ford custom yağ değişimi / Ford Tourneo Custom Motoru Için Hangi Yağ. Kaç Litre?

Ford Custom Yağ Değişimi

ford custom yağ değişimi

Ford Transit Custom 2.2 Tdci Periyodik Bakım

  1. Ford
  2. Transit Custom

Ford Transit Custom 2.2 Tdci periyodik bakımının km ve zaman açısından düzenli yapılması, arızasız bir araç ile güvenilir sürüş imkanı sağlar.

Pratik Araba; Ford Transit Custom 2.2 Tdci periyodik bakımı işlemlerinde üreticinin tavsiye ettiği doğru viskozitede ve doğru miktarda motor yağı kullanır. Ford Transit Custom bakım servis listesi, km. ve zaman dilimlerine göre hazırlanmış olup marka üreticisinin belirlediği periyotlarda uygulanır.

Pratik Araba’nın Ford bakım servisi kapsamında sunduğu hizmetler garantili, yazılı ve internet ortamında araç sahibinin ulaşabileceği şekilde verilir.



Ford Transit Custom 2.2 Tdci Bakım Fiyatı

Marka

Seri

Model

Yıl

Başlangıç Fiyatı

Ford

Transit Custom

2.2 Tdci

2017

2534 TL

Ford Transit Custom 2.2 Tdci Periyodik Bakım Zamanı

Ford Transit Custom 2.2 Tdci bir araç sahibi olarak aracınızın periyodik bakım aralıklarını araç tanıtım kitapçığında görebilirsiniz. Eğer bu kitapçık aracınızda yoksa Pratik Araba ekibini arayarak destek talebinde bulunabilirsiniz.

Ford Transit Custom Periyodik Bakım zamanı aracın motor üretim tipi ile doğrudan orantılıdır. Pratik Araba, Ford bakım servisi olarak aracınızın bakım km ve zaman aralıklarını marka üreticisin tavsiyesine uygun olarak aracınızda bulunan motor üretim tipine göre belirler.

Ford Transit Custom motor yağı değişiminin ve periyodik bakımın sadece km. aralıklarına bakılarak yapılması yanlıştır. Çünkü motor yağının zamanla viskozitesi bozulur ve motor yüzeyinde tutunamaz. Bu nedenle km. süresi dolmasa bile yılda bir kez motor yağını değiştirmeniz gerekir.



Ford Transit Custom 2.2 Tdci Periyodik Bakım Listesi

Ford Transit Custom 2.2 Tdci periyodik bakımı, motor yağı ile yağ filtresinin değişimi, hava ve polen filtresinin kontrol veya değişiminden ibarettir.

Ford bakım servisi olarak, Pratik Araba’ da yaptıracağınız araç bakımı sadece motor yağı ve filtre değişimleriyle sınırlı değildir. Araç ve sürücü güvenliği için Ford Transit Custom 2.2 Tdci periyodik bakımında toplamda 12 temel nokta kontrol edilir.

Ford Transit Custom 2.2 Tdci Periyodik Bakım ve Kontrol Noktaları

Motor Yağı Filtre DeğişimHava - Polen Filtresi Kontrol DeğişimYakıt Filtresi KM KontrolÖn Balata Kontrol
Suspansiyon KontrolAks Körükleri KontrolDireksiyon Körük KontrolFren Hortumları Kontrol
Yakıt Hortumları KontrolDış Lamba Sinyal KontrolTüm Sıvı Sızıntı KontrolAkü Kutup Başları Kontrol

Düzenli periyodik bakım, aynı zamanda yakıt tasarrufu demektir. Özelliğini kaybetmemiş bir motor yağı, aracın motorunu daha az yorar ve motor daha az yakıta ihtiyaç hisseder.


Ford Transit Custom 2.2 Tdci Motor Yağı Değişimi

Periyodik bakım esnasında seçilecek olan motor yağı, motorun yapısı motor üretim tipiyle uyumlu olmalıdır. Ford Transit Custom 2.2 Tdci motor yağı değişiminde marka üreticisinin önerdiği speklerde ve viskozitede motor yağı kullanılmadığı takdirde; motor yağı, yağlama görevini yerine getiremez. Motor boşluklarını dolduramaz ve motor zamanından önce aşınır. Yakıt sarfiyatı artar.

Ayrıca, Ford Transit Custom 2.2 Tdci motor yağı kapasitesi bilinmeden yapılan motor yağ değişim işlemi, motorun zarar görmesine sebebiyet verecektir.

Ford Transit Custom 2.2 Tdci motor yağı kapasitesini Pratik Araba’ yı arayarak öğrenebilirsiniz.

Ford Transit Custom 2.2 Tdci Motor Yağı Zaman Faktörü

Ford Transit Custom 2.2 Tdci bakım zamanını belirlerken aracın sadece diğer bakımına kalana km. ye bakmak yerine aracın trafik içerisinde çalışır durumda olduğu zamana da bakmak gerekir. 10 bin km. yi toplam 125 saat çalışarak kat eden bir aracın motor yağı durumu ile 10 bin km. yi 250 saat çalışarak kat eden aracın motor yağı durumu aynı olmaz.

Ford Transit Custom 2.2 Tdci motor yağı kontrolünü Pratik Araba ekibine ücretsiz yaptırabilirsiniz.


Ford Transit Custom 2.2 Tdci Periyodik Bakım Faydaları

Ford Transit Custom motor yağı, marka üreticisinin belirlediği periyotlarda değiştirmek yakıt tasarrufu sağlar. Viskozite değerlerini kaybetmemiş bir motor yağı, aracın motorunu daha az yorar ve motor daha az yakıta ihtiyaç hisseder. Motor ömrü uzar, performansı üst düzeyde kalır.

Kirli hava filtresinin değişimi, aracın saldığı egzoz emisyonları azaltarak motor performansını arttırır. Kirli polen filtresinin değişimi araç içerisinde temiz ve sağlıklı bir havanın solunmasını sağlar. Ford Transit Custom 2.2 Tdci V Kayışı ve fren balataların kontrolü güvenli sürüş yapmanızı sağlar.

Ford bakım servisi hizmet noktalarından biri olan Pratik Araba’ da yaptıracağınız Ford Transit Custom periyodik bakımı, hem güvenliğinizi sağlar hem de aracınızın durumu hakkında size çok değerli bilgiler verir.

OEM onaylı yedek parça kullanın.

Ford Transit Custom 2.2 Tdci periyodik bakımında, aracınıza uygun viskozitede motor yağı ve OEM onaylı yedek parça kullanılması çok önemlidir. Ayrıca Ford bakım servisi ararken, TSE 12047 standart belgesi ve 4077 tüketici koruma kanununa uygun işlem ve garantili yapmasına dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

Ford Transit Custom 2.2 Tdci periyodik bakımı doğru yapılması demek; uzun ömürlü bir motor, daha az yakıt gideri, daha az egzoz emisyon gazı, daha az kaza riski demektir.

Aracınızın periyodik bakımını online takip edin...

Pratik Araba; Ford bakım servisi kapsamında, aracınızın bakım takibini bulut teknolojisiyle online olarak sunar. Ford Transit Custom 2.2 Tdci bakım zamanını km. ve yıl bazında takip edebilir, aracınızda hangi yedek parçanın ne zaman değiştiğini görebilirsiniz.

www.pratikaraba.com/periyodik-bakim.html’ye tıklayarak periyodik bakımda değişen malzemelerini ve sonraki bakım kilometre ve zamanını görebilirsiniz.


 

 

 

 

“Ford Transit Custom 2.2 Tdci bakım işlemlerinde,1968’den günümüze uzanan tecrübe ve bilgi birikimiyle Pratik Araba olarak hizmetinizdeyiz.”

Ford Transit Custom Periyodik Bakım

  1. Ford

Aracınızdaki bazı yedek parçaların kilometre ve zaman bazında belirli kullanım ömürleri vardır. Kullanım ömrü sonunda bu yedek parçaların kontrol edilmesi veya değiştirilmesi gerekir.

Bu kontrol ve değişimler Ford Transit Custom periyodik bakımı adı altında yapılır.

Düzenli periyodik bakım aracınızı çok daha uzun süre problemsiz kullanmanızı sağlar. Sürüş emniyetini üst seviyeye çıkarır.

Ford Transit Custom periyodik bakımında aracın motor yağı ve yağ filtresi değişimi yapılır. Hava filtresi ile polen filtresinin durumu gözden geçirilir. Bir sonraki bakıma kadar kullanılması uygun görülmezse değiştirilir.

Pratik Araba'da Ford Transit Custom Periyodik Bakımı

Aracın marka ve modeli aynı olsa bile yol şartları ile sürüş tarzı farklı olacağı için zaman içerisinde farklı arızalar ortaya çıkar. Pratik Araba ekibi, bu arızaları azaltabilmek için periyodik bakımından önce araç sahibi durum değerlendirmesi yapar.

Periyodik bakım, bir aracın hali hazırdaki durumunu inceleme imkânı sağlar. Ancak bu aracın sadece filtre grubunu ve motor yağını değiştirmekle anlaşılamaz. Bu nedenle Pratik Araba, Ford Transit Custom periyodik bakımı kapsamında aşağıda belirtilen noktalarında kontrolünü yaparak aracın durumu hakkında müşterisine genel bilgi sunar.

Ford Transit Custom Periyodik Bakım ve Kontrol Noktaları

Motor Yağı Filtre DeğişimHava - Polen Filtresi Kontrol DeğişimYakıt Filtresi KM KontrolÖn Balata Kontrol
Suspansiyon KontrolAks Körükleri KontrolDireksiyon Körük KontrolFren Hortumları Kontrol
Yakıt Hortumları KontrolDış Lamba Sinyal KontrolTüm Sıvı Sızıntı KontrolAkü Kutup Başları Kontrol

Ford Transit Custom aracınıza yaptırdığınız düzenli periyodik bakım ile ileriki zamanlarda olması muhtemel arızaların önüne geçersiniz.

Ford Transit Custom Bakım Fiyatı

Ford Transit Custom modelinde 2 çeşit alt seri bulunmaktadır. 2.0 Ecoblue, 2.2 Tdci,

Ford Transit Custom bakım fiyatı için öncelikle aracın model yılı, silindir hacmi, yakıt türü gibi verilerin bilinmesi gerekir. Bu veriler doğrultusunda aracınızda kullanılacak olan filtre grubu, motor yağının cinsi ve motor yağı kapasitesi tespit edilir.

Pratik Araba'da Ford Transit Custom bakım fiyatı hesaplarken kullanılan her bir yedek parçanın ve malzemenin fiyatını ayrı ayrı görebilirsiniz. Araç segmentine uygun motor yağının seçip kolayca aracınızın bakım fiyatını öğrenebilirsiniz.

Ford Transit Custom Motor Yağ Değişimi

Motor yağının esas görevi sürtünme ve aşınmayı önlemektir. Ayrıca motor sıcaklığının yükselmesini engellemektir. Motor yağının bu görevini doğru bir şekilde yapabilmesi için aracın üzerinde bulunan motor üretim segmentine uygun olması gerekir.

Pratik Araba, Ford Transit Custom bakımı esnasında, uluslararası API – ACEA – ILSAC kalite standartlarında sahip olan ve aracın motor üretim segmentine uygun motor yağı kullanır.

Eğer aracınızın bir yıl içerisinde bakım kilometresi dolmamışsa dahi motor ömrünün ve diğer yağlama sisteminin arızalanmaması için motor yağının değişmesi gerekir.

Ford Transit Custom Periyodik Bakımında Oto Servis Seçimi

Aracınıza periyodik bakım hizmet noktası seçerken; TSE hizmet kalite belgesine sahip, 4077 sayılı Tüketici koruma kanunu kapsamında garanti veren bir yer olasına dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

Ford Transit Custom periyodik bakımında, aracınıza uygun viskozitede motor yağı ve OEM onaylı yedek parça kullanımı araç performansı için çok önemlidir.

Pratikaraba.com da bulut teknolojisi yardımıyla, plaka ve cep telefonunuzu girerek periyodik bakımlarınızı km. ve yıl bazında online takip edebilirsiniz. Bir sonraki bakımınızın ne zaman ve hangi kilometrede olacağını görebilirsiniz.

1968 yılından bu zamana edindiğimiz bilgi ve tecrübeyle Ford Transit Custom aracınızın bakım ve onarımı konusunda Pratik Araba ekibi olarak her zaman yanınızdayız.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası