - 2

BİLSEM TAKVİMİ

Aralık İl tanılama sınav komisyonlarının oluşturulması

Aralık Bilgilendirme toplantılarının yapılması

Aralık Gözlem formlarının doldurulması

Ocak Ön değerlendirme randevularının oluşturulması

10 Ocak Ön değerlendirme uygulamalarına alınacak öğrencilerin giriş belgelerinin e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yayımlanması

14 Ocak 09 Nisan Öğrencilerin yetenek alanlarına göre ön değerlendirme uygulamalarına alınması

19 Nisan Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilerin ilan edilmesi

Nisan İtiraz başvurularının alınması

Mayıs İtirazların değerlendirilmesi

24 Nisan 05 Mayıs Bireysel değerlendirme randevularının oluşturulması

09 Mayıs Bireysel değerlendirme uygulamalarına alınacak öğrencilerin giriş belgelerinin e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yayımlanması

15 Mayıs 28 Temmuz Bireysel değerlendirme uygulamalarının yapılması

04 Ağustos Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin ilan edilmesi

Ağustos Bireysel değerlendirme sonuçlarına itiraz başvurularının alınması

Ağustos Bireysel değerlendirme sonuçlarına yapılan itirazların değerlendirilmesi

Ağustos Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemlerinin gerçekleştirilmesi

EĞ&#x;T&#x;M HABERLER&#x;

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası